0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arabada mezdeke kaseti bulundurmak lazım gerekecek.....
arkadaşın biri cezalardan polislere pay veriliyor demiş bilmeden söylememek lazım böyle şeyleri o sağlıkta geçerlidir. döner sermaye işi. emniyette olsa pasaport, ehliyet, silah ve araç ruhsatları vs... emin ol çok para alırdık.. ayrıca kurallara uyarsa herkes sıkıntı olmaz.
yansıtılsa zaten , asayiş ekiplerine bile makbuz verildi artık kimse kafasını kaldıramaz..
Müsaadenizle konuya bir de farklı açıdan bakalım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti karayollarındaki hız sınırları kanun ile belirlenmiş durumda. Yanlış bilmiyorsam sınır kapılarından girişte de bir bilgi levhası olması lazım. Kanun var, karşılığında cezası var ve bir de uygulayan görevliler (onların işi o zaten). Yol kullanıcıları olarak bizlerin bunu değiştirme lüksümüz,gücümüz ve yetkimiz yok maalesef. Kaldı ki "yasaklar çiğnenmek içindir" literatürümüze oldukça yerleşmiş durumda. Bir de levha olayı var. Dünyadaki bütün Trafik Levhaları standarttır.O levha (radar) bildiğim kadarıyla dünyanın hiçbir yerinde yok bizden başka. Çünkü bizde kanun çıkarılır, sonra o kanun devlet eliyle bir şekilde lastik gibi esnetilir. (Detaylara girmiyorum). Şöyle birşey düşünülebilir mi sizce ? Adam öldürmek suç.Cezası müebbet hapis. Ama suçlu diyorki "ben adam öldürmenin suç olduğunu bilmiyordum" ya da "biliyordum da burada, falancı silahla öldürmenin suç olduğunu bilmiyordum" ya da " ne yapayım kardeşim haketti o ..." bunlar suçu ortadan kaldırır mı ? Hız yapmak (yasal sınırlar üstünde) yasak ama "burada daha yasak" diye her yere levha mı dikmek lazım. Olayı objektif düşünmeye çalışalım. Hız sadece bizi değil trafikteki diğer insanları da ilgilendiriyor.(Hem şehir içi hem şehir dışı).Hız yapmak trafik kazalarında asli kusur değildir. Hız sonucu Allah korusun herhangi birimizin bir yakını hayatını kaybetse ya da sakat kalsa yine aynı düşünür müsünüz? Amacım kimseyi yargılamak değil. Bütün arkadaşların görüşlerine saygı duyuyorum. Farklı bir açıdan bakmaya çalıştım. İyi forumlar.
Gökhan bey, gelişmiş toplumlarda kişiler toplum kurallarına uymaları konusunda eğitilirler ve kurallara uyma konusu da kontrol edilir. Bizde öyle olmuyor maalesef. Bizdeki uygulama suçu önleme şeklinde değil, suçu görüp bu suçtan çıkar sağlama şeklinde işliyor. Size bir konuda katılıyorum; bir kural konmuş ise herkes uymalı, uymayanlar da tuzak kurulup cezalandırılmamalı. Kontrolleri artırıp kişilerin o kurallara uymalarını sağlamalı. Polsin ve mobese kameralarının sürücüleri takip ettiğini ve hiç bir kural ihlaline müsaade etmediklerini insanımız bilse kesinlikle kurallara uyar. Biz millet olarak işin ucunda ceza olduğunu ve takip edildiğimizi bilirsek kıpırdamayız bile. Baksanıza insanlar dinlendiklerini düşündükleri için artık telefonda bazı konuşamaz oldular.
Seyit bey tuzak olayına katılmıyorum. Radar levhası varsa sürücüler zaten yavaş gidiyor, levhayı geçince basıyor gaza. Kontrolleri artırmak için her 5 km bir ekip görevlendirilemez sanırım. İnsanlar nerede, ne zaman radar uygulaması yapıldığını bilmezse doğal olarak hız sınırlarına seyehati boyunca uyacak, uymazsa ceza yiyecek, mecburen bir dahaki sefere yavaş (sınırlar içinde) gidecek.Bence
Radar'lar için Levhalar kalkıyorsa apaçık belli oluyor niyetleri , Devlete para lazım!Sahilyolunda 99 km hızla ceza yedim..
Gökhan abi 8 saatten 12 saate çıkaran EGM her 5 km ' de bir de radar koyabilir , yani beklerim
Şahsi olarak cezaya karşı değilim. Ancak bu cezalar kazaların ve ihlellerin önüne geçirtecek nitelikte olmalı. Şöyle izah edeyim şehirlerarası bölünmüş yolda seyehat ediyorsunuz, yol boş, görüş açık, yerleşim yeri yok, ufak bir hızın kimseye zararı yok. Bir bakıyorsun pat radar. Güzel kardeşim bu radarı meskun mahale koysana veya ışıklı uyarı levhalarının yakınına. Bence asıl tehlikeler burada. Görüyoruz mobeseden kavşaklardaki kazaları, çoğu hız ihlalinden oluyor.