0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
neden bu kadar sıkıntı yaptınız anlamıyorum. burası toyota forumu değil mi ? nedir yani aracınızın değer kaybetmesinden mi çekiniyorsunuz ? toyota kullanıcıları ya da toyota almayı düşünen insanlar bu foruma gelip yağ yakıyor mu ya da yağ yakma sorunum yağ eksiltme sorunum var diye konu elbette açacak. konu araştırma yapması tabiki lazım ama herkes kendi sorununun farklı olduğunu düşünebilir. foumda başka marka araç alayımmı ya da karşılaştırma yapıldığı anda bir çok kişi hatta konuyu açan arkadaş bile yapıştırır cevabı o arabanın şu sorunu var o marka sorunlu. ! eee sen toyota haricindeki x markaya derken sıkıntı yok ama birisi gelip toyota yağ yakıyor dediği zaman sıkıldım miğdem bulanıyor deme şansın yok. benim aracım opel bizimde sıkıntılarımız oluyor olur bizde opel forumunda konu açıyoruz. soruyoruz yeri gelirse markayı yerden yere vuruyoruz ama öyle forumda kimse yeter artık bu arabanın şu sorununu artık dile getirmeyin sıkıldık artık demiyoruz. hepinizin gözünde vw opel falan sorunlu araç gibi. belkide bu araçların sahipleri araçlarının sorunları varsa söylemekten çekinmiyordur. o yüzden bu kadar çok arıza yapıyormuş izlenimi veriyordur toyota sahipleri olarak sizlerin sorunlarınızı gün yüzüne çıkartmaması hatta söyleyenlerinde böyle konularla açmayın artık dillendirmeyin hesabı bir tavırla bastırmaya çalışarak sorunsuz olduğuna kendinizi inandırıyorsunuz. Bastıra bastıra söylüyorum ben mesela corolla e12'de direksiyon kutusu sorunu var 1 2 tane değil çoğunluğunda var. bunu söylemeye çekinen arkadaşlar hala var. dediğim gibi aracının değer kaybetmesinden korkuyorlar sanırım...
forum yöneticilerininde ilk defa üye tehdit ettiklerini gördüm !!
ayrıca; altta yazanı görebiliyo musun.Yazan: ÜYE AHMET CAN DİL.sende okuma yazma var ama okuduğunu anlayabilme yok galiba ?
Evet sürekli her konunun altına yağ yakıyor vırt yapıyor zırt yapıyor diye yazılan mesajlardan dolayı buyrun. Bunları yapanlar eserinizle gurur duyabilirsiniz tebrik ederim http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50360.0;topicseen
İşte anlamak istememek bu oluyor konuşulmasın diyen bir yazı oldumu ben göremiyorum sadece konunun yönü değiştirilmesin diye çaba sarf ediliyor. Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az. Ben burada samimiyet görmüyorum mesela işine gelmiyor çünkü Örn; Üst yazıdaki İsmail arkadaşımızın uzun yazısı gibi.
ercüment hiç kendi paranla 5 bin tl üzeri bir malzeme aldın mı ? eserinizle övünün diyorsun 2 sene sorunlu motor ürettin bunu kabul etmedin.şimdi 2012 modelinde sorun varmı diye soran arkadaşa cevap veriliyor ve orada hangi model aralığında olduğu yazıyor ve sen diyorsunki eserinizle övünün. insanlar 50 bin gibi bir para veriyor araçlara. çoluğundan çocuğundan kısıyor. gerekirse ayı cebinde 100 lirayla çıkartıyor ama arabasının eksiğini gideriyor. he toyota 1 tane araba satamadı diye çok mu üzüldün ? babanın yada akrabalarının ortaklığımı var.? forumda azıtılmış olabilir konu ama bir insanın parasıyla kepaze olma durumunda bunları yapması gayet normal. baba parasıyla alınmadıysa ya da babasının arabası değilse sorunlar insanın gözüne pek batmaz
Konuya bilerek uzun yazmamıştım önceden çünkü buraya geleceğini düşünmüştüm.X bir konuda arkadaşın biri tutmuş Aurisi kötülüyor bakın ne diyorum kötülüyor yani yaşadığı sorunu anlatmıyor neymiş yol tutmuyormuş buna gülerim.Başka X bir konuda yine Aurisi kötülüyor bir arkadaş ama gelin görün ki halen elle tutulur bir gerekçesi yok neden çünkü bilgiside yok soru soruyorum sorunuyla ilgili bu sefer konuyu benim fanatiklik yapmama çarpıtıyor işte bu etik değil, Çünkü biliyor ki sorduğum teknik soruda yetersiz kalacağını ve sorunun kaynağının muhtemel noktalarını ortaya çıkaracağını.
