Kavşakta dönüş yaparken, çevre yolundan yaklaşık 80 km hızla seyreden bayan sürücü idaresindeki bir araç, kırmızı ışık ihlali yapıp ardından panikle hiç fren yapmadan benim aracıma çarpması sonucunda oluşan görüntüler.
Benim corollada aracın vurulduğu taraftaki tüm perde hava yastıkları açıldı. Diğer araç bana 80 km yaklaşık hızla dikine vurdu.
Euro NCAP testi canlandırması gibi.
Ben o araca göre dikine vurduğu için 0 km hızda idim. Araç çarpmanın etkisiyle ve sonrasında kaldırımada çarpmam sonucu 150 derece rotasından döndü.
Toyota sağlamlık konusunda benden 10 puan aldı. Kazalı olan tarafta durmaz iseniz kaza yaptığını bile anlamıyorsunuz.
Fizik kuralları gereği hareket halindeki bir araç duran araca çarparsa duran araç çarpma etkisini üzerine emeceği için daha çok hasar görür.
Ama bu fotoğraflarda durum tam tersi görünüyor.
Her ikimizde de birşey yok şükür. Yüce Allah kimselere kaza bela vermesin. İyiki araçlarımızda kaskolu. Polemik yaşamadık.
Yolunuz açık olsun.
Selamlar ve Saygılar
Mekanikci
Uçan teneke pejo hoşaf olmuş
Senin araba çok fena durumda değil ama kazalı araba unvanını kazandığı için 2. el değeri düşecek
işte bu değer kaybını hatalı kadın sürücüden talep etme hakkın var
güzellikle iste varmazse mahkemeye baş vur, polis raporunda o hatalıysa kazanma olasılığın % de %
Kemal bey bayan doktor olunca ve bende bu tür kazayı ilk defa yapınca karakolda şikayetçi değilim dedim. Çalıştığı hastahanede de o kadar çok ilgilendiler ki sanki gönlümüzü aldılar gibi. Ne yapacağım bilmiyorum açıkçası.
Bu arada Toyota hakkında fikirleriniz nedir.
aynı arabaların yerlerini değiştir pek farkı olmazdı
toyota da kaput bez gibi buruşuyor, kaza mahalinin hemen 10 santim ötelerinde hiçbir şey olmuyor. Diğer aracın buruşan sacı için aynı şeyi söylemek bence zor. Olayı mekanik olarak incelerseniz farkı bence ayırt edebilirsiniz.
Abi geçmiş olsun . Allah beterinden saklasın .
toyota da kaput bez gibi buruşuyor, kaza mahalinin hemen 10 santim ötelerinde hiçbir şey olmuyor. Diğer aracın buruşan sacı için aynı şeyi söylemek bence zor. Olayı mekanik olarak incelerseniz farkı bence ayırt edebilirsiniz.
80 le carpıp bu hale geldiyse arac gayet basarılı.isterseniz sizin kasa arbanın 64 km hızla önden çarpışma testlerini izleyin derim izledikten sonra pejo benım aradan sağlammış diyebılırsınız.cokta mutlu olunacak bir durum yok mekanık ve kaporta acısından.zaten yeni nesil araclar kaportadan ziyade kabin güvenliğiyle ilgileniyorlar belli standarttaki coğu arbada aynı. sizede geçmiş olsun
zeki beye tamamen katılıyorum.. ayrıca sizin kazanızda çarpma enerjisinin çok büyük bir kısmını arka lastikler ve arka aks absorbe etmiş, kaportaya çok yük binmemiş.. aracınızın kayıp arkasını savurması da zaten çarpma enerjisini yola ve kaldırıma ileterek araçta büyük hasar oluşmasını önlemiş.. eğer 80 km/h hız ile biraz daha önden yani yan iki kapının tam ortasından bir çarpma olsa idi çok çok daha büyük hasar olabilirdi.. burada toyota kaportasının sağlamlığından ziyade sizin şansınız söz konusu.. bu arada geçmiş olsun.. bence kırmızı da geçmek affedilecek bir suç değil.. siz o bayanı bugün affedersiniz ama yarın bu kazadan paçayı ceza almadan kurtarmış olmanın verdiği fazladan özgüven ile yine aynısını yapabilir.. böyle ölümcül sonuçlar doğurabilecek bir hata bence cezasız kalmamalı..
kendimizi avutuyoruz herhalde.
