Gönderen Konu: 2012 Auris El freni problemi  (Okunma sayısı 10429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Auris El freni problemi
« Yanıtla #20 : Mart 23, 2013, 08:39:42 »
Bencede öyle ali bey
zaten vitesi boşta bırakmış olmanız mahkemeyi kaybetmenize yeter
yaptığınız masraflar ve çektiğiniz stres yanınıza kar kalır

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 23, 2013, 08:39:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 23, 2013, 11:42:47 »
tamam herşeyi anladım e konumunda aracı bırakmadım bu benim hatam.peki arkadaş bu aracın el freni çekliyken 20 dakika sonra kendiliğinden boşalıyor . bunda toyatanın hiç mi hatası yok niye bu konu hakkında yorum yapılmıyor . herkez işi e konumuna  getiriyor .şanzuma yük binmesin araç uzun ömürlü olsun diye yapılmış bir hareketti . El freni yeterli olur dendi bunu söyleyende aracı bana satan adamlar . bide araç 4aydır hep anı yere aynı şekilde bırakıldı  ilk gün kaysa diyecektim tamam bu aracın el freni sağlam değil ben aracı e veya r de bırakayım.kim ne derse desin bu araç da üretimden gelen bir sorun var ben onu ortaya çıkarmak için elimden geleni yapacağım.

Geçmiş olsun ali bey bu arada babamın adıda ali :) bence  çok mühim birşey yok  aracınıZ da şimdi aylarca mahkeme idi avukat idi bir sürü sinir stress olacak size .ben yerinizde olsam direk kaskodan yaptırırım .tabiki hakkınızı aramanız en doğal hakkınız ama benim sahsi fikrim aylarca ızdırap çekmektense  mahkeme koridorlarında yaptırın kaskodan gitsin birde bu süreç sonunda hatanın sizde bulunması ihtimalide çok yüksek .tekrar geçmiş olsun allah kolaylık versin.
sağolun önerinizi düşünücem Allah razı olsun
Bencede öyle ali bey
kemal abi teşekur ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 23, 2013, 12:08:13 »
Bencede öyle ali bey

Eğer aracın kullanım kılavuzunda bu bilgi verilmediyse kaybetme ihtimali az diye düşünüyorum. Çünkü en başta öne sürecekleri belge kullanım kılavuzu olacaktır.

Yağ eksiltme sorununda servisler; "Aracınızın kullanım kılavuzunun xxx sayfasında 1L/1000Km ibaresi var" demişti.

Ali Bey size de çok geçmiş olsun. İnşAllah sorununuz çözülür.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 23, 2013, 12:12:17 »
Ali Bey geçmiş olsun. Artık olan olmuş araçtan kaynaklı ya da sizin boşta bırakmanızdan dolayı. Canınızı sıkmaya gerek yok diye düşünüyorum. Kaskonuzda vardır. Arkadaşların ve Kemal abinin dediği gibi boşta bırakmanızdan ötürü mahkemeyi de kaybetme durumunuz var. O nedenle aracınızı onartın bundan sonrada aracınızı el freni ile birlikte viteste bırakırsınız. Hatta tekerleğe takoz koyarsınız. Tekrar geçmiş olsun.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 23, 2013, 12:56:26 »
Ali Bey geçmiş olsun. Artık olan olmuş araçtan kaynaklı ya da sizin boşta bırakmanızdan dolayı. Canınızı sıkmaya gerek yok diye düşünüyorum. Kaskonuzda vardır. Arkadaşların ve Kemal abinin dediği gibi boşta bırakmanızdan ötürü mahkemeyi de kaybetme durumunuz var. O nedenle aracınızı onartın bundan sonrada aracınızı el freni ile birlikte viteste bırakırsınız. Hatta tekerleğe takoz koyarsınız. Tekrar geçmiş olsun.
aynen olan oldu ama benim için en güzel şey toyota arabasından uzak durmak olacak 94 model otamatik astram var o bayırda 3 sene durdu 1 tane vukuatı olmadı benim en büyük suçum toyotayı otomobil sanıp almam oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 23, 2013, 13:54:49 »
Eğer aracın kullanım kılavuzunda bu bilgi verilmediyse kaybetme ihtimali az diye düşünüyorum. Çünkü en başta öne sürecekleri belge kullanım kılavuzu olacaktır.

Yağ eksiltme sorununda servisler; "Aracınızın kullanım kılavuzunun xxx sayfasında 1L/1000Km ibaresi var" demişti.

Ali Bey size de çok geçmiş olsun. İnşAllah sorununuz çözülür.

