Gönderen Konu: Radar Uyarı Levhası!  (Okunma sayısı 7299 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
Radar Uyarı Levhası!
« : Mart 14, 2013, 16:17:14 »
''İçişleri Bakanı Güler'in onayladığı yeni genelgeye göre, radarla hız denetimlerinde artık seyyar radar ikaz levhası kullanılmayacak. Mevcut sistemde günde 8 saat denetim yapan radar ekipleri,
artık 24 saat esasına göre çalıştırılacak.''

Kaynak: http://www.haberturk.com/yasam/haber/827461-dikkat-trafikte-yeni-donem-basliyor

Toyota Club Türkiye

Radar Uyarı Levhası!
« : Mart 14, 2013, 16:17:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Radar Uyarı Levhası!
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2013, 16:31:03 »
''İçişleri Bakanı Güler'in onayladığı yeni genelgeye göre, radarla hız denetimlerinde artık seyyar radar ikaz levhası kullanılmayacak. Mevcut sistemde günde 8 saat denetim yapan radar ekipleri,

Kaynak: http://www.haberturk.com/yasam/haber/827461-dikkat-trafikte-yeni-donem-basliyor
Hakan abi kurallara uyduktan sonra bi sorun çıkacağını sanmıyorum ama sen ne dersin?
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2013, 16:45:11 »
Hakan abi kurallara uyduktan sonra bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama sen ne dersin?
Amaç insanları kurallara uydurmak ise; ceza son hamle olmalı. Tehlikeli yerlerde hız düşürttürmek için başka caydırıcı önlemler pekala alınabilir eğer düşünce temelde mali değilse. Zaten işin eğitim tarafına hiç girmiyorum, bu olmazsa olmazı.
 Bence; gerekli yerlerde çok sıkı hız kontrolleri olmalı ancak uygun yerlerde de hız serbestisi(ya da yüksek hız sınırı uygulaması) sağlanmalı.
 Cezalarda uygulanan sabit değer sistemi de değişmeli. Yoksa emniyet şeridini paralı hale getirmenin dışında bir işe yaramaz emniyet şeridini kullananlara ceza yazmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2013, 17:22:16 »
... radarla hız denetimlerinde artık seyyar radar ikaz levhası kullanılmayacak...

Kaş - Fethiye - Marmaris - Muğla - Aydın yolunda zaten seyyar levhalar kullanılmadığı halde üstüne üstlük seyyar radarlarda bol miktarda var ve yıllardır bu mevkide 24 saat süreyle çalışmaktalar. Yani, Kaştan İzmire hız sınırının üzerinde seyredenler en az 10 defa radara girip aynı günü ehliyetlerini 2 defa kaybedebilirler.  :)

Ülke genelinde duble olan yollardaki hız sınırlarının da 110km/h den 120km/h ye, otobanlardaki 120km/h limitde 130km/h ye çıkarılabilir.

Hakan bey, doğru bir teşhiste bulundunuz yine, büyük şehirlerdeki trafik akışının düzenlenmesi adına, aynı şeritte 2li sıra oluşturup dönüş yapanlara ve emniyet şeridini gereksiz kullananlara daha ağır meblağlı cezalar uygulanması gerekirken, orta şeritten gerekenden yavaş gidip trafik akışını engelleyenler için de, başlangıçta bir süre uyarı ve bilgilendirme yapılıp, o süre sonunda da (örnek 1 yıl) cezalar uygulanmalı, diye düşünüyorum.  Nasıl şerit ihlalleri trafik akışını engelliyorsa, orta şeritteki yavaş araçlarda aynı şekilde trafiği yavaşlatıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2013, 19:42:25 »
Kusura bakmayın ama radar en nefret ettiğim ceza sistemi yanlış anlaşılmasın olmasın demiyorum. Ama tabelayı kaldırmak nedir yahu o tabelayı koymak hukuken gerekmiyormuydu.

Bu iş ceza kesip polise yüzde vermekle olmaz.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 14, 2013, 19:51:59 »
Parasız kalmış hükümet.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2013, 21:28:47 »
Ama tabelayı kaldırmak nedir yahu o tabelayı koymak hukuken gerekmiyor muydu.
"Devlet vatandaşına tuzak kuramaz" yaklaşımı vardı, bence medeni olarak. Demek artık tuzak kurabilecek. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 14, 2013, 21:39:46 »
"Devlet vatandaşına tuzak kuramaz" yaklaşımı vardı, bence medeni olarak. Demek artık tuzak kurabilecek. ;)

Malesef tuzaklar sadece trafikle sınırlı değil. Hele bir işyeri açın da.... dünyanın merkezinde olupda yabancı yatırım alamayan değil! kabul etmeyen başka bir ülke yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Mart 14, 2013, 21:57:39 »
 Askeri dildeki karşılığı, pusu atabilecekler artık. :)

