Gönderen Konu: Kaza yaptım  (Okunma sayısı 5635 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaza yaptım
« Yanıtla #20 : Şubat 28, 2013, 00:22:35 »
:blink: :blink: :blink:
Hani derler ya tecrube parayla alınmaz diye gerçekten çok doğru.Yanlış olduğunu bile bile yapıp ancak kötü bir şey başımıza gelince anlıyoruz durumu.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 28, 2013, 00:22:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 28, 2013, 00:46:31 »
2011 yılında bende 1 hafta boyunca çıkmıştım hatta bilen bilir eskişehirde hasan polatkan bulvarında 1,2 ve 3. vitesin sonuna kadar yürümüştüm buda yaklaşık 140-150 civarı ediyor her parkettiğimde aklıma ya birine çarpsaydım diye geçiyordu en sonunda apartmadan birileri beni babama ispiyonlamıştı babamla yaklaşık olarak 2 hafta kadar konuşmadık sanki haberi yokmuş gibi davrandı ama  birden muhabbetimiz kesildi apartmandakilere çok sövmüştüm ama haklılardı. Babamın sözlerini ayrıca aktarayım ; Kullanmanı biliyorum iyi kullanabiliyor olabilirsin ama bu o ehliyetinin olmadığını değiştirmez hiçbir zaman acil bir durumla karşı karşıya kalmadın tepkilerini ben değil kendin bile bilmiyorsun önüne bir çocuk fırlasa ne yapacaksın ? Ben söyliyim bütün ailemizi bitireceksin ben hapse girerim + para cezası ve o çarptığın insana tazminat ve vicdani yönü var eğer bir daha böyle birşey olursa o zaman daha sert görüşürüz ! demişti heee dedim bu işte bir iş var bırak dedim sonrada çıkmadım zaten tek başıma... Valla Cantekin geçmiş olsun diyecek birşeyim yok ama yasal yollara başvur diyeceğim ama sicil önemli bir konu adamla anlaşmaya çalış derim 1500 tl verip kurtulmaya bakın mümkünse serviste kredi kartıyla ödemenizdir kayıtlara geçecek birşey sonuçta öyle bir durumda çıkartıp belge gösterebilirsiniz.

Edit:Senden izinsiz ufak bir vurgu yaptım.Ama vurgulanan ,vurgun yemeden önce kesinlikle vurgu yapılması gereken bir durum.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 28, 2013, 01:28:09 »
Dua et önünü kesmişten seni dövmemiş. Gidin anlaşın adam her türlü haklı.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 01, 2013, 23:03:38 »
Cantekin ilk önerim en yakın zamanda aracın plakasını değiştir. Eğer bunlar seni plakadan görüp çevirdilerse.

Babam sağolsun diyorum arabayı lys ye kadar yasakladı. (bence çok iyi oldu)
Yoksa bende geçen haftaya kadar hep kullanıyordum (kullandığım zaman hep yanımda babam vardı ve normal e5 ve caddelerde kullanıyordum) 
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 02, 2013, 01:02:35 »
2011 yılında bende 1 hafta boyunca çıkmıştım hatta bilen bilir eskişehirde hasan polatkan bulvarında 1,2 ve 3. vitesin sonuna kadar yürümüştüm buda yaklaşık 140-150 civarı ediyor her parkettiğimde aklıma ya birine çarpsaydım diye geçiyordu en sonunda apartmadan birileri beni babama ispiyonlamıştı babamla yaklaşık olarak 2 hafta kadar konuşmadık sanki haberi yokmuş gibi davrandı ama  birden muhabbetimiz kesildi apartmandakilere çok sövmüştüm ama haklılardı. Babamın sözlerini ayrıca aktarayım ; Kullanmanı biliyorum iyi kullanabiliyor olabilirsin ama bu o ehliyetinin olmadığını değiştirmez hiçbir zaman acil bir durumla karşı karşıya kalmadın tepkilerini ben değil kendin bile bilmiyorsun önüne bir çocuk fırlasa ne yapacaksın ? Ben söyliyim bütün ailemizi bitireceksin ben hapse girerim + para cezası ve o çarptığın insana tazminat ve vicdani yönü var eğer bir daha böyle birşey olursa o zaman daha sert görüşürüz ! demişti heee dedim bu işte bir iş var bırak dedim sonrada çıkmadım zaten tek başıma... Valla Cantekin geçmiş olsun diyecek birşeyim yok ama yasal yollara başvur diyeceğim ama sicil önemli bir konu adamla anlaşmaya çalış derim 1500 tl verip kurtulmaya bakın mümkünse serviste kredi kartıyla ödemenizdir kayıtlara geçecek birşey sonuçta öyle bir durumda çıkartıp belge gösterebilirsiniz.

