Gönderen Konu: 2012 Auris El freni problemi  (Okunma sayısı 10234 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2012 Auris El freni problemi
« : Mart 23, 2013, 01:45:46 »
Merhaba ben Ali Yıldız Toyota ile ilgili büyük bir sorumum var 2012 model 0 km auris dizel MMT aracı 2012 kasım ayında Bursa Çavdarlıdan satın aldım aracım şuan 1400 km de.

14 mart perşembe gecesi aracımı evimin otoparkına bıraktım konum itibariyle 10 derecelik yokuşta idi.  Aracın el frenin çektim, çekmesem zaten inme şansım yoktu aracım yokuşta olduğu için geriye kayardı. Evime gittim yaklaşık 15 dakika sonra dışarıdan bir gürültü duydum akabinde  telefonum çaldı arayan kapı komşumuzdu. Hemen aracın yanına gelmemizi istedi. Aracımın yanına geldiğimde arabamın 30 metre aşagıda başka bir araçla apartmanın duvarına çarpmış halde gördüm. Aracın kapısını açtım ve el frenin hala çekili olduğunu gördüm. Hemen polis çağırdım olayı canlı gören komşum polise arabanın kendiliğinden aşağı doğru aktığını ve birden hızlanıp çarptığını ayrıca ben gelmeden aracın içine baktığını el frenin çekili olduğunu gördüğünü söyledi.  Ayrıca çarpmanın sesine aşagıya inen ve ben aracın kapısını açtığımda el frenin çekili olduğunu gören 2 komşum daha var. Polis tutanaklarına ifadelerimizi verdik.

Ayrıca Toyota yol yardım hattını aradım bana araçlarının başka yerde olduğunu gelemeyeceklerini söyledi. Aracı yerinden kımıldatmadan bıraktım sabah ilk iş Toyota Çavdarlıya gittim durumu anlattım onlarda yanıma servisten 1 usta verip kaza yerine gitmemizi istedi usta aracın kazalı haldeki fotolarını çekti eğimi ölçtü el freninin ne kadar çektiğini fotoğrafladı aracı servise götürdük orada fren sistemine bakıldı hiçbir sorun yok denildi. Servis müdürü hatanın benden kaynaklı olduğunu ima etmeye çalıştı bende yukarıdaki her şeyi kendisine tek tek anlattım. Tabi hiçbir karşılık veremedi. Bu iş ne olacak diye sorduğum herkes kaçamak cevaplarla yanımdan uzaklaşmaya çalıştı. En son servis müdürünü yakaladım. Bana yapacak bişey yok dedi bende ona "tamam o zaman tüketici mahkemesi avukatım yoluyla şikayet edeceğimi söyledim. Bu iş büyür istersen sen genel müdürlüğü ara'' dedim. ''doğru birde onlara sorayım'' dedi. Arayıp sormuşlar onlarda aracın fotolarını ve bazı teknik verileri istemişler. Pazartesi günü sonuç cıkar dediler. Sonuç 22 mart cuma cıktı tabiki suçlu benmişim. Beni arayan kız vitesi p konumunda bırakmamışsın dedi. MMT vites araçta P konumunun yerini çok merak ediyorum bana göster dedim. Adamlar resmen dalga geçiyor bizimle. Bügün avukatımla görüştüm ve davayı açmayı karar verdim. Arkadaşlar bu konu hakkında yardım istiyorum.

