Gönderen Konu: Kaza yaptım  (Okunma sayısı 5634 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Kaza yaptım
« : Şubat 27, 2013, 18:03:28 »
Herkese iyi günler diliyorum öncelikle ben şunu açıklamak istiyorum ben 25 yaşında değil 18 yaşındayım . Ben Öğretmen değilim Babam Öğretmen ben lise son sınıftayım ve 18 yaşına 14 şubatta girdim . Siteye neden yanlış bilgi vererek kaydoldun diye sorarsanız  ozamanlar sitenin ortamını bilmediğim için ve arabamızla ilgili çok soru soracağım için yaşım küçük diye kimse bana cevap verme zahmetinde bulunmaz diye düşünerek yanlış bilgi vererek kaydoldum . Ama kayıt olduktan sonra çok yanlış düşündüğümün farkına vardım bunun için çok özür dilerim herkesten. Şimdi kaza olayına geleyim. Ben bundan 2 ay önce arabayı evden aldım ehliyetsiz şekilde gezerken bi leon bana çarptı  ve hemen oradada polis vardı . Bendede ehliyet olmadığı için panik yaptım ve kaçtım . Yine dün gezerken siyah bi bmw 1.16 önümü kesti bana dediki sen benim arabama çarptın kaçtın masrafım 3000 tl vereceksin dedi bende abi orada sen bana carptın sen suçlusun dedim ehliyetim olsa kaçmazdım ama ehliyetim olmadığı için bizden para koparmaya çalışıyorsun dedim. adam sen bana carptın diyerek beni tehdit etti ve polisi çağıracağını söyledi bende babamı aradım geldi babamda tmm masrafın yarısını verelim dedi ama suçlu olan o benim sadece ehliyetim yoktu sırf bu yuzden 1.500 tl ödeyeceğiz bu adamlara ve bu benim zoruma gidiyor orada polislerde vardı onlarda gördü olayı ama mahkeme fln  uğraşmayalım diyor babam . dayımda polise gidin arabayı benim kullandığımı söyleyin dedi ama onlar benım kullandığımı düşünerek benim ismimi verirmi ? ayrıca arabada 3000 tl lik hasar yoktu taş çatlasa 500 tl . karışık oldu biraz ama şimdiden kusuruma bakmayın

Toyota Club Türkiye

Kaza yaptım
« : Şubat 27, 2013, 18:03:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaza yaptım
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2013, 18:16:07 »
kurallara göre suçlusun. ama olay anlattığın gibiyse bence eğer arabayı senin kullandığına dair kanıt bulamayacaklarını düşünüyorsanız dayınızın dediğini yapın derim. eğer sizi uğraştırmaya kararlıysa adam hasarın miktarını konuşup tartışıp gerçek değerine yakın bir miktarda anlaşın derim
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2013, 18:36:09 »
etrafta görgü tanığı yok mu ya da kamera falan sen ödemek zorunda mısın sende mi suç ilk önce bunlar kesinleşsin bence.Polislerde görmüşse ödemeyin.
http://www.ekonomibilgisi.com/289-ehliyetsiz-araba-kullanmanin-cezasi-2013/