Kilavuzun tamamini okumaya calistigim icin hatirladigim kadari ile el freni  cekili de olsa aracin viteste birakilmasi ile ilgili iyari var./
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 23, 2013, 14:16:11 »
aslında auris ile aynı mıdır bilmem bizim corollada el freni çok güçlü. 5-10 km hızla bile çekince hissettiriyor gücünü. 4 ay boyunca kaymayıp-20 dk boyunca öyle durmuş bir de- sonradan kayması bir sıkıntı olduğuna işaret ediyor bence. evet belki boşta bırakılmamalı ama teknik bir sorun olabileceği de göz ardı edilmemeli. ama hasar çok büyük değil Allah tan. herhangi bir cana zarar gelmemiş neyseki. kasko karşılar ve sonrasında daha dikkatli olunur. servis araç hatalı dese ne yapacak ki zaten maddi hasar karşılanır kaskoyla bir de el frenini kontrol edip değiştirir en fazla. yeni araç verecek yada parayı iade edecek hali yok ya. Ali bey bence hakkınız arayacağım diyorsunuz ama haksız çıkma ihtimali bile varken, haklı dahi olsanız kazanacağınız çok birşey yok gibi gözüküyor. gerekirse bir daha toyota almazsınız ama önleminizi alıp, önemli sorunlar çıkarmadığı sürece aracınıza keyifle bininiz. benim görüşüm budur.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 23, 2013, 14:49:12 »
Manueller için konuşmak gerekirse arabanın burnu yokuşun aşağısına doğru baıkıyorsa el freni çekilip + olarak araç geri vites takılır arabanın kıç tarafı aşağıya bakıyorsa el freni + 1. vitese takılarak bırakılır... Geçmiş olsun gerçekten üzücü bir durum ama el freni her zaman yeterli olmayabilir teli kopsa yine aynı sonuç dikkatli olmak lazım.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 23, 2013, 15:24:13 »
Mahkemeye taşınsa bile sonuç olumlu olmaz büyük ihtimalle.Araç hem boşta hemde el freni tam çekili değil.Soracaklar boşta bıraktın anladık,el freni neden tam çekili değil? Ayrıca benzer bir durumda arkadaşımın başına gelmişti,onun aracını polisler tespit etmiş ve hakkında işlem yapmışlardı.Mahkemesi daha bitmedi ve ilk başlarda hapis cezası bile olabilir demişti avukatı.O da aynı çekilde boşta el frenini tam çekmemişti.Sizin tek şansınız trafiğin olduğu bir yerde olmaması yoksa başınıza çok işler açılabilirdi.Şanzımana yük binmesin diye boşta bırakacağınıza önce boştayken ve ayağınız frendeyken el frenini sonuna kadar çekin.Böylece yük el frenine binecektir.Sonrasında ise vitesi e veya r ye alıp frenden çekin ayağınızı.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 23, 2013, 17:30:08 »
Ali bey öncelikle geçmiş olsun..

Ben aracı sıfır almadım ama aldığım galerici de(yabancı biri değil bir tanıdığımız) bana park halindeyken boşta bırakmamı söylemişti.. Ben aracı hep boşta el fren çekili olarak bırakıyorum:S bugün yeni birşeyler daha öğrendim en azından eğimli arazide aracı ters viteste bırakayım o zaman..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 23, 2013, 17:35:07 »
Ali bey öncelikle geçmiş olsun..

