0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilginize tşkürler öncelikle araç alırken bana tanıtan kişiler e ve r konumunda park olayını kesinlikle söylemedi .aracı viteste stop etmekse sanzumana zarar verdiğini okumuştum o yüzden vitesde bırakmıyordum aracı.zaten viteste çalışmıyor.ben aracın el frenini 5 diş cekmişim araç için kaza yerine gelen yetkili servis elemanı aracı kurtardıkdan sonra .kaydığı konuma aracı cıkarttı .3 diş cektim araç azbi kaydı ve tutundu 4 dişde gayet sağlam durdu 5 dişde aracı 2 kişi kaysın diye itledi arac milim oynamadı. Ben zaten 4 aydır aracı oraya n konumda 5 diş çekerek bırakıyordum. Bu forum işinde yeniyim foto nasıl eklenir bilmiyorum özelden yazarsanız fotoğraflar var yayınlarım
Ali beyin henüz 10 mesajı yok :/
Merhaba ben Ali Yıldız Toyota ile ilgili büyük bir sorumum var 2012 model 0 km auris dizel MMT aracı 2012 kasım ayında Bursa Çavdarlıdan satın aldım aracım şuan 1400 km de.14 mart perşembe gecesi aracımı evimin otoparkına bıraktım konum itibariyle 10 derecelik yokuşta idi. Aracın el frenin çektim, çekmesem zaten inme şansım yoktu aracım yokuşta olduğu için geriye kayardı. Evime gittim yaklaşık 15 dakika sonra dışarıdan bir gürültü duydum akabinde telefonum çaldı arayan kapı komşumuzdu. Hemen aracın yanına gelmemizi istedi. Aracımın yanına geldiğimde arabamın 30 metre aşagıda başka bir araçla apartmanın duvarına çarpmış halde gördüm. Aracın kapısını açtım ve el frenin hala çekili olduğunu gördüm. Hemen polis çağırdım olayı canlı gören komşum polise arabanın kendiliğinden aşağı doğru aktığını ve birden hızlanıp çarptığını ayrıca ben gelmeden aracın içine baktığını el frenin çekili olduğunu gördüğünü söyledi. Ayrıca çarpmanın sesine aşagıya inen ve ben aracın kapısını açtığımda el frenin çekili olduğunu gören 2 komşum daha var. Polis tutanaklarına ifadelerimizi verdik.Ayrıca Toyota yol yardım hattını aradım bana araçlarının başka yerde olduğunu gelemeyeceklerini söyledi. Aracı yerinden kımıldatmadan bıraktım sabah ilk iş Toyota Çavdarlıya gittim durumu anlattım onlarda yanıma servisten 1 usta verip kaza yerine gitmemizi istedi usta aracın kazalı haldeki fotolarını çekti eğimi ölçtü el freninin ne kadar çektiğini fotoğrafladı aracı servise götürdük orada fren sistemine bakıldı hiçbir sorun yok denildi. Servis müdürü hatanın benden kaynaklı olduğunu ima etmeye çalıştı bende yukarıdaki her şeyi kendisine tek tek anlattım. Tabi hiçbir karşılık veremedi. Bu iş ne olacak diye sorduğum herkes kaçamak cevaplarla yanımdan uzaklaşmaya çalıştı. En son servis müdürünü yakaladım. Bana yapacak bişey yok dedi bende ona "tamam o zaman tüketici mahkemesi avukatım yoluyla şikayet edeceğimi söyledim. Bu iş büyür istersen sen genel müdürlüğü ara'' dedim. ''doğru birde onlara sorayım'' dedi. Arayıp sormuşlar onlarda aracın fotolarını ve bazı teknik verileri istemişler. Pazartesi günü sonuç cıkar dediler. Sonuç 22 mart cuma cıktı tabiki suçlu benmişim. Beni arayan kız vitesi p konumunda bırakmamışsın dedi. MMT vites araçta P konumunun yerini çok merak ediyorum bana göster dedim. Adamlar resmen dalga geçiyor bizimle. Bügün avukatımla görüştüm ve davayı açmayı karar verdim. Arkadaşlar bu konu hakkında yardım istiyorum.Edit:imla
Üzücü bir durum. Detayları ve o gün yaptıklarınızı ve yaşadıklarınızı siz daha iyi bilirsiniz elbette. Ancak elektronik el freni önemini anlıyorum ben bu sonuçtan. Umarım sorununuzu en az zararla halledersiniz. Ve haklı olan kazanır.
ertan kardeşim cok şağol
Bakın cevabını kendinizde verdiniz aslında.En basiti o günkü el freni kampanasında oluşan bir nem bile tutunmayı etkileyebilir,lastiğin olduğu konum yine öyle.Bana daha çok lastiğin olduğu zeminle ilgili gibi geldi.Zemini nasıl oranın her noktası aynı mı ?Resim ekleme için http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43043.0
kaza nın olduğu gece hava kuruydu bizim arabayı denediğimiz zamanda hava yağmurlu zaten fotolarda geldi abi 5 dişte aracı 2 kişi itledi aksın diye milim oynamadı
aracı oraya geri manevrayla soktum tabiki durması için fren yaptım ayagım frendeyken el freni çektim herzaman böyle yaparım arka koltukdan uyuyan oğlumu aldım araç hiç hareket etmedi tabiki çünkü çocuk vardı arabada. yine buna şükür düşünsenize çoçuğu alırken olsa bu olay aklıma getirmek dahi istemem .kaza ise 20 dakkika sonra oldu. komşu gözüyle görmüş abi araç birden hızlanmış zaten araç boşalmasa o kadar hasar olurmu.
aracı viteste stop etmekse sanzumana zarar verdiğini okumuştum o yüzden vitesde bırakmıyordum aracı.