Gönderen Konu: Radar Uyarı Levhası!  (Okunma sayısı 6586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Radar Uyarı Levhası!
« Yanıtla #20 : Mart 15, 2013, 23:30:44 »
İlk amaç milletin parasını almak bence başka bir amaç olamaz. İstanbulda alabildiğine trafik insanlar ne yapsın uzun yolda e 5 de otobanda gaza basmasınmı bilmiyorum nerde olacak bu uygulamalar hangi yollarda ama.
Benim araca geçen ceza gelmiş internetten kontrol ediyim derken denk geldi gördüm ödedim.
170 küsür ceza gelmiş ne cezası bilmiyorum evede kağıt gelmedi 3 ay önce yenilen cezayı ödedim.
Böyle uygulamanın.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 15, 2013, 23:30:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 16, 2013, 03:34:05 »
Arabada mezdeke kaseti bulundurmak lazım gerekecek.....
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 16, 2013, 10:28:31 »
Arabada mezdeke kaseti bulundurmak lazım gerekecek.....
Adam güzel oynuyorsa yapacak birşey yok, yapıştıracaksın artık  :D :D
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #23 : Mart 16, 2013, 14:38:53 »
arkadaşın biri cezalardan polislere pay veriliyor demiş bilmeden söylememek lazım böyle şeyleri o sağlıkta geçerlidir. döner sermaye işi. emniyette olsa pasaport, ehliyet, silah ve araç ruhsatları vs... emin ol çok para alırdık.. ayrıca kurallara uyarsa herkes sıkıntı olmaz.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mart 16, 2013, 14:46:41 »
arkadaşın biri cezalardan polislere pay veriliyor demiş bilmeden söylememek lazım böyle şeyleri o sağlıkta geçerlidir. döner sermaye işi. emniyette olsa pasaport, ehliyet, silah ve araç ruhsatları vs... emin ol çok para alırdık.. ayrıca kurallara uyarsa herkes sıkıntı olmaz.
Yanlış bilgilendirildiği için öyle söylemiştir.Direkt olarak personele yansıtılan birşey değil ama Trafik Hizmetlerini Geliştirme Fonu ya da Vakfı tam hatırımda değil şimdi oraya aktarılan meblağdan bahsediyor sanırım. Kurallara uymak önemli tabiki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Mart 16, 2013, 14:55:27 »
yansıtılsa zaten  :), asayiş ekiplerine bile makbuz verildi artık kimse kafasını kaldıramaz..
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mart 16, 2013, 15:01:08 »
yansıtılsa zaten  :), asayiş ekiplerine bile makbuz verildi artık kimse kafasını kaldıramaz..
Evet o konuda haklısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 07, 2013, 23:33:14 »
Müsaadenizle konuya bir de farklı açıdan bakalım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti karayollarındaki hız sınırları kanun ile belirlenmiş durumda. Yanlış bilmiyorsam sınır kapılarından girişte de bir bilgi levhası olması lazım. Kanun var, karşılığında cezası var ve bir de uygulayan görevliler (onların işi o zaten). Yol kullanıcıları olarak bizlerin bunu değiştirme lüksümüz,gücümüz ve yetkimiz yok maalesef. Kaldı ki "yasaklar çiğnenmek içindir" literatürümüze oldukça yerleşmiş durumda. Bir de levha olayı var. Dünyadaki bütün Trafik Levhaları standarttır.O levha (radar) bildiğim kadarıyla dünyanın hiçbir yerinde yok bizden başka. Çünkü bizde kanun çıkarılır, sonra o kanun devlet eliyle bir şekilde lastik gibi esnetilir. (Detaylara girmiyorum). Şöyle birşey düşünülebilir mi sizce ? Adam öldürmek suç.Cezası müebbet hapis. Ama suçlu diyorki "ben adam öldürmenin suç olduğunu bilmiyordum" ya da "biliyordum da burada, falancı silahla öldürmenin suç olduğunu bilmiyordum" ya da " ne yapayım kardeşim haketti o ..." bunlar suçu ortadan kaldırır mı ? Hız yapmak (yasal sınırlar üstünde) yasak ama "burada daha yasak" diye her yere levha mı dikmek lazım. Olayı objektif düşünmeye çalışalım. Hız sadece bizi değil trafikteki diğer insanları da ilgilendiriyor.(Hem şehir içi hem şehir dışı).Hız yapmak trafik kazalarında asli kusur değildir. Hız sonucu Allah korusun herhangi birimizin bir yakını hayatını kaybetse ya da sakat kalsa yine aynı düşünür müsünüz? Amacım kimseyi yargılamak değil. Bütün arkadaşların görüşlerine saygı duyuyorum. Farklı bir açıdan bakmaya çalıştım. İyi forumlar.

