0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun ali bey bu arada babamın adıda ali bence çok mühim birşey yok aracınıZ da şimdi aylarca mahkeme idi avukat idi bir sürü sinir stress olacak size .ben yerinizde olsam direk kaskodan yaptırırım .tabiki hakkınızı aramanız en doğal hakkınız ama benim sahsi fikrim aylarca ızdırap çekmektense mahkeme koridorlarında yaptırın kaskodan gitsin birde bu süreç sonunda hatanın sizde bulunması ihtimalide çok yüksek .tekrar geçmiş olsun allah kolaylık versin.
Bencede öyle ali beyzaten vitesi boşta bırakmış olmanız mahkemeyi kaybetmenize yeteryaptığınız masraflar ve çektiğiniz stres yanınıza kar kalır
Ali Bey geçmiş olsun. Artık olan olmuş araçtan kaynaklı ya da sizin boşta bırakmanızdan dolayı. Canınızı sıkmaya gerek yok diye düşünüyorum. Kaskonuzda vardır. Arkadaşların ve Kemal abinin dediği gibi boşta bırakmanızdan ötürü mahkemeyi de kaybetme durumunuz var. O nedenle aracınızı onartın bundan sonrada aracınızı el freni ile birlikte viteste bırakırsınız. Hatta tekerleğe takoz koyarsınız. Tekrar geçmiş olsun.
Eğer aracın kullanım kılavuzunda bu bilgi verilmediyse kaybetme ihtimali az diye düşünüyorum. Çünkü en başta öne sürecekleri belge kullanım kılavuzu olacaktır.Yağ eksiltme sorununda servisler; "Aracınızın kullanım kılavuzunun xxx sayfasında 1L/1000Km ibaresi var" demişti.Ali Bey size de çok geçmiş olsun. İnşAllah sorununuz çözülür.
Ali bey öncelikle geçmiş olsun..Ben aracı sıfır almadım ama aldığım galerici de(yabancı biri değil bir tanıdığımız) bana park halindeyken boşta bırakmamı söylemişti.. Ben aracı hep boşta el fren çekili olarak bırakıyorum:S bugün yeni birşeyler daha öğrendim en azından eğimli arazide aracı ters viteste bırakayım o zaman..
Şu boşta bırakma olayını kesin kaportacılar çıkarmıştır. Hem el frenini kullanıp hemde viteste bırakarak işinizi sağlama almak varken neden böyle bir işe kalkıştıklarını anlayamıyorum.Şanzımana o yük zaten araç yürürken biniyor.Durduğunda tek fark motor kompresyonu olayından kaynaklı hareket olmuyor.İlla içim rahat etmez diyorsanız dediğim gibi önce boştayken el frenine bindirin yükü sonra vitese alın.
Mahkemeye taşınsa bile sonuç olumlu olmaz büyük ihtimalle.Araç hem boşta hemde el freni tam çekili değil.Soracaklar boşta bıraktın anladık,el freni neden tam çekili değil? Ayrıca benzer bir durumda arkadaşımın başına gelmişti,onun aracını polisler tespit etmiş ve hakkında işlem yapmışlardı.Mahkemesi daha bitmedi ve ilk başlarda hapis cezası bile olabilir demişti avukatı.O da aynı çekilde boşta el frenini tam çekmemişti.Sizin tek şansınız trafiğin olduğu bir yerde olmaması yoksa başınıza çok işler açılabilirdi.Şanzımana yük binmesin diye boşta bırakacağınıza önce boştayken ve ayağınız frendeyken el frenini sonuna kadar çekin.Böylece yük el frenine binecektir.Sonrasında ise vitesi e veya r ye alıp frenden çekin ayağınızı.[/quote ertan sen el frenini kaç diş çekiyorsun bi say bakılım zaten toplamda 7 diş var 7diş için 25 kg yük uygulamak gerek. kim cekiyor el frenini sonuna kadar kimse aracın da bi dene bakalım
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Mart 23, 2013, 15:24:13Mahkemeye taşınsa bile sonuç olumlu olmaz büyük ihtimalle.Araç hem boşta hemde el freni tam çekili değil.Soracaklar boşta bıraktın anladık,el freni neden tam çekili değil? Ayrıca benzer bir durumda arkadaşımın başına gelmişti,onun aracını polisler tespit etmiş ve hakkında işlem yapmışlardı.Mahkemesi daha bitmedi ve ilk başlarda hapis cezası bile olabilir demişti avukatı.O da aynı çekilde boşta el frenini tam çekmemişti.Sizin tek şansınız trafiğin olduğu bir yerde olmaması yoksa başınıza çok işler açılabilirdi.Şanzımana yük binmesin diye boşta bırakacağınıza önce boştayken ve ayağınız frendeyken el frenini sonuna kadar çekin.Böylece yük el frenine binecektir.Sonrasında ise vitesi e veya r ye alıp frenden çekin ayağınızı.[/quote ertan sen el frenini kaç diş çekiyorsun bir say bakılım zaten toplamda 7 diş var 7diş için 25 kg yük uygulamak gerek. kim cekiyor el frenini sonuna kadar kimse aracın da bir dene bakalım sayayım tabi hatta saymadan önce "20 kg kuvvetle çekildiği zaman el freni ayarı : 6 - 9 “klik sesi” " ibaeresini kitapçığımdan kopyalayayım.Yani dediğiniz gibi 25 kg değil 20 kg bu 1,2 .si 7 diş değil 9 diş var.Elbette 9 dişin tamamını çok zorlayarak çekmiyorum ama bu 5 diş olmuyor,tam 7 diş oluyor. Bu arada bir diğer ibare daha buda sizi ilgilendiriyor sanırım:" Park etme;Otomatik şanzımandan farklı olarak multimod düz şanzımanın park konumu yoktur.Araç vites kolunun herhangi bir konumundapark edilebilir.1. Aracı tamamen durdurunuz.2. El frenini çekiniz.3. Fren pedalına basıp, yokuş aşağıparklarda vitesi “R” konumuna, yokuşyukarı parklarda ise “M1” konumunaalınız ve vites konum göstergesindenvites konumlarını kontrol ediniz.4. Motoru durdurunuz." Bu durum kitapçıkta dahi yazıyor.Yani bu durumda karar sizin.
