Gönderen Konu: Artık yetmez mi ?  (Okunma sayısı 5883 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 yaris 1.33 fun multidrive s
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Artık yetmez mi ?
« Yanıtla #60 : Mart 21, 2013, 23:53:16 »
araba icat edileli 100 seneyi geçti inek yerine koyup tapmaya gerek olduğunu sanmıyorum şu an bir ihtiyaç ve her zaman yanımızda sorunsuzca olmasını istediğimiz ve maddi durumumuz seviyesinde alabildiğimiz en güvenli konforlu ve ekonomik olanını almaya çalıştığımız bir dostumuz diyelim. burada her konuda insanlar memnuniyetsizliğini bildirebilir ve bildirmeli bu herkezin özellikle o markayı kullananların yararına belki bu sayede bir çözüme ulaşılabilir diye düşünüyorum. ayrıca d4d motorlar hemen bütün modellerde var ve her modelde insanların farkında konu açması gayet doğal. bu konunun bir kullanıcı tarafından bu kadar büyük sorun edilmesi bence manidar toyota co. bile umursamıyor yazılanları.
 bu arada toyota japonya ve toyota co. ya ayrıca üst düzey yöneticilerine ulaşmış biri olarak yazıyorum kesinlikle sorununuz çözülmüyor sadece verilmeyen cevap yerine işinizi görmeyen sorun gidermeyen bir cevap alıyorsunuz o kadar bence fazla uzatmayada gerek yok ceviz kabuğunu doldurmayacak bir mevzu yüzünden bir birimizi kırmaya gerek yok kimsenin art niyetli olduğunu düşünmüyorum...
dünyanın en yüksek tepesinede çıksan oturacağın yer kendi kıçının üzeridir

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 21, 2013, 23:53:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 22, 2013, 00:33:50 »
Öncelikle şunu bir belirtmek istiyorum ki bu konuyu açma amacım d4d ile ilgili konuların kapanması gündeme gelmemesi değil sadece her konunun altına yazılmamasını rica etmek amacıyla açtım ve yazdım fakat amacından saptıranlar oldu bende yaptım bunu kabul ediyorum fakat bana gelen cevaplar doğrultusunda yaptım herhangi bir artniyet yoktu. Ali bey bu mesaj size değildi konunun gidişatından kaynaklı yazmak gereksiniminde bulundum.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 22, 2013, 00:46:31 »
Ercüment kardeşimi bende destekliyorum. Yaşadığım bir olayı paylaşıyım. Geçenlerde araçlar hakkında fazla bilgisi olmayan bir meslektaşım sohbet esnasında; "ya faruk senin toyotada yağ eksiltiyor mu?" demez mi. O an anladım ki bu durum artık karalama kampanyasına dönüşmüş. Bu durumun bu kadar dillendirilmesi markanın özellikle dizel motoruna karşı olumsuz bir yaklaşımın oluşmasına sebebiyet veriyor. İlerleyen zamanda motoru sağlam araca da acaba sorunlu mu denilerek 2.elde değerinin düşmesine sebep olacaktır düşüncesindeyim. Sorun yaşayan arkadaş ve abilerime saygım sonsuz, haklarını hukuki yollardan arayacaklar ama toyotanın tüm dizelleri yağ yakıyor gibi söylemler bizi ilerleyen zamanda zarara sokacaktır kanaatini taşıyorum.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 22, 2013, 00:48:51 »
Ercüment kardeşimi bende destekliyorum. Yaşadığım bir olayı paylaşıyım. Geçenlerde araçlar hakkında fazla bilgisi olmayan bir meslektaşım sohbet esnasında; "ya faruk senin toyotada yağ eksiltiyor mu?" demez mi. O an anladım ki bu durum artık karalama kampanyasına dönüşmüş. Bu durumun bu kadar dillendirilmesi markanın özellikle dizel motoruna karşı olumsuz bir yaklaşımın oluşmasına sebebiyet veriyor. İlerleyen zamanda motoru sağlam araca da acaba sorunlu mu denilerek 2.elde değerinin düşmesine sebep olacaktır düşüncesindeyim. Sorun yaşayan arkadaş ve abilerime saygım sonsuz, haklarını hukuki yollardan arayacaklar ama toyotanın tüm dizelleri yağ yakıyor gibi söylemler bizi ilerleyen zamanda zarara sokacaktır kanaatini taşıyorum.
Elbetteki tam dediğiniz duruma dönüştü.Bu durum forumda bile başladı şuanda.Önceleri dizel motor kötü idi.Zamanla Toyota kötü oldu.Dolayısıyla pire için yorganı yakıyorlar şuanda.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 22, 2013, 01:20:24 »

