0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cenk abi alemsin 2002-2006 (E12)Corollalarda (T-Sport ve 2.0 Dizel) TRC yazar. (yanılmıyorsam VSC yarım)2003-2008 Avensislerde de aynı şekilde2007-2012(E15) Aurislerde ve Corollalarda Yukarı Cenk abinin paylaştığı fotoğraftaki gibi bir simgeli tuş.
Şu konuya bir açıklık getirmek istiyorum, yanılıyorsam doğrulayın.ESP OFF düğmesine bastığımızda ESP'yi iptal edip TRC'yi tek başına bırakıyoruz, aksi halde araç kaygan zeminden nasıl çıkar? TRC'yi iptal ediyorsak daha ne zaman görev görecek?Eğer kitapçıkta "ESP OFF düğmesine bastığınızda TRC iptal oluyor" diye bir açıklama var ise bunun yanlış çeviri olduğunu düşüneceğim.Eğer ESP OFF düğmesine bastığınızda göstergede TRC uyarı ışığı yanıyorsa, bu sizin sadece çekiş kontrolünde araç kullandığınızı hatırlatmak içindir, diye olduğunu düşünüyorum.Düğmeye 3sn'den uzun bastığınızda ise ESP OFF uyarısı çıkıyor mu?TRC OFF şeklinde uyarı ışığı var mı?
Düğmeye tek basışta, Antipatinaj sistemi devre dışı kalır...
Bir tekeri çukurda olan bir aracı, anti patinaj sistemini devre dışı bırakarak nasıl oradan çıkarabiliriz?
geçenlerde toyota serviste sordum 2008 elegant modellerin hepsinde esp vcr mi ne varmış ama her hangi bir düğme konmamış daha sonraki modellerde tuş konmuş
Gecen de bastığımda yanlışım yok ise TRC OFF çıktı. Kitapçıkta "saplanma" durumlarından tekerleklere güç gitmesi için TRC off yapın diyordu. Derin çamurda TRC boşa dönen tekerleğe güç vermeyeceğinden TRC yi off yapmak lazım.
Bence bir yerlerde bir yanlış var.Araç çamura saplandığında ya saplanan taraf yada diğer taraf patinaj yapar, bu durumda ya patinajı yapan lastiğe fren yaptıran TRC olmalı yada kilitli difransiyelinizin olması gerekir.Videonun sonunda TRC sisteminin patinaja düşen tekerlere nasıl fren gücü uyguladığını görebilirsiniz.Toyota Traction Control System (TRC)Yada göstergede TRC OFF değilde ESP OFF ışığı yanmalı, yani hata burada. Biri bu ışığı şimdi tekrar kontrol edebilirmi acaba?
Neyse bugün bir çamur öbeği bulur aracı içine sokarım bakalım ne olacak.
... Merc. yi çıkartmak icin ESP yi kapatmak gerekiyordu çünkü aracda V12 olmasına rağmen alet yerinde kıpırdamıyordu.... Sadece başıma gelen ve sık sık gelen olaylardan biriydi.
Kademeli olduğundan ilk etapta Antipatinaj sistemi devre dışı kalır, ama uzun süre basılı tutarsak antipatinaj+stabilite kontrolde denge sistemleri devre dışı kalır.