Gönderen Konu: toyotaburada.com  (Okunma sayısı 191061 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: toyotaburada.com
« Yanıtla #940 : Mayıs 11, 2016, 13:05:35 »
Ufuk bey
Öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.Motor yağını yetkili serviste degistiriyorum. Bu sorun başlayana kadar düşük devirli kullandım (1500-2500) arası. Aracın ilk sahibiyim ve bugüne kadar herhangi yazılım güncellemesi yapılmadı (yapılsa servis bilgi verirdi diye düşünüyorum). Bakımlarımı başka alternatif olmadığından Bursadaki yetkili servislerin birtaneside yatırıyorum. Bir tek hava ve polen filtrelerini sizden temin edip kendim degistiriyorum.
Şu an itibariyle devirli kullanmam DPF temizliği aralığını uzatirmi, sorun devam ederse ne yapmalıyım.

İlerleyen zamanlarda Bursada  şube açmanız dilegiyle...
Sezgin bey ara ara aracınızı yüksek devirlerde kullanmanız sanırsam bir nebze derdinize derman olabilir. Bir zamanlar 1.2 tdı dpf polo alacaktım. Dpf tıkanıklığı yaşamamam için Ustam bu şekilde tavsiyede bulunmuştu.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #940 : Mayıs 11, 2016, 13:05:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #941 : Mayıs 11, 2016, 13:10:29 »
Ufuk bey
Öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.Motor yağını yetkili serviste degistiriyorum. Bu sorun başlayana kadar düşük devirli kullandım (1500-2500) arası. Aracın ilk sahibiyim ve bugüne kadar herhangi yazılım güncellemesi yapılmadı (yapılsa servis bilgi verirdi diye düşünüyorum). Bakımlarımı başka alternatif olmadığından Bursadaki yetkili servislerin birtaneside yatırıyorum. Bir tek hava ve polen filtrelerini sizden temin edip kendim degistiriyorum.
Şu an itibariyle devirli kullanmam DPF temizliği aralığını uzatirmi, sorun devam ederse ne yapmalıyım.

İlerleyen zamanlarda Bursada  şube açmanız dilegiyle...

Rica ederim,

Alış veriş yapılan ürünleri incelediğimde fark ettim, durumunuzu. Bursa için çok seçenek yok ne yazık ki.
Bence öncelikle @MEHMET AKIN (32918) bey'in de bahsettiği gibi 50km civarı devirli kullanmayı deneyin, sonrasında sorununuz çözülmez ise servisiniz ile konuyu paylaşın ve yazılım güncellemesi talep edin, yine sorununuz çözülmez ise Techstream ile aktif DPF Re-jenerasyonu talep edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '17
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #942 : Mayıs 11, 2016, 15:56:01 »
Rica ederim,

Alış veriş yapılan ürünleri incelediğimde fark ettim, durumunuzu. Bursa için çok seçenek yok ne yazık ki.
Bence öncelikle @MEHMET AKIN (32918) bey'in de bahsettiği gibi 50km civarı devirli kullanmayı deneyin, sonrasında sorununuz çözülmez ise servisiniz ile konuyu paylaşın ve yazılım güncellemesi talep edin, yine sorununuz çözülmez ise Techstream ile aktif DPF Re-jenerasyonu talep edin.

Ufuk bey, Mehmet bey,
Değerli bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Söylediklerinizi uygulayacağım, ilk bakımda da yazılım güncelemesi talep edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 56 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #943 : Mayıs 19, 2016, 15:51:23 »
Ufuk bey merhaba 2012 auris dizel aracımda motor arıza ışığı yandı dün bugün servise götürdüm turbo arızası dediler 2900 tl den 2500e düştüler işçilikle beraber arabada serviste
Kaldı böyke kullanma dediler fiyat nasıl sizce bide araba bu şekikde kullanılmazmı parça gelene kadar
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ufuk bey merhaba toyora merkeze yazmıştım turbo sorununu paramı iade ettiler bunaorunu yalayan arkadaşlar varsa servis işini yapıp parasını alıyo hakkınızı arayın peşine düştüğünüzde toyota malıınn arkasında artık severek binmeye devam edeceğim arabaya[emoji2]