aurisi kötülüyorum var mı bir itirazın senin altın bezliyken ben araba kullanıyordum hangi arabanın yol tuttuğunu hangisinin tutmadığını senden iyi bilirim kendi arabamı toyota hayranlığından değil ödeme koşulları kolaylığından aldım sen ve senin gibi yeni yetme fanatikleri okuyana kadar da arabamdan memnundum ama dünyayı toyotadan ibaret gören sizlere kadar gerçekleri bilen ve toyotanın zayıflıklarıyla yüzleşen insanlar da var ayrıca size ne toyotanın avukatı mısınız? canınız toyotadan yanmadığı için dünya size güzel. kötülediğiniz renault a 11 senedir sadece periyodik bakımlarını yaptırarak biniyoruz (2001 laguna) tık demedi ama yok kalite toyotadan ibaret cümle dünya biraraya gelse ona yetişemez. siz ve sizin gibiler olduğu sürece emin olun ki bu forumda tartışma bitmez bırakın da bazı şeyleri başkaları da bilsin
Sevgili küçüklerim ve büyüklerim benim yazılarımızın ve Sercan arkadaşımızın bu yazısı üzerine hala polemiğe cevap veren aileden değildir çünkü kendi ailesinin huzurunu bozan aileden olamaz sizden rica ediyorum!
Buradaki bazı yazıları buraya ya da kendinize yakıştırabiliyor musunuz arkadaşlar? Amaç; bir sorunu dile getirmek mi, salt tartışma ve karşılıklı atışma yaratmak mı? Kötü bir duruma ondan daha kötü bir şekilde yaklaşmak kimseye fayda sağlamaz. Sorun yaşamayan, aracının değerinin düşmesinden korkarak, sorun yaşayan da herşeyi kötülüyerek bir sonuca ulaşılmaz. Bugün sorun yaşamayan ya da yaşayan birisinin yarın nasıl bir tavır takınacağı konusu da ilginç olabilir!. Bu yüzden savunurken ya da yererken karşıdakileri ve geleceği de düşünmek bize yakışandır. Burada iyi niyetli arkadaşlar ve iyi niyetli yönetim olduğu açıkça görülebiliyor ancak bunları da suistimal etmemek lazım. Asıl konuya gelecek olursak; ben demiştim demek bayağı bir yaklaşımdır bence ancak bazı gerçeklerde mevcut. Gerek pazarlama anlamında, gerek ise teknik anlamda, son yıllarda bazı zafiyetlerin olduğunu örnekleri ile belirtmiştim(pazarlama olarak ve-veya arasındaki fark, teknik olarak kabloların soketlere giriş noktalarından tutun, bazı detaylara kadar). 80 lerin sonları ve 90 lardaki mirasın yendiğini de. Gerçekten de o kasa corolla ya da corona araçlar sorunsuzluk ve fiyat/kalite de çok yüksek değerde araçlardı bence. Bunlar, müşteri beklentilerini yükselten üretimlerdi. Ancak çıtayı belirlemiş oldukları yere tekrar ulaşmak heleki bugünkü rekabet ortamında çok kolay değil bence. Diğer yandan yağ yakma, direksiyon vs. tarzı genellenmiş sorunlar(kalite standartlarına göre belli yüzdeyi aşmış) bence talihsizlikti. Ancak kalite yaklaşımlarında talihsizliğin tanımı standartları sağlayamama, gözden kaçırma, sistem ya da üretim sürecindeki sorun şeklinde tanımlanabilir. Bunların kaynakları tespit edilmeli ve gerekli önleme yaklaşımları sergilenmeli. Bazı yarı mamuller başka üreticilerden alınıyor olsa da bunlarda da kalite kontrolünden sorumlu olan nihai üreticidir. Bu sorunların çözümünün bulunacağından şüphem yok, heleki Nippon üretici olan Toyota Co. tarafından. Buradaki sorun bence, sorun yaşayanların karşılarında teknik ve sorumlu bir muhatap bulamamaları anladığım kadarı ile. Bu konuda da çalışma yapılması gerektiği aşikar. Umarım gerekli merciler bu sesi duyar ve hem teknik, hem hizmet anlamında çözümler üretilir. Konuyu artık germeden, duruma katkı sağlayacak mesajlar olursa sevinirim. Örneğin şu iyi bir soru olabilir bu yön için; Japonya ile irtibata geçen ve cevap alan oldu mu?