Gönderen Konu: Aracım Çalışmıyor  (Okunma sayısı 7742 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracım Çalışmıyor
« Yanıtla #20 : Şubat 26, 2013, 18:55:20 »
Halil kardeşim bak motoru yıkattım diyorsun muhtemlen elektrik aksamında bir sorun görünüyor.Distiribitör ü söküp temizlediler mi hiç buhu felan yaptıysa aracın ya çalışmaz yada zor çalışır çekiş düşer anlık artar veya çekmez. Sana tavsiyem iyi bir elekrikçi bul aracın elektrik aksamını kontrol ettir aracın şase baglantısına baksınlar çok basit birşeyden dolayı olabilir sorunun.Bir zaman böyle birşey dinlemiştim senin arbanın aynısı aracın şase kablosu gevşemiş şase olmadıgından araç çalışmıyor ustalar kafayı yemiş tam bir hafta arıza aramışlar sonuç mu ne  çırak gevşemiş vida diye şaseyi sıkıyor araba çıt çalışıyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 26, 2013, 18:55:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Başkent Grafik Tasarım Atölyesi
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 26, 2013, 23:40:58 »
Ustayla görüştüm biraz önce. Enjeksiyonlar i_eme yapmiş dedi, emme manifoltu gres yağina benzer bi şekilde dolmuş temizledim dedi. Aracin mazisini tüm anlattim. Bilgisayara bağlamiş sadece hararet müşürü arizali çıkmış. Topladıktan sonra 4 saat sonra bastım tık çalıştı dedi. Yarın bi daha deneyecek bakalım. çalışırsa gönderecek. Aynı sorun devam ederse iyi bi elektrikçi şart dediğiniz gibi :(
Club'a Selam EFSANEYE devam..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 26, 2013, 23:42:26 »
Bu arada distribütörü de söyledim onu da kontrol etmiş ancak onda sorun yok dedi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 28, 2013, 17:41:32 »
Merhaba arkadaşlar. Dün arabam nurettin ustanın elinden çıkıp geldi. Ellerine sağlık güzel yapmış. iki gündür tık çalışıyor. Problemi de Emme Manifoltu dolmuş, bir de enjeksiyonlarda ayarsızlık varmış. Bakalım şimdilik bi sıkıntısı yok. farklı bir gelişme olursa yazarım. Efsaneye selam Cluba devam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 28, 2013, 19:17:22 »
Merhaba arkadaşlar. Dün arabam nurettin ustanın elinden çıkıp geldi. Ellerine sağlık güzel yapmış. iki gündür tık çalışıyor. Problemi de Emme Manifoltu dolmuş, bir de enjeksiyonlarda ayarsızlık varmış. Bakalım şimdilik bir sıkıntısı yok. farklı bir gelişme olursa yazarım. Efsaneye selam Cluba devam :)
Geçmiş olsun.Umarım bundan sonra sorun yaşamaz ağız tadıyla binersiniz aracınıza  :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 10, 2013, 01:29:35 »
Benim arabam yine çalışmadı. Bugün kayseri nurettin ustaya götürdüm. Lpgden diye tutturdu. Bende üstüne basa basa benzinde kullanıyorum dedim kaçak yaprsa bujileri ıslanır dedi. Anlamadığım eğer kaçak yapıyorsa her zaman çalışmaz. 3 gün çalışıyor 4. Gün tam işime yarayacak zaman çalışmıyor. Bujiler ıslanıyor ateşleme yapmıyor. Arıza koduna baktı hiçbir arıza vermedi. Önerilerinizi bekliyorum lütfen :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 11, 2013, 15:03:00 »
Yokmu yardımcı olmak isteyen arkadaşlar. Ya da yeni bir konu mu oluşturayım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 11, 2013, 19:46:03 »
Benim arabam yine çalışmadı. Bugün kayseri nurettin ustaya götürdüm. Lpgden diye tutturdu. Bende üstüne basa basa benzinde kullanıyorum dedim kaçak yaprsa bujileri ıslanır dedi. Anlamadığım eğer kaçak yapıyorsa her zaman çalışmaz. 3 gün çalışıyor 4. Gün tam işime yarayacak zaman çalışmıyor. Bujiler ıslanıyor ateşleme yapmıyor. Arıza koduna baktı hiçbir arıza vermedi. Önerilerinizi bekliyorum lütfen :(
Bujiler ıslanıyorsa bilemiyorum ama belki soğutma suyunuz yanma odalarına karışıyordur ondan kaynaklı bir şey olabilir.Sonuçta hem benzinde hemde lpgde olduğuna göre ortak bir kısımda sorun var demektir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 12, 2013, 12:11:49 »
Bujiler ıslanıyorsa bilemiyorum ama belki soğutma suyunuz yanma odalarına karışıyordur ondan kaynaklı bir şey olabilir.Sonuçta hem benzinde hemde lpgde olduğuna göre ortak bir kısımda sorun var demektir.