Yani diyorsunuz ki sorun yaşayanlar sorunu dile getirmesin benim aracımın da değeri düşmesin . Bende sorunun her konuda dillenmesine karşıyım ve Ercüment kardeşimi sonuna kadar destekliyorum . Ama sizin mesajınızdan anladığım siz bu sorunun hiç dile gelmemesini istiyorsunuz . Bu benimde işime gelir arayın merkezi sorun yaşayanların sorunlarını gidersinler hem sorun yaşayanların çenesini kapatmış olurlar hem sizin ve sorun yaşayanların araçlarının değeri korunur benimde aracımın değerinin düşmesi hoşuma gitmiyor . Bende tüm dizel toyotalar yağ yakıyor denmesine sinir oluyorum ama bir serisi hemde büyük bir serisi sorunlu olunca maalesef durum böyle oluyor .Kurunun yanında yaşta yanar misali .

Mesajınızdan anladığım siz aracınzın değerinin düştüğü için bu sorunun dillenmemesini istiyorunuz eğer mesajınızda bunu anlattmak istiyorsanız cevabım hemen üstte dediğim gibi arayın merkezi çözsün sorunu . Bu sorunun suçluları sorunu yaşayanlar değil yaşatanlar . Anlatmak istediğiniz başka şey ise şimdiden özür diliyorum .  ;)

Elbetteki tam dediğiniz duruma dönüştü.Bu durum forumda bile başladı şuanda.Önceleri dizel motor kötü idi.Zamanla Toyota kötü oldu.Dolayısıyla pire için yorganı yakıyorlar şuanda.

Ertan bey merak ediyorum siz bu sorunu yaşamış olsaydınız düşünceniz bu şekilde mi olurdu . Sizden ricam kendinizi bu sorunu yaşayanların yerine katıp bir düşünmeniz . Ben şahsım adına pire için yorgan yakmıyorum dediğiniz gibi yakanlar var ama haksız da sayılmazlar toyotanın son 13-14 yılda yaptıkları ortada bu ilk sorun değil . Her araçta kronik sorunlar oluyor ama yağ yakma gibi ciddi bir sorunu toyotada son 13 senede 2 kere gördük . İlk sorunda sabancı döneminde Allah var toyota araçlarına sahip çıktı ve sorun büyümeden kapandı şu anki sorunda da bu olsa idi inanın şimdi ne siz alıntı yaptığım mesajı yazmıştınız ne ben bu cevabı yazmıştım .