Malesef tuzaklar sadece trafikle sınırlı değil. Hele bir işyeri açın da.... dünyanın merkezinde olupda yabancı yatırım alamayan değil! kabul etmeyen başka bir ülke yok.
Bilmez miyim, hem de inanılmaz şeyler var. Bunu bilmeyene anlatmak da zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 14, 2013, 22:50:41 »
Burada "devlet vatandaşına tuzak kurmaz" mantığı vardı Hakan'ın dediği gibi ve verilen cezalara en yakındaki nöbetçi mahkemeye aksettirince iptal ediliyordu.
İbrahim Emek BİLGİÇ'in de dediği gibi hükümetin parası bitti. Kriz bize dokunmadı teğet geçti lafları da artık yetmiyor. Bu durumda bir kaç türlü gelir olacak, birincisi cezalar ile para toplayacaklar, ikincisi insanlar radar yerlerini gösteren navigasyon cihazları almaya başlayacak ve bu cihazlardan para toplayacaklar. Üçüncüsü günümüzde satılan navigasyon cihazlarının tamamında (cama yapıştırılan portatifler dahil) radyo ve televizyon özelliği var ve bandrol alınması gerekli. Bu da demektir ki gizliden gizliye bandrol nedeniyle ilave vergi alınacak. Navigasyonlara bu kadar rağmet artınca da otomatik olarak Türk Ticaret mantığı ile fiyatlar katlanacak.
Bunlar benim hemen kuruverdiğim zincir. Kimbilir daha ne planlar vardır.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 14, 2013, 23:50:31 »
Zaten sebep sonuç ilişkisini basitçe kurarsak mantığı direk anlamış oluruz....

AMAÇ     : Kazaları en aza indirmek (Sözde)

SEBEP    : Aşırı hız, Dikkatsizlik, Alkol, Yol ve hava şartları, Acemilik, Hatalı sollama, Bakımsız araç, Uykusuzluk, Fazla ve emniyetsiz yük, V.s

YÖNTEM: Ceza kesmek

SONUÇ   : Yaratıcı ve caydırıcı çözümlerden uzak ilkel mantıkla kesilen ceza neticesinde aynı davranış biçiminin vatandaş nezdinde devamı.

ÖRNEK   : Gece saat 02:00 suları, rutin kontrol yapan bir trafik ekibi, tek farı ve stop lambaları yanmayan bir aracı durdurursa ne yapar? Plaka sorgusu ve GBT sonucu temiz ise ceza keser ve vatandaşı yollar. Gerçi görevli polisinde  o esnada yapabileceği çok fazla  birşey yok çünkü aracı bağlasa prosedür çok ağır işliyor. Hem kendi başına bela hem de vatandaşın.... Ne oldu sorun çözüldü mü? Hayır!!! Sorun halen devam ediyor  fakat devlet parasını (Haracını) aldı. Ben veya siz; vatandaş olarak bu olaydan habersiz o araçla karşı karşıya gelebilme tehlikesiyle  yolculuk etmeye devam ettik mi? Ettik. Devlet görevini yaptı, benim vergilerim yerini buldu, o aracın sahibi yediği ceza sonucu ödediği diyetinin rahatlığıyla yoluna devam etti.

Lafta bu iş bu şekilde...Senin benim hayatım hikaye, amaç para toplamak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 15, 2013, 00:56:07 »
Askeri dildeki karşılığı, pusu atabilecekler artık. :)

Trafikçiler Vadisi Pusu  :D

Kriz bize dokunmadı teğet geçti lafları da artık yetmiyor.

Bu kriz, batılılar için nükleer felaket kadar etkileyici olduğu halde, onlarca yıl enflasyonla yaşamış ve son on yıl dibe vurmuş bir ekonomiyle radyasyona bağışıklığımız artmış olduğundan bize birşey yapamadı. Bizi AB'ye almadıkları için ne kadar teşekkür etsek azdır..  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 15, 2013, 03:37:12 »

