0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hasan bey normalde hangi yağı önerirsiniz? Yağ değişim zamanlarında hangi marka ve oranda yağ alıp koymalıyım?
saatte 90 km'yi çok geçmediğiniz sürece aracınızın ilk 1000 km sini uzun yolda yapmanız daha faydalı olacaktır.. şehir içinde düşük viteslerde motor daha çok zorlanır.. yüksek vites ve hızlarda gaza çok az dokunduğunuz sürece motor sadece aracı sabit hızda götürmek için rüzgar direnci ve diğer sürtünmeleri karşılamak için çalışır.. yani yorulmaz.. şehir içinde ise 1300 kg'lık aracı her seferinde hızlandırıp yavaşlatmaya uğraşır.. uzun yol motor parçalarının alışması için daha iyidir ama tabi uzun süre yüksek devirlerde gidilmemesi şartı ile..
5w30 yağla değiştirin 3000 km de.Her ne kadar kusursuz denilsede,mikron düzeyinde bile olsa metal parçaları 10000 km boyunca motorunuzda dolaşmasın.
valla kafam karıştı bu yağ işine ??
Arkadaşlar merhaba hafta sonu 2013 model corolla 1.33 satın aldım. Fiyatı 40.900 (arka park sensörü+boya koruma, motor koruma hediyeli) sizce fiyat olarak nasıl? Rodaj süresinde ne yapmam gerekir? 1.33 comfort LX hangi modeller için geçerli? Yardımlarınız için teşekkürler
Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin.Aracınızı ilk başta zorlamama çalışın ama ben aldıktan 2-3 hafta sonra 165 yapmıştım ve sorun olmadı maksat motoru açmak.1000 bakımda pek bişey yapmıyorlar 2 lamba yakıyor farlara bakıyor o kadar.Ben yağımı 6000 de değiştirdim Adana onatça servisinde 190 lira ödemiştim 10/40 yağ koydular.Yağ işi size kalmış ben tekrar yağ değişimimi mayısta yaptıracağım ve 10/40 düşünüyorum ama servise gitmeyeceğim.Aracınızı tekrardan güle güle kullanın.
Arkadaşlar o zaman 3000 km sonra 0w20 yağ alıp servise gidip değiştirsem nasıl olur?
Gereksiz masraftan başka bir şey olmaz.Fabrikada ilk dolumda o gelsede sonrasında kitapçığınızda 10w40 yada 5w30 önerilir.Hatta kitapçıktan cümleyi kopyaladım "Yukarıda viskozite bilgileri verilen yağlar içerisinde yakıt ekonomisi ve soğuk çalışma performansı açısından en uygunu SAE 5W-30 viskozite özelliğine sahip yağdır" Artık bundan sonrasına kim ne derse desin derim.Kitapçıktan iyi bilmiyoruz hepimiz değil mi? Öyle olsaydı ne koyarsan koy derdi bize.
emin değilim ama adananın sıcak iklim şartlarını 0w-20 pek karşılamayabilir... madem öyle siz servisten 5w-30 kullanmasını isteyin.. yalnız ücret talep edebilirler..siz 1.4 d4d motorlar için tavsiye edilen yağdan bahsediyo olabilir misiniz acaba ? 1.33 benzinli motor için kitapçık en iyi yakıt ekonomisi için 0w-20 yağı önerir.. ama tabi iklim şartlarına göre 5w-30 da kullanılabilir..
Arkadaşlar bir de sormak istediğim bir şey var. Ben aslında Wv jetta 1.2 trendline almaya gittim temmuzda gelecek deyince toyotoya yöneldim ve aldım. Aklım aslında biraz jetta da kaldı ama.. siz ne dersiniz?
vw tsi motorlar Türkiye'de çok sıkıntılıdır en iyisini yapmışsınız almamakla.En basiti benzin alırınız solventlidir benzin pistonları eritir kalırsınız yolda.İşin yoksa uğraş dur.Sonra turbolu olduğu için sürekli dikkatli kullanmak lazım,e birde motor ömrü tam olarak kanıtlanmış bir motor değil yani riski çok.
Allah korumuş o zaman İyi ki de yokmuş bayiide
ama tabi eğer herşeyden önce birinci kriter olarak aracınızdan performans beklentiniz var ise 1.2 tsi , 1.33 dual vvt-i 'a nazaran size daha uygun bir motor olurdu..