Sevgili küçüklerim ve büyüklerim benim yazılarımızın ve Sercan arkadaşımızın bu yazısı üzerine hala polemiğe cevap veren aileden değildir çünkü kendi ailesinin huzurunu bozan aileden olamaz sizden rica ediyorum!
Ahmet abinin şu mesajından sonra bu konuya mesaj yazmamaya karar almıştım fakat yine dayanamadım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 22, 2013, 01:24:48 »
Mahmut abi öncelikle Faruk abiyi yanlış anladın onunda tamamen görüşü benimki gibi dediği tek şey şu o kadar çok dolanıyor bu lakırtı etrafta arkadaşım bile bana bunu dedi yoksa başka birşey değil. En azından benim anladığım budur.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mart 22, 2013, 01:36:06 »
Ertan bey merak ediyorum siz bu sorunu yaşamış olsaydınız düşünceniz bu şekilde mi olurdu . Sizden ricam kendinizi bu sorunu yaşayanların yerine katıp bir düşünmeniz . Ben şahsım adına pire için yorgan yakmıyorum dediğiniz gibi yakanlar var ama haksız da sayılmazlar toyotanın son 13-14 yılda yaptıkları ortada bu ilk sorun değil . Her araçta kronik sorunlar oluyor ama yağ yakma gibi ciddi bir sorunu toyotada son 13 senede 2 kere gördük . İlk sorunda sabancı döneminde Allah var toyota araçlarına sahip çıktı ve sorun büyümeden kapandı şu anki sorunda da bu olsa idi inanın şimdi ne siz alıntı yaptığım mesajı yazmıştınız ne ben bu cevabı yazmıştım .
Bu sorunu benim yaşamamış olmam sizi anlayamam anlamına elbetteki gelmez.Sonuçta hepimiz birikimimizi vererek alıyoruz araçlarımızı.Birde olaya farklı açıdan bakalım,bilmiyorum gördünüz mü sabancı grubu ile ilgili yazdığım mesajları ama yine kısa bir özet geçeyim.Sabancı grubu girdiği hiçbir işte prestij kaybetmeyi para kazanmaya tercih etmez,bu nedenle zamanında dediğiniz durumu sabancı grup yeri geldi Toyotadan onay alamadığı işleri sırf prestij adına yaptı.Ancak o durum artık öyle bir hal aldıki zarar eşiğine geldi.Tabi bu durumda sabancı grubun 2. görüşü devreye girdi "prestij kaybetmeden ve zarar etmeden elden çıkar." Tabi elden çıkarıldı ve sahneye Alj grup çıktı.Amacı sadece para kazanmaktı.Toyota genel merkezi şunu yap dedi o servislere iletmedi bile umursayıp.Şimdi Alj grup bu işi bırakıyorum dese yada Toyota genel merkezi işi başkasına vereyim dese durum o kadar vahimki bu ateşe hiç kimsenin cesaret etmeyeceğini bildiğinden saldım çayıra mevlam kayıra moduna girdi.Şimdi soruyorum size Toyota aptal mı 2012 yılında taaa 2005 yılında ürettiği araçlardaki çok basit bir elektrik sorunu yüzünden binlerce aracı tekrar geri çağırdı.2005 yılındaki çağırdığı araçların garantisi yoktu bir şeyi yoktu.Ama buna rağmen ne yaptı prestij adına bu işi yaptı.Türkiye için ise şuanda yaşanan sıkıntıyı gidereyim dese yaptırabileceği bir Türkiye sorumlusu yok karşısında.Tam anlamıyla durum bu.Yağ yakma durumu ile ilgili yapılacaklardan tutun değişecek bütün parçalarınnumralarına kadar servis sistemlerinde mevcut.Fakat garanti kapsamından yapılmıyor bu işlem daha doğrusu yapılamıyor Alj grup onaylamıyor.Onların yerinde amacı iş yapmak olan birisi olsaydı Toyota genel merkezden bastırıp yeni araç değişimine kadar götürürdü "madem buranın sorumlusu benim beni rezil edemezsiniz burada" diyerek.O nedenle işin içinde çok farklı hesaplar var,tek temennim umarım hakkınızı sonuna kadar alırsınız.Toyota aracımızın olması onların tüm yaptıklarını onaylamamız yada dünyanın en iyi markası anlamına gelmiyor dolayısıyla dediğiniz konuda bizde sizin yanınızdayız.Yeterki konu saptırılıp farklı noktaya getirilmesin.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mart 22, 2013, 01:44:51 »
Sorun yaşayan arkadaş ve abilerime saygım sonsuz, haklarını hukuki yollardan arayacaklar ama toyotanın tüm dizelleri yağ yakıyor gibi söylemler bizi ilerleyen zamanda zarara sokacaktır kanaatini taşıyorum.
Mahmut kardeşim bunun neresini anlamadın?
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mart 22, 2013, 02:01:53 »
Mahmut abi öncelikle Faruk abiyi yanlış anladın onunda tamamen görüşü benimki gibi dediği tek şey şu o kadar çok dolanıyor bu lakırtı etrafta arkadaşım bile bana bunu dedi yoksa başka birşey değil. En azından benim anladığım budur.
Ercüment yanlış anlamış olabilirim bir şey demiyorum zaten mesajımın sonun da yanlış anladıysam özürümüde diledim . Dediğim gibi bende bunun her yerde dillendirilmesinden rahatsız oluyorum eskiden foruma girdiğimde kafam rahat kapatırdım bilgisayarı şimdi her konuda d-4d yağ yakıyor zaten bu sorun aklıma geldikçe sinir tavan yapıyor birde alakasız konularda gördüğümde iyicene sinirleniyorum orada hem fikiriz .

Faruk abide haklı hemen herkesiz dilinde bu sorun 2-3 gün önce bir yıkamacıya gittim o bile sordu kardeş arabada yağ ekislme var mı ama bunun suçlusu bunu dile getirenler değil soruna çözüm sunarak yaklaşmak yerine sorunu kabüllenmeyen toyota . Dikkat edersen daha önce toyota servisi yazardım sonra toyota merkez oldu şimdide toyota yazıyorum . Sebebi ise toyota firması bu sorunu çözmek isterse çözer diye düşünüyorum anlaşılan oda çözüm için elini taşın altına katmıyor .