Ben aracı sıfır almadım ama aldığım galerici de(yabancı biri değil bir tanıdığımız) bana park halindeyken boşta bırakmamı söylemişti.. Ben aracı hep boşta el fren çekili olarak bırakıyorum:S bugün yeni birşeyler daha öğrendim en azından eğimli arazide aracı ters viteste bırakayım o zaman..
Şu boşta bırakma olayını kesin kaportacılar çıkarmıştır.  :argh: Hem el frenini kullanıp hemde viteste bırakarak işinizi sağlama almak varken neden böyle bir işe kalkıştıklarını anlayamıyorum.Şanzımana o yük zaten araç yürürken biniyor.Durduğunda tek fark motor kompresyonu olayından kaynaklı hareket olmuyor.İlla içim rahat etmez diyorsanız dediğim gibi önce boştayken el frenine bindirin yükü sonra vitese alın. 
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 23, 2013, 17:54:02 »
Şu boşta bırakma olayını kesin kaportacılar çıkarmıştır.  :argh: Hem el frenini kullanıp hemde viteste bırakarak işinizi sağlama almak varken neden böyle bir işe kalkıştıklarını anlayamıyorum.Şanzımana o yük zaten araç yürürken biniyor.Durduğunda tek fark motor kompresyonu olayından kaynaklı hareket olmuyor.İlla içim rahat etmez diyorsanız dediğim gibi önce boştayken el frenine bindirin yükü sonra vitese alın.
+1
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 23, 2013, 19:36:37 »
Mahkemeye taşınsa bile sonuç olumlu olmaz büyük ihtimalle.Araç hem boşta hemde el freni tam çekili değil.Soracaklar boşta bıraktın anladık,el freni neden tam çekili değil? Ayrıca benzer bir durumda arkadaşımın başına gelmişti,onun aracını polisler tespit etmiş ve hakkında işlem yapmışlardı.Mahkemesi daha bitmedi ve ilk başlarda hapis cezası bile olabilir demişti avukatı.O da aynı çekilde boşta el frenini tam çekmemişti.Sizin tek şansınız trafiğin olduğu bir yerde olmaması yoksa başınıza çok işler açılabilirdi.Şanzımana yük binmesin diye boşta bırakacağınıza önce boştayken ve ayağınız frendeyken el frenini sonuna kadar çekin.Böylece yük el frenine binecektir.Sonrasında ise vitesi e veya r ye alıp frenden çekin ayağınızı.
[/quote ertan sen el frenini kaç diş çekiyorsun bi say bakılım zaten toplamda 7 diş  var  7diş için  25 kg yük uygulamak gerek. kim cekiyor el frenini sonuna kadar kimse aracın da bi dene bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 23, 2013, 19:45:18 »
[/quote ertan sen el frenini kaç diş çekiyorsun bir say bakılım zaten toplamda 7 diş  var  7diş için  25 kg yük uygulamak gerek. kim cekiyor el frenini sonuna kadar kimse aracın da bir dene bakalım
sayayım tabi hatta saymadan önce "20 kg kuvvetle çekildiği zaman el freni ayarı :  6 - 9 “klik sesi” " ibaeresini kitapçığımdan kopyalayayım.Yani dediğiniz gibi 25 kg değil 20 kg bu 1,2 .si 7 diş değil 9 diş var.Elbette 9 dişin tamamını çok zorlayarak çekmiyorum ama bu 5 diş olmuyor,tam 7 diş oluyor. Bu arada bir diğer ibare daha buda sizi ilgilendiriyor sanırım:
" Park etme;
Otomatik şanzımandan farklı olarak multimod düz şanzımanın park konumu yoktur.Araç vites kolunun herhangi bir konumunda
park edilebilir.
1. Aracı tamamen durdurunuz.
2. El frenini çekiniz.
3. Fren pedalına basıp, yokuş aşağı
parklarda vitesi “R” konumuna, yokuş
yukarı parklarda ise “M1” konumuna
alınız ve vites konum göstergesinden
vites konumlarını kontrol ediniz.
4. Motoru durdurunuz."        Bu durum kitapçıkta dahi yazıyor.Yani bu durumda karar sizin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 23, 2013, 21:48:22 »
sayayım tabi hatta saymadan önce "20 kg kuvvetle çekildiği zaman el freni ayarı :  6 - 9 “klik sesi” " ibaeresini kitapçığımdan kopyalayayım.Yani dediğiniz gibi 25 kg değil 20 kg bu 1,2 .si 7 diş değil 9 diş var.Elbette 9 dişin tamamını çok zorlayarak çekmiyorum ama bu 5 diş olmuyor,tam 7 diş.
BENİM ARAÇDA  7 DİŞ OLDUĞUNU SERVİS SOYLEDİ BEN DEGİL AYRICA SERVİSTE ADAM BENİM KENDİ ARACIMDA GÖZÜMÜN ÖNÜNDE TARTIYLA ÖLÇDÜ 25 KG 7. DİS .BENDE GÖRDÜM BEMİM ARACIM 18 KG  İLE 5 DİŞ ÇEKİLİYOR.BİLMEM ANLATABİLDİMMİ SENİN BU İŞE BU KADAR SİNİRLENMENİ ANLAYAMADIM. BU ARADA BENİM SENLE HİÇBİR SIKINTIM YOK AMA SEN HEP TOYOTA YI SAVUNUYORSUN .SANKİ FABRİKA SENİN.BEN ZATEN N DE BIRAKTIĞIMI VE SUÇU KABUL ETTİM AMA TOYOTA HİÇMİ ŞUCLU DEGİL ARAÇ KAYIYOR NEDEN ANLATAMIYORUM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 23, 2013, 21:52:30 »
Ertan sen bana cok yardımcı oldun amacım seni kırmak  kızdırmak  :)degil sadece konuşuyoruz arkadaşca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 23, 2013, 21:55:31 »
Benim toyotayı savunduğum yada sinirlendiğim yok.Sadece 1 kere olmuş bir durum sizinde dediğiniz gibi.Sonrasındaki denemelerde hiç bir sorun oldu mu olmadı.Bu durumda araçta değil problem yada siz serviste baktırdığınızda farkedilip ayarlandı ve size söylenmedi veya siz o gün dalgınlıkla daha az çekmişte olabilirsiniz.Şuan itibari ile yapabileceğiniz bir şey yok aracı denemişsiniz ve hata bulunmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 23, 2013, 22:09:03 »
Sözlerim sana ters gelebilir ancak ve yazık ki bu kullanıcı hatası. Fakat yinede şunları tam olarak yaptıysan mahkemeye ver derim. Mahkemeye verme sebebi ise aracın teknik ayarlarının yeterli düzeyde olmadığı ve tehlike yaratığı gerekçesidir.
1 Polis tutanakları ( Var)
2-Araça teknik uzmanlarlar bakmadan dokunmamak müdahele etmemek (kısmen var )
3-Teknik kişilerce yapılmış analiz dökümleri.(El freni çekilimiydi? Ne düzeyde çekili idi? El frenini çekili olduğu düzey tavsiye edilen düzey midir.)
4-Saçma gelebilir ama trafik sigortan varmıydı?
Bu soruların cevapları evetse mahkemeye başvur ve teknik olarak konu incelensin.Zira bu toyotasın genel kalkitesini götermez ancak münfetin bir olaydır ve hata kabul edilemez.

