Gönderen Konu: 1-2 sn. ne kazandırıyor çok merak ediyorum!  (Okunma sayısı 3901 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
1-2 sn. ne kazandırıyor çok merak ediyorum!
« : Mart 27, 2013, 10:36:38 »
Sevgili forumdaşlar;

Işık ihlallerinden bahsetmeyeceğim o apayrı bir konu.

Tuhafıma giden uzaktan kırmızı ışığın yandığını göre göre ışığın dibine kadar gelmeden frene basmayan tipler var. Mübarek ışığın yandığını görüyrosun. Ne var ayağını gazdan çeksen de yavaşlasan. Yada vites küçültmeyi denesen. Hem  yakıtın hem balataların bitmemiş hemde güvenli seyehat etmiş olursun. Birde kalkışta öyle bir gaza yükleniyorlarki depoda ne kadar yakıt var resmen içiriyorlar. Buda yanlış. Acelen yoksa normal kalkış en ideali.

Mobese kazalırını hep izliyoruz. Kavşaklar bana göre en tehlikeli noktolar. Yeşilde yansa yavaş ve dikkatli geçmek en güvenlisi.

Saygılar...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

1-2 sn. ne kazandırıyor çok merak ediyorum!
« : Mart 27, 2013, 10:36:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Ynt: 1-2 sn. ne kazandırıyor çok merak ediyorum!
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2013, 11:05:10 »
çok güzel bir konuya değinmişsiniz. bende sarı yanınca zınk diye duranlara çok kızıyorum. bir keresinde reno 12 ye arkadan vuruyordum. belki iki parmak kaldı mesafe nasıl vurmadığıma çok hayret etmiştim. ya önceden yavaşla yada geç git. lambadaki sürelere çok dikkat ederim. bence bütün lambalar süreli olmalı. benim oturduğum semtte dolmuşçular çok yapıyor sizin dediğinizi kırmızıda yansa karşıtarafı korkutup geçerler. pislik adam çok trafikte.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2013, 11:14:47 »
İnsan çeşiti bol ne yapalım :(. Geçen bana yeşil yandığı halde yandan bayan sürücü atladı korna çaldığımız halde zor durdu, biz zor geçtik sonra  arkamdan gelen arabayıda sıkıştırdı  :( hızlı değildim ama bir anda atladı önümüze.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2013, 12:16:30 »
Bir de döner kavşaklarda kendi ışıklarına bakmayıp, yandaki ışıkları takip eden tipler var. Adamlar yan ışık yeşil yanıp sönmeye başlayınca kornaya basmaya başlıyorlar.
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2013, 12:19:53 »
Bir de döner kavşaklarda kendi ışıklarına bakmayıp, yandaki ışıkları takip eden tipler var. Adamlar yan ışık yeşil yanıp sönmeye başlayınca kornaya basmaya başlıyorlar.

Onlar ayrı bir dünya zaten :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2013, 12:36:10 »
Valla babamla ikimizin en uyuz olduğu konu bu. Ne var kardeşim yani bastın bastın dibine kadar sonra yine duracaksın kompresyon yaptırarak yavaşla (5ten 4de 4ten 3e vs gibi ) araba hem cut off yaptığı için benzin tüketmiyor hemde balatalara disklere yük bindirmemiş oluyorsun en kötü 50 kmye düş boşa sal arabanı yavaşlasın iyice sonra frene bas. Işıklara kadar basıyorsun ya orda frenlerin tutmazsa araba kızaklarsa ya duracağın yerde ufak bir yağ dökülmüşse araban kayarsa düşünen yok bunu dışarıdaki insanların hayatlarını da riske atıyorlar...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2013, 12:46:20 »
Siz bir de Metrobüs sürücülerini görseniz. Duracağı durağın yeri, mesafesi, ...vb. belli; ancak durağa 5 metre kalmadan frene basmıyorlar. Haliyle ağzına kadar dolu olduğu için istediği yerde durabilmesi için bahşedilen tüm fren gücünü sonuna kadar kullanıyorlar. Haberlerde izlemişsinizdir illaki bazan da denk getiremeyip kaza yapıyorlar.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2013, 14:32:57 »
Ben genelde öyle duruyorum. Kimi ilgilendirir ki benim arabamın balatasıydı motor ömrüydü kural ihlali yok, hız sınırı ihlali yok sorun nedir o zaman.
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2013, 14:42:10 »
Ben genelde öyle duruyorum. Kimi ilgilendirir ki benim arabamın balatasıydı motor ömrüydü kural ihlali yok, hız sınırı ihlali yok sorun nedir o zaman.