Bu sorunu benim yaşamamış olmam sizi anlayamam anlamına elbetteki gelmez.Sonuçta hepimiz birikimimizi vererek alıyoruz araçlarımızı.Birde olaya farklı açıdan bakalım,bilmiyorum gördünüz mü sabancı grubu ile ilgili yazdığım mesajları ama yine kısa bir özet geçeyim.Sabancı grubu girdiği hiçbir işte prestij kaybetmeyi para kazanmaya tercih etmez,bu nedenle zamanında dediğiniz durumu sabancı grup yeri geldi Toyotadan onay alamadığı işleri sırf prestij adına yaptı.Ancak o durum artık öyle bir hal aldıki zarar eşiğine geldi.Tabi bu durumda sabancı grubun 2. görüşü devreye girdi "prestij kaybetmeden ve zarar etmeden elden çıkar." Tabi elden çıkarıldı ve sahneye Alj grup çıktı.Amacı sadece para kazanmaktı.Toyota genel merkezi şunu yap dedi o servislere iletmedi bile umursayıp.Şimdi Alj grup bu işi bırakıyorum dese yada Toyota genel merkezi işi başkasına vereyim dese durum o kadar vahimki bu ateşe hiç kimsenin cesaret etmeyeceğini bildiğinden saldım çayıra mevlam kayıra moduna girdi.Şimdi soruyorum size Toyota aptal mı 2012 yılında taaa 2005 yılında ürettiği araçlardaki çok basit bir elektrik sorunu yüzünden binlerce aracı tekrar geri çağırdı.2005 yılındaki çağırdığı araçların garantisi yoktu bir şeyi yoktu.Ama buna rağmen ne yaptı prestij adına bu işi yaptı.Türkiye için ise şuanda yaşanan sıkıntıyı gidereyim dese yaptırabileceği bir Türkiye sorumlusu yok karşısında.Tam anlamıyla durum bu.Yağ yakma durumu ile ilgili yapılacaklardan tutun değişecek bütün parçalarınnumralarına kadar servis sistemlerinde mevcut.Fakat garanti kapsamından yapılmıyor bu işlem daha doğrusu yapılamıyor Alj grup onaylamıyor.Onların yerinde amacı iş yapmak olan birisi olsaydı Toyota genel merkezden bastırıp yeni araç değişimine kadar götürürdü "madem buranın sorumlusu benim beni rezil edemezsiniz burada" diyerek.O nedenle işin içinde çok farklı hesaplar var,tek temennim umarım hakkınızı sonuna kadar alırsınız.Toyota aracımızın olması onların tüm yaptıklarını onaylamamız yada dünyanın en iyi markası anlamına gelmiyor dolayısıyla dediğiniz konuda bizde sizin yanınızdayız.Yeterki konu saptırılıp farklı noktaya getirilmesin.
Abi dediğiniz mesajı daha önce okudum . Katılıyorumda . Ama kullanıcıyı böyle bir sorunla karşılaşınca kimin çözeceği bağlamaz. Doğru olan bu sorunun çözülmesi ve toyota türkiye olsun japonya olsun elini taşın altına koymuyor . Firma bununla ilgili bülten yayınladı fakat ona rağmen sorunun devam ettiği araçlar var . Yazık günal değil mi ? Hem şimdi aracı kullananlara hem bu araçların daha sonraki sahiplerine .

Mahmut kardeşim bunun neresini anlamadın?

Abi bunun heryerini anladım .

İlerleyen zamanda motoru sağlam araca da acaba sorunlu mu denilerek 2.elde değerinin düşmesine sebep olacaktır düşüncesindeyim. Sorun yaşayan arkadaş ve abilerime saygım sonsuz, haklarını hukuki yollardan arayacaklar ama toyotanın tüm dizelleri yağ yakıyor gibi söylemler bizi ilerleyen zamanda zarara sokacaktır kanaatini taşıyorum.
Şuradaki cümleleriniz den anlaşılan çok iyi anlamışım sizin tek derdiniz kendi aracınızın değerinin düşmesi eminim aracınız şu an başka bir marka ve model olsaydı bu sorun umurunuzda olmayacaktı bu bir .
İkincisi Sorun yaşayan arkadaş ve abilerime saygım sonsuz cümlesi de diğer cümlelerinizi okuduğumda bana pek inandırıcı gelmiyor . Eğer birazcık kendinizi sorun yaşayanların yerine katarsanız ne demek istediğimi anlarsınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mart 22, 2013, 02:06:42 »
Bu konuyu açma amacım d4d ile ilgili konuların kapanması gündeme gelmemesi değil sadece her konunun altına yazılmamasını rica etmek amacıyla açtım

Konu gereksiz şekilde uzadı uzuyor uzayacak gibi de duruyor, bu nedenle tüm üyelerin Ercüment'in bu konuyu ne maksatla açtığını anladığını kabul ederek bu konuyu kitliyorum.