Edit:imla

Toyota Club Türkiye

2012 Auris El freni problemi
« : Mart 23, 2013, 01:45:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: bana sorunsuz diye sattılar oysaki el freni tutmuyormuş
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2013, 01:52:13 »
çok saçma bir durum olmuş, sonuçta el freninin ayarsız oluşunu kabullenip, gerekeni yapmaları gerekirdi, bunun yapılmamış olması çok ilginç...
öte yandan birkaç fotoğraf paylaşabilir misiniz bizimle..?
zira araç eski ya da yeni olsun hiç farketmez, tamamen düz olmayan bir zeminde asla el frenine güvenip de vitesi boşta bırakılmamalı diye düşünüyorum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: bana sorunsuz diye sattılar oysaki el freni tutmuyormuş
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2013, 02:01:28 »
Aracın yönüne göre vitesi e veya r konumuna almanız gerekiyordu ne olursa olsun.El frenini kaç diş çektiniz,az çekmiş olabilir misiniz? Zaten şu vitesi bışta bırakıp el frenine güvenme mantığını kim buldu çok merak ederim.Zaten boşta bile olsa marş almıyor yeni araçların çoğu frene yada debriyaja basmadan.Madem çalıştırırken basacağım o zaten kolu ileri geri itmeye mi eriniyorsun diye sorarım yani.Sizin durumunuza gelirsek şimdi el freni tutmuyor olsa yokuş yukarı bırakıp indiğiniz an kayardı gibi geliyor bana.Bence az çekmiştiniz bir süre tuttu artık o ivmeyi karşılayamaz hale geldiği an saldı aracı.Kendi aracım için konuşayım ayarlı el freni 6-8 çıt arasında tutmalı,siz 4-5 çıt çekerseniz dik bir yokuşta tutmayabilir.%10 eğimden bahsediyorsunuz bu eğim değeri gayet hatırı sayılır bir derece.Kabataslak 100 metre mesafede 10 metre yükseliyorsunuz demek.Yani 10 metrede 1 metre, bir aracın boyununda 3-4 metre olduğunu düşünürsek aracın önü arkasından yaklaşık 40-45 cm yüksekte olur demektir.Bu durumda eğer aracın önü eğime ters yönde ise yük arka tekerlere binecek ve dolayısıyla el freni karşılayamaz ise kayacaktır.Umarım anlatabilmişimdir.Öncelikle servise götürdüğünüzde nasıl bir kontrol yapıldı,sonrasında denendi mi ? Siz kaç çıt çekmiştiniz olay olduğunda ? bunlar önemli.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Auris El freni problemi
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2013, 02:09:27 »
abi bariz belli işte el freni sorunu var çıkıp adam gibi söyle ne bu kaçamak cevaplar bu işin sonu mahkeme abi en iyisini yapmışsınız geçmiş olsun allah korusun başka zaman başka yerde içinde bireyler varken ve şöför yok iken olabilirdi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2013, 02:35:03 »
Bana da el freninin denge hali gibi geldi, tam denge halinde arka disklerden titreme sesleri gelir ufak ufak. Araç o şekilde bırakılıp inilmiş olabilir, araç o şekildeyken içinde oturan kişinin koltuğu hafif sarsmasından bile kaymaya başlar. O durumda dışarıdan gelen küçük bir müdahele ile (poşet taşıyan bir insan, küçük yaşlardaki bir çocuk) araç hareket edebilir. Benim tahminim bu yönde. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2013, 02:37:37 »
ilginize tşkürler öncelikle araç alırken  bana tanıtan kişiler  e ve r konumunda park olayını kesinlikle söylemedi .aracı viteste stop etmekse sanzumana zarar verdiğini okumuştum o yüzden vitesde bırakmıyordum aracı.zaten viteste çalışmıyor.ben aracın el frenini 5 diş cekmişim   araç için kaza yerine gelen yetkili servis elemanı aracı kurtardıkdan sonra .kaydığı konuma aracı cıkarttı .3 diş cektim araç azbi kaydı ve tutundu 4 dişde gayet sağlam durdu 5 dişde aracı 2 kişi kaysın diye itledi arac milim oynamadı. Ben zaten 4 aydır aracı oraya n konumda 5 diş çekerek bırakıyordum.
 Bu forum işinde yeniyim foto nasıl eklenir bilmiyorum özelden yazarsanız fotoğraflar var yayınlarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2013, 02:45:38 »
ilginize tşkürler öncelikle araç alırken  bana tanıtan kişiler  e ve r konumunda park olayını kesinlikle söylemedi .aracı viteste stop etmekse sanzumana zarar verdiğini okumuştum o yüzden vitesde bırakmıyordum aracı.zaten viteste çalışmıyor.ben aracın el frenini 5 diş cekmişim   araç için kaza yerine gelen yetkili servis elemanı aracı kurtardıkdan sonra .kaydığı konuma aracı cıkarttı .3 diş cektim araç azbi kaydı ve tutundu 4 dişde gayet sağlam durdu 5 dişde aracı 2 kişi kaysın diye itledi arac milim oynamadı. Ben zaten 4 aydır aracı oraya n konumda 5 diş çekerek bırakıyordum.
 Bu forum işinde yeniyim foto nasıl eklenir bilmiyorum özelden yazarsanız fotoğraflar var yayınlarım
Bakın cevabını kendinizde verdiniz aslında.En basiti o günkü el freni kampanasında oluşan bir nem bile tutunmayı etkileyebilir,lastiğin olduğu konum yine öyle.Bana daha çok lastiğin olduğu zeminle ilgili gibi geldi.Zemini nasıl oranın her noktası aynı mı ?

