0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar. Dün arabam nurettin ustanın elinden çıkıp geldi. Ellerine sağlık güzel yapmış. iki gündür tık çalışıyor. Problemi de Emme Manifoltu dolmuş, bir de enjeksiyonlarda ayarsızlık varmış. Bakalım şimdilik bir sıkıntısı yok. farklı bir gelişme olursa yazarım. Efsaneye selam Cluba devam
Benim arabam yine çalışmadı. Bugün kayseri nurettin ustaya götürdüm. Lpgden diye tutturdu. Bende üstüne basa basa benzinde kullanıyorum dedim kaçak yaprsa bujileri ıslanır dedi. Anlamadığım eğer kaçak yapıyorsa her zaman çalışmaz. 3 gün çalışıyor 4. Gün tam işime yarayacak zaman çalışmıyor. Bujiler ıslanıyor ateşleme yapmıyor. Arıza koduna baktı hiçbir arıza vermedi. Önerilerinizi bekliyorum lütfen
Bujiler ıslanıyorsa bilemiyorum ama belki soğutma suyunuz yanma odalarına karışıyordur ondan kaynaklı bir şey olabilir.Sonuçta hem benzinde hemde lpgde olduğuna göre ortak bir kısımda sorun var demektir.
Gittiğimde Ustaya sordum motora su gidiyor olabilir mi diye. Ancak öyle bir durum olsa bujiler pas yapar dedi. ne kadar doğru bilmiyorum. Hararet müşüründe olma ihtimali üzerinde duruyorum. ilk kayseriye götürdüğümde hararet müşürü arızası vermiş daha sonra vermemiş onun için değiştirmemiş usta. Ama hararet müşürü eğer arada takılıyorsa sabahları soğuk motora ne kadar yakıt göndereceği konusunda ayarsızlık yapabilir mi? Bu konu da takıldım açıkçası. Birde ilk çalıştırmada vuruntu yapmayan araba ustadan sonra ilk marşta 10 sn falan vuruntulu çalışmaya başladı.
Merhaba arkadaşlar...Arabanın silindir kapak contası yanmış ve silindir kapağı çatlamış. toplam 770 TL masraf tuttu. 150 TL lik orjinal conta takımı taktırdım. Önceden gereksiz yere yapmış olduğum masrafları da düştü usta. Sonuç olarak 675 TL verdim. Umarım başka bir yerinde çıkmaz sorun. Çünkü gerçekten sıkıldım. Usta Conta yanık olduğu için suyu silindirin içine kaçırıyor, bu da bujilerin ıslanmasına sebep oluyor dedi. Bu konu da tecrübesi olan arkadaş varsa fikir belirtebilir mi? Ayrıca araç yapılmadan önce çekişinde hiç bir sorun yoktu, şimdikine nazaran sadece sesi biraz yüksekti. Hala diken üstündeyim sanki Ama şunu farkettim. Araba ilk marşta çalışmadığı bir kaç durumda ikinci marşta çalıştı. Öncesinde ilk marşta çalışmazsa bir daha hiç çalışmıyordu.
Artık su eksiltmiyorsa düzelmiştir.Diğer 2.marşta çalışma durumuda gazın yoğunlaşıp sıvı hale gelmesinden kaynaklı bir durum sanıyorum.Soğutma suyu eğer silindire giderse buji ıslanır doğal olarak ateşleme yapmaz ve çalışmaz haliyle.Ama bunu bakmadan ben tahmin yürüttüğüme göre bakan ustan nasıl anlayamadı bilemiyorum ilginç geldi.Bir süre takip edin soğutma suyunu falan,ayrıca başka hortum kelepçe vs kontrol edin yırtık çatlak falan olmasın.
Ertan kardeşim ilk değerlendirmen ile ilgili bir bulguya ulaştık. Bugün Sivas'ta 58 Merkez Otoya götürdüm. İlk Isı müşüründen olabilir dedi, daha sonra su eksiltiyor mu dedi bende evet dedim. Silindir Kapak contası yanmış olabilir ya da kapak çatlamış olabilir dedi. Yarın ona baktıracağım. Umarım Silindir kapak contasıdır, diğer türlü epey tuzlu olacak...
su eksiltmesinden dolayı iz sürülecek olsaydı daha kısa sürede sonuca varılmış olurdu zaten ki su eksiltme ciddi bir sıkıntı.