Aynen abi sonuç onu gösteriyor ve ilerleyen zamanlarda daha farklı gelişmelerin habercisi gibi bu tür haberler.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 15, 2013, 04:02:56 »
İlk okul mezunlarına ehliyet verilmemeli, en az lise mezunu olma koşulu getrilmeli
trafik ihlallerini alışkanlık haline getirmiş magandaların ehliyetine kalıcı olarak el konulmalı
3 kere kazaya karışan hatalı sürücüler idam edilmeli
bak ondan sonra kaza maza kalıyormu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 15, 2013, 14:54:37 »
Müsaadenizle konuya bir de farklı açıdan bakalım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti karayollarındaki hız sınırları kanun ile belirlenmiş durumda. Yanlış bilmiyorsam sınır kapılarından girişte de bir bilgi levhası olması lazım. Kanun var, karşılığında cezası var ve bir de uygulayan görevliler (onların işi o zaten). Yol kullanıcıları olarak bizlerin bunu değiştirme lüksümüz,gücümüz ve yetkimiz yok maalesef. Kaldı ki "yasaklar çiğnenmek içindir" literatürümüze oldukça yerleşmiş durumda. Bir de levha olayı var. Dünyadaki bütün Trafik Levhaları standarttır.O levha (radar) bildiğim kadarıyla dünyanın hiçbir yerinde yok bizden başka. Çünkü bizde kanun çıkarılır, sonra o kanun devlet eliyle bir şekilde lastik gibi esnetilir. (Detaylara girmiyorum). Şöyle birşey düşünülebilir mi sizce ? Adam öldürmek suç.Cezası müebbet hapis. Ama suçlu diyorki "ben adam öldürmenin suç olduğunu bilmiyordum" ya da "biliyordum da burada, falancı silahla öldürmenin suç olduğunu bilmiyordum" ya da " ne yapayım kardeşim haketti o ..." bunlar suçu ortadan kaldırır mı ? Hız yapmak (yasal sınırlar üstünde) yasak ama "burada daha yasak" diye her yere levha mı dikmek lazım. Olayı objektif düşünmeye çalışalım. Hız sadece bizi değil trafikteki diğer insanları da ilgilendiriyor.(Hem şehir içi hem şehir dışı).Hız yapmak trafik kazalarında asli kusur değildir. Hız sonucu Allah korusun herhangi birimizin bir yakını hayatını kaybetse ya da sakat kalsa yine aynı düşünür müsünüz? Amacım kimseyi yargılamak değil. Bütün arkadaşların görüşlerine saygı duyuyorum. Farklı bir açıdan bakmaya çalıştım. İyi forumlar.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #15 : Mart 15, 2013, 15:24:18 »
  Bu da farklı bir yaklaşım bence;
dünyadan örnekler alacağımıza bizim dünyaya örnek olabilmemiz lazım. Ülke içinde hız sınırı 120Km/s. ise buyrun bunun üzerinde hız yapan araçları ülkeye sokmayın. ;)
 Bence sorun hız değil, yerine göre uygun olmayan hız sorun. Belli hızlara müsait düzlüklerin çıkışına radar koyarak bu işin çözülebileceğine inanmıyorum, yolun belli bölgelerinde yüksek hızlara izin verilebileceği gibi belli bölgelerinde bu sınır daha düşük seviyelerde, sıkı kontroller ile ancak yakaladım, ceza öde mantığı ile değil, gerçekten o bölgede tehlikeli hıza sürücüleri ulaştırmayarak sağlanabilir.
 Seyit abiye katılıyorum, bu iş navigasyon pazarına yarayacak gibi.
 Bu arada; toplum üzerinde aşırı kontrol de toplum psikolojisinde olumsuz etkiler doğurabilmektedir. Bu konuda uzman psikolog arkadaşlar var ise belli araştırmaları paylaşabilir.
 Bu tarz kararlar alınırken bence geniş yelpazede araştırmalar yapılıp, bunların sonuçlarına göre kararlar alınmalı.

Örneğin; elektronik tabelalar ile(sabit levhalar değil) hız limitleri, yolun ve havanın durumuna göre güzergahlarda değişkenlik gösterebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 15, 2013, 18:34:42 »
Ehliyeti olan herkes zaten yollardaki hız limitlerini bilir.

Öncelikle, Ulaştırma bakanlığı karayollarını iyi analiz edip, hak ettiği hız limitlerini koyması gerekir. Bu limitlerin üzerinde seyahat edenler için de ister seyyar ister sabit radar levhası koymaya gerek yoktur, direkt radarla kontrol ve cezai işlem uygulanabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 15, 2013, 19:31:08 »
 daha ne yasalar çıkacak bakalım radar uyarısı bulunan cihazlar araçta tesbit edilirse çok ağır cezası var navigasyona eklense oda ayrı bi sıkıntı bu sefer oda kontrole tabi tutulur hakan beyin dediği gibi 120 km hızı geçmeyen araçlar üretilsin :hoş: ben ağır vasıta kullanıcısıyım araç 89 kmyi geçmez beyin otomatik olarak gazı kapatıyor böyle bi sistem yapılabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 15, 2013, 22:05:38 »
Alıntı
Bence sorun hız değil, yerine göre uygun olmayan hız sorun

çok güzel bir tespit özellikle şehirlerarası yolda hızın sorunlar arasına arka sıralarda yer aldığını şehiriçinde hatalı şerit değiştirme,kırmızı ışık ihlali,emniyet şeridini kullanma,dönüşlerde ikinci şeritte durma,çıkamayacağı kavşağa girme,ters yöne girme vs. gibi birçok önlenmesi gereken sorun varken tek sorun süratmiş gibi radara yüklenecekler. niye? çünkü ceza yazmanın en kolay yolu. başka çok şey yazardım ama adab-a mugayir olur >:( >:( >:(
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 15, 2013, 23:21:05 »
Canım ülkemde kurallar herkese eşit uygulansa, aslında hiçbiri sorun olmayacak ama..
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"