Resim ekleme için http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43043.0
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2013, 02:51:03 »
Ali beyin henüz 10 mesajı yok :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2013, 02:52:27 »
Ali beyin henüz 10 mesajı yok :/
O zaman kendisinden linkleri özel mesaj ile bana atmasını isteyebilir miyim? Sorun olur mu onun adına eklesem ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2013, 03:02:04 »
Merhaba ben Ali Yıldız Toyota ile ilgili büyük bir sorumum var 2012 model 0 km auris dizel MMT aracı 2012 kasım ayında Bursa Çavdarlıdan satın aldım aracım şuan 1400 km de.

14 mart perşembe gecesi aracımı evimin otoparkına bıraktım konum itibariyle 10 derecelik yokuşta idi.  Aracın el frenin çektim, çekmesem zaten inme şansım yoktu aracım yokuşta olduğu için geriye kayardı. Evime gittim yaklaşık 15 dakika sonra dışarıdan bir gürültü duydum akabinde  telefonum çaldı arayan kapı komşumuzdu. Hemen aracın yanına gelmemizi istedi. Aracımın yanına geldiğimde arabamın 30 metre aşagıda başka bir araçla apartmanın duvarına çarpmış halde gördüm. Aracın kapısını açtım ve el frenin hala çekili olduğunu gördüm. Hemen polis çağırdım olayı canlı gören komşum polise arabanın kendiliğinden aşağı doğru aktığını ve birden hızlanıp çarptığını ayrıca ben gelmeden aracın içine baktığını el frenin çekili olduğunu gördüğünü söyledi.  Ayrıca çarpmanın sesine aşagıya inen ve ben aracın kapısını açtığımda el frenin çekili olduğunu gören 2 komşum daha var. Polis tutanaklarına ifadelerimizi verdik.

Ayrıca Toyota yol yardım hattını aradım bana araçlarının başka yerde olduğunu gelemeyeceklerini söyledi. Aracı yerinden kımıldatmadan bıraktım sabah ilk iş Toyota Çavdarlıya gittim durumu anlattım onlarda yanıma servisten 1 usta verip kaza yerine gitmemizi istedi usta aracın kazalı haldeki fotolarını çekti eğimi ölçtü el freninin ne kadar çektiğini fotoğrafladı aracı servise götürdük orada fren sistemine bakıldı hiçbir sorun yok denildi. Servis müdürü hatanın benden kaynaklı olduğunu ima etmeye çalıştı bende yukarıdaki her şeyi kendisine tek tek anlattım. Tabi hiçbir karşılık veremedi. Bu iş ne olacak diye sorduğum herkes kaçamak cevaplarla yanımdan uzaklaşmaya çalıştı. En son servis müdürünü yakaladım. Bana yapacak bişey yok dedi bende ona "tamam o zaman tüketici mahkemesi avukatım yoluyla şikayet edeceğimi söyledim. Bu iş büyür istersen sen genel müdürlüğü ara'' dedim. ''doğru birde onlara sorayım'' dedi. Arayıp sormuşlar onlarda aracın fotolarını ve bazı teknik verileri istemişler. Pazartesi günü sonuç cıkar dediler. Sonuç 22 mart cuma cıktı tabiki suçlu benmişim. Beni arayan kız vitesi p konumunda bırakmamışsın dedi. MMT vites araçta P konumunun yerini çok merak ediyorum bana göster dedim. Adamlar resmen dalga geçiyor bizimle. Bügün avukatımla görüştüm ve davayı açmayı karar verdim. Arkadaşlar bu konu hakkında yardım istiyorum.

Edit:imla

Üzücü bir durum. Detayları ve o gün yaptıklarınızı ve yaşadıklarınızı siz daha iyi bilirsiniz elbette. Ancak elektronik el freni önemini anlıyorum ben bu sonuçtan. Umarım sorununuzu en az zararla halledersiniz. Ve haklı olan kazanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 23, 2013, 03:05:05 »
Bunlarda resimler

resim1 aracın kaydığı bayır

resim 2 kaza

resim 3 kaza

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 23, 2013, 03:05:14 »
Üzücü bir durum. Detayları ve o gün yaptıklarınızı ve yaşadıklarınızı siz daha iyi bilirsiniz elbette. Ancak elektronik el freni önemini anlıyorum ben bu sonuçtan. Umarım sorununuzu en az zararla halledersiniz. Ve haklı olan kazanır.
çok sağolun inanın çok mağdur Allah kimseye vermesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 23, 2013, 03:06:14 »
ertan kardeşim cok şağol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 23, 2013, 03:06:52 »
ertan kardeşim cok şağol
Rica ederim ne demek  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 23, 2013, 03:11:39 »
Bakın cevabını kendinizde verdiniz aslında.En basiti o günkü el freni kampanasında oluşan bir nem bile tutunmayı etkileyebilir,lastiğin olduğu konum yine öyle.Bana daha çok lastiğin olduğu zeminle ilgili gibi geldi.Zemini nasıl oranın her noktası aynı mı ?