Yaşınız itibariyle normal karşılıyorum.  Birde insanın bindiği arabayı kendi almamışsa veya harcamalarını kendisi yapmazsa pek kıymeti olmuyordur; doğru dediğiniz gibi kimseyi ilgilendirmez.

Yanlış anlaşılmasın siz öylesiniz demiyorum, lafım öyle olanlara.

Saygılar...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 27, 2013, 14:44:11 »
Asacaksın bunları asacak...
sallandır bir iki tanesini bak bi daha yapan oluyormu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 27, 2013, 15:27:51 »
Yaşınız itibariyle normal karşılıyorum.  Birde insanın bindiği arabayı kendi almamışsa veya harcamalarını kendisi yapmazsa pek kıymeti olmuyordur; doğru dediğiniz gibi kimseyi ilgilendirmez.

Yanlış anlaşılmasın siz öylesiniz demiyorum, lafım öyle olanlara.

Saygılar...

Yer: Zonguldak yazıyor. Ağır sanayiden emeklidir babam Erdemir bilirsiniz. Nasıl kazanıldığını da nasıl yeneceğini de biliyorum.
 Misal ben de 4 mil öteden trol çekenleri anlamıyorum, normalde sınır 3 mil en az 5 mil öteden çekmeleri lazım yanlış bir şey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 27, 2013, 16:43:52 »
Alıntı
Misal ben de 4 mil öteden trol çekenleri anlamıyorum, normalde sınır 3 mil en az 5 mil öteden çekmeleri lazım yanlış bir şey.

biri bunu tercüme edebilirmi pliz :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 27, 2013, 16:57:01 »
biri bunu tercüme edebilirmi pliz :asikadam:

Trol çekmek: Olsa olsa balıkçılıkla ilgilidir. Ben bu cümleden 3 milden yakın yerlerde trol çekmenin yasak olduğunu anladım. Ama kırmızı ışıkla ilgisi sanırım yok.  :islik:
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 27, 2013, 16:58:52 »
Yer: Zonguldak yazıyor. Ağır sanayiden emeklidir babam Erdemir bilirsiniz. Nasıl kazanıldığını da nasıl yeneceğini de biliyorum.

Berko tabiki anlayabilirsin babanın zahmetlerini ama emin ol tamamıyla kendi emeğin olmayınca anlayamıyorsun tamamen ::)

Dediğin gibi evet araç senin istediğin yerde frene basabilirsin buradan gerisi sana değil, burada asıl değinilmesi gereken konu sağımıza solumuza yani trafiği etkilememeye dikkat etmek....Örneğin bende kırmızı görünce yavaşlarım bütün sülalem ağır vasıta sürücüsü olduğu için tasarruflu sürüş konusunda iddialıyım...

Ama ben sağ şeritte ışığı ayarlamaya çalışırken ELALEMİN arabası ve akaryakıtı ile gelip bana sellektör yapan gelip önüme kıran insan kılıklılarda sorun.
Ya da yine dış kaynakla bindiği aracla ışığa kadar basıp son anda frene basıp şirketine vatana millete zarar veren insan kılıklılarda sorun....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 27, 2013, 17:36:03 »

Sevgili Berkcan kardeşim. Evet zonguldaklıyım. Sadece erdemir değil her  işçinin özelliklede maden işçilerinin alın terini bilirim, kazandıkları analarının ak sütü gibi helaldir. 

Dilersen konuyu daha fazla uzatmadan, tirole vs. çekmeden kapatalım.  Sende gönlünce mutlu ol, aman aracını dikkatli kullan benden sana abi tavsiyesi.