Merhaba Mahmut.
Hız sabitleyici, race chip derken sonunda kendimizi burada bulduk.
Teşekkür ederim. Allah kimseye yaşatmasın. Arabanın içinde o anı yaşamak cok farklı..
Uzun süredir forumu takip edemiyordum. Kaza sebep oldu.
Son zamanlarda toyota hakkında o kadar olumsuzluk yaşanmış ki benim yorumlarım herhalde hıyar gibi ortaya çıktı. Sipsivri.
Şöyle dolaşınca farkettim
Uğur Bey;
Geçmiş Olsun, Trafikte ne kadar dikkatli ve tedbirli olsanız da, Türkiye'de karşı tarafın hataları sonucu herkesin başına gelebilecek bir kaza yaşamışsınız.
Maalesef bu problemleri ve bilinçsizliği köklü çözüme kavuşturacak tedbirler alınmıyor. Sürücü kurslarının disipline edilememesi, eğitim eksikliği v.b.
Birkaç yıl önce Tanıdığım bir çiftçi ziyaretime geldi. E ehliyeti için Sürücü kursunu takip ediyorum. dedi. Senin ehliyetin vardı. dediğimde; Küçük kardeşim için gidiyorum. Kafası pek çalışmıyor. Ona bir kamyon alıp, nakliyat işi kuracağız dedi. Bunu o kadar doğallıkla söyledi ki dehşete kapıldım. Maalesef durum budur. Bu durumu yetkililerde biliyordur bence de yeterli denetimi ve yaptırımı uygulayamıyorlar. Bizim çok dikkatli olmamız gerekiyor. Tekrar geçmiş olsun. Kazasız yolculuklar ve sürüşler dilerim...
Merhaba Mahmut.
Hız sabitleyici, race chip derken sonunda kendimizi burada bulduk.
Teşekkür ederim. Allah kimseye yaşatmasın. Arabanın içinde o anı yaşamak cok farklı..
Merhaba abi .
Çok şükür kimseye bir şey olmamış . Allah beterinden saklasın .
Geçmiş olsun Uğur bey sizde birşey olmaması sevindirici ama siz aracınızın kayıp parasını isteyin . En son sizden çıkacak bu durum kazalı diye fiyat düşecek .
Tekrar geçmiş olsun Allah beterinden korunsun....
uğur bey geçmiş olsun aracınızın hava yastıkları açıldıysa kasko şirketi muhtemel pert e çıkartır heralde tamir edilip tekrar binerseniz epey bi fiat düşer sanırım ama arkadaşların dediği gibi arac değilde tamamen sizin şansınız arka tekerle birlikte vurması yoksa daha vahim sonuçlar olurdu büyük geçmiş olsun kazasız günler diliyorum herkese....
Geçmiş olsun. Şasenin kaydığını düşünmüyorum. Allah kimseye kaza bela vermesin.
çok geçmiş olsun pejoda maşallah çarşaf gibi olmuş sanki arabaya değilde duvara vurmuş gibi.Bu arada yan hava yastıkları vs açıldı pert olma durumu yokmu arabanın acaba
zeki beye tamamen katılıyorum.. ayrıca sizin kazanızda çarpma enerjisinin çok büyük bir kısmını arka lastikler ve arka aks absorbe etmiş, kaportaya çok yük binmemiş.. aracınızın kayıp arkasını savurması da zaten çarpma enerjisini yola ve kaldırıma ileterek araçta büyük hasar oluşmasını önlemiş.. eğer 80 km/h hız ile biraz daha önden yani yan iki kapının tam ortasından bir çarpma olsa idi çok çok daha büyük hasar olabilirdi.. burada toyota kaportasının sağlamlığından ziyade sizin şansınız söz konusu.. bu arada geçmiş olsun.. bence kırmızı da geçmek affedilecek bir suç değil.. siz o bayanı bugün affedersiniz ama yarın bu kazadan paçayı ceza almadan kurtarmış olmanın verdiği fazladan özgüven ile yine aynısını yapabilir.. böyle ölümcül sonuçlar doğurabilecek bir hata bence cezasız kalmamalı..
Çok çok geçmiş olsun..Hasan arkadaşımıza aynen katılıyorum..Siizn aracınızın sağlam yerine denk gelmiş..