0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2011 yılında bende 1 hafta boyunca çıkmıştım hatta bilen bilir eskişehirde hasan polatkan bulvarında 1,2 ve 3. vitesin sonuna kadar yürümüştüm buda yaklaşık 140-150 civarı ediyor her parkettiğimde aklıma ya birine çarpsaydım diye geçiyordu en sonunda apartmadan birileri beni babama ispiyonlamıştı babamla yaklaşık olarak 2 hafta kadar konuşmadık sanki haberi yokmuş gibi davrandı ama birden muhabbetimiz kesildi apartmandakilere çok sövmüştüm ama haklılardı. Babamın sözlerini ayrıca aktarayım ; Kullanmanı biliyorum iyi kullanabiliyor olabilirsin ama bu o ehliyetinin olmadığını değiştirmez hiçbir zaman acil bir durumla karşı karşıya kalmadın tepkilerini ben değil kendin bile bilmiyorsun önüne bir çocuk fırlasa ne yapacaksın ? Ben söyliyim bütün ailemizi bitireceksin ben hapse girerim + para cezası ve o çarptığın insana tazminat ve vicdani yönü var eğer bir daha böyle birşey olursa o zaman daha sert görüşürüz ! demişti heee dedim bu işte bir iş var bırak dedim sonrada çıkmadım zaten tek başıma... Valla Cantekin geçmiş olsun diyecek birşeyim yok ama yasal yollara başvur diyeceğim ama sicil önemli bir konu adamla anlaşmaya çalış derim 1500 tl verip kurtulmaya bakın mümkünse serviste kredi kartıyla ödemenizdir kayıtlara geçecek birşey sonuçta öyle bir durumda çıkartıp belge gösterebilirsiniz.Edit:Senden izinsiz ufak bir vurgu yaptım.Ama vurgulanan ,vurgun yemeden önce kesinlikle vurgu yapılması gereken bir durum.
Cantekin ilk önerim en yakın zamanda aracın plakasını değiştir. Eğer bunlar seni plakadan görüp çevirdilerse.Babam sağolsun diyorum arabayı lys ye kadar yasakladı. (bence çok iyi oldu)Yoksa bende geçen haftaya kadar hep kullanıyordum (kullandığım zaman hep yanımda babam vardı ve normal e5 ve caddelerde kullanıyordum)
Dua et önünü kesmişten seni dövmemiş. Gidin anlaşın adam her türlü haklı.
Herkese iyi günler diliyorum öncelikle ben şunu açıklamak istiyorum ben 25 yaşında değil 18 yaşındayım . Ben Öğretmen değilim Babam Öğretmen ben lise son sınıftayım ve 18 yaşına 14 şubatta girdim . Siteye neden yanlış bilgi vererek kaydoldun diye sorarsanız ozamanlar sitenin ortamını bilmediğim için ve arabamızla ilgili çok soru soracağım için yaşım küçük diye kimse bana cevap verme zahmetinde bulunmaz diye düşünerek yanlış bilgi vererek kaydoldum . Ama kayıt olduktan sonra çok yanlış düşündüğümün farkına vardım bunun için çok özür dilerim herkesten. Şimdi kaza olayına geleyim. Ben bundan 2 ay önce arabayı evden aldım ehliyetsiz şekilde gezerken bir leon bana çarptı ve hemen oradada polis vardı . Bendede ehliyet olmadığı için panik yaptım ve kaçtım . Yine dün gezerken siyah bir bmw 1.16 önümü kesti bana dediki sen benim arabama çarptın kaçtın masrafım 3000 tl vereceksin dedi bende abi orada sen bana carptın sen suçlusun dedim ehliyetim olsa kaçmazdım ama ehliyetim olmadığı için bizden para koparmaya çalışıyorsun dedim. adam sen bana carptın diyerek beni tehdit etti ve polisi çağıracağını söyledi bende babamı aradım geldi babamda tmm masrafın yarısını verelim dedi ama suçlu olan o benim sadece ehliyetim yoktu sırf bu yuzden 1.500 tl ödeyeceğiz bu adamlara ve bu benim zoruma gidiyor orada polislerde vardı onlarda gördü olayı ama mahkeme fln uğraşmayalım diyor babam . dayımda polise gidin arabayı benim kullandığımı söyleyin dedi ama onlar benım kullandığımı düşünerek benim ismimi verirmi ? ayrıca arabada 3000 tl lik hasar yoktu taş çatlasa 500 tl . karışık oldu biraz ama şimdiden kusuruma bakmayın
Abilerim ve Kardeşlerim herkese bilgi ve tavsiyede bulunduğu için çok teşekkür ederim. bu hafta full bu sorunla uğraştık . Babamla beraber karakola gittik adam bide bana çarptı kaçtı diye tutanak tutturmuş plakamı vermiş ama orta 2 harfini bilmiyorlarmış o yüzden bulamadık demişler . sonra adamı araştırdık adam vurmaktan hapise girmiş . Babamda adamı aradı karakoldayız buraya gel dedi . Adam geldi babam şikayetini geri çek ve bana şikayetini geri çektine dair belge getir sonra benim sana parayı verdiğime dairde imza at sonra paranı vereyim al git dedi. Adamda aynı şekilde yaptı sonra babam parayı verdi. Bugünde öğrendikki araba kaskoluymuş kasko ödemiş ama yinede bizden para aldılar . ama eminimki 1500 tl masraf yoktu en fazla 500 küsürdü. Aklım başıma geldi gelmesine ama biraz geç geldi babamda ehliyetimi alana kadar yasakladı arabayı Nisanın 13 ü sınava gircem o zamana kadar araba yasak. birde arabaları önceden ağır bir kaza yapmış kaydı fln vardı değişmesi gereken diğer parçalarıda değiştirip bize kakalamışta olabilirler diye düşünüyorum. neyse vardır bundada bir hayır diyelim.
Cantekin o paranın ona hayır getireceğini hiç zannetmiyorum çok daha dikkatli oluyorsun bundan sonra kendin ve ailen için tamammı kardeşim ??
Ne diyelim geçmiş olsun... Ehliyeti al kral gibi takıl
Geçmiş olsun , Allah bir daha göstermesin.
Haklısın Erhan abi. ehliyet alana kadar araba yok dersimi aldım . ve videodaki duruma düşmekte var birini ölümüne sebep olmak dünyanın en kötü hissi diye düşünüyorum. Dediğim gibi ehliyet olmadan direksiyon yok.