Gönderen Konu: Aracım Çalışmıyor  (Okunma sayısı 7649 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Başkent Grafik Tasarım Atölyesi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Aracım Çalışmıyor
« : Şubat 22, 2013, 02:12:41 »
Merhaba arkadaşlar
Aracım 97 model gli 1.6. Lpg sıralı değil. Aracı 2 ay oldu alalı. Aracım 15 günden sonra soğukken çalışmıyor. 3 defa ustaya götürdüm. İlkinde bujileri değiştirdi 3-4 gün sonra yine çalışmadı. Götürdüm benzin yanmıyor dedi enjeksiyonları temizledim dedi benzini bitir dedi. Benzini bitirdim shell ve opetten aldım. Bir hafta geçti geçmedi sabah vardım başına balıştırdım bir iki saniye çalıştı stop etti. Tekrar çalıştırdım yie aynı oldu. Üçüncü ve daha sonra hiç çalışmadı. Marş basıyor ama motor çalışmıyor. Tekrar götürdüm son bişey kalıyor geri dönüşüm valfi(yakıt basınç regülatörü) dedi. Orjinal bulamadım yıldız sanayisinden çıkma buldum kargolattım götürdüm taktı. Sonra lpg ye geçince benzin pompasının durduğunu farketti. Normali böyle değil gazda çalışırken bile bi miktar benzin harcar dedi. Sigortayı oynadı tamam dedi. Tamirciden çıktım işe gittim. İşten çıktım eve geldim. 3 saat sonra maça gitmek için bastım çalışmadı. Bastım çalışmadı. Tecrübesi olan varsa lütfen yardım etsin kafayı yemek üzereyim...:(
Club'a Selam EFSANEYE devam..:)

Toyota Club Türkiye

Aracım Çalışmıyor
« : Şubat 22, 2013, 02:12:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracım Çalışmıyor
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2013, 02:48:09 »
geçmiş olsun.
3 4 sanıye çalısıp stop etmesi aklıma ilk distribütörü getirdi.  ustanız buji ve valften sonra distribütör kontrolü yaptı mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2013, 08:29:28 »
geçmiş olsun.
3 4 sanıye çalısıp stop etmesi aklıma ilk distribütörü getirdi.  ustanız buji ve valften sonra distribütör kontrolü yaptı mı ?
en sonda olmazsa aklıma subaplar geliyor.Nerde ikamet ediyorusunuz.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2013, 10:23:48 »
Her şeyden önce siz o ustayı değiştirin bence. Geçmiş olsun. Sonuca ulaşmanız dileğiyle.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2013, 10:33:51 »
ustayı değiştir benzin pompasına baktır.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2013, 12:25:30 »
geçmiş olsun.

Distribütöre hiç bakmadı. Usta benzinden diye tutturdu. Benzini yakıyoruz yandıktan sonra yerde ıslaklık kalıyor. benzin tamamen yanmıyor. Benzini tamamen boşaltıp tekrar temiz benzin koyup deneyecem dedi. Sivas Şarkışladayım. Sivas veya Kayseride tavsiye edebileceğiniz güzel bir usta var mı. Orasını burasını oynamadan şak diye bulabilecek :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2013, 13:36:30 »
geçmiş olsun sivas 58 merkez otomotiv var eskiden japon grubunun özel servisi  kayseriye yolunuz düşerse güçlü otomotiv var özel servis olarak uzman oto var tel 58 merkez otonun numarası aklımda yok ben burdan tekrar noyu yazarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2013, 14:02:43 »
geçmiş olsun sivas 58 merkez otomotiv var eskiden japon grubunun özel servisi  kayseriye yolunuz düşerse güçlü otomotiv var özel servis olarak uzman oto var tel 58 merkez otonun numarası aklımda yok ben burdan tekrar noyu yazarım

teşekkürler hocam. bahsettiğiniz güçlü otomotivi bende duydum telefonla görüştüm, arabayı sürekli benzinde kullan dedi. sabahları lpg motora sıvı gönderir oda bujileri ıslatır dedi. deneyecem eğer olmazsa götüreceğim artık...:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2013, 17:04:50 »
Kardeş aracın benzinde normal çalışıyor lpg de sorun çıkartıyor ise  Sorun lpg sistemin kaynaklıdır veya her ikisinde de çalışmıyor ise lpg ve benzini ayrıştıran bir parça var her iki yakıtı birden pistonlara gönderiyordur ondan dolayı araç boğulup çalışmıyordur .Çok yüksek ihtimal sorun budur kardeş bak sana basit bir yöntem söyleyim lpg sisteminin akünün orada bir sigortası var onun sigortasını çıkar lpg sistemini devre dışı bırak .Aracının akü kutup başlarını sök  10-15 dakika bekle daha sonra kutup başlarını geri tak marşa bas aracın benzinde direk çalışacaktır bir müddet bu şekilde kullan eğer sorun çıkmazsa bilki  sorun lpk sisteminde çok yüksek ihtimal de kesici parçada
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 22, 2013, 18:09:07 »
Halil bey 58 merkez otomotiv no 0346 226 10 66