Resim ekleme için http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43043.0

kaza nın olduğu gece hava kuruydu bizim arabayı denediğimiz zamanda hava yağmurlu zaten fotolarda geldi abi 5 dişte aracı 2 kişi itledi aksın diye milim oynamadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 23, 2013, 03:15:34 »

kaza nın olduğu gece hava kuruydu bizim arabayı denediğimiz zamanda hava yağmurlu zaten fotolarda geldi abi 5 dişte aracı 2 kişi itledi aksın diye milim oynamadı
Peki bir şey sorayım el frenini çekerken ayağın frende miydi? Yada önceden fren idi son çektiğinde değil miydi? Bu tarz bir şeyden kaynaklıda olabilir.Ayrıca araç her zaman aynı yerde mi duruyordu? Zeminde bazı noktalarda hafifte olsa çökmeler var tekerlerden biri oraya denk gelmiş olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 23, 2013, 03:30:37 »
aracı oraya geri manevrayla soktum tabiki durması için fren yaptım ayagım frendeyken el freni çektim herzaman böyle yaparım  arka koltukdan uyuyan oğlumu aldım araç hiç hareket etmedi tabiki çünkü çocuk vardı arabada. yine buna şükür düşünsenize çoçuğu alırken olsa bu olay aklıma getirmek dahi istemem .kaza ise 20 dakkika  sonra oldu. komşu gözüyle görmüş abi araç birden hızlanmış zaten araç boşalmasa o kadar hasar olurmu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2013, 03:33:36 »
aracı oraya geri manevrayla soktum tabiki durması için fren yaptım ayagım frendeyken el freni çektim herzaman böyle yaparım  arka koltukdan uyuyan oğlumu aldım araç hiç hareket etmedi tabiki çünkü çocuk vardı arabada. yine buna şükür düşünsenize çoçuğu alırken olsa bu olay aklıma getirmek dahi istemem .kaza ise 20 dakkika  sonra oldu. komşu gözüyle görmüş abi araç birden hızlanmış zaten araç boşalmasa o kadar hasar olurmu.
O an aracın arkasında birisi olsaydı düşünemiyorum bile  :( Bundan sonra en güzel dediğim gibi e veya r de bırakmak konuma göre el freninide ayak frendeyken sonuna kadar çekmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2013, 03:34:42 »
aracı viteste stop etmekse sanzumana zarar verdiğini okumuştum o yüzden vitesde bırakmıyordum aracı.

Aracımı çavdarlı plazadan aldım ve karşılaştığım tüm sorunlarda çözüm sağladılar ancak sizin durumunuz mahkeme ve atayacağı bilirkişi neticesinde netlik kazanır, ayrıca aracı viteste stop etmek zararlıdır olarak okuduğunuz kaynağı bizimle paylaşırsanız memnun olurum zira viteste stop etmek değil çalışır vaziyette vites E,M ve R  konumunda bırakılması ile frene pedalına tam basılı olmaması halinde zararlıdır. Hatta araç vites konumunda frene basılı değilken uyarı vermektedir. Aracı boşta bırakmak hele ki eğimli bir alanda hiç doğru bir davranış değil bunu düşünmeniz gerekirdi.

Geçmiş olsun.
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 23, 2013, 07:36:34 »
Geçmiş olsun ali bey bu arada babamın adıda ali :) bence  çok mühim birşey yok  aracınıZ da şimdi aylarca mahkeme idi avukat idi bir sürü sinir stress olacak size .ben yerinizde olsam direk kaskodan yaptırırım .tabiki hakkınızı aramanız en doğal hakkınız ama benim sahsi fikrim aylarca ızdırap çekmektense  mahkeme koridorlarında yaptırın kaskodan gitsin birde bu süreç sonunda hatanın sizde bulunması ihtimalide çok yüksek .tekrar geçmiş olsun allah kolaylık versin.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)