Gönderen Konu: Ayrıntılara Takılmayın. Toyota Sağlamlıkta Sınıfında Süper. İşte Fotoğraflar...  (Okunma sayısı 4054 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Bununla geçmiş olsun Allah beterinden korusun.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
Bir itfaiyeci olarak söyleyeceğim tek şey; Allah beterinden canınızı korusun arabaya ne olursa olsun canınızı sağlığınızı geri getirmeniz imkansız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaratılanı sev! Yaratandan ötürü.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1400
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Forumda iyi niyet temennilerde bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yüce Allah sizleride korusun.

Adana toyota arabaya ortalama 17-20  bin arası masraf çıkar diyor.  3 hava yastığı açıldı.  Bugün sigorta şirketinden aldığım bir habere göre aracı perte çıkarma ihtimalleri varmış.  Kısmet artık.   Ama aracım değer kaybetsede , tamir etselerde yinede zevkle  binerim.   Onu sürmekten keyf alıyorum.
Araca kısa sürede satmak için değil , binmek için almıştım..
Bu şekilde çarpışan akrabalarımda farklı marka araçlar biliyorum.  Çarpan araçların  hızı bukadar da  yüksek olmamasına rağmen benim aracımdan daha çok hasar almışlardı.
  Bu duruma daha önce gözlerimle şahit oldum.    Yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler.  Toyotada beni kendine çeken bir şeyler var.

Japon arabalarını yinede seviyorum.
Selamlar ve Saygılar.
Mekanikci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
çok çok geçmiş olsun.. Allah beterinden korusun.. sanki sizden sonra bir yere daha çarpmış gibi hali var pejo nun.. hoşaf olmuş
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun, malın hiçbir önemi hiçbir kıymeti yok sağlık karşısında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
Uğur bey öncelikle geçmiş olsun. Aracınız perte çıkarsa kolaycc yi sökmeyi unutmayın hatta şimdiden sökün yoksa araç gidince müsade etmeyebilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Selçuk hocam araçtaki CC yi ve Race chip Adana'ya gidip yanlarında söküp aldım.  Öyle  seir şekilde söküp aldımki diğer özel eşyalarımı alıyormuş gibi yaptım. anlamadılar. 
Asla onlara bırakmam.  Yinede hatırlattığınız için teşekkürler. 
Mekanikci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun size bir şey olmaması sevindirici.Aracınız için ne kadar ödeyecekler size pazarlık falan yaptınız mı? Umarım zararınız çok olmaz.Belki iyi bir ödeme yaparlarsa yeni gelecek olandan bile alabilirsiniz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim Ertan bey. Allah kimselere kaza bela vermesin. Kasko şirketinin kaza hakkında ne yapacağını bekliyoruz.  Toyota hasar bedeli olarak 16-18 bin gibi rakamlardan bahsediyor.  Kasko şirketi aracı pert edebilir.  sonucu hafta içi söyleyeceklermiş.  Ben araca severek biniyordum. hatta hız sabitleyici ve güç arttırma chipi  bile takmıştım.  Tamir olursa değerini yitirmesi hiç önemli değil. Binerim.  En kötü ihtimalle benle akraba olur.
Sonuçta sürekli araca ihtiyacımız var. 1 haftadır aracımın olmaması bile beni sıkıntıya soktu.
Selamlar.
Mekanikci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim Ertan bey. Allah kimselere kaza bela vermesin. Kasko şirketinin kaza hakkında ne yapacağını bekliyoruz.  Toyota hasar bedeli olarak 16-18 bin gibi rakamlardan bahsediyor.  Kasko şirketi aracı pert edebilir.  sonucu hafta içi söyleyeceklermiş.  Ben araca severek biniyordum. hatta hız sabitleyici ve güç arttırma chipi  bile takmıştım.  Tamir olursa değerini yitirmesi hiç önemli değil. Binerim.  En kötü ihtimalle benle akraba olur.
Sonuçta sürekli araca ihtiyacımız var. 1 haftadır aracımın olmaması bile beni sıkıntıya soktu.
Selamlar.
Anlıyorum sizi ancak eğer şaside oynama var ise perte çıkarılması sizin açınızdan daha iyi olur.Aracın stabilitesi bozulmuş oluyor çünkü.Perte çıkarırken verdikleri fiyatla ilgili pazarlık yapın biraz daha yukarıya çekebilirsiniz büyük ihtimalle.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Çok iyimsersin Uğur GarDAŞ
araban perte çıkıyor, sen hala arabamda birşey yok diyebiliyorsun
Arabanın perte çıkması senin açından  iyi olur, o araba onarılsa bile adam olmaz bayaa darbali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Helal Uğur abim bu kadar iyimser olmam :)    :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
geçmiş olsun abi allah başka kaza bela vermesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
öncelikle geçmiş olsun. gördüğüm kadarıyla bu kazadan çıkarılacak tek şey peugeot 208'in sağlamlığıdır. aracınızın yandan gelebilecek darbelere göre en sağlam durabileceği yere gelmiş olması büyük şans. umarım bir daha böyle bir durum yaşamaz, toyota'nın gerçek sağlamlığını sınama şansını bulmazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
merhaba
2012 model arkadaşımın auris ile izmir limontepe otoban yokuşunda yağmurlu havada arkadan tır altına girdi. araba pert. ama camları sağlam, kapısını açmış inmiş. bütün hava perdeleri açılmış. kendinde darbeler sonucu morarmalar dışında hiç bir şey yok. hakikatten sağlam bir araba. kabine bir şey olmuyor. tabiki bu arada bu hız dediğinizi duyuyor gibiyim bende sordum nasıl o yokuşta o hızla o yağmurda vurup pert edebildin diye...
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Pejo demiştir toyotaya vuracağıma duvara vursaydım bundan iyiydi:)

Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Kemal bey iyimser olmayı kötümser olmaya tercih ederim.   İyi niyet temennisinde bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.  Bakın yine aynı şeyi söyledik değilmi.
Karşıdaki bayan ben yeşilde geçtim diyosa başka ne yapılabilirki.  Hak arayacağız diye mahkemelerde uğraşmak bence Türkiyede hiçte kolay olmasa gerek.
Nitekim kaçak elektrik parasını bize ödettirdiler diye TEDAŞ ı mahkemeye veren arkadaşlar daha zararlı çıkmadılarmıı?

Para yerine gelecek muhakkak.  Ama kötümser olmak düzelecek bir hastalık değil.
Bu arada ben araçta gerçekten ciddi bir hasar olduğunu düşünmüyorum.  Ön tarafta olsaydı kesinlikle ne pahasına olursa olsun satardım.
Kaza yapmış çok araç gördüm.  Bu arada Mekanikci olduğumu hatırlatırım.

Selamlar ve Saygılar.
Mekanikci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Euro NCAP testinde aracın içine  gelecek sarsıntı ve darbeleri inceliyorlar.  Okey.
 Onlarda şöyle bir kriter yok ama.
  Araç çarpışma sonrası, içindekiler Allah'ın izniyle kurtulursa, araçta ne tür bir hasar oluşacak ve sahibi bu aracı yaptırmak için nekadar masraf harcayacak diye...

Kabin sağlamlığına satış kriteri gereği mecbur kaldıkları için hepsi önem veriyor . Fakat yukarda bahsettiğim konuya kaç tanesi önem veriyor sizce.
Bir aracın kazadan sonra yürüyebilir durumda kalabilmesi ve bütünlüğünün  bozulmamasıda çok önemlidir bence.

Selamlar ve Saygılar.
Mekanikci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Euro NCAP testinde aracın içine  gelecek sarsıntı ve darbeleri inceliyorlar.  Okey.
 Onlarda şöyle bir kriter yok ama.
  Araç çarpışma sonrası, içindekiler Allah'ın izniyle kurtulursa, araçta ne tür bir hasar oluşacak ve sahibi bu aracı yaptırmak için nekadar masraf harcayacak diye...

Kabin sağlamlığına satış kriteri gereği mecbur kaldıkları için hepsi önem veriyor . Fakat yukarda bahsettiğim konuya kaç tanesi önem veriyor sizce.
Bir aracın kazadan sonra yürüyebilir durumda kalabilmesi ve bütünlüğünün  bozulmamasıda çok önemlidir bence.

Selamlar ve Saygılar.

araç ne kadar sağlam kalabiliyorsa, çarpan araç da o kadar hasar görüyordur anlamına gelir bir noktada. önemli olan darbe enerjisini en iyi şekilde gövde üzerinde dağıtılabilecek yapılandırmaya sahip olmaktır. "satış kriteri" dediğiniz yönetmelikler, insanların hayatlarını düşünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Uzun süredir forumu takip edemiyordum. Kaza sebep oldu.
Son zamanlarda toyota hakkında o kadar olumsuzluk yaşanmış ki  benim yorumlarım herhalde hıyar gibi ortaya çıktı.  Sipsivri.
Şöyle dolaşınca farkettim
Uğur Bey önceliklegeçmiş olsun.Bu aralar forumda revaçta olan şey toyotaya sallamaktı,siz ne yaptınız öyle sağlam,güzel falan...
2006 corolla sol A/T LPG