Gönderen Konu: toyotaburada.com  (Okunma sayısı 191069 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: toyotaburada.com
« Yanıtla #320 : Eylül 23, 2013, 22:43:57 »
Ufuk bey merhabalar,
2012 dizel aurisim icin on ve arka cam sileceklerine ihtiyacim var. Mumkun oldugunca kaliteli ve uzun omurlu olmasini istiyorum. Orjinal sileceklerin 10 ayda tirti cikti. Buradan veya ozelden urunler ve odeme sekilleri gibi bilgileri verebilir misiniz?

Sabah özel mesaj yazacagim.

DPF konusunda 2011 dizel Corollam var, turbo değişken geometrili ancak DPF yok diye biliyorum, yanlış mıyım?

Turbonuz değişken geometriye sahip ise araciniz da DPF mevcuttur, aracinizda DPF olmadigini dusunduren yada öğreten şey nedir ?

Ufuk teşekkür ederim.

Rica Ederim abi.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #320 : Eylül 23, 2013, 22:43:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #321 : Eylül 23, 2013, 22:57:41 »
Turbonuz değişken geometriye sahip ise araciniz da DPF mevcuttur, aracinizda DPF olmadigini dusunduren yada öğreten şey nedir ?

Aslında turbonun değişken geometrili olduğundan da emin değilim, aracım 6 ileri vites, 205 tork olduğu için değişken geometrili olduğunu tahmin ediyorum.

DPF olmadığını düşündüren şey, 60.000 km. boyunca herhangi bir uyarı, rejenerasyon vs herhangi bir işlem gerçekleştirmedim, aracım herhangi bir uyarı vermedi, 3 yıldır DPF olmadığını düşünerek kullanıyordum, açıkçası aracımda DPF olduğunu öğrenirsem de benim için çok şaşırtıcı olacak. Satın alırken de okuduğum broşür ve teknik bilgilerde DPF'ye ilişkin hiç bir şey okumamıştım. 2012 modellerde de DPF'li ve DPF'siz modeller vardı diye hatırlıyorum.

Yağ eksiltme ile ilgili bültende de DPF'li olanlar ve olmayanlar diye bir ayrım vardı ve benim aracım DPF'siz olan seridendi diye hatırlıyorum. Dediğim gibi 3 yıllık kullanımdan sonra aracımın DPF'li olduğunu öğrenmek (pek ihtimal vermiyorum ama) benim için çok şaşırtıcı olacak.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #322 : Eylül 23, 2013, 23:38:34 »
DPF için standart dişi birşey yapmaniza gerekek yok zaten, 2000 model Corolla sahipleri nasil ki katalizatorleri için ekstra herhangi bir işlem yapmiyorlarsa sizin de muhtemelen 10 sene civarı (iyimser bir yaklasim da olsa) birşey yapmanız gerekmeyecek.

Hala daha satılan pek çok aracin broşüründe DPF ile ilgili bir bilgi yok, EU yasaları gereği satılan araçların emisyon oranları belirtilme zorunluluğu olmasa belki EU5 formunda olup olmadigini bile bilemeyecegiz.

Keza bizim halkimiz içinde Euro bilmem kaç, aracimizda bilmem ne filtresi var, emisyonu bilmem kaç gr/km'den ziyade, yillardir gittiği yolu birde aracinin teybinden dinlemek, yağmur yagdiginda silecekleri calistirmaya usenip kendi kendisine calismasini beklemek, tünele girince farlarim otomatik yansin cikinca sönsün ama ampul de bir 10 yol dayansin, hepsine ek olarak araç ucuz olsun tamamına da kredi ciksin gibi beklentiler daha yuksek olduğundan, bilgi yerine fotoğraf dolu broşürler görmemiz çok normal.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #323 : Eylül 25, 2013, 07:42:01 »
Ufuk

205 NM torklu 6 vites modellerdede DPF ve DPF siz modeller vardı diye hatırlıyorum.

Ülke regulasyonları bunu gerektirmiyorsa neden firmalar maliyetleri arttırsınlarki?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #324 : Eylül 25, 2013, 08:43:28 »
Ufuk

205 NM torklu 6 vites modellerdede DPF ve DPF siz modeller vardı diye hatırlıyorum.

Ülke regulasyonları bunu gerektirmiyorsa neden firmalar maliyetleri arttırsınlarki?