Edit:Senden izinsiz ufak bir vurgu yaptım.Ama vurgulanan ,vurgun yemeden önce kesinlikle vurgu yapılması gereken bir durum.

Estağfurullah abicim tabikide yap kötü birşey yapmamışsın vurgulanmak istenen yeri vurgulamışsın ben teşekkür ederim kendi adıma :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 02, 2013, 01:04:56 »
Cantekin ilk önerim en yakın zamanda aracın plakasını değiştir. Eğer bunlar seni plakadan görüp çevirdilerse.

Babam sağolsun diyorum arabayı lys ye kadar yasakladı. (bence çok iyi oldu)
Yoksa bende geçen haftaya kadar hep kullanıyordum (kullandığım zaman hep yanımda babam vardı ve normal e5 ve caddelerde kullanıyordum)
Aferin devam et abicim böyle.Bir gün umarım olmaz ama başına bir şey gelirse o keşkeleri senden çok duyarız.  :kötü:
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 02, 2013, 01:34:28 »
geçmiş olsun diyorum sadece canına birşey gelmediği için. Ama şu konuda trafiğin PİİRi de olsan ehliyetsiz olduğun için karıştığın kazadan dolayı seni kınıyorum. Sen istediğin kadar hata yapmadım desende en baştan hatalısın. O yüzden karşı tarafın terbiyesizliği bir tarafa ne istese hakkıdır.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 02, 2013, 09:19:30 »
Cantekin cok gecmis olsun.

Dua et önünü kesmişten seni dövmemiş. Gidin anlaşın adam her türlü haklı.