Ehliyetsiz araç kullandığınız için onun cezasını verebilirsiniz.Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2013, 18:42:39 »
Herkese iyi günler diliyorum öncelikle ben şunu açıklamak istiyorum ben 25 yaşında değil 18 yaşındayım . Ben Öğretmen değilim Babam Öğretmen ben lise son sınıftayım ve 18 yaşına 14 şubatta girdim . Siteye neden yanlış bilgi vererek kaydoldun diye sorarsanız  ozamanlar sitenin ortamını bilmediğim için ve arabamızla ilgili çok soru soracağım için yaşım küçük diye kimse bana cevap verme zahmetinde bulunmaz diye düşünerek yanlış bilgi vererek kaydoldum . Ama kayıt olduktan sonra çok yanlış düşündüğümün farkına vardım bunun için çok özür dilerim herkesten. Şimdi kaza olayına geleyim. Ben bundan 2 ay önce arabayı evden aldım ehliyetsiz şekilde gezerken bir leon bana çarptı  ve hemen oradada polis vardı . Bendede ehliyet olmadığı için panik yaptım ve kaçtım . Yine dün gezerken siyah bir bmw 1.16 önümü kesti bana dediki sen benim arabama çarptın kaçtın masrafım 3000 tl vereceksin dedi bende abi orada sen bana carptın sen suçlusun dedim ehliyetim olsa kaçmazdım ama ehliyetim olmadığı için bizden para koparmaya çalışıyorsun dedim. adam sen bana carptın diyerek beni tehdit etti ve polisi çağıracağını söyledi bende babamı aradım geldi babamda tmm masrafın yarısını verelim dedi ama suçlu olan o benim sadece ehliyetim yoktu sırf bu yuzden 1.500 tl ödeyeceğiz bu adamlara ve bu benim zoruma gidiyor orada polislerde vardı onlarda gördü olayı ama mahkeme fln  uğraşmayalım diyor babam . dayımda polise gidin arabayı benim kullandığımı söyleyin dedi ama onlar benım kullandığımı düşünerek benim ismimi verirmi ? ayrıca arabada 3000 tl lik hasar yoktu taş çatlasa 500 tl . karışık oldu biraz ama şimdiden kusuruma bakmayın
Ehliyetin olmadığı için suçlusun ve kasko falanda hasarı karşılamaz doğal olarak.Dayının söylediğine gelirsek kesinlikle yapmayın çünkü işin sonunda hem dayının başı yanar hem senin hemde babanın.Babana arabayı kullandırmaktan,sana kullanmaktan,dayına ve yine seninle babana ise mahkemeyi yanıltmaktan ayrıca ceza alırsınız.Tabi bunun yanında ödeyeceğiniz cezalarda çok çok fazla olur.Bu saatten sonra tek yapabileceğiniz adamlarla anlaşıp olayı mahkemeye taşımadan mümkün olduğunca düşük fiyatta anlaşarak olayı halletmeniz yönünde olur.Gelelim bir ayrı olaya %100000 haklı dahi olsan ehliyetsiz araç kullanmak benim gözümde o haklılıktan daha büyük bir suçtur.Arabaları boşverelim onların onarımı mümkündür ama ya birine çarpsan ve sakat kalsa ne olacak? Diyebilirsinki ehliyet olsa çarpınca yaşayacak mı hayır ama en azından yasal olarak araç sürmeye izninin olduğunu,herhangi bir durumda sigorta şirketlerinden yararlanabileceğini (yaraladığın insanın masraflarıda dahil) unutmamalısın.Bende zamanında çok istedim ehliyetim yokken gezmeyi,defalarca niyetlendimde ama arabanın kapısını açtığım an aklıma bahsettiğim şeyler geldi ve kapıyı kilitleyip eve döndüm.Arazide,kimsenin olmadığı yerlerde(tarla,arsa,bahçe) buralarda kullanarak isteğimi körelttim.Hatta kendime parkur yapardım tahtalardan falan.Bu arada sakın olaki gençliğin verdiği gaza gelipte inatlaşmayın sonuna kadar haksız çıkarsınız.Güzellikle konuşun adamlarla yanında bir büyüğün olsun mutlaka.Ehliyetsiz olduğunu bildikleri vede kaçtığın için fiyat konusunda biraz abartabilirler ama bunuda dersiniz sizede uyan bir gün aracınızı beraber götürelim yaptıralım neyse ödeyelim(artık nasıl anlaşırsanız tabi) Onlara nakit para vermeyin mutlaka sizde beraber gidip yaptırınki yarın öbürgün tekrar gelipte yaptırmadınız vs denildiğinde hem tamir edenler şahidiniz olur hemde sağlama almış olursunuz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2013, 18:48:41 »