Gökhan bey, gelişmiş toplumlarda kişiler toplum kurallarına uymaları konusunda eğitilirler ve kurallara uyma konusu da kontrol edilir. Bizde öyle olmuyor maalesef. Bizdeki uygulama suçu önleme şeklinde değil, suçu görüp bu suçtan çıkar sağlama şeklinde işliyor. Size bir konuda katılıyorum; bir kural konmuş ise herkes uymalı, uymayanlar da tuzak kurulup cezalandırılmamalı. Kontrolleri artırıp kişilerin o kurallara uymalarını sağlamalı. Polsin ve mobese kameralarının sürücüleri takip ettiğini ve hiç bir kural ihlaline müsaade etmediklerini insanımız bilse kesinlikle kurallara uyar. Biz millet olarak işin ucunda ceza olduğunu ve takip edildiğimizi bilirsek kıpırdamayız bile. Baksanıza insanlar dinlendiklerini düşündükleri için artık telefonda bazı konuşamaz oldular.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 08, 2013, 03:34:40 »
Gökhan bey, gelişmiş toplumlarda kişiler toplum kurallarına uymaları konusunda eğitilirler ve kurallara uyma konusu da kontrol edilir. Bizde öyle olmuyor maalesef. Bizdeki uygulama suçu önleme şeklinde değil, suçu görüp bu suçtan çıkar sağlama şeklinde işliyor. Size bir konuda katılıyorum; bir kural konmuş ise herkes uymalı, uymayanlar da tuzak kurulup cezalandırılmamalı. Kontrolleri artırıp kişilerin o kurallara uymalarını sağlamalı. Polsin ve mobese kameralarının sürücüleri takip ettiğini ve hiç bir kural ihlaline müsaade etmediklerini insanımız bilse kesinlikle kurallara uyar. Biz millet olarak işin ucunda ceza olduğunu ve takip edildiğimizi bilirsek kıpırdamayız bile. Baksanıza insanlar dinlendiklerini düşündükleri için artık telefonda bazı konuşamaz oldular.
Seyit bey tuzak olayına katılmıyorum. Radar levhası varsa sürücüler zaten yavaş gidiyor, levhayı geçince basıyor gaza. Kontrolleri artırmak için her 5 km bir ekip görevlendirilemez sanırım. İnsanlar nerede, ne zaman radar uygulaması yapıldığını bilmezse doğal olarak hız sınırlarına seyehati boyunca uyacak, uymazsa ceza yiyecek, mecburen bir dahaki sefere yavaş (sınırlar içinde) gidecek.Bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 08, 2013, 03:46:27 »
Bu arada söz konusu uygulama İçişleri bakanlığı ve EGM genelgeleriyle yürürlüğe girdi.
Girmekle de kalmadı radar süreleri uzatıldı. Günde 8 saat yapılan radar uygulaması 12 saate çıkarıldı.
Ayrıca artık sadece sabit uygulama yapılmayacak, seyir halinde ve gece radarlarına da önem verilecek. Bu uygulamalar çok az yerde uygulanıyordu ama şimdi bütün illerde uygulanacak.
Bir ekleme daha yapayım şimdilik sadece büyükşehirlerde mevcut olan altyapıyla EDS vs Trafik sistemleri tarafından sürücülerin kural ihlalleri (emniyet kemeri ve cep telefonu gibi) fotoğraf ile delillendirilip ceza tutanakları adreslerine gönderilmeye başlanacak.
Bu arada emniyet kemeri kullanımını artırmak için yollarda çok daha sık kemer uygulamasıyla karşılacağız.
Bütün arkadaşlara cezasız sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 08, 2013, 03:56:03 »
Radar'lar için Levhalar kalkıyorsa apaçık belli oluyor niyetleri , Devlete para lazım!