+1111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 02, 2013, 09:33:06 »
Herkese iyi günler diliyorum öncelikle ben şunu açıklamak istiyorum ben 25 yaşında değil 18 yaşındayım . Ben Öğretmen değilim Babam Öğretmen ben lise son sınıftayım ve 18 yaşına 14 şubatta girdim . Siteye neden yanlış bilgi vererek kaydoldun diye sorarsanız  ozamanlar sitenin ortamını bilmediğim için ve arabamızla ilgili çok soru soracağım için yaşım küçük diye kimse bana cevap verme zahmetinde bulunmaz diye düşünerek yanlış bilgi vererek kaydoldum . Ama kayıt olduktan sonra çok yanlış düşündüğümün farkına vardım bunun için çok özür dilerim herkesten. Şimdi kaza olayına geleyim. Ben bundan 2 ay önce arabayı evden aldım ehliyetsiz şekilde gezerken bir leon bana çarptı  ve hemen oradada polis vardı . Bendede ehliyet olmadığı için panik yaptım ve kaçtım . Yine dün gezerken siyah bir bmw 1.16 önümü kesti bana dediki sen benim arabama çarptın kaçtın masrafım 3000 tl vereceksin dedi bende abi orada sen bana carptın sen suçlusun dedim ehliyetim olsa kaçmazdım ama ehliyetim olmadığı için bizden para koparmaya çalışıyorsun dedim. adam sen bana carptın diyerek beni tehdit etti ve polisi çağıracağını söyledi bende babamı aradım geldi babamda tmm masrafın yarısını verelim dedi ama suçlu olan o benim sadece ehliyetim yoktu sırf bu yuzden 1.500 tl ödeyeceğiz bu adamlara ve bu benim zoruma gidiyor orada polislerde vardı onlarda gördü olayı ama mahkeme fln  uğraşmayalım diyor babam . dayımda polise gidin arabayı benim kullandığımı söyleyin dedi ama onlar benım kullandığımı düşünerek benim ismimi verirmi ? ayrıca arabada 3000 tl lik hasar yoktu taş çatlasa 500 tl . karışık oldu biraz ama şimdiden kusuruma bakmayın
Geçmiş olsun Cantekin deee polis demicekmi baban neden kaçtı haklıysa eğer dayının dediği yanlış bizim burada olsalardı döve döve o leonun sahibine ödetirdik de çarpan araç sahibi belliki belalı baban en iyisini senin için düşünmüş onlarında aldıkları 1500 tl yi yiyebileceklerinimi sanıyosun belkide 10 bin tl lik kaza yapacak sadakan olsun abisi
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 02, 2013, 09:35:24 »
tabiki herşey biyana hatanın büyüğü sende %100 haklıda olsan canın sağ ya takma
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Kan Grubu: ---
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 02, 2013, 16:11:57 »
Abilerim ve Kardeşlerim herkese bilgi ve tavsiyede bulunduğu için çok teşekkür ederim. bu hafta full bu sorunla uğraştık . Babamla beraber karakola gittik adam bide bana çarptı kaçtı diye tutanak tutturmuş plakamı vermiş ama orta 2 harfini bilmiyorlarmış o yüzden bulamadık demişler . sonra adamı araştırdık adam vurmaktan hapise girmiş . Babamda adamı aradı karakoldayız buraya gel dedi . Adam geldi babam şikayetini geri çek ve bana şikayetini geri çektine dair belge getir sonra benim sana parayı verdiğime dairde imza at sonra paranı vereyim al git dedi. Adamda aynı şekilde yaptı sonra babam parayı verdi. Bugünde öğrendikki araba kaskoluymuş  kasko ödemiş ama yinede bizden para aldılar . ama eminimki 1500 tl masraf yoktu en fazla 500 küsürdü. Aklım başıma geldi gelmesine ama biraz geç geldi babamda ehliyetimi alana kadar yasakladı arabayı Nisanın 13 ü sınava gircem o zamana kadar araba yasak. birde arabaları önceden ağır bi kaza yapmış kaydı fln vardı değişmesi gereken diğer parçalarıda değiştirip bize kakalamışta olabilirler diye düşünüyorum. neyse vardır bundada bi hayır diyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 02, 2013, 16:28:53 »
Abilerim ve Kardeşlerim herkese bilgi ve tavsiyede bulunduğu için çok teşekkür ederim. bu hafta full bu sorunla uğraştık . Babamla beraber karakola gittik adam bide bana çarptı kaçtı diye tutanak tutturmuş plakamı vermiş ama orta 2 harfini bilmiyorlarmış o yüzden bulamadık demişler . sonra adamı araştırdık adam vurmaktan hapise girmiş . Babamda adamı aradı karakoldayız buraya gel dedi . Adam geldi babam şikayetini geri çek ve bana şikayetini geri çektine dair belge getir sonra benim sana parayı verdiğime dairde imza at sonra paranı vereyim al git dedi. Adamda aynı şekilde yaptı sonra babam parayı verdi. Bugünde öğrendikki araba kaskoluymuş  kasko ödemiş ama yinede bizden para aldılar . ama eminimki 1500 tl masraf yoktu en fazla 500 küsürdü. Aklım başıma geldi gelmesine ama biraz geç geldi babamda ehliyetimi alana kadar yasakladı arabayı Nisanın 13 ü sınava gircem o zamana kadar araba yasak. birde arabaları önceden ağır bir kaza yapmış kaydı fln vardı değişmesi gereken diğer parçalarıda değiştirip bize kakalamışta olabilirler diye düşünüyorum. neyse vardır bundada bir hayır diyelim.
Cantekin o paranın ona hayır getireceğini hiç zannetmiyorum çok daha dikkatli oluyorsun bundan sonra kendin ve ailen için tamammı kardeşim ?????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 02, 2013, 17:40:41 »
Ne diyelim geçmiş olsun...

Ehliyeti al kral gibi takıl :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 02, 2013, 18:28:11 »
Geçmiş olsun , Allah bir daha göstermesin.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mart 02, 2013, 18:37:50 »
Cantekin o paranın ona hayır getireceğini hiç zannetmiyorum çok daha dikkatli oluyorsun bundan sonra kendin ve ailen için tamammı kardeşim ?????