Maksadımız paylaşımda bulunmak, kimseyi üzmek değil.  Sakın böyle konuşuyoruz diye üzülmeyesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 27, 2013, 17:57:21 »
Sevgili Berkcan kardeşim. Evet zonguldaklıyım. Sadece erdemir değil her  işçinin özelliklede maden işçilerinin alın terini bilirim, kazandıkları analarının ak sütü gibi helaldir. 

Dilersen konuyu daha fazla uzatmadan, tirole vs. çekmeden kapatalım.  Sende gönlünce mutlu ol, aman aracını dikkatli kullan benden sana abi tavsiyesi.

Maksadımız paylaşımda bulunmak, kimseyi üzmek değil.  Sakın böyle konuşuyoruz diye üzülmeyesin.

Estafurullah alınganlık edecek olsam zaten bunu burada paylaşmam sizlerle. Trol mevzusu için de teşbihte hata olmaz diyeyim ne diyeyim konu kırmızı ışıktan baba parasına gelince ister istemez.

Berko tabiki anlayabilirsin babanın zahmetlerini ama emin ol tamamıyla kendi emeğin olmayınca anlayamıyorsun tamamen ::)

Dediğin gibi evet araç senin istediğin yerde frene basabilirsin buradan gerisi sana değil, burada asıl değinilmesi gereken konu sağımıza solumuza yani trafiği etkilememeye dikkat etmek....Örneğin bende kırmızı görünce yavaşlarım bütün sülalem ağır vasıta sürücüsü olduğu için tasarruflu sürüş konusunda iddialıyım...

Ama ben sağ şeritte ışığı ayarlamaya çalışırken ELALEMİN arabası ve akaryakıtı ile gelip bana sellektör yapan gelip önüme kıran insan kılıklılarda sorun.
Ya da yine dış kaynakla bindiği aracla ışığa kadar basıp son anda frene basıp şirketine vatana millete zarar veren insan kılıklılarda sorun....
  Orada da yazdığım gibi hız limitine uyduktan trafiği tehlikeye sokmayacak şekilde durduktan sonra gerisi pek beni ilgilendirmiyor Ahmet abi. Vatana millete zarar dediğin de  1 ay erken balata değişiyorsa değişiyor, kim ister ki ek maliyet olsun zaten yeterince pahalı her şey. Sonuçta herkesin kullanım dinamikleri farklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 27, 2013, 18:36:00 »
ben de bunu yazacaktım, önce davranmışsınz. Daha yaeşil yanmadan korna yapanlar var. tecrübesi az sürücüler de panik yaparsa eğer stop ettiriyorlar. ondan sonra daha çok bekliyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 27, 2013, 18:55:20 »
  Maalesef insanların bir çoğu araç kullanma ve trafik kültürünü öğrenmeden önce direksiyon başına çoktan geçmiş oluyor, ehliyet verirken de bu kültürü pek aşılayabildiklerini göremiyorum.

Trafik hata affetmez ancak adı üstünde hata yapan, dalan, bir an dikkatsizleşen sürücüleri kazanmak kolay, asıl sorun bence; hatayı alışkanlık haline getiren organizmalarda. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 28, 2013, 13:31:39 »
Bir de fasılalı yanan yeşil ışığı görünce (hani kırmızıya geçmek üzereyken) hatta sarı yandığında, Allah ne verdiyse gaza yüklenen enteresan insanlar var. Kavşağın içindeysen anlaşılabilir bir durumdur,ışığa takılmak istemeyebilirsin ama böyle de olmazki. Saniye hesabı yapıyor aklı sıra,diğer tarafa bilmem kaç saniye daha kırmızı yanacak diye. Diğer taraftaki de kendi gibi saniye hesabı yaparak kavşağa erken girdiğinde vay haline. Daha doğrusu kavşakta bulunan masum insanların haline. Ayrıca kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamak bir trafik suçudur ( 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, Madde 52/1-a ).
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 28, 2013, 13:35:58 »
Alıntı
ELALEMİN arabası ve akaryakıtı ile gelip bana sellektör yapan gelip önüme kıran insan kılıklılarda sorun.

Sataşma var sayın hakim :D