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

''Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukca yürekler, onu top bile sindiremez''.
(Mehmet Akif ERSOY)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 325000
  • Model Yılı: '98
« Yanıtla #944 : Mayıs 22, 2016, 18:43:02 »
ufuk bey merhaba avensis98 model aracım için sağ aks problemi yasıyorum  aracım 40ila 50 km arasında  büyük bir sarsıntıyla sarsılıyor  daha sonra yani 60tan sonra bayaga sarsıntı eksiliyor 1 ..2 kişiye  gösterdim sag aks yapar diyorlar asıl problem sağ aks bulamıyorum ne çıkma nede sıfır  bulamadım siz daha iyi bilirsiniz ama sağ aks iç kafa ve mil  tek parça bunu  bulmam mümkün mü acaba ilginize teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #945 : Mayıs 23, 2016, 13:19:17 »
ufuk bey merhaba avensis98 model aracım için sağ aks problemi yasıyorum  aracım 40ila 50 km arasında  büyük bir sarsıntıyla sarsılıyor  daha sonra yani 60tan sonra bayaga sarsıntı eksiliyor 1 ..2 kişiye  gösterdim sag aks yapar diyorlar asıl problem sağ aks bulamıyorum ne çıkma nede sıfır  bulamadım siz daha iyi bilirsiniz ama sağ aks iç kafa ve mil  tek parça bunu  bulmam mümkün mü acaba ilginize teşekkürler

@Abdullah Güler (37862) bey, sorunuzu özel mesaj ile cevapladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #946 : Haziran 04, 2016, 14:48:57 »
Ufuk abi merhaba
2006 1.4 d4d terra HB manuel aracım 4üncü vitesten 3üncü vitese geçmiyor veya çok zor geçiyor, ilk önce 2 sonra 3 yapınca geçiyor sanırım senkromeçleri arızalandı ya da ne bileyim komple vites grubu bozuldu. Artık bunun adı nedir bilmiyorum şanzıman mıdır,vites kutusu mudur, debriyaj seti midir neyse orijinal veya çıkma yan sanayi fiyatı nedir? hangi marka önerirsiniz?
saygılar
2006 1.4 D4-D TERRA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #947 : Haziran 04, 2016, 14:53:30 »
Ufuk abi merhaba
2006 1.4 d4d terra HB manuel aracım 4üncü vitesten 3üncü vitese geçmiyor veya çok zor geçiyor, ilk önce 2 sonra 3 yapınca geçiyor sanırım senkromeçleri arızalandı ya da ne bileyim komple vites grubu bozuldu. Artık bunun adı nedir bilmiyorum şanzıman mıdır,vites kutusu mudur, debriyaj seti midir neyse orijinal veya çıkma yan sanayi fiyatı nedir? hangi marka önerirsiniz?
saygılar

Merhaba Kerem,

Bahsettiğin sorun için parça'dan önce tespit yapılması gerekli, aksi takdirde çıkacak listenin sonu yok.

Profilinden Ankara'da olduğunu görüyorum, Dörtnal Özel Servis'te tespit yaptırabilirsin, sonrasında ilgili parçalar için görüşebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 325000
  • Model Yılı: '98
« Yanıtla #948 : Haziran 09, 2016, 23:14:38 »
selam iyi geceler ufuk bey 1998 model avensis 2000 motor araç sahibiyim sizden  yardımcı olmanızı istediyim konu  polen filitresi sanayi ye bir kaç yere götürdüm nerede oldugunu bulamadılar acaba bu konuda yardımcı olurmusunuz plen filitremi değiştirmek istiyorum ilginize sonsuz teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #949 : Haziran 10, 2016, 09:08:18 »
selam iyi geceler ufuk bey 1998 model avensis 2000 motor araç sahibiyim sizden  yardımcı olmanızı istediyim konu  polen filitresi sanayi ye bir kaç yere götürdüm nerede oldugunu bulamadılar acaba bu konuda yardımcı olurmusunuz plen filitremi değiştirmek istiyorum ilginize sonsuz teşekkürler