Tamam abi . şurada ehliyetime 4 5 hafta kaldı ondan sonra rahatım zaten yani 4 5 hafta bekleyeceğim girmem gereken ygs lys sınavlarım var ona hazırlanıyorum zaten :)

Ne diyelim geçmiş olsun...

Ehliyeti al kral gibi takıl :)

Teşekkür ederim .Evet az kaldı zaten ehliyete bu zaman sarfında derslerime daha çok yoğunluk vereceğim malum büyük bi sınav bekliyor beni:)

Geçmiş olsun , Allah bir daha göstermesin.

Amin kardeşim cümlemize inş .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 02, 2013, 19:10:29 »
Bırakınız şöyle yaparsan, böyle kár edersin, şöyle olursa böyle davran, böyle yaparsan iyi olur, anlaşmaya bak falan filan.

Şu videoyu izleyiniz. Oradaki aracı ehliyetsiz bir genç kullanıyor. Kırmızıda geçiyor. 100km üstünde kıza çarpıyor ve kaçıyor. Çocuk sonra serbest kalıyor.

http://www.dailymotion.com/video/xrw78d_ehliyetsiz-surucu-dyyaryda-kucuk-kyz-hastanede_news#.UTIe3b8mn7o

Ehliyetsiz araç kullanan kişiyi arkadan vuran kişiye benzetirim. Ne yaparsan yap, her türlü suçlusun. Ehliyet almaya yeterli olmadığın zaman araç koltuğuna her oturuşunda etrafında seninle ilgisi olmayan, kadın, çocuk, engelli, yaşlı ve diğer canlılar için normalden daha fazla tehlike oluşturuyorsun. Dolayısıyla 3000 değil 30000tl için de diretseler yeridir. Bu senin vereceğin bir sadaka olur. Bir daha da bunu yapmazsın, senin gibilerine örnek olursun.

Selamlar.
86' Corolla Hatchback

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 05, 2013, 18:39:28 »
Haklısın Erhan abi. ehliyet alana kadar araba yok dersimi aldım . ve videodaki duruma düşmekte var birini ölümüne sebep olmak dünyanın en kötü hissi diye düşünüyorum. Dediğim gibi ehliyet olmadan direksiyon yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 05, 2013, 18:44:55 »
Haklısın Erhan abi. ehliyet alana kadar araba yok dersimi aldım . ve videodaki duruma düşmekte var birini ölümüne sebep olmak dünyanın en kötü hissi diye düşünüyorum. Dediğim gibi ehliyet olmadan direksiyon yok.
Her müsibette bir hayır vardır.Ailen sana defalarca söylesede,anlatsada yaşamadan anlayamıyor insan.Ama emin ol en doğrusu bu.Sonuçta bir anlık dalgınlık nelere sebep oluyor hergün görüyoruz tvlerde.Bende ehliyetim yokken isterdim babamdan bırakın olur demeyi üstüne birde arabanın arkasını duvara yaslar önünede bir komşunun arabasını falan parkeder giderdi olurda kaçırırım diye.O zamanlar kıymıyor,verse ne olacak sanki gibi cümleler kurardım.Aslında doğruydu kıymıyordu ama arabaya değil,bana kıymıyordu.Olacak bir şeyle hayatı kararır insanın.Allah korusun kimsenin başınada vermesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • alemın etıket oldugu yere bız fıyat basarız ....:)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 05, 2013, 22:06:35 »
suç 100% karşı taraftada olsa karşı taraf alkollude olsa ehlıyetın olmadıgı ıcın sen hep suçlusun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • uykuya doyamıyorum arkadaş!
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 06, 2013, 12:19:40 »
Öncelikle geçmiş olsun. Ehliyetiniz olmadığı için suçlusunuz. Fakat olayın geldiği nokta itibari ile tehdit yolu ile sizden para talep eden birine zararından fazlasını verip onun dediğini yapmaktansa, kanunun dediğini yapın. Ehliyetsiz araç kullanmanın cezasını da gerekirse aracın masrafını da karşılayın. Böylelikle kendim ettim kendim buldum diyebilirsiniz. Ama karşı tarafın istediği ödemeyi ayrıca yaparsanız içinizde kalır. Dürüstlük ve doğruluk her zaman kazandırır.