Gönderen Konu: toyotaburada.com  (Okunma sayısı 191129 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: toyotaburada.com
« Yanıtla #300 : Eylül 16, 2013, 22:09:48 »
sen birde bendeki sabri gor cicim

Seninde isin zor, Allah c.c (ozellikle saglik terorunun moda oldugu gunumuzde) kolaylık versin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #300 : Eylül 16, 2013, 22:09:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #301 : Eylül 16, 2013, 23:58:40 »
sen birde bendeki sabri gor cicim

Oturdugun yerde gazel okuma birader :P

+1

Abi herkes esnaf olamaz . Az çok kendisini anlayabiliyorum .

Bir kez daha kendisine verdiği bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum .

Aynen, takdir edilmekte guzeldir.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #302 : Eylül 18, 2013, 12:03:51 »
Merhaba

Ben var diye ozelden yanitlamistim ama siz atladiniz sanirim.Fiyatı 70 TL.
ufuk var demiştin ama daha önceleri bir kaç yerde var demiş ve foto yolladığımda bundan yok demişti yanlış olmasın diye resim yollayayım dedim pardon yani ama fiyat olarak 60 tl demiştin sanırım:)))
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #303 : Eylül 18, 2013, 12:20:15 »
ufuk var demiştin ama daha önceleri bir kaç yerde var demiş ve foto yolladığımda bundan yok demişti yanlış olmasın diye resim yollayayım dedim

Bizi bir kaç yer ile karıştırdığın için teessüf ederim, biz sadece Toyota ile ilgileniyoruz :)

pardon yani ama fiyat olarak 60 tl demiştin sanırım:)))

Sen sorduğunda (yaklaşık 6-7 hafta önce) 60TL fiyatı vardı ancak gelen zam ve masraf artışları ile birlikte şu an ki fiyatı 70TL, yine sözümüzü yutmaz 60TL'ye veririz, sizin sorununuz çözülsün yeter ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #304 : Eylül 18, 2013, 12:26:37 »
Bizi bir kaç yer ile karıştırdığın için teessüf ederim, biz sadece Toyota ile ilgileniyoruz :)

Sen sorduğunda (yaklaşık 6-7 hafta önce) 60TL fiyatı vardı ancak gelen zam ve masraf artışları ile birlikte şu an ki fiyatı 70TL, yine sözümüzü yutmaz 60TL'ye veririz, sizin sorununuz çözülsün yeter ki.
ufukçuğum sitem etme lütfen karıştırma değil int bile arattığımda farklı modeller çıkıyor onun için emin olayım dedim yanlış anlaşıldıysam özür dilerim kırılma lütfen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #305 : Eylül 18, 2013, 21:41:41 »
Bugün bir arkadaşımı bakım için Ufuk Sönmez arkadaşımıza yönlendirdim. Arkadaşım çok titiz biri olmasına rağmen çok mutlu bir şekilde servisten ayrılmış.  Araç dizel corolla 80bin bakımı için gitmişti, baya değişen olmuş,  uygunda bir fiyata  halletmiş. Buradan Ufuk kardeşimize çok teşekkür ederim, kefil olduk sonuçta :-)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #306 : Eylül 18, 2013, 21:47:08 »
Bugün bir arkadaşımı bakım için Ufuk Sönmez arkadaşımıza yönlendirdim. Arkadaşım çok titiz biri olmasına rağmen çok mutlu bir şekilde servisten ayrılmış.  Araç dizel corolla 80bin bakımı için gitmişti, baya değişen olmuş,  uygunda bir fiyata  halletmiş. Buradan Ufuk kardeşimize çok teşekkür ederim, kefil olduk sonuçta :-)

Asil ben tesekkur ederim, bu zaman da her insana kefil olunmaz, abimizi mutlu ve huzurlu bir şekilde yolculayabildiysek, kefalet inin hakkini verebildiysek bundan daha büyük bir gurur olamaz çok ama çok tesekkur ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #307 : Eylül 20, 2013, 10:54:47 »
istediğim parça elime ulaştı hızlı ve güvenli teşekkür ederim ufuk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #308 : Eylül 23, 2013, 09:37:22 »
istediğim parça elime ulaştı hızlı ve güvenli teşekkür ederim ufuk