Ahmet abi,

2009 sonrası üretilen Aurislerin DPF'siz olanı varmıydı?

Ülke regülasyonundan ziyade, gerekmeyene de DPF'li üretip vererek DPF'siz proje, üretim, stok, vs. birçok şeyden tasarruf edilebilir ve bu tasarruf DPF'nin maliyetinden çok daha yüksek olur ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #325 : Eylül 25, 2013, 09:38:04 »
Ahmet abi,

2009 sonrası üretilen Aurislerin DPF'siz olanı varmıydı?

Ülke regülasyonundan ziyade, gerekmeyene de DPF'li üretip vererek DPF'siz proje, üretim, stok, vs. birçok şeyden tasarruf edilebilir ve bu tasarruf DPF'nin maliyetinden çok daha yüksek olur ;)

Ufuk

Yeni Corollada biliyorsun valvematik motor var.

Ama bazı ülkelere hala (özellikle Rusya) hala dual VVT-İ motorlu Corolla gidiyor. Hatta valvematikte gidiyor.

Böyle bir motor maliyetinin yanında  DPF kitinin maliyeti ne kalır?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #326 : Eylül 25, 2013, 10:23:25 »
Ufuk bey bu aralar yoğunsunuz herhalde. Gerek mail olarak gerekse burada yazmış olduğum yazıya cevap veremediniz.

Eğer vaktiniz olur da cevaplarsanız çok memnun olurum.

AE101 aracım için ( 1993 model 1.6 GL 16V Karbüratörlü Toyota Corolla )

Ön takım için;

Sağ - Sol disk ve balata ( Baltalarda artık oluşmuş ifadesini kullandılar ve bu yüzden değişecekmiş )

Usta sesten dolayı Aks bilyalarının değişmesi gerek dedi. Bunun için sadece bilya mı yoksa komple mi aksın değişmesi gerek.

Bu ürünlere işçilik dahil orjinal parçalarla birlikte 400 TL istediler. ( Sanırım AKS değil sadece bilya değişecek )

Yani;

2 balata + 2 disk + 2 bilya + işçilik = 400 TL ( Bunlar orjinal ürün olacağını ifade ettiler )

Bu normal mi?

Fiyat uygunsa burada yaptırmak istiyorum. İşçiliklerinin iyi olduğunu düşünüyorum.

Ancak orjinal ürün fiyatları eğer sizde daha uygunsa sizinle çalışmak isterim.

Orjinal olarak kullanabileceğim ürünlerin isimleri nelerdir?

İyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #327 : Eylül 25, 2013, 17:43:40 »
Ufuk

Yeni Corollada biliyorsun valvematik motor var.

Ama bazı ülkelere hala (özellikle Rusya) hala dual VVT-İ motorlu Corolla gidiyor. Hatta valvematikte gidiyor.

Böyle bir motor maliyetinin yanında  DPF kitinin maliyeti ne kalır?

Subap zamanlama sistemi zaten tasarlanmış bitmiş abi ZZE150 diye bir model de (3ZZ-FE motorlu) var ortadoğu ve afrikada, anlatmak istediğim bunların aynı şey olmadığı.

Ufuk bey bu aralar yoğunsunuz herhalde. Gerek mail olarak gerekse burada yazmış olduğum yazıya cevap veremediniz.

Eğer vaktiniz olur da cevaplarsanız çok memnun olurum.

AE101 aracım için ( 1993 model 1.6 GL 16V Karbüratörlü Toyota Corolla )

Ön takım için;

Sağ - Sol disk ve balata ( Baltalarda artık oluşmuş ifadesini kullandılar ve bu yüzden değişecekmiş )

Usta sesten dolayı Aks bilyalarının değişmesi gerek dedi. Bunun için sadece bilya mı yoksa komple mi aksın değişmesi gerek.

