Gönderen Konu: yeni octavia satışa sunulmuşşşş  (Okunma sayısı 8573 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
yeni octavia satışa sunulmuşşşş
« : Nisan 09, 2013, 23:29:18 »
arkadaşlar yeni skoda octavia satışa sunulmuş.. otomatik dizel 57990 fiyat etiketine sahip... malum bizler genel anlamda yeni corolla bekleyenler için gidip bakılıp görülmesi gerektiğini düşünüyorum... dayım almıştı 3-4 ay önce  octavia... çok şahane araç şahsen kendim de sürdüm.. octavia gerçekten skoda içinde ayrı güzelliği olan alınası bi araba kanımca... umarım yeni corolla daha güzel olurda başka firmalara kaymayız... sizce nasıldır octavia lar???? piyasada octavia hastası olanlar baya varmışşşş okuduklarıma göre.. 2. eli pek üzen bi araç değil kanımca
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Toyota Club Türkiye

yeni octavia satışa sunulmuşşşş
« : Nisan 09, 2013, 23:29:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni octavia satışa sunulmuşşşş
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2013, 00:20:30 »
Önce Yeni Corolla görülmeli, kalitesi ve donanımı fiyatını hak edecekse sorun yok.

Nasıl olsa önceden piyasaya çıkan markalar bir yere kaçmıyor.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2013, 11:23:29 »
Gerçekten çok baaşarılı olmuş. Seçenekler içine alınabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2013, 21:56:04 »
octavia güzel araç bence... dizel otomatik 57900 cok iyi bi fiyat... umarım yeni corolla  m/m den kurtulurda tam bi karşılaştırma yaparız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2013, 22:34:54 »
Octavia da kullanılan Dsg 6 ileri mi 7 mi bilen varmı? 7 ise uzak durmakta fayda var.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2013, 22:38:39 »
1.6 tdı 6 ileri 2.0 tdı 7 ileri diye biliyorum ama ılk etapta türkiye ye sadece 1.6 gelecekmiş.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2013, 22:52:01 »
1.6 tdı 6 ileri 2.0 tdı 7 ileri diye biliyorum ama ılk etapta türkiye ye sadece 1.6 gelecekmiş.
Dizellerde ( vw grubunda 2.0 tdi de 6 ileri eminim, 1.6 olanlarda 7 sanırım.) tork sınırından dolayı farklılık var.7 ileri düşük torklularda kullanılıyor.Ama bence dsg dedikleri an kaçmak lazım.Arıza yaptı mı vitesede geçmiyor,yolun ortasında kalıveriyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 11, 2013, 10:02:48 »
Dizellerde ( vw grubunda 2.0 tdi de 6 ileri eminim, 1.6 olanlarda 7 sanırım.) tork sınırından dolayı farklılık var.7 ileri düşük torklularda kullanılıyor.Ama bence dsg dedikleri an kaçmak lazım.Arıza yaptı mı vitesede geçmiyor,yolun ortasında kalıveriyor.
sitesinde dsg 7 yazıyor bende alabileceğim araçlara dahil ettim dsg de sıkıntı var diyorlar ama yinede dsg alırım diyorum mmt den çok şikayet eden var ama ben kullanıyorum ve memnunum o yüzden dsg alıp kullanırım alman teknolijisi sonuçta sorub çıkarsada garantisi vardır sanırım...
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 11, 2013, 10:09:36 »
sitesinde dsg 7 yazıyor bende alabileceğim araçlara dahil ettim dsg de sıkıntı var diyorlar ama yinede dsg alırım diyorum mmt den çok şikayet eden var ama ben kullanıyorum ve memnunum o yüzden dsg alıp kullanırım alman teknolijisi sonuçta sorub çıkarsada garantisi vardır sanırım...
Garantisi var elbette fakat bazı sorunlarda bir miktar ücret aldıklarını duymuştum ve bile bile almak pek akıl işi değil bence.7 ileriler zaten kuru tip dedikleri türden ve en çok arıza çıkaranlarda onlar.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2013, 10:44:12 »
dsg denilen şanzıman piyasadaki orta sınıf araçların en iyi otomatik şanzımanıdır.
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Nisan 11, 2013, 11:48:17 »
DSG şanzıman sanırım çift balatalı ve çift kavramalı sistemin Volkswagen adı.
Vites geçiş süreleri bağlamında MM şanzımandan üstün olduğunu düşünüyorum ama bakım masrafı daha pahalı olacağından ve yakıt ekonomisi sağlaması anlamında da MM'den daha üstün bir durum sergileyemeyeceğinden Toyotanın bu sisteme geçmeye gerek görmediğini düşünüyorum.

DSG güvenilirmidir? Bir otomobil firması bir ürünü pazara sunuyorsa ona inanmak ve güvenmek durumundayız. Bırakın o sistemin ilk yaradılış sürecini, sonrasında yıllarca otomobil yarışlarında kullanılırlar ve sonra ticari pazara çıkarılırlar.