Rica ederim, umarım sorunsuz bir şekilde montajını gerçekleştirmişsinizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #309 : Eylül 23, 2013, 12:02:53 »
Rica ederim, umarım sorunsuz bir şekilde montajını gerçekleştirmişsinizdir.
aynen öyle onun için kaskoyu bozacaktım çamurluğu biraz elimle düzelttim tamponu tutturdum ön tamponuda autoking e bırakım boya için ve bir iki noktada da mini onarım vardı gayet güzel oldacak inş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #310 : Eylül 23, 2013, 13:13:58 »
ufuk bey merhabalar size bir sorum olacak aracımı 60bin bakımı için servisten fiat aldım servis 10-40 yağ koyup sadece yağ filitresi değişimi olacağını sağına soluna bakılacağını söyledi 420tl fiat çıkardı servis dışı fiat tüm filitreler değişip 5-30 tam sentetik mobil1 yağ koyulacağını söyledi 220 tl fiat verdi...size sorum 2010 model makyajlı kasa mmt dizel için koyulacak yağ hangisidir? ve servisin fiatı ve sakarya kutoğlu özel servisinin fiatı uygunmudur cevaplarsanız sevinirim işlerinizde başarılar kolaylık diliyorum.....
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #311 : Eylül 23, 2013, 13:33:52 »
ufuk bey merhabalar size bir sorum olacak aracımı 60bin bakımı için servisten fiat aldım servis 10-40 yağ koyup sadece yağ filitresi değişimi olacağını sağına soluna bakılacağını söyledi 420tl fiat çıkardı servis dışı fiat tüm filitreler değişip 5-30 tam sentetik mobil1 yağ koyulacağını söyledi 220 tl fiat verdi...size sorum 2010 model makyajlı kasa mmt dizel için koyulacak yağ hangisidir? ve servisin fiatı ve sakarya kutoğlu özel servisinin fiatı uygunmudur cevaplarsanız sevinirim işlerinizde başarılar kolaylık diliyorum.....

Merhaba,

Aracınızda dizel partikül filtresi olması dolayısı ile aracınızda 10W/40 yağ kullanmamanız gerekiyor, minimum 5W/30 viskozitesinde DPF destekli bir yağ kullanılması aksi takdirde uzun vade de (kullanılan yakıt ile de alakalıdır) partikül filtrenizin değiştirilmesi gereksinimi doğması kaçınılmazdır.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta sadece tam sentetik olması değil ayrıca DPF destekli bir yağ olması gerekliliğidir.

Parçalar için size fiyat verebilirim, ancak "Kutoğlu Toyota Özel Servisi'nin" müşterimiz olması sebebi ile verdiği fiyatlar hakkında yorum yapmam etik olmaz.

Aracınıza ait;

Eneos 5W/30 DPF destekli tam sentetik yağ 4LT: 80TL
Eneos 5W/30 DPF destekli tam sentetik yağ 1LT: 20TL

JS Asakashi Japan Yağ Filtresi: 15TL
JS Asakashi Japan Hava Filtresi: 25TL
JS Asakashi Japan Polen Filtresi: 20TL
JS Asakashi Japan Mazot Filtresi: 35TL

Fiyatlar bu şekilde kullanacağınız parçaları içlerinden seçerek dilerseniz bizden talep edebilirsiniz (kargo ücretsiz), 220TL karşılığında hangi filtrelerin hangi marka olarak takılacağını sormayı da ihmal etmeyin.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #312 : Eylül 23, 2013, 15:30:21 »
ufuk bey verdiğiniz bilgiler için size canı gönülden teşekkür ederim..bizim araçlarımızda dpf yok diye biliyorum burda bahsi geçmişti 2012 modellerde dpf geldiğini söyleyen arkadaşlar olmuştu bizim aracımı 2010 model makyajlı kasa olduğu için dpf olmadığını sanıyordum ben buna rağmen 5-30 mobil1 tam sentetik yağ kullanmam bir sıkıntıya yol açarmı.kutoğlu nu sizden duyduğum için fiat almıştım zaten yada izmitte zirve oto demiştiniz tavsiye ederken...dpf konusunda bizleri aydınlatırsanız sevinirim....
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #313 : Eylül 23, 2013, 15:48:49 »
ufuk bey verdiğiniz bilgiler için size canı gönülden teşekkür ederim..bizim araçlarımızda dpf yok diye biliyorum burda bahsi geçmişti 2012 modellerde dpf geldiğini söyleyen arkadaşlar olmuştu bizim aracımı 2010 model makyajlı kasa olduğu için dpf olmadığını sanıyordum ben buna rağmen 5-30 mobil1 tam sentetik yağ kullanmam bir sıkıntıya yol açarmı.kutoğlu nu sizden duyduğum için fiat almıştım zaten yada izmitte zirve oto demiştiniz tavsiye ederken...dpf konusunda bizleri aydınlatırsanız sevinirim....

Rica ederim,

Değişken geometriye sahip 1ND-TV motorlarlu araçların (2009 model makyajsız 6 ileri vitesliler dahil) tümünde DPF mevcut. Mobil 1 dediğinize göre ESP Formula olmalı, Super 3000 vs. diğer seriler DPF destekli değil.

DPF, dizel eksoz gazlarının "NOX" ve "C2O" oranlarının azaltılması için turbo girişindeki bir eleman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #314 : Eylül 23, 2013, 17:04:59 »
Merhabalar;

AE101 aracım için ( 1993 model 1.6 GL 16V Toyota Corolla )

Ön sağ ve sol disk ve balata ( Baltalarda artık oluşmuş ifadesini kullandılar ve bu yüzden değişecek miş )

Usta sesten dolayı Aks bilyalarının değişmesi gerek dedi. Bunun için sadece bilya mı yoksa komple mi aksın değişmesi gerek.

