0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi burada aynı durumdan bahsetmiyormuyum
Sercancım, o açıklamanda düğmeye 1. basışta TRC off 2. uzun basışta TRC ve ESP off olduğunu anlıyoruz.
Abi 1 saattir fotoğraf arıyorum daha net bir şekilde açıklayacağım ama bulamadım fotoyu.TRC,VSC bir sistem daha var birazdan yazacağım.
Çekiş ve Savrulmanın kontrollerini yapan sistemlere entegre başka ne var?(aktif direksiyona müdahale sanırım Avensiste var)ABS sistemine EBD ve BAS var.
Ona bakınıyorum abi daha önceden konuşmuştuk ama sanki uçmuş gitmiş bulamıyorum.
ESP=VSCŞimdi Cenk abinin paylaşımına göre benim araçta tuşa ilk basışımızda Kayan araç ışığı çıkıyor, uzun basıldığında VSC off çıkıyor ama uzun basıldığında TRC de iptal oluyor. Yani TCS de bu sistemlerle birlikte çalışan bir durum.Tunçcum doğru kişiyi aradığımı biliyordum
Peki Toyotanın kullandığı sistemler nedir kabaca bilen var mı oradan yola çıkalım.
İlk basınca TRC OFF, basılı tutunca kıvırtan araç !Ne tuşmuş arkadaş
İşte bende öyle değil ilk basışta kayan araç, uzun tutunca VSC off çıkıyor. Konu iyice karıştı.
Sercan bey, ikinci uzun basışta VSC OFF çıktığına göre, görsel harici çalışma prensibinde bir değişiklik yok gibi duruyor.
.... BASTIRMAYIN !
Bunu "Keep the children away" gibimi algılayalım?
Böyle güzel teknik bir konuda böylesine bilgili arkadaşları hazır bir arada yakalamışken bir sorum daha olacak.Bazen hanım bir parça bir şey almak için arabadan indiğinde küçük oğlum (genetik kopyalama sonucu) arabaya olan sevgi ve merakından hemen kemerini açar ve kucağıma şöför kabinine gelir. İlk emri "Müsik aç" olur ve dinlemeye başlarız.Şimdi benim merak ettiğim şey şudur, müzik dinlemek için kontak anahtarını tek çıt açarız ve radyoya elektrik gelir ama göstergede ışıklar yanmaz, bunu biliyorsunuz.Acaba karşıdan bir araba fırlayıpta bize çarpsa, havayastıklarımız açılır mı? eğer açılırsa müzik dinlemek için benim arka koltuğa geçmem gerekecek bundan sonra.