Merhaba Abdullah bey,

ST220 Avensis aracınızın Polen Filtresi, gaz pedalının sağ tarafındadır, Polen Filtreniz alt ve üst olarak iki parçadan oluşmaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Grafik Tasarımcı
    • nuhungemisi
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 46500
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #950 : Haziran 12, 2016, 22:36:02 »
Ufuk Bey kardeşim Merhaba,
Forumdaki tüm kullanıcı arkadaşlara olan paylaşımcı ve yardımı esirgemeyen tavrınızdan cesaretle size yazıyorum.
Üç yıllık Toyota kullanıcısıyım. 2005 model Rav4'ümü 3 yıl kullandıktan sonra 15 gün önce aracımı yenilemek/gençleştirmek amacıyla 2011 model bir Rav4 aldım. Hamdolsun çok beğendiğim, aşık olduğum bir kasa diyebilirim. Bursa'da bir doktordan satın aldım. Araç 46bin'de ve tamamen orijinal, hiç kazası vuruğu çiziği yok.
O yüzden sırıf bir araç gibi üzerine titriyorum :) Son bakımı geçen sene temmuz ayında yapılmış, ocak ayında da muayeneye sokulmuş bir araç. O yüzden sıfır almış gibi davranmak istiyorum. Bu sebepten de iyice bir bakıma sokmak istiyorum aracımı. Daha önceki aracımdan da; çok usta dolaştım bir türlü beni tatmin eden, toyotacı diye gittiklerim bile "hah bu işte iyi bir toyotacı, hatta rav4'cü diyebileceğim birine rastlayamadım" Belki de çok şey istiyorum bilemiyorum :) O yüzden size bir uğramak, hem tanışmak, fikirlerinizden istifade etmek hem de servis de uygunsa aracımı bakıma sokmak istiyorum. Hangi gününüz müsaitse o gün de gelebilirim.

Bu arada bir husustan daha bahsetmek istiyorum. Önceki aracın 2005 model Rav4 çok atak bir arabaydı, gaza bastığım gibi kendini atan bir arabaydı. Bu yeni aracım ise öncekine göre biraz ağır geldi bana. Acaba aradaki 300-350 kg.'lık farkın da bunda etkisi var mıdır? Hızlanması da daha ağır. Önceki aracım tıpkı bir binek gibiydi, aralardan kaçan, ani hareketlere çabuk tepk veren bir suvdu. Fakat yeni aracımla bu tür hareketleri daha zor yapacakmışım gibi geliyor. Yani biraz handal mı ne? Ben eski aracımı yenilemek düşüncesindeydim ama bazen hata mı yaptım acaba diye düşünüyorum. Beni aydınlatır ve rahatlatırsanız çok sevineceğim.
Kusura bakmayın biraz uzattım. Cevabınızı bekler, görüşmek dileğiyle iyi geceler dilerim.
Selamlar, saygılar.
Hak geldi, batıl zail oldu!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '10
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #951 : Haziran 12, 2016, 22:42:22 »
Ufuk Ustam Merhaba.Konya da tavsiye edeceğiniz  özel servis varmıdır?
2010 Toyota Verso Piremium - KONYA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #952 : Haziran 13, 2016, 10:59:01 »
Ufuk Bey kardeşim Merhaba,
Forumdaki tüm kullanıcı arkadaşlara olan paylaşımcı ve yardımı esirgemeyen tavrınızdan cesaretle size yazıyorum.
Üç yıllık Toyota kullanıcısıyım. 2005 model Rav4'ümü 3 yıl kullandıktan sonra 15 gün önce aracımı yenilemek/gençleştirmek amacıyla 2011 model bir Rav4 aldım. Hamdolsun çok beğendiğim, aşık olduğum bir kasa diyebilirim. Bursa'da bir doktordan satın aldım. Araç 46bin'de ve tamamen orijinal, hiç kazası vuruğu çiziği yok.
O yüzden sırıf bir araç gibi üzerine titriyorum :) Son bakımı geçen sene temmuz ayında yapılmış, ocak ayında da muayeneye sokulmuş bir araç. O yüzden sıfır almış gibi davranmak istiyorum. Bu sebepten de iyice bir bakıma sokmak istiyorum aracımı. Daha önceki aracımdan da; çok usta dolaştım bir türlü beni tatmin eden, toyotacı diye gittiklerim bile "hah bu işte iyi bir toyotacı, hatta rav4'cü diyebileceğim birine rastlayamadım" Belki de çok şey istiyorum bilemiyorum :) O yüzden size bir uğramak, hem tanışmak, fikirlerinizden istifade etmek hem de servis de uygunsa aracımı bakıma sokmak istiyorum. Hangi gününüz müsaitse o gün de gelebilirim.

