Gönderen Konu: Aracım Çalışmıyor  (Okunma sayısı 7651 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Başkent Grafik Tasarım Atölyesi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracım Çalışmıyor
« Yanıtla #40 : Nisan 11, 2013, 11:45:04 »
bilader nurettın usta babam olur arzanı net anlatamazsan tabiki der aracın çalıştıgında uman attıgını söylmezsen yada sen duman attıgına bakmazsan olacagı o
bilader ben arızamı tam anlattım. Arabam 3-4 güne bir çalışmıyor dedim. Bujilerin ıslattığını da söyledim. Bana deseydi ki araba ilk çalıştıktan sonra duman atıp atmadığına bak deseydi bende bakardım. Arabanın içindeyken duman atıp atmadığını nereden bileceğim. Ayrıca aracım 2 gün Nurettin usta da kaldı. Kendisi de bakabilirdi duman atıp atmadığına. En son gittiğimde silindir contasından olabilir mi diye de direttim. Bana göre asıl ustalık arızaya sebep olan sorunları net olarak tespit edip sonuç üretebilmektir. Amacım saygısızlık değil ama yapılan işe biraz dikkat etmek lazım. Sonuç olarak bu şekilde çıkış yapman anlamsız olmuş...
Club'a Selam EFSANEYE devam..:)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 11, 2013, 11:45:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 11, 2013, 13:25:40 »
İlk baştan beri aracın conta yakmasından şüphelenmiştim fakat yıkatma felan deyince çok düşük ihtimalde aracın su eksilttigini en baştan syleseydiniz direk derdim contasına baktırın aracın diye .Çünki daha önceden bir tanıdıgımızın başına geldi bu durum araç conta yakmış çalışmıyordu.Ayrıca bu arbaya conta yaktırmak ayrı bir ustalık.Muhtemelen lpg kaynak lı bir sorundan veya devirdaim sistemindeki bir arızadan kaynaklı olabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Başkent Grafik Tasarım Atölyesi
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 15, 2013, 17:07:21 »
İlk baştan beri aracın conta yakmasından şüphelenmiştim fakat yıkatma felan deyince çok düşük ihtimalde aracın su eksilttigini en baştan syleseydiniz direk derdim contasına baktırın aracın diye .Çünki daha önceden bir tanıdıgımızın başına geldi bu durum araç conta yakmış çalışmıyordu.Ayrıca bu arbaya conta yaktırmak ayrı bir ustalık.Muhtemelen lpg kaynak lı bir sorundan veya devirdaim sistemindeki bir arızadan kaynaklı olabilir
Usta Hararet yaptırmışlar araca dedi. Silindir kapağını açmışlar fakat işlem yapmadan kapatmışlar. Bu da bize tecrübe oldu. şu anda suyunu ve hararetini sık sık kontrol ediyorum. En son 10.000 bakımı yaptırdım. Üzerinde hala orijinal yakıt filtresi duruyordu. Bu araçların bakımı diğer araçların bakımına göre daha çok önem arz ediyor. Hayırlısı şimdilik problemsiz biniyoruz. Katkılarından dolayı herkese çok teşekkür ederim. Bu konu forumdaşlar için gerçekten önemli bir tecrübe oldu sanırım :)
Club'a Selam EFSANEYE devam..:)