DSG ile ilgili arızaların %99'un yine kullanıcı kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 11, 2013, 11:56:01 »
Açıkçası dsg kullananların %80 inin başına gelen bir şey varsa ortada kullanıcı hatası olamazki zaten vw de bu şanzımanlarda kavrama değişiminden tutunda komple şanzıman değişimine kadar gidiyor.Yani kimse hatasının olmadığı bir şeyde bu kadar külfetin altına girmez diye düşünüyorum.Adını temiz tutmak adına derseniz eğer madem öyle o zaman bu işi ilk arızalar çıkmaya başladığında üretim kaynaklı olduğuna dair bir bülten yayınlayarak değişime gideceğini duyurmazdı diye düşünüyorum.Şimdi ise girdi bir bataklığa debelenip duruyor sürekli değişik kombinasyonlar deniyorlar ancak henüz başarıya ulaşamadılar ve tabiri caizse "kuyruğu dik tutmaya çalışmak" deyimi tam bu duruma göre.Şahsen ben 5 litre yağdan tasarruf edeceğim diye tüm şanzımandan sıkıntı yaşamak istemem açıkçası.Varsın 2-3 bakımda bir 100 lira fazla maliyeti olsun ama sorun çıkarmasın diye düşünüyorum.Kuru tip olan dsgler iyice yüz karası oldu zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 11, 2013, 12:00:27 »

DSG güvenilirmidir? Bir otomobil firması bir ürünü pazara sunuyorsa ona inanmak ve güvenmek durumundayız. Bırakın o sistemin ilk yaradılış sürecini, sonrasında yıllarca otomobil yarışlarında kullanılırlar ve sonra ticari pazara çıkarılırlar.

tamamen katılıyorum. bazı araçlar biraz özenli kullanım gerektirebiliyor. aracınıza baktığınız sürece kolay kolay arıza yaşamazsınız.

bunun haricinde octavia'nın fiyatlarını ve donanım seviyelerini inceledim. sanırım haziran ayına doğru ambition ile elegance arasına bir donanım daha eklenecek ve anahtarsız çalıştırma, panaromik cam tavan gibi tercihe bağlı donanımlar eklenecektir. 1.4 tsi 140 hp'lik motorun verileri, insanı dizelden vazgeçirebilir. en kısa zamanda incelemeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2013, 12:23:13 »
.... Şahsen ben 5 litre yağdan tasarruf edeceğim diye tüm şanzımandan sıkıntı yaşamak istemem açıkçası.Varsın 2-3 bakımda bir 100 lira fazla maliyeti olsun ama sorun çıkarmasın diye düşünüyorum.

Öncelikle üretim kaynaklı arızalar her markada vardır ve sonunda haledilirler.

Renkler ve Tercihler farklı bir durumdur, fakat 5 litre yağ maliyetinden kaçmıyorum diyorsunuz ama tork konvertörlü şanzımanın yakıt tüketimine negatif yönde ne kadar etki ettiğini ve DSG veya MM şanzımana oranla kaç binliralar kaybettiğinizide biliyormusunuz?

Bunu savunma olarak algılamayın, sadece teknik açıklamadır, bende tork konvertörlü yada CVT şanzımanı severim ama üreticinin bu şanzımanları neden özellikle bazı modellerde uyguladığını iyi analiz edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 11, 2013, 15:27:42 »
dsg vw golf e baktım 7. nesle... adam dsg de bazı sorunlar olmuştu ama şuan ki çıkan araçların daha doğrusu grup olarak seat skoda audi hepsinde değişti dedi... daha sorunsuz olduk hatta şanzıman yağlı hale getirildi dedi antalya vw... adamın söylediklerinden hareketle dsg kuru tip olmaktan çıkmıştır denile bilir .. yağlı şanzumana dönüşmüş anladığım.... dsg güzel olmasa bu kadar satılmazdı die düşünüyorum illaki global üreticiysen sorunlar çıkacaktır önemli olan arkasında durup düzeltmek.. yoksa arabada sorun çıktı die şu firma kötü şu şanzıman alınmaz denmemeliii... adamlar milyarlarca lira döküyor bu işe o kadar uluslar arası antlaşmalar var bozuk malı çıkarıp üretip satarlar mı???? octavia konusuna geri dönersek sizce nasıl bi araç 2. elde kullanımda sizce nasıl????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 11, 2013, 15:37:23 »
octavia konusuna geri dönersek sizce nasıl bir araç 2. elde kullanımda sizce nasıl????

2. elde ahım şahım bir piyasası yok fakat öyle ölü de değil sabırlı iseniz ve binicisini bulursanız çok iyi fiyatlara satabilirsiniz.

Kullanımda ise parasını son kuruşuna kadar hak eden alınabilecek en mantıklı araçlardan biri .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2013, 16:56:02 »
Octavia'yı bilip de kötü bir araç diyebilecek biri olduğunu düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 20, 2013, 17:01:09 »
Ben varım ve diyorum işte "Octavia kötü" sonuçta allahın skodası işte ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 20, 2013, 17:25:02 »
Şu an Corolla mı Octavia mı diye sorsalar, kesinlikle Octavia derim. Yeni Corollayı görmeden ikisi arasında kıyas yapmıyorum

Corolla kadar olmasa da Octavia nın da ikinci eli oluşmaya başladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 20, 2013, 18:27:22 »
şu çakma alaman (aslı çekoslavak) skodayı ;  dünya harikası toyotalar la kıysalmasak diyorum...............