0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ercüment kardeşimi bende destekliyorum. Yaşadığım bir olayı paylaşıyım. Geçenlerde araçlar hakkında fazla bilgisi olmayan bir meslektaşım sohbet esnasında; "ya faruk senin toyotada yağ eksiltiyor mu?" demez mi. O an anladım ki bu durum artık karalama kampanyasına dönüşmüş. Bu durumun bu kadar dillendirilmesi markanın özellikle dizel motoruna karşı olumsuz bir yaklaşımın oluşmasına sebebiyet veriyor. İlerleyen zamanda motoru sağlam araca da acaba sorunlu mu denilerek 2.elde değerinin düşmesine sebep olacaktır düşüncesindeyim. Sorun yaşayan arkadaş ve abilerime saygım sonsuz, haklarını hukuki yollardan arayacaklar ama toyotanın tüm dizelleri yağ yakıyor gibi söylemler bizi ilerleyen zamanda zarara sokacaktır kanaatini taşıyorum.
Elbetteki tam dediğiniz duruma dönüştü.Bu durum forumda bile başladı şuanda.Önceleri dizel motor kötü idi.Zamanla Toyota kötü oldu.Dolayısıyla pire için yorganı yakıyorlar şuanda.
Sevgili küçüklerim ve büyüklerim benim yazılarımızın ve Sercan arkadaşımızın bu yazısı üzerine hala polemiğe cevap veren aileden değildir çünkü kendi ailesinin huzurunu bozan aileden olamaz sizden rica ediyorum!
Ertan bey merak ediyorum siz bu sorunu yaşamış olsaydınız düşünceniz bu şekilde mi olurdu . Sizden ricam kendinizi bu sorunu yaşayanların yerine katıp bir düşünmeniz . Ben şahsım adına pire için yorgan yakmıyorum dediğiniz gibi yakanlar var ama haksız da sayılmazlar toyotanın son 13-14 yılda yaptıkları ortada bu ilk sorun değil . Her araçta kronik sorunlar oluyor ama yağ yakma gibi ciddi bir sorunu toyotada son 13 senede 2 kere gördük . İlk sorunda sabancı döneminde Allah var toyota araçlarına sahip çıktı ve sorun büyümeden kapandı şu anki sorunda da bu olsa idi inanın şimdi ne siz alıntı yaptığım mesajı yazmıştınız ne ben bu cevabı yazmıştım .
Sorun yaşayan arkadaş ve abilerime saygım sonsuz, haklarını hukuki yollardan arayacaklar ama toyotanın tüm dizelleri yağ yakıyor gibi söylemler bizi ilerleyen zamanda zarara sokacaktır kanaatini taşıyorum.
Mahmut abi öncelikle Faruk abiyi yanlış anladın onunda tamamen görüşü benimki gibi dediği tek şey şu o kadar çok dolanıyor bu lakırtı etrafta arkadaşım bile bana bunu dedi yoksa başka birşey değil. En azından benim anladığım budur.
Bu sorunu benim yaşamamış olmam sizi anlayamam anlamına elbetteki gelmez.Sonuçta hepimiz birikimimizi vererek alıyoruz araçlarımızı.Birde olaya farklı açıdan bakalım,bilmiyorum gördünüz mü sabancı grubu ile ilgili yazdığım mesajları ama yine kısa bir özet geçeyim.Sabancı grubu girdiği hiçbir işte prestij kaybetmeyi para kazanmaya tercih etmez,bu nedenle zamanında dediğiniz durumu sabancı grup yeri geldi Toyotadan onay alamadığı işleri sırf prestij adına yaptı.Ancak o durum artık öyle bir hal aldıki zarar eşiğine geldi.Tabi bu durumda sabancı grubun 2. görüşü devreye girdi "prestij kaybetmeden ve zarar etmeden elden çıkar." Tabi elden çıkarıldı ve sahneye Alj grup çıktı.Amacı sadece para kazanmaktı.Toyota genel merkezi şunu yap dedi o servislere iletmedi bile umursayıp.Şimdi Alj grup bu işi bırakıyorum dese yada Toyota genel merkezi işi başkasına vereyim dese durum o kadar vahimki bu ateşe hiç kimsenin cesaret etmeyeceğini bildiğinden saldım çayıra mevlam kayıra moduna girdi.Şimdi soruyorum size Toyota aptal mı 2012 yılında taaa 2005 yılında ürettiği araçlardaki çok basit bir elektrik sorunu yüzünden binlerce aracı tekrar geri çağırdı.2005 yılındaki çağırdığı araçların garantisi yoktu bir şeyi yoktu.Ama buna rağmen ne yaptı prestij adına bu işi yaptı.Türkiye için ise şuanda yaşanan sıkıntıyı gidereyim dese yaptırabileceği bir Türkiye sorumlusu yok karşısında.Tam anlamıyla durum bu.Yağ yakma durumu ile ilgili yapılacaklardan tutun değişecek bütün parçalarınnumralarına kadar servis sistemlerinde mevcut.Fakat garanti kapsamından yapılmıyor bu işlem daha doğrusu yapılamıyor Alj grup onaylamıyor.Onların yerinde amacı iş yapmak olan birisi olsaydı Toyota genel merkezden bastırıp yeni araç değişimine kadar götürürdü "madem buranın sorumlusu benim beni rezil edemezsiniz burada" diyerek.O nedenle işin içinde çok farklı hesaplar var,tek temennim umarım hakkınızı sonuna kadar alırsınız.Toyota aracımızın olması onların tüm yaptıklarını onaylamamız yada dünyanın en iyi markası anlamına gelmiyor dolayısıyla dediğiniz konuda bizde sizin yanınızdayız.Yeterki konu saptırılıp farklı noktaya getirilmesin.
Mahmut kardeşim bunun neresini anlamadın?
İlerleyen zamanda motoru sağlam araca da acaba sorunlu mu denilerek 2.elde değerinin düşmesine sebep olacaktır düşüncesindeyim. Sorun yaşayan arkadaş ve abilerime saygım sonsuz, haklarını hukuki yollardan arayacaklar ama toyotanın tüm dizelleri yağ yakıyor gibi söylemler bizi ilerleyen zamanda zarara sokacaktır kanaatini taşıyorum.
Bu konuyu açma amacım d4d ile ilgili konuların kapanması gündeme gelmemesi değil sadece her konunun altına yazılmamasını rica etmek amacıyla açtım