Gittiğimde Ustaya sordum motora su gidiyor olabilir mi diye. Ancak öyle bir durum olsa bujiler pas yapar dedi. ne kadar doğru bilmiyorum. Hararet müşüründe olma ihtimali üzerinde duruyorum. ilk kayseriye götürdüğümde hararet müşürü arızası vermiş daha sonra vermemiş onun için değiştirmemiş usta. Ama hararet müşürü eğer arada takılıyorsa sabahları soğuk motora ne kadar yakıt göndereceği konusunda ayarsızlık yapabilir mi? Bu konu da takıldım açıkçası. Birde ilk çalıştırmada vuruntu yapmayan araba ustadan sonra ilk marşta 10 sn falan vuruntulu çalışmaya başladı.
:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 12, 2013, 12:34:43 »
Gittiğimde Ustaya sordum motora su gidiyor olabilir mi diye. Ancak öyle bir durum olsa bujiler pas yapar dedi. ne kadar doğru bilmiyorum. Hararet müşüründe olma ihtimali üzerinde duruyorum. ilk kayseriye götürdüğümde hararet müşürü arızası vermiş daha sonra vermemiş onun için değiştirmemiş usta. Ama hararet müşürü eğer arada takılıyorsa sabahları soğuk motora ne kadar yakıt göndereceği konusunda ayarsızlık yapabilir mi? Bu konu da takıldım açıkçası. Birde ilk çalıştırmada vuruntu yapmayan araba ustadan sonra ilk marşta 10 sn falan vuruntulu çalışmaya başladı.
:(
Yakıtı hararet müşürü belirlemez,o sadece belirli bir ısının üstünde fanın açılmasını sağlar.Eğer görevini yapmaz ise motor kendini korumaya alır ve stop eder.Sıcaklık düşene kadarda çalışmaz.Bence aracınızı daha iyi bir yere götürün.Hatta yanılmıyorsam ücretsiz check-up dönemi gelmek üzere servislere bir gidin mutlaka liste çıkarırlar.Ona göre bakarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Aracım Çalışmıyor
« Yanıtla #30 : Mart 14, 2013, 01:11:36 »
Ertan kardeşim ilk değerlendirmen ile ilgili bir bulguya ulaştık. Bugün Sivas'ta 58 Merkez Otoya götürdüm. İlk Isı müşüründen olabilir dedi, daha sonra su eksiltiyor mu dedi bende evet dedim. Silindir Kapak contası yanmış olabilir ya da kapak çatlamış olabilir dedi. Yarın ona baktıracağım. Umarım Silindir kapak contasıdır, diğer türlü epey tuzlu olacak...
:( :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 21, 2013, 16:38:51 »
Merhaba arkadaşlar...
Arabanın silindir kapak contası yanmış ve silindir kapağı çatlamış. toplam 770 TL masraf tuttu. 150 TL lik orjinal conta takımı taktırdım. Önceden gereksiz yere yapmış olduğum masrafları da düştü usta. Sonuç olarak 675 TL verdim. Umarım başka bir yerinde çıkmaz sorun. Çünkü gerçekten sıkıldım. Usta Conta yanık olduğu için suyu silindirin içine kaçırıyor, bu da bujilerin ıslanmasına sebep oluyor dedi. Bu konu da tecrübesi olan arkadaş varsa fikir belirtebilir mi? Ayrıca araç yapılmadan önce çekişinde hiç bir sorun yoktu, şimdikine nazaran sadece sesi biraz yüksekti. Hala diken üstündeyim sanki :( Ama şunu farkettim. Araba ilk marşta çalışmadığı bir kaç durumda ikinci marşta çalıştı. Öncesinde ilk marşta çalışmazsa bi daha hiç çalışmıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 21, 2013, 16:56:37 »
Merhaba arkadaşlar...
Arabanın silindir kapak contası yanmış ve silindir kapağı çatlamış. toplam 770 TL masraf tuttu. 150 TL lik orjinal conta takımı taktırdım. Önceden gereksiz yere yapmış olduğum masrafları da düştü usta. Sonuç olarak 675 TL verdim. Umarım başka bir yerinde çıkmaz sorun. Çünkü gerçekten sıkıldım. Usta Conta yanık olduğu için suyu silindirin içine kaçırıyor, bu da bujilerin ıslanmasına sebep oluyor dedi. Bu konu da tecrübesi olan arkadaş varsa fikir belirtebilir mi? Ayrıca araç yapılmadan önce çekişinde hiç bir sorun yoktu, şimdikine nazaran sadece sesi biraz yüksekti. Hala diken üstündeyim sanki :( Ama şunu farkettim. Araba ilk marşta çalışmadığı bir kaç durumda ikinci marşta çalıştı. Öncesinde ilk marşta çalışmazsa bir daha hiç çalışmıyordu.
Artık su eksiltmiyorsa düzelmiştir.Diğer 2.marşta çalışma durumuda gazın yoğunlaşıp sıvı hale gelmesinden kaynaklı bir durum sanıyorum.Soğutma suyu eğer silindire giderse buji ıslanır doğal olarak ateşleme yapmaz ve çalışmaz haliyle.Ama bunu bakmadan ben tahmin yürüttüğüme göre bakan ustan nasıl anlayamadı bilemiyorum ilginç geldi.Bir süre takip edin soğutma suyunu falan,ayrıca başka hortum kelepçe vs kontrol edin yırtık çatlak falan olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 21, 2013, 20:01:57 »
umarım düzelmiştir. ustalar yüzünden başınız epey ağrımış.
Allahın izniyle başka sıkıntı çıkmaz inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 22, 2013, 14:49:10 »
Kemal Bey satmak istemiyorum açıkçası. Benim ilk arabam ve gönül bağım oldu. :) Ayrıca bu şekilde bana yapılanı bir başkasına yapmam da hiç hoş olmaz. En azından sıkıntısını tamamlayıp satmam gerekir. Sıkıntısı gittikten sonra da zaten satmama gerek kalmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 22, 2013, 14:52:46 »
Artık su eksiltmiyorsa düzelmiştir.Diğer 2.marşta çalışma durumuda gazın yoğunlaşıp sıvı hale gelmesinden kaynaklı bir durum sanıyorum.Soğutma suyu eğer silindire giderse buji ıslanır doğal olarak ateşleme yapmaz ve çalışmaz haliyle.Ama bunu bakmadan ben tahmin yürüttüğüme göre bakan ustan nasıl anlayamadı bilemiyorum ilginç geldi.Bir süre takip edin soğutma suyunu falan,ayrıca başka hortum kelepçe vs kontrol edin yırtık çatlak falan olmasın.