Bu ürünlere işçilik dahil orjinal parçalarla birlikte 400 TL istediler.

Bu normal mi?

Orjinal olarak kullanabileceğim ürünlerin isimleri nelerdir?

Ufuk bey siz bu ürünler için hangi fiyatları sunabilirsiniz.

İyi akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #315 : Eylül 23, 2013, 17:13:41 »
Rica ederim,

Değişken geometriye sahip 1ND-TV motorlarlu araçların (2009 model makyajsız 6 ileri vitesliler dahil) tümünde DPF mevcut. Mobil 1 dediğinize göre ESP Formula olmalı, Super 3000 vs. diğer seriler DPF destekli değil.

DPF, dizel eksoz gazlarının "NOX" ve "C2O" oranlarının azaltılması için turbo girişindeki bir eleman.

Ufuk bende tam bilmiyorum.

DPF filtrasi NOx ve CO2 gazları içinmi?
Yoksa dizellerin yanmasında ekzost gazında oluşan tabiri caiz ise soba kurumlarının tekrar yakılarsk PPM olarak atılmaması içinmi? 

Bende çok net bilmiyorum. Bu ara çok yogunsun zaman bulurda anlatabilirsen bilgimiz artar.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #316 : Eylül 23, 2013, 21:57:55 »
Ufuk bende tam bilmiyorum.

DPF filtrasi NOx ve CO2 gazları içinmi?
Yoksa dizellerin yanmasında ekzost gazında oluşan tabiri caiz ise soba kurumlarının tekrar yakılarsk PPM olarak atılmaması içinmi? 

Bende çok net bilmiyorum. Bu ara çok yogunsun zaman bulurda anlatabilirsen bilgimiz artar.

Abi biz T-Tep'de eğitim gördüğümüzde "Emisyon" dersinde DPF mevcut değildi.Benim edindiğim bilgi ile;

DPF aslında bir nevi katalizator,rejeneratif yada Türkçe tabir ile tekrar yakici.DPF aktif ve pasif olarak 2 tip aslında.

Aktif tip; üzerindeki aktif isitici, yada yakita eklenen (genelde agir vasitalarda) eksoz cikis sicakligini yükseltici katkılar ve/veya destekleyici yaglar sayesinde NOx ve C2O (dizelerde CO çok dusuktur) partikullerini yakarak yok eder.Bu tip DPF kendi ömrü çok uzun olması (doğru yağ ve yakit kullanildiginda) ve sürekli devrede olması sebebi ile daha çok kullanilmaktadir, dezavantajı ise yuksek eksoz cikis sicakligi (özellikle ulkemiz gibi Euro5 yakit olmayan yerlerde) sebebi ile yağ eksiltme, turbo yada EGR ömrünün kisaligidir.

Pasif Tip; genelde ilk euro5 alman yapimi motorlarda kullanilan, NOx ve C2O partiküllerinin yakilmasi için 600c°  gibi bir sicakliga dolayisi ile kisa surede uzun kilometreler yapilmasini gerektiren bir sistem.Uzun ömürlülüğü ve motor kompartmanlarina minimum yük ile calismasi avantajları,dezavantaji ise Euro5 normlarini ucu ucuna yakalaması, calismasi için gerekli olan yuksek sicakligin getirdiği riskler gösterilebilir.

Bahsettigin "kurum" her tur içten yanmalı motorda oluşabilen verimsiz yanma sonucu bir oluşum.Kurumlaşma için oktan/setan yükseltici gibi katkılar, ayrıca katalizator gibi kullanımlar uzun suredir mevcut.DPF motor ömründen ziyade Emisyon normu ile ilgili.

Uzun vadede "emisyon verilerine" gore vergilendirme sistemi gelmez ise guzel ulkemde katalizator gibi eksoz'un kesilerek yerine düz boru kaynatilan bir parçadan farkı olmayacagini düşünüyorum.

Aslında daha çok şey düşünüyorum ama şairin dediği gibi, yazsam olmuyor, sussam gönül razi değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #317 : Eylül 23, 2013, 22:09:53 »
Ufuk bey merhabalar,
2012 dizel aurisim icin on ve arka cam sileceklerine ihtiyacim var. Mumkun oldugunca kaliteli ve uzun omurlu olmasini istiyorum. Orjinal sileceklerin 10 ayda tirti cikti. Buradan veya ozelden urunler ve odeme sekilleri gibi bilgileri verebilir misiniz?
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #318 : Eylül 23, 2013, 22:33:21 »
Değişken geometriye sahip 1ND-TV motorlarlu araçların (2009 model makyajsız 6 ileri vitesliler dahil) tümünde DPF mevcut.

DPF konusunda 2011 dizel Corollam var, turbo değişken geometrili ancak DPF yok diye biliyorum, yanlış mıyım?
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #319 : Eylül 23, 2013, 22:38:17 »
Ufuk teşekkür ederim.