Gönderen Konu: 1-2 sn. ne kazandırıyor çok merak ediyorum!  (Okunma sayısı 3900 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
Ynt: 1-2 sn. ne kazandırıyor çok merak ediyorum!
« Yanıtla #40 : Nisan 08, 2013, 13:07:29 »
Bu işin çözümü yok bizde. Kültürü bile yabancı ülkede kazanamazken biz bizeyken içimizdeki bu canavarı öldürmemiz imkansız.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 08, 2013, 13:07:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 08, 2013, 14:50:32 »
Hiç merak eden oldu mu neden yaptıklarını ? ya da bu yüzden ceza yazıldı mı kimseye ?
İnsanlara eğitim vermeden okul ve kurs bitirilen, sürücü belgesi verilen bir ülkede yaşıyoruz. Çok mu ? Şaşırmak yersiz. Anladığı dil farklı çünkü.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 08, 2013, 15:00:51 »
Yapacak bir şey yok, memleketin eğitim ortalaması belli. Bu gibi tiplerin düzelmesi için bir kaç kuşak geçmesi gerekiyor, tabi bu arada memleketin durumu daha da kötüye gitmezse :) Bu durumdan muzdarip arkadaşlara naçizane tavsiyem,  korna sesine karşılık müziğin sesini sonuna kadar açın ve arkanızda olup biteni hiç umursamayın. 

Düzenleme: Yasin Bey, mükerrer konularınızı birleştirdim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 08, 2013, 16:06:27 »
ben yaya çizgisinin tam önünde duruyorum , ve bundan gurur duyuyorum

Bırakalım da yayalar rahatça karşıdan karşıya geçebilsinler , bu bizim annemiz yada teyzemiz de olabilir..
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 08, 2013, 16:19:13 »
Benimde anlamadığım şey şudur mesela iki trafik lambası arasındaki yoldan ilerlerken ve yaklaşık 500 metre ileride kırmızı ışık yandığı halde arkadan gelen aracın delirmişcesine selektör çakması ve yol verince de ışığı görünce durması ne kadar gariptir değil mi ....

E adama sormazlar mı be arkadaş kırmızıyı gördüğün halde dibime kadar geliyorsun rahatsız ediyorsun acelen yok olsa dörtlüleri yakarsın kırmızıdada kontrollü geçersin ama sen duruyorsun be adam:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 08, 2013, 16:42:51 »
Benimde anlamadığım şey şudur mesela iki trafik lambası arasındaki yoldan ilerlerken ve yaklaşık 500 metre ileride kırmızı ışık yandığı halde arkadan gelen aracın delirmişcesine selektör çakması ve yol verince de ışığı görünce durması ne kadar gariptir değil mi ....

E adama sormazlar mı be arkadaş kırmızıyı gördüğün halde dibime kadar geliyorsun rahatsız ediyorsun acelen yok olsa dörtlüleri yakarsın kırmızıdada kontrollü geçersin ama sen duruyorsun be adam:))

Bahsettiğiniz durumlarda iyi niyetli düşünüyorum ve sinirlenmiyorum. Işığı görmediğini, varana kadar yeşile dönmesini umduğunu veya sağa-sola dönüş veya düz gitme alternatiflerine göre kendisi için iyi bir pozisyon almaya çalıştığını varsayıyorum. Fakat tehlikeli bir durumu ikaz etmek dışında korna kullanmanın hiç bir izahı ve bunu yapmanın insanlıkla hiç bir alakası yok.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 08, 2013, 17:15:14 »

+ yuzbin baloncuk !

Ayni sey hiz sinirini asan ve diger suruculerin onlara yol vermesini bekleyen CAHILLER icinde gecerli.

Insan olmak cok mu zor?!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Nisan 08, 2013, 18:02:23 »
çok güzel bir konuya değinmişsiniz. bende sarı yanınca zınk diye duranlara çok kızıyorum. bir keresinde reno 12 ye arkadan vuruyordum. belki iki parmak kaldı mesafe nasıl vurmadığıma çok hayret etmiştim. ya önceden yavaşla yada geç git. lambadaki sürelere çok dikkat ederim. bence bütün lambalar süreli olmalı. benim oturduğum semtte dolmuşçular çok yapıyor sizin dediğinizi kırmızıda yansa karşıtarafı korkutup geçerler. pislik adam çok trafikte.
Burada reno diye tabir ettiğiniz kişide hiç bir suç göremiyorum.
Anlatımınıza göre eğer o geçmiş olsaydı sizde geçmiş olacaktınız. Ki sarı yanmadan önce biliyoruz ki yeşil fasılalı olarak yanar ve sarı sonrasında kırmızıya dönüş yapar.
Yeşil yanıp sönerken durabilecek konumdaki araçlar durmak zorundadır. Durma mesafesi olmayan ve durması güvenli olmayan araçlar geçişini yapmalıdır. Ama yeşil yanıp sönerken gazı diplemeninde pek bir anlamı yok.

Görülüyor ki siz hem takip mesafenizi kısa tutmuşsunuz hemde kendinizi geçmeye odaklamışsınız. o durunca sizde mecbur kalmışsınız.
Sizde hem takip mesafenizi korumalı hemde yeşil yanıp sönüyorken bile sarıyı- kırmızıyı beklemeyip durmak için harekete geçmeliydiniz.

Umarım bende ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Çünkü yeşil fasılalı yanp döerken geçmeye çalışan bir vatandaşımız yetişemeyince haliyle geçişinde kırmızı benimde geçişim için yeşil yandığında sol önden vurup bir aracımızı pert ettiğini de biliyorum.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 08, 2013, 18:16:44 »
Yapacak bir şey yok, memleketin eğitim ortalaması belli. Bu gibi tiplerin düzelmesi için bir kaç kuşak geçmesi gerekiyor, tabi bu arada memleketin durumu daha da kötüye gitmezse :) Bu durumdan muzdarip arkadaşlara naçizane tavsiyem,  korna sesine karşılık müziğin sesini sonuna kadar açın ve arkanızda olup biteni hiç umursamayın. 

Düzenleme: Yasin Bey, mükerrer konularınızı birleştirdim.
Hakkı abim yine de sonuna kadar açmasak daha iyi. :)

Genelleme yanlış olabilir. Acil hastası olan, arkasında ambulans olabilir, senden yol isterken de dünyadan kopmuş olabilirsin başkasını da dünyadan kopartmamak gerek. :)

Yani her halukarda iki ucuda  değnek. :D

Katlanılacaklardanız. (:
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 08, 2013, 18:37:39 »
gidilen yolda sola dönüş için yer yok ancak sağa tarafta var ama inatla sol taraftan sıkıştırma derdinde olan insanlar var bunun adı cahilliktir bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 08, 2013, 21:49:31 »
Arkadaşlar bahsettiğiniz konular biraz da ışık donanimiyla ilgili bir konu. Ben ışıkta beklerken yandaki ışığa bakarım ancak sarı diye korna sellektor yapmam. Ancak 70 km hız sınırı olan yerlerde 30 la diğer ışığa giden adamın önüne geçerim. Konvoy olmaya gerek yok. Işığın birisi 5 fasila yanarken diğeri zank sarı çat kırmızı.  Bizim denizlimizde durum böyle. Insanımız ne yapsın. 90-120 sn beklersiniz 30 sn yeşil ışık. Bir de öndeki arkadaş mehtaran bekleyince adamı insanliktan çıkartıyor.