Cantekin osmaniyede çok fazla mobese kamera vs var diye biliyorum sürekli gelip gittigim için bence mutlaka kaza yerinde olmasa bile gezdiğin güzargahta senin kullandığını gören kameraya yakalanmışsındır.Aranızda halletmek en iyisi zaten itiraz etsen ehliyetsizlik vs 1500üde geçer uğraştıgında yanına kar kalır.
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2013, 18:51:57 »
Olay 2 ay önce olmuş..Ödeyip ödememek size kalmış..Eğer %100 o suçlu ise ödeme..Demekki şikayette bulunmamış..Bulunsaydı 2 aydan önce plakanın sahibini bulurlardı..Ha ben tartışma kavga vs olmasın istiyorum diyorsanız anlaşmaya çalışın..Ben olsam ödemem..(%100 o suçlu ise)Gerçi sende %100 suçlusun ama..Trafik kurallarına(ehliyet hariç)uyduysan ve bu arkadaş sana çarptıysa ödeme..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2013, 18:52:36 »
açıkcası polise giderseniz taş çatlasa yine 1500 tl ödersiniz ama olay kapanır diğer türlü adama 1500 tl verseniz bu adamın yarın öbür gün bi daha gelip para istemeyeceği polise giderim demeyeceği garanti değil o yüzden polise intikal ederse resmi olarak işler yürür ve kafanız rahat olur bence bu daha mantıklı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2013, 18:56:09 »
Kardeş ehliyetsiz oldugun için otomatikmen kazaya sebebiyet vermek suçundan dolayı haklı oldugun bir durumda suçlu olmuşsun.Ha senin yapacagın şu adam sana çarptıysa ve pislik biriyse senden para koparmaya çalışıyorsa .Yapacagın şey arkadaşım arbayı ben kullanmıyordum babm dayım ıvır zıvır kullanıuyordu olay yerinden neden ayrıldın sorusuna da araçta hasta vardı acelem vardı gitmek zorunda kaldım dersin .Ha sen suçlu isen aracı yaptırdıgı yere gidin göstersin nereler yapıldıgını tanıdık bir ustanız la durumu dogrulatın parça fiyatı ve işçilik ögrenin adamın masrafı neyse ödersiniz.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2013, 18:56:32 »
öncelikle geçmiş olsun."Bir musibet bin nasihattan evladır. " atasözü tam da bunun için söylenmiş.sakın ola ki kanunsuz bir davranış içerisine girme,yanlış yanlış ile temizlenmez,ödeyeceğin 1.500 tl. yi ilk sadakan olarak say.bundan böyle sakın kuralsız bir davranışta bulunma. bu öğütler kulağında küpe olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2013, 19:20:19 »
Olay 2 ay önce olmuş..Ödeyip ödememek size kalmış..Eğer %100 o suçlu ise ödeme..Demekki şikayette bulunmamış..Bulunsaydı 2 aydan önce plakanın sahibini bulurlardı..Ha ben tartışma kavga vs olmasın istiyorum diyorsanız anlaşmaya çalışın..Ben olsam ödemem..(%100 o suçlu ise)Gerçi sende %100 suçlusun ama..Trafik kurallarına(ehliyet hariç)uyduysan ve bu arkadaş sana çarptıysa ödeme..
Böyle bir şey söz konusu değil.Belirli bir süre zarfında şikayet edebilirler ve ehliyet olmadığı için sormazlar bile nasıl oldu diye direk kusuru 8 de 8 verirler.DEdiğiniz gibi bir şey olamaz kesinlikle.Tehdit etti demiş konuyu açan arkadaş bu tarz insanlarla uğraşılmaz.Ehliyette yok zaten kanunların önündede suçlu durumda.Elle tutulur hiç bir yanı yok durumun ne yazıkki.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2013, 20:47:38 »
açıkcası polise giderseniz taş çatlasa yine 1500 tl ödersiniz ama olay kapanır diğer türlü adama 1500 tl verseniz bu adamın yarın öbür gün bir daha gelip para istemeyeceği polise giderim demeyeceği garanti değil o yüzden polise intikal ederse resmi olarak işler yürür ve kafanız rahat olur bence bu daha mantıklı

