0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese iyi günler diliyorum öncelikle ben şunu açıklamak istiyorum ben 25 yaşında değil 18 yaşındayım . Ben Öğretmen değilim Babam Öğretmen ben lise son sınıftayım ve 18 yaşına 14 şubatta girdim . Siteye neden yanlış bilgi vererek kaydoldun diye sorarsanız ozamanlar sitenin ortamını bilmediğim için ve arabamızla ilgili çok soru soracağım için yaşım küçük diye kimse bana cevap verme zahmetinde bulunmaz diye düşünerek yanlış bilgi vererek kaydoldum . Ama kayıt olduktan sonra çok yanlış düşündüğümün farkına vardım bunun için çok özür dilerim herkesten. Şimdi kaza olayına geleyim. Ben bundan 2 ay önce arabayı evden aldım ehliyetsiz şekilde gezerken bir leon bana çarptı ve hemen oradada polis vardı . Bendede ehliyet olmadığı için panik yaptım ve kaçtım . Yine dün gezerken siyah bir bmw 1.16 önümü kesti bana dediki sen benim arabama çarptın kaçtın masrafım 3000 tl vereceksin dedi bende abi orada sen bana carptın sen suçlusun dedim ehliyetim olsa kaçmazdım ama ehliyetim olmadığı için bizden para koparmaya çalışıyorsun dedim. adam sen bana carptın diyerek beni tehdit etti ve polisi çağıracağını söyledi bende babamı aradım geldi babamda tmm masrafın yarısını verelim dedi ama suçlu olan o benim sadece ehliyetim yoktu sırf bu yuzden 1.500 tl ödeyeceğiz bu adamlara ve bu benim zoruma gidiyor orada polislerde vardı onlarda gördü olayı ama mahkeme fln uğraşmayalım diyor babam . dayımda polise gidin arabayı benim kullandığımı söyleyin dedi ama onlar benım kullandığımı düşünerek benim ismimi verirmi ? ayrıca arabada 3000 tl lik hasar yoktu taş çatlasa 500 tl . karışık oldu biraz ama şimdiden kusuruma bakmayın
Olay 2 ay önce olmuş..Ödeyip ödememek size kalmış..Eğer %100 o suçlu ise ödeme..Demekki şikayette bulunmamış..Bulunsaydı 2 aydan önce plakanın sahibini bulurlardı..Ha ben tartışma kavga vs olmasın istiyorum diyorsanız anlaşmaya çalışın..Ben olsam ödemem..(%100 o suçlu ise)Gerçi sende %100 suçlusun ama..Trafik kurallarına(ehliyet hariç)uyduysan ve bu arkadaş sana çarptıysa ödeme..
açıkcası polise giderseniz taş çatlasa yine 1500 tl ödersiniz ama olay kapanır diğer türlü adama 1500 tl verseniz bu adamın yarın öbür gün bir daha gelip para istemeyeceği polise giderim demeyeceği garanti değil o yüzden polise intikal ederse resmi olarak işler yürür ve kafanız rahat olur bence bu daha mantıklı
Böyle bir şey söz konusu değil.Belirli bir süre zarfında şikayet edebilirler ve ehliyet olmadığı için sormazlar bile nasıl oldu diye direk kusuru 8 de 8 verirler.DEdiğiniz gibi bir şey olamaz kesinlikle.Tehdit etti demiş konuyu açan arkadaş bu tarz insanlarla uğraşılmaz.Ehliyette yok zaten kanunların önündede suçlu durumda.Elle tutulur hiç bir yanı yok durumun ne yazıkki.
Böyle birşey söz konusu..Adama sorarlar bunca zaman neden bekledin diye(sonuçta plakası alınır durumdaymış,yani tehdit edende suçlu oldugundan beklemiş)..Bir arkadaşın dediği gibi,resmiyete dökülsün iş,diğerleride geri adım atar..Atmasada en azından yasal yollar ile olay çözülür..
Peki size şöyle anlatayım yasal olarak her şeyin belirli bir süre şikayet,karara itiraz ve buna benzer durumlar için belirlenen süre var.Bu süre içerisinde yapılırsa her şey olabilir.Kaldıki ehliyeti olmayan birisi zaten kafadan kabahatlidir yasalar önünde.Yani iş resmiyete dökülürse sadece kazayı yapan değil,aracın sahibide(babasıda) ayrıca ceza alır.Bu işler öyle düşünüldüğü kadar basit değil ne yazıkki.3 ay önce komşumuzun oğluda benzer bir şekilde bir araca çarptı ve sonrasında aralarında anlaştılar (tabi kolay olmadı pek) hasarlarını ödeyip kurtuldular.Diğer türlü emin olun çok çok zor bir durumda kalırsınız.Hatta herhangi bir kaza durumunda bile polisin ve kasko firmasının sorduğu ilk 2 şey nedir? Cevabıda ben vereyim suçlu kim değil,ehliyet var mı,alkol var mıdır? Yani bunları belirlenmeden hiç bir şeye karar vermezler.
şimdi dediğiniz doğru ama arkadaşın dediği karsı taraftaki zarar 500 tl anca olur fakat adam 1500 tl istiyor ben olsam 1500ü ona yar edeceğime yasal yollara gider gerekirse fazlasını veririm
geçmiş olsun... ehliyetsizlik çok zor durum.... bıktım polislerden saklanmaktan.