Bu ürünlere işçilik dahil orjinal parçalarla birlikte 400 TL istediler. ( Sanırım AKS değil sadece bilya değişecek )

Yani;

2 balata + 2 disk + 2 bilya + işçilik = 400 TL ( Bunlar orjinal ürün olacağını ifade ettiler )

Bu normal mi?

Fiyat uygunsa burada yaptırmak istiyorum. İşçiliklerinin iyi olduğunu düşünüyorum.

Ancak orjinal ürün fiyatları eğer sizde daha uygunsa sizinle çalışmak isterim.

Orjinal olarak kullanabileceğim ürünlerin isimleri nelerdir?

İyi günler.

Merhaba,

Kusura bakmayın gerçekten bariz bir yoğunluğum var.

"Balatalarda artık olmuş" ne demektir bilmiyorum ama bahsettiğiniz parçaların "Orjinal" olarak 400TL'den fazla tutacağını biliyorum, böyle üstüne basa basa "Orjinal" dendiğinde fiyatını yetkili servisten teyid edin ve alınan parçanın Toyota kutusunda olup olmadığını kontrol edin lütfen.

Benim size tavsiye edebileceğim ürünler,

Ön Fren Balatası NİBK Japan: 45TL
Ön Fren Disk Tk. NİBK Japan: 120TL
Ön Aks Bilyası NSK Japan Adedi: 90TL

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #328 : Eylül 25, 2013, 17:48:15 »
Subap zamanlama sistemi zaten tasarlanmış bitmiş abi ZZE150 diye bir model de (3ZZ-FE motorlu) var ortadoğu ve afrikada, anlatmak istediğim bunların aynı şey olmadığı.

Merhaba,

"Balatalarda artık olmuş" ne demektir bilmiyorum ama bahsettiğiniz parçaların "Orjinal" olarak 400TL'den fazla tutacağını biliyorum, böyle üstüne basa basa "Orjinal" dendiğinde fiyatını yetkili servisten teyid edin ve alınan parçanın Toyota kutusunda olup olmadığını kontrol edin lütfen.

Saygılar.

Peki Ufuk bey Daikin ya da Aisin balata takımları hakkında ne söyleyebilirsiniz.

Orjinal takacağını ifade eden usta;

Aks bilyalarını NSK takacağını

Balata ve Diskleri ise (Daikin ya da Aisin) takacağını ifade etti. Telefonda tam anlayamadım sözlerini ama bu ikisinden birisi olduğuna eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #329 : Eylül 25, 2013, 17:55:07 »
Peki Ufuk bey Daikin ya da Aisin balata takımları hakkında ne söyleyebilirsiniz.

Orjinal takacağını ifade eden usta;

Aks bilyalarını NSK takacağını

Balata ve Diskleri ise (Daikin ya da Aisin) takacağını ifade etti. Telefonda tam anlayamadım sözlerini ama bu ikisinden birisi olduğuna eminim.

Aks bilyaları Tamam ancak fren sistemin de DAIKIN yada AISIN Aftermarket olarak bulunmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #330 : Eylül 25, 2013, 18:09:42 »
Aks bilyaları Tamam ancak fren sistemin de DAIKIN yada AISIN Aftermarket olarak bulunmaz.

Ufuk bey hani derler ya sağır duymaz uydurur muş bende o hesap telefonda yanlış anlamışım. Şimdi tekrar sordum bana Kore malı Daewoo marka disk ve balata takacağını ifade etti.

Bu ürün hakkında hiçbir bilgim yok. Sizce güvenilir mi bir de sizin bana belirtmiş olduğunuz ürün ile kıyasladığınızda hangisi kullanım ömrü olarak daha uzun.

Ben aracı maalesef sert kullanıyorum da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #331 : Eylül 25, 2013, 18:41:14 »
Ufuk bey hani derler ya sağır duymaz uydurur muş bende o hesap telefonda yanlış anlamışım. Şimdi tekrar sordum bana Kore malı Daewoo marka disk ve balata takacağını ifade etti.

Bu ürün hakkında hiçbir bilgim yok. Sizce güvenilir mi bir de sizin bana belirtmiş olduğunuz ürün ile kıyasladığınızda hangisi kullanım ömrü olarak daha uzun.