Kullanıcı hatası olduğunu düşünmem ise tamamen kendi görüşümdür.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 23, 2013, 22:15:30 »
Sözlerim sana ters gelebilir ancak ve yazık ki bu kullanıcı hatası. Fakat yinede şunları tam olarak yaptıysan mahkemeye ver derim. Mahkemeye verme sebebi ise aracın teknik ayarlarının yeterli düzeyde olmadığı ve tehlike yaratığı gerekçesidir.
1 Polis tutanakları ( Var)
2-Araça teknik uzmanlarlar bakmadan dokunmamak müdahele etmemek (kısmen var )
3-Teknik kişilerce yapılmış analiz dökümleri.(El freni çekilimiydi? Ne düzeyde çekili idi? El frenini çekili olduğu düzey tavsiye edilen düzey midir.)
4-Saçma gelebilir ama trafik sigortan varmıydı?
Bu soruların cevapları evetse mahkemeye başvur ve teknik olarak konu incelensin.Zira bu toyotasın genel kalkitesini götermez ancak münfetin bir olaydır ve hata kabul edilemez.

Kullanıcı hatası olduğunu düşünmem ise tamamen kendi görüşümdür.
Ancak araç sonrasında denenmiş ve sorun olmamış.Serviste kontrol edildiğinde sorun vardıysa bile giderilmiştir büyük ihtimalle.Yani mahkemeye gitse dahi sorun bulunamayacağından bir şey çıkma durumu zor gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 24, 2013, 02:21:30 »
Bakın size birşey anlatayım.
Ben turizm otelcilik okurken küçük yaşlarda staj ve para kazanmak için otellerde bellboyluk bile yaptım.

O yıllardan bilirim ki dik yokuşlarda taksciler bagaja bavul vs. ağır şeyler yüklerken araba esnesin ve fren telleri çok zorlanmasın diye el frenini çok çekmezler.
Hatta araç 2-3 cm kayar hafif hafif yine de panik yapmazlar. Biz panik yapardık o yaşlı başlı senelerin taksicileri birşey olmaz deyip anlatırlardı durumu.

kim nerderse desin mahkemenin kararı ne olursa olsun
2012 model bir aracın el freni çekik olduğu halde (el freni 3-5 diş çekilse dahi) kayıyorsa ! Kaymayı bırakın boşalıyor ve ivmeleniyorsa !
o markaya o arabaya yazıklar olsun!

Eşimin eski gaz tenekesi unosunda bile böyle bir şey yıllarca olmadı.

Toyota artık kendine gelmeli ve bazı şeyleri tekrar tekrar gözden geçirmeli...

Ne demek MMT olan bir araçta vitesi P de bırakın demek ya bu kadar rezillik olur mu?

TODAY TOMORROW TOYOTA