Bu arada bir husustan daha bahsetmek istiyorum. Önceki aracın 2005 model Rav4 çok atak bir arabaydı, gaza bastığım gibi kendini atan bir arabaydı. Bu yeni aracım ise öncekine göre biraz ağır geldi bana. Acaba aradaki 300-350 kg.'lık farkın da bunda etkisi var mıdır? Hızlanması da daha ağır. Önceki aracım tıpkı bir binek gibiydi, aralardan kaçan, ani hareketlere çabuk tepk veren bir suvdu. Fakat yeni aracımla bu tür hareketleri daha zor yapacakmışım gibi geliyor. Yani biraz handal mı ne? Ben eski aracımı yenilemek düşüncesindeydim ama bazen hata mı yaptım acaba diye düşünüyorum. Beni aydınlatır ve rahatlatırsanız çok sevineceğim.
Kusura bakmayın biraz uzattım. Cevabınızı bekler, görüşmek dileğiyle iyi geceler dilerim.
Selamlar, saygılar.

Merhaba Semih bey,

Estağfurullah, bende sizin gibi bir kullanıcı gözüyle, empati ile bakıyorum konulara ve elimden geldiğince, bilgimizin yettiğince yardımcı olmaya çalışıyorum,

Öncelikle aracınız hayırlı olsun, ne zaman dilerseniz yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Tek ricam servis kısmımızın alanının kısıtlı olması sebebi ile 1-2 gün öncesinden randevu alabilirseniz çok sevinirim.

Eski aracınız (ACA21 RAV4) ile yeni aracınız (ZSA30 RAV4) aslında aynı isme sahip olabilir ancak yapı olarak bariz teknik farklılıklara sahiptir.

Eski aracınızın motoru 2.0 150HP (1AZ-FE) kodlu VVT-I sistemli ve indirek enjeksiyona sahip, şanzımanı ise tork konvertörlü 4 ileri vitesli klasik bir otomatik şanzıman.

Yeni aracınızın motoru 2.0 155HP (3ZR-FAE) kodlu Valvematic sistemli ve direk enjeksiyona sahip, şanzımanı ise CV-T adı verilen kademesiz değişken oranlı, yeni nesil bir şanzıman.

Tork konvertörlü otomatik şanzımanlar ilk tepki olarak CV-T'ye göre üstün olsalar dahi, verimlilik ve yakıt ekonomisi konusunda CV-T şanzımanlar çok ileride, buna bir de aracınızın neredeyse değişmeyen gücüne ek ~350kg eklerseniz yaşadığınız durum gayet normal.

Ufuk Ustam Merhaba.Konya da tavsiye edeceğiniz  özel servis varmıdır?

Merhaba Yusuf bey,

Konya'da tavsiye edebileceğim bir servis yada usta bilgim yok ne yazık ki, forumda Konya civarında ikamet eden arkadaşların bu konuda size yardımcı olabileceğini umuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Grafik Tasarımcı
    • nuhungemisi
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #953 : Haziran 13, 2016, 12:02:17 »
Ufuk bey çok teşekkür ederim ilginiz için.
Öyleyse servis de müsaitse çarşamba günü gelmek isterim.
Ulaşımla ilgili bilgiler sitenizde var sanırım. Gerçi servis ve parça kısmınız ayrı ayrı yerlerde sanırım.
Bir de gelmeden önce iletişim için size ulaşabileceğim telefon sitedeki telefonunuz mudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #954 : Haziran 13, 2016, 12:25:52 »
Ufuk bey çok teşekkür ederim ilginiz için.
Öyleyse servis de müsaitse çarşamba günü gelmek isterim.
Ulaşımla ilgili bilgiler sitenizde var sanırım. Gerçi servis ve parça kısmınız ayrı ayrı yerlerde sanırım.
Bir de gelmeden önce iletişim için size ulaşabileceğim telefon sitedeki telefonunuz mudur?