Ben aracı maalesef sert kullanıyorum da.

Maalesef Distrübütörü olmadığımız ürünler konusunda yorum yapmak konusunda acı tecrübelerim mevcut, bu yüzden yorum yapamam :) ama tabi ki NİBK tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #332 : Eylül 25, 2013, 19:47:43 »
Ben balatalar hakkına yorum yapayım mı? :-):-)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #333 : Eylül 25, 2013, 19:51:53 »
Daewoo balatalar biraz sert ve ses yapabiliyor, benim diskleri biraz aşındırmıştı.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #334 : Eylül 25, 2013, 20:18:43 »
Daewoo balatalar biraz sert ve ses yapabiliyor, benim diskleri biraz aşındırmıştı.

Dikkat et seni de mahkemeye vermesinler :)

Bu arada Nibk'ler ile aran nasil sorun var mi? Haldun abiye de sorabilirsen sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #335 : Eylül 26, 2013, 08:41:44 »

Merhaba,

Saygılar.

Ufuk bey ben Balıkesir'de ikamet ediyorum. Kargo gönderimi ve ulaşım kaç gün içerisinde gerçekleşmektedir. Kargo ücretini kim karşılıyor.

info@kudretayyildir.com mail adresim bana iletişim bilgilerinizi gönderebilirseniz bu parçaları sizden almak istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #336 : Eylül 26, 2013, 16:13:09 »
Ufuk bey,
Sabah ozel mesaj yazarim demistiniz ancak unuttunuz herhalde. Cevap bekliyorum hala.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #337 : Eylül 26, 2013, 17:12:42 »
Ufuk bey,
Sabah ozel mesaj yazarim demistiniz ancak unuttunuz herhalde. Cevap bekliyorum hala.

Merhaba,

Geç cevap için özür dilerim,

Toyoguard Hybrid Sol Silecek: 35TL
Toyoguard Hybrid Sağ Silecek:15TL
Toyoguard Auris Arka Silecek: 15TL

Ödemenizi dilerseniz mail order kredi kartı ile, dilerseni banka havale/eft ile ödeyebilirsiniz, kargo ücreti tarafımıza ait.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #338 : Eylül 28, 2013, 11:14:46 »
Merhaba,

Geç cevap için özür dilerim,

Toyoguard Hybrid Sol Silecek: 35TL
Toyoguard Hybrid Sağ Silecek:15TL
Toyoguard Auris Arka Silecek: 15TL

Ödemenizi dilerseniz mail order kredi kartı ile, dilerseni banka havale/eft ile ödeyebilirsiniz, kargo ücreti tarafımıza ait.

Saygılar.

Ufuk bey, sileceklerden 1 er tane istiyorum. Odemeyi havale ile yapacagim. Toplamda 65TL. Halkbankasi hesabiniz varsa gun icerisinde parayi aktarabilirim. Yok ise malesef Eft gececegim. Pazartesi sabah elinizde olur. Hesap bilgilerinizi bekliyorum. Tesekkurler.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #339 : Eylül 28, 2013, 11:40:29 »
Merhabalar birkaç sorum olacak. 08 model Corollam var. Eibach Prokit yay aldım. İlk fırsatta taktırmayı düşünüyorum. Kendim takmaya kalkışsam altından kalkabilirmiyim ? Özel bir beceri gerekiyormu ? Taktıktan sonra rot balans ayarı yapmak zorunda mıyım? Birde aracımı sıfır alındığından beri garanti kapsamında bir kaç defa cam krikoları değişti. Nedeni yarı açıkken anahtar şıkırtısı gibi ses yapmasıydı. Bu hafta dikkatimi çeken bir şey var. Ön yolcu kapısının camını açmaya çalıştığımda sanki düşecek gibi bir gürültü ve hareketle iniyor. Cam krikoları konusunda bir şikayetle karşılaşıp servisin yaptığı gibi kriko değişimindense sorunu bir daha olmayacak şekilde bir çözümünüz oldu mu? Varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum.
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...