Mahkemeye taşınsa bile sonuç olumlu olmaz büyük ihtimalle.Araç hem boşta hemde el freni tam çekili değil.Soracaklar boşta bıraktın anladık,el freni neden tam çekili değil? Ayrıca benzer bir durumda arkadaşımın başına gelmişti,onun aracını polisler tespit etmiş ve hakkında işlem yapmışlardı.Mahkemesi daha bitmedi ve ilk başlarda hapis cezası bile olabilir demişti avukatı.O da aynı çekilde boşta el frenini tam çekmemişti.Sizin tek şansınız trafiğin olduğu bir yerde olmaması yoksa başınıza çok işler açılabilirdi.Şanzımana yük binmesin diye boşta bırakacağınıza önce boştayken ve ayağınız frendeyken el frenini sonuna kadar çekin.Böylece yük el frenine binecektir.Sonrasında ise vitesi e veya r ye alıp frenden çekin ayağınızı.[/quote ertan sen el frenini kaç diş çekiyorsun bir say bakılım zaten toplamda 7 diş var 7diş için 25 kg yük uygulamak gerek. kim cekiyor el frenini sonuna kadar kimse aracın da bir dene bakalım
sayayım tabi hatta saymadan önce "20 kg kuvvetle çekildiği zaman el freni ayarı : 6 - 9 “klik sesi” " ibaeresini kitapçığımdan kopyalayayım.Yani dediğiniz gibi 25 kg değil 20 kg bu 1,2 .si 7 diş değil 9 diş var.Elbette 9 dişin tamamını çok zorlayarak çekmiyorum ama bu 5 diş olmuyor,tam 7 diş.BENİM ARAÇDA 7 DİŞ OLDUĞUNU SERVİS SOYLEDİ BEN DEGİL AYRICA SERVİSTE ADAM BENİM KENDİ ARACIMDA GÖZÜMÜN ÖNÜNDE TARTIYLA ÖLÇDÜ 25 KG 7. DİS .BENDE GÖRDÜM BEMİM ARACIM 18 KG İLE 5 DİŞ ÇEKİLİYOR.BİLMEM ANLATABİLDİMMİ SENİN BU İŞE BU KADAR SİNİRLENMENİ ANLAYAMADIM. BU ARADA BENİM SENLE HİÇBİR SIKINTIM YOK AMA SEN HEP TOYOTA YI SAVUNUYORSUN .SANKİ FABRİKA SENİN.BEN ZATEN N DE BIRAKTIĞIMI VE SUÇU KABUL ETTİM AMA TOYOTA HİÇMİ ŞUCLU DEGİL ARAÇ KAYIYOR NEDEN ANLATAMIYORUM
Sözlerim sana ters gelebilir ancak ve yazık ki bu kullanıcı hatası. Fakat yinede şunları tam olarak yaptıysan mahkemeye ver derim. Mahkemeye verme sebebi ise aracın teknik ayarlarının yeterli düzeyde olmadığı ve tehlike yaratığı gerekçesidir.1 Polis tutanakları ( Var)2-Araça teknik uzmanlarlar bakmadan dokunmamak müdahele etmemek (kısmen var )3-Teknik kişilerce yapılmış analiz dökümleri.(El freni çekilimiydi? Ne düzeyde çekili idi? El frenini çekili olduğu düzey tavsiye edilen düzey midir.)4-Saçma gelebilir ama trafik sigortan varmıydı?Bu soruların cevapları evetse mahkemeye başvur ve teknik olarak konu incelensin.Zira bu toyotasın genel kalkitesini götermez ancak münfetin bir olaydır ve hata kabul edilemez.Kullanıcı hatası olduğunu düşünmem ise tamamen kendi görüşümdür.