Benim anlamadığım da o zaten. 20 yıldır toyota yapıyorum diyen Kayserili Nurettin Usta bile silindir kapağında veya contasında değildir diye diretti. Şimdi iyi bakalım İnşaallah başka bir yerinde değildir. Yardımınız için size ve tüm cevap yazan forumdaşlarıma çok teşekkür ederim.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 23, 2013, 18:00:39 »
Ertan kardeşim ilk değerlendirmen ile ilgili bir bulguya ulaştık. Bugün Sivas'ta 58 Merkez Otoya götürdüm. İlk Isı müşüründen olabilir dedi, daha sonra su eksiltiyor mu dedi bende evet dedim. Silindir Kapak contası yanmış olabilir ya da kapak çatlamış olabilir dedi. Yarın ona baktıracağım. Umarım Silindir kapak contasıdır, diğer türlü epey tuzlu olacak...
:( :( :(

su eksiltmesinden dolayı iz sürülecek olsaydı daha kısa sürede sonuca varılmış olurdu zaten ki su eksiltme ciddi bir sıkıntı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #37 : Mart 23, 2013, 19:13:39 »
Halil bey son olarak benzin filtresini değiştirin derim muhtemelen sorun gidecektir eğer sorunu tekrarlarsa akü-kesici-marş dinamosu arasına güçlendirici role bağlatınız geçmiş olsun
TRD JAPAN MOTOR SPORT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 10, 2013, 17:56:57 »
bilader yakıt pompası nı degiştir bide subab ayarına baktır baktın hiç bi çare bulamadın karburatörlu dügme taktır lpg dügmesi direk lpg de çalışır  ama sorunun bence  benzın pompası ve fılıtresi gibi gözüküo ama  sabah sogukta çalışıp ıstop edıo dıosun oda subab ayarından olur
GÜÇLÜ OTOMOTİV KAYSERİ TOYOTA ÖZEL BAKIM SERVISI

AE86 LEVİN COROLLA YIILARIN DRİFT KRALI:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 10, 2013, 18:00:16 »
su eksiltmesinden dolayı iz sürülecek olsaydı daha kısa sürede sonuca varılmış olurdu zaten ki su eksiltme ciddi bir sıkıntı.

bilader nurettın usta babam olur arzanı net anlatamazsan tabiki der aracın çalıştıgında uman attıgını söylmezsen yada sen duman attıgına bakmazsan olacagı o
GÜÇLÜ OTOMOTİV KAYSERİ TOYOTA ÖZEL BAKIM SERVISI

AE86 LEVİN COROLLA YIILARIN DRİFT KRALI:)