Sahilyolunda 99 km hızla ceza yedim..
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 08, 2013, 03:58:16 »
Seyit bey tuzak olayına katılmıyorum. Radar levhası varsa sürücüler zaten yavaş gidiyor, levhayı geçince basıyor gaza. Kontrolleri artırmak için her 5 km bir ekip görevlendirilemez sanırım. İnsanlar nerede, ne zaman radar uygulaması yapıldığını bilmezse doğal olarak hız sınırlarına seyehati boyunca uyacak, uymazsa ceza yiyecek, mecburen bir dahaki sefere yavaş (sınırlar içinde) gidecek.Bence

Gökhan abi 8 saatten 12 saate çıkaran EGM her 5 km ' de bir de radar koyabilir , yani beklerim  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 08, 2013, 04:03:04 »
Radar'lar için Levhalar kalkıyorsa apaçık belli oluyor niyetleri , Devlete para lazım!

Sahilyolunda 99 km hızla ceza yedim..
Bu Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında alınmış bir karar. Buna göre amaç trafik kazalarını ve buna bağlı ölümleri azaltmak.
Ceza için geçmiş olsun. Yeri bilmiyorum ama şehir içi hız limiti bilindiği gibi 50 km/h dir. Ancak her ne kadar şehir dışı yolda olsa meskun mahallerden geçerken şehir içi hız limitleri uygulanır.
Bu limitler il trafik komisyonu tarafından belli oranda artırılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 08, 2013, 04:04:57 »
Gökhan abi 8 saatten 12 saate çıkaran EGM her 5 km ' de bir de radar koyabilir , yani beklerim  :)
Devletin işine akıl ermez yapar mı yapar  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 08, 2013, 04:26:50 »
Sahilyolunda 70 di ama  70 le gidilmiyor ki orda da :)

40 yılın başı bi radar koydular o da bize denk geldi gündüz vakti :D

Gece 03:00 sıralarında aman dkkat :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 08, 2013, 09:51:11 »
Radar tabelasinin kaldirilmasi konusunda kurallara uyanlar icin bir sorun oldugunu sanmiyorum. Benim icin yok zaten 110 u gecmiyorum.

bana gore bizdeki trafik cezalari caydiriciliktan malesef uzak. girersem de oderim cezayi diyip, bisey olmamis gibi ayni sekilde hiz yapan cok kisi var memleketimizde. kuzenim toronto da yasiyor ve 8 ay once 2004 model Porsche Carrera 4S aldi. aldigini duyunca abi naptin son kadrani gordunmu diye sordum :) verdigi cevap, "Delimisin yasal hizin %50 si yukseginde yakalandiginda arabaya el koyuyorlar, 3 ayda hapis cezasi var" dedi.

alin size caydirici ceza.

Bizim memletimizde trafik cezalari caydiriciliktan uzak oldugu icin, butce acigini kapatmak icin kullaniyorlar.

2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 08, 2013, 10:05:40 »
Cezalar insanlari biraz kendine getirir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 08, 2013, 10:43:28 »
Şahsi olarak cezaya karşı değilim. Ancak bu cezalar kazaların ve ihlellerin önüne geçirtecek nitelikte olmalı.

Şöyle izah edeyim şehirlerarası bölünmüş yolda seyehat ediyorsunuz, yol boş, görüş açık, yerleşim yeri yok, ufak bir hızın kimseye zararı yok. Bir bakıyorsun pat radar.  Güzel kardeşim bu radarı meskun mahale koysana  veya ışıklı uyarı levhalarının yakınına. Bence asıl tehlikeler burada. Görüyoruz mobeseden kavşaklardaki kazaları, çoğu hız ihlalinden oluyor.

1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 08, 2013, 11:20:06 »
Şahsi olarak cezaya karşı değilim. Ancak bu cezalar kazaların ve ihlellerin önüne geçirtecek nitelikte olmalı.

Şöyle izah edeyim şehirlerarası bölünmüş yolda seyehat ediyorsunuz, yol boş, görüş açık, yerleşim yeri yok, ufak bir hızın kimseye zararı yok. Bir bakıyorsun pat radar.  Güzel kardeşim bu radarı meskun mahale koysana  veya ışıklı uyarı levhalarının yakınına. Bence asıl tehlikeler burada. Görüyoruz mobeseden kavşaklardaki kazaları, çoğu hız ihlalinden oluyor.

+1
 :alkis: çok doğru.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 08, 2013, 11:24:34 »
senkronize radar başlıyor
artık boş yollardada hız yok
veya dayanamayıp hız yapanlar, süreyi doldurmak için aynı oranda çok yavaş gitmek zorunda kalacak