Aynen bende öyle düşünüyorum.Ama sendede suç varsa bir şey diyemeyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2013, 20:57:35 »
geçmiş olsun... ehliyetsizlik çok zor durum.... :(

Ediy: Bekir Lütfen forum kurallarını tekrar gözden geçir....
Yaşam ve trafik kurallarını da aradan çıkar,seni seven çok insan var.En başka melek Annen.
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2013, 21:00:29 »
Böyle bir şey söz konusu değil.Belirli bir süre zarfında şikayet edebilirler ve ehliyet olmadığı için sormazlar bile nasıl oldu diye direk kusuru 8 de 8 verirler.DEdiğiniz gibi bir şey olamaz kesinlikle.Tehdit etti demiş konuyu açan arkadaş bu tarz insanlarla uğraşılmaz.Ehliyette yok zaten kanunların önündede suçlu durumda.Elle tutulur hiç bir yanı yok durumun ne yazıkki.
Böyle birşey söz konusu..Adama sorarlar bunca zaman neden bekledin diye(sonuçta plakası alınır durumdaymış,yani tehdit edende suçlu oldugundan beklemiş)..Bir arkadaşın dediği gibi,resmiyete dökülsün iş,diğerleride geri adım atar..Atmasada en azından yasal yollar ile olay çözülür..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 27, 2013, 21:10:29 »
Böyle birşey söz konusu..Adama sorarlar bunca zaman neden bekledin diye(sonuçta plakası alınır durumdaymış,yani tehdit edende suçlu oldugundan beklemiş)..Bir arkadaşın dediği gibi,resmiyete dökülsün iş,diğerleride geri adım atar..Atmasada en azından yasal yollar ile olay çözülür..
Peki size şöyle anlatayım yasal olarak her şeyin belirli bir süre şikayet,karara itiraz ve buna benzer durumlar için belirlenen süre var.Bu süre içerisinde yapılırsa her şey olabilir.Kaldıki ehliyeti olmayan birisi zaten kafadan kabahatlidir yasalar önünde.Yani iş resmiyete dökülürse sadece kazayı yapan değil,aracın sahibide(babasıda) ayrıca ceza alır.Bu işler öyle düşünüldüğü kadar basit değil ne yazıkki.3 ay önce komşumuzun oğluda benzer bir şekilde bir araca çarptı ve sonrasında aralarında anlaştılar (tabi kolay olmadı pek) hasarlarını ödeyip kurtuldular.Diğer türlü emin olun çok çok zor bir durumda kalırsınız.Hatta herhangi bir kaza durumunda bile polisin ve kasko firmasının sorduğu ilk 2 şey nedir? Cevabıda ben vereyim suçlu kim değil,ehliyet var mı,alkol var mıdır? Yani bunları belirlenmeden hiç bir şeye karar vermezler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 27, 2013, 21:39:13 »
Peki size şöyle anlatayım yasal olarak her şeyin belirli bir süre şikayet,karara itiraz ve buna benzer durumlar için belirlenen süre var.Bu süre içerisinde yapılırsa her şey olabilir.Kaldıki ehliyeti olmayan birisi zaten kafadan kabahatlidir yasalar önünde.Yani iş resmiyete dökülürse sadece kazayı yapan değil,aracın sahibide(babasıda) ayrıca ceza alır.Bu işler öyle düşünüldüğü kadar basit değil ne yazıkki.3 ay önce komşumuzun oğluda benzer bir şekilde bir araca çarptı ve sonrasında aralarında anlaştılar (tabi kolay olmadı pek) hasarlarını ödeyip kurtuldular.Diğer türlü emin olun çok çok zor bir durumda kalırsınız.Hatta herhangi bir kaza durumunda bile polisin ve kasko firmasının sorduğu ilk 2 şey nedir? Cevabıda ben vereyim suçlu kim değil,ehliyet var mı,alkol var mıdır? Yani bunları belirlenmeden hiç bir şeye karar vermezler.

şimdi dediğiniz doğru ama arkadaşın dediği karsı taraftaki zarar 500 tl anca olur fakat adam 1500 tl istiyor ben olsam 1500ü ona yar edeceğime yasal yollara gider gerekirse fazlasını veririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2013, 21:41:50 »
şimdi dediğiniz doğru ama arkadaşın dediği karsı taraftaki zarar 500 tl anca olur fakat adam 1500 tl istiyor ben olsam 1500ü ona yar edeceğime yasal yollara gider gerekirse fazlasını veririm
Öylede sonuçta bu arkadaşımızın kendi arabası değil dolayısıyla kendi vereceği kararda babasıda ceza alacak ve bu cezalar sicile işleniyor sanırım.DAha 18 yaşında olan birisi için çok çok erken bu tarz cezaları ömrünün sonuna kadar taşıyacak.Birde bu açıdan bakmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2013, 22:07:54 »
kötü olmuş, ehliyetsiz olman ayrı mesele, kaza sonrası olay yerinden kaçtığın için zaten sen kanun nazarında suçu kabullenmiş oluyorsun...
öte yandan, hasarı ksrşılamanın yolu milletin yolunu kesmek değildir, böyle bir durum olduysa, bu şahıs zamanında polise intikal ettirmediyse olayı, o da kendi hakkını kaybetmiş demektir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2013, 22:56:34 »
Kardeşim ne biçim iş yapıyorsun dua et hasarla yırtmışsın bir yaralanma veya ölüm olsa idi görürdün dünyanın kaç bucak olduğunu.Birde 1500TL vermek zoruna gidiyormuş.Ne olursa olsun haksızsın.Böyle şeyleri doğal ve iyi niyetli karşılamam mümkün değil,kimse kusura bakmasın.Bu tip şeyler telafisi olmayan şeylerdir.Hem kendinin hemde ailenin hayatını kaydırırsın.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 27, 2013, 23:13:44 »
güzel kardeşim adam senin arabanın üzerinede cıksa yüzde yüz sen suçlusun eğer sen orada  olmasaydın o kaza olmayacaktı ve kesinlikle olmaman gerekiyordu.bana kalsa aracın tüm masraflarını talep ederdim bunda hak aranacak bir durum yok bence.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 27, 2013, 23:20:04 »
geçmiş olsun... ehliyetsizlik çok zor durum.... :( bıktım polislerden saklanmaktan.

:blink: :blink: :blink:
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0