Rica ederim,

Sitemizde Servis ve Yedek Parça kısımlarımız için ayrı ayrı iletişim bilgilerimiz mevcut, ilgili bilgiler ile bize ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '12
  • 26 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #955 : Haziran 13, 2016, 13:41:45 »
Ufuk Bey selamlar,

Size 2 defa özelden mesaj gönderdim ancak ulaşamadım. Aracımın 50000 bakımı için İstanbul'da servis arıyorum, güvenilir ve uygun bi yer bulamadım. Eğer mümkünse size yaptırmak isterim.

Aracım 2012 Yaris 1.33 Multidrive S, 48000 km.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Grafik Tasarımcı
    • nuhungemisi
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #956 : Haziran 13, 2016, 13:59:12 »
Ufuk Bey, çarşamba sabahı 9 için servisnizden randevu aldım. Geldiğimde sizinle de görüşmek isterim. Orada oluyorsunuz değil mi? Görüşmek üzere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #957 : Haziran 13, 2016, 14:25:30 »
Ufuk Bey selamlar,

Size 2 defa özelden mesaj gönderdim ancak ulaşamadım. Aracımın 50000 bakımı için İstanbul'da servis arıyorum, güvenilir ve uygun bi yer bulamadım. Eğer mümkünse size yaptırmak isterim.

Aracım 2012 Yaris 1.33 Multidrive S, 48000 km.

Merhaba Ertuğrul bey,

Muhtemelen ileti sayınızdan ötürü özel mesaj gönderemiyorsunuz, zira bana ulaşan bir özel mesajınız yok.

Tabi ki mümkün www.temtoyota.istanbul web adresimizin iletişim bölümünden Servis kısmımızın bilgilerine ulaşarak randevu alabilirsiniz.

Ufuk Bey, çarşamba sabahı 9 için servisnizden randevu aldım. Geldiğimde sizinle de görüşmek isterim. Orada oluyorsunuz değil mi? Görüşmek üzere...

Hayırlısı olsun Semih bey :) ben Yedek Parça departmanında görevliyim ancak muhtemelen sabah karşılaşır ve tanışırız, görüşmek üzere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '12
  • 26 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #958 : Haziran 13, 2016, 15:24:54 »
Merhaba Ertuğrul bey,

Muhtemelen ileti sayınızdan ötürü özel mesaj gönderemiyorsunuz, zira bana ulaşan bir özel mesajınız yok.

Tabi ki mümkün www.temtoyota.istanbul web adresimizin iletişim bölümünden Servis kısmımızın bilgilerine ulaşarak randevu alabilirsiniz.

Çok teşekkürler.

Ayrıca danışmak istediğim de bir konu var, aracım durduğu zaman değişik bi koku alıyorum. Aracımı aldığımdan beri devam ediyor. Şanzıman yağı veya motor yağıyla ilgili olabilir mi? Yoksa sadece frenlerden mi geliyordur? Eğer şanzıman ve motor ihtimali varsa 50000'i beklemeden uğrayabilirim yanınıza.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #959 : Haziran 13, 2016, 16:26:27 »
Çok teşekkürler.

Ayrıca danışmak istediğim de bir konu var, aracım durduğu zaman değişik bi koku alıyorum. Aracımı aldığımdan beri devam ediyor. Şanzıman yağı veya motor yağıyla ilgili olabilir mi? Yoksa sadece frenlerden mi geliyordur? Eğer şanzıman ve motor ihtimali varsa 50000'i beklemeden uğrayabilirim yanınıza.

Bu konunun değişik sebepleri olabilir, buradan olasılık belirtmek afaki olacaktır, incelemek gerekli.