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Aracım Çalışmıyor
« Yanıtla #10 : Şubat 22, 2013, 18:12:34 »
Yücel Kardeşim çok teşekkür ederim. Aklıma yatmadı değil çünkü arabayı bi kaç gün benzinde çalıştırmıştım hiç sorun olmamıştı. tavsiyen için teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 22, 2013, 18:24:54 »
Hocam soğuk havalarda benzinle çalıştır çok sağlıklı olur. Benim sıralı sistem benzinde çalışıyor hiç yaz, kış ilk marşta alıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2013, 02:54:18 »
Merhaba arkadaşlar aracımın sorunu belli oldu. LPG regülatörü yani beyni ölmüş. 3 gündür benzinde kullanıyorum araba şahlanıyor maaşallah :) şimdi sıralı sistem taktırmayı düşünüyorum. Atikerde karar kıldım ancak kayseri veya sivasta iyi bir usta tavsiyesine ihtiyacım var. Bu konuda yardımcı olur musunuz...:) çok mu şey istiyorum efsaneci olarak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2013, 03:24:29 »
Merhaba arkadaşlar aracımın sorunu belli oldu. LPG regülatörü yani beyni ölmüş. 3 gündür benzinde kullanıyorum araba şahlanıyor maaşallah :) şimdi sıralı sistem taktırmayı düşünüyorum. Atikerde karar kıldım ancak kayseri veya sivasta iyi bir usta tavsiyesine ihtiyacım var. Bu konuda yardımcı olur musunuz...:) çok mu şey istiyorum efsaneci olarak :)

Hayırlı olsun ilk bakılması gereken yerlerden biri.
Forum içerisinde araştırma yaparak bulabilirsiniz diye düşünüyorum bir kaç kez konuşulmuştu yanılmıyorsam. Sıralı sistem en mantıklısı bence.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Forumdan ayrıldığını sandı... :)
    • Orhan Gencebay
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2013, 11:42:27 »
1 saat önce Atiker bayisinde idim bir işim vardı. Yeni sanayide Ana yol üzerinde michelin lastiğin tam karşısında Mizan otomotiv var. Arkadaşımız olur. Onun yanında TOYOTA diye bir levha yazar ismi aklımda değil. Kayseride en iyi o abiye dediler. Hemen solunda Köşebaşı atiker servisi ve bayisi var ilgili arkadaşlar sağolsunlar benim beyni garantiden değiştirdiler. yardımcı olurlar.
Hey gidi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 26, 2013, 01:46:25 »
Merhaba arkadaşlar aracım benzindeyken yine çalışmadı:( yarın kayseriye güçlü otomotive gidecek. Bu servis hakkında tecrübesi olan arkadaş varsa paylaşabilirler mi? İşim dolayısıyla aracı arkadaş götürecek araba orda kalacak. Bi sorun çıkar mı sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 26, 2013, 02:16:14 »
benim polo ara ara çalışıyordu kafasına göre 10 liralık bir parçası değişti düzeldi . kontak ta idi sorunu
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2013, 02:34:28 »
Forumda bi kaç araştırma yaptım.
İlk baştan anlatmak daha faydalı olacak sanırım. Arabayı aldım 15-20 gün sorunsuz bindik şükür. Sonra bimeksten hediye çeki ile teyp aldım. Onu taktırdım daha sonra iki gün geçti geçmedi buzlu yolda biri önüme kırdı sağ tarafı öndekinin sol ön kapısına vurdum. Aracı iki günde topladılar. 1-2 gün sonra arabayı iç dış yıkamaya götürdüm. Yıkamadan aldım arabayı işe işten de eve geldim. Sabah bastım marşa araba çalışmadı. İlk seferde tık diye alan araba çalışmadı. Götürdük ustaya çekerek bujileri değiştirdi. Bi kaç gün öyle bindik bi sabah yine çalışmadı. Götürdük yine aynı ustaya benzinden dedi enjeksiyonları temizledim dedi. Sonra bi kaç gün geçti sabah araba yine çalışmadı. Götürdüm yakıt basınç regülatörü değişecek dedi çıkma bulduk taktırdım bi kaç gün sonra yine çalışmadı. Eski parçayı geri taktırdım. Bu defa lpg regülatörü dedi. :) amma demiş değil mi? Neyse benzinde kullanayım bi kaç gün dedim bu sabah benzinde yine çalışmadı başka bir ustaya götürdüm pompa çalışıyor dedi lpg çalışıyor dedi. Kayseriden de bi usta gelmişti onunla beraber baktılar distribütör olabilir dediler. İhtimaller beni tatmin etmiyor artık dedim arabayı yarın kayseriye özel servise göndereceğim dedim. İyi demiş miyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Forumdan ayrıldığını sandı... :)
    • Orhan Gencebay
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2013, 12:40:13 »
iyi dememişin.. Özelden bana ulaşırsanız telefon numaramı vereyim size bir yer tarif edeceğim. Tanıdık falan değil yanlış anlaşılma olmasın ama çok iyi birileri olduğunu çok yerde duydum ve toyotadan başka araca bakmazlar...
Hey gidi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 26, 2013, 13:19:43 »
Abi araba şu anda kayseride güçlü özel toyota servisinde. Oda tek toyotaya bakıyormuş. Eğer oda sorunu bulamazsa özelden yazayım sana ilgin için çok teşekkür ederim. Şunu diyelbilirim ki tüm emniyet gır gır geçti benimle. Tüm şarkışla güldü arkamdan corolla sevdam olmasa şimdiye hurda niyetine satmıştım arabayı. İnşallah yapılır çünkü psikolojim bozuldu :( arabadan değil şu an herşeyden soğudum :(