Gönderen Konu: 2012 Auris'i 2013 0 km Auris ile takas etmek  (Okunma sayısı 7702 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Auris'i 2013 0 km Auris ile takas etmek
« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2013, 21:08:48 »
dostum

izin verirsen şöyle başlamak istiyorum 13-15 yıl kullanmayı düşünüyordun 2 senede elden çıkarıp sıfırına bakıyorsun 2 sene sonra da aynı şeyi yapma ihtimalin yok mu? kaldıki saab uzun yıllardır turbo motorlar üretiyor ve saab lar sorunsuzluklarıyla bilinirler ayrıca bakımlı hiçbir motorun (şanssızlık olmadığı sürece) kolay kolay arıza yapacağına ben kendi şahsi tecrübelerim neticesinde inanmıyorum dünya hacim küçültme diye bir türkü tutturmuş gidiyor artık büyük motorlara ihtiyaç yok onlar bunu gördü hacim küçültüyorlar eski bmw 2.0 lt 6 silindiri bilirsin şimdi bmw aynı gücü+daha fazla torku 1.6 turbo motordan alıyor bmw bile böyle yola saptıysa bir bildiği var demektir. bence bizim ülkemizde ve özelinde bizim forumdaki bu turbo motorlara güvensizlik ya at gözlüğü ya dünya gerçeklerine uzaklık yada kedinin erişemediği ciğere pis demesine benziyor her halikarda en iyisini almanı en iyisini sürmeni temenni ederim

siz turbo motorlarla ilgili genel bir görüşe (ya da önyargıya) sitem etmişsiniz ama ben siteminizi pek üstüme alınmadım açıkçası. çünkü ben kendi spesifik durumum hakkında seçeneklerimi optimize ederek atmosferik motorlu aracımı seçtim, turbolulara karşı olduğumdan değil (saab'a zaten laf yok)..

diğer yazdıklarınızla ilgili olarak ise 2 sene sonra satma ihtimalimi düşünmedim ama zarar etmeyeceksem ya da zararım makul olacaksa satarım tabi, neden satmayım ? ama aracımı alırken uzun süreli olarak planımı yaparım bir iki yıl sonra önüme daha iyi bir opsiyon çıkarsa tabi ona geçerim.. ayrıca zaten 13-15 yıl kullanmayı düşünerek aldım diye bişey dememiştim ben sadece o ihtimali göz önüne alarak aracımı seçtim demiştim..

ayrıca bu dönem sonu mezun olacak ve otomotiv "sapığı" bir makina mühendisi olarak motorların çevrim hesapları, malzemeleri ve dayanımları kısaca motorlar hakkında bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim.. ayrıca geçen yaz toyota yetkili servisinde sırf ilgimden ötürü "işletme stajı" adı altında stajımla ilgisizde olsa servisin mekanik bölümünde 2 ay boyunca çalıştım.. şansıma ki tam da dizel motorların zayıf sekman yüzünden yağ yakma döneminin başlangıcıydı ve 2 ay boyunca 10 tane motor dağıtıp, piston sekman atıp, topladım ve teorik bilgilerimi uygulamada tecrübe etme imkanım oldu..

sonuç olarak turbolu motorlar teorik olarak aynı özellikteki motordan daha az yakıt yakmalıdır ama pratikte bu sonuca henüz ulaşılamıyor çünkü henüz turbolu motorların yakıt ve hava iyileştirmeleri yeterli seviyede değil.. turbonun çalışma  mantığını ve teorisini severim fakat uygulamada türkiye hava ve yakıt kalitesi koşullarına göre henüz teoride olması gereken verimi alamıyoruz turbodan.. benim düşünceme göre turbolu motorlardan teoriktekine yakın verim elde edebilmek için hava emme düzenekleri başta olmak üzere yakıt kalitesinde, piston yüzeylerinde, ateşleme gibi sistemlerde iyileştirmeler yapılmalı... ama üreticiler turbolu motorların arge çalışmalarını tork delisi müşterileri tatmin etmek üzerine yönlendiriyorlar maalesef, yakıt tüketimi üzerine değil..

bu arada sizin mesajınız at gözlüklü forumdaşlara ulaşmıştır sanıyorum..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2013, 21:08:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 17, 2013, 00:15:06 »
siz turbo motorlarla ilgili genel bir görüşe (ya da önyargıya) sitem etmişsiniz ama ben siteminizi pek üstüme alınmadım açıkçası. çünkü ben kendi spesifik durumum hakkında seçeneklerimi optimize ederek atmosferik motorlu aracımı seçtim, turbolulara karşı olduğumdan değil (saab'a zaten laf yok)..

diğer yazdıklarınızla ilgili olarak ise 2 sene sonra satma ihtimalimi düşünmedim ama zarar etmeyeceksem ya da zararım makul olacaksa satarım tabi, neden satmayım ? ama aracımı alırken uzun süreli olarak planımı yaparım bir iki yıl sonra önüme daha iyi bir opsiyon çıkarsa tabi ona geçerim.. ayrıca zaten 13-15 yıl kullanmayı düşünerek aldım diye bişey dememiştim ben sadece o ihtimali göz önüne alarak aracımı seçtim demiştim..

ayrıca bu dönem sonu mezun olacak ve otomotiv "sapığı" bir makina mühendisi olarak motorların çevrim hesapları, malzemeleri ve dayanımları kısaca motorlar hakkında bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim.. ayrıca geçen yaz toyota yetkili servisinde sırf ilgimden ötürü "işletme stajı" adı altında stajımla ilgisizde olsa servisin mekanik bölümünde 2 ay boyunca çalıştım.. şansıma ki tam da dizel motorların zayıf sekman yüzünden yağ yakma döneminin başlangıcıydı ve 2 ay boyunca 10 tane motor dağıtıp, piston sekman atıp, topladım ve teorik bilgilerimi uygulamada tecrübe etme imkanım oldu..

sonuç olarak turbolu motorlar teorik olarak aynı özellikteki motordan daha az yakıt yakmalıdır ama pratikte bu sonuca henüz ulaşılamıyor çünkü henüz turbolu motorların yakıt ve hava iyileştirmeleri yeterli seviyede değil.. turbonun çalışma  mantığını ve teorisini severim fakat uygulamada türkiye hava ve yakıt kalitesi koşullarına göre henüz teoride olması gereken verimi alamıyoruz turbodan.. benim düşünceme göre turbolu motorlardan teoriktekine yakın verim elde edebilmek için hava emme düzenekleri başta olmak üzere yakıt kalitesinde, piston yüzeylerinde, ateşleme gibi sistemlerde iyileştirmeler yapılmalı... ama üreticiler turbolu motorların arge çalışmalarını tork delisi müşterileri tatmin etmek üzerine yönlendiriyorlar maalesef, yakıt tüketimi üzerine değil..

bu arada sizin mesajınız at gözlüklü forumdaşlara ulaşmıştır sanıyorum..

Hasan bey çok güzel bir açıklama olmuş teşekkür ediyorum.
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 17, 2013, 01:45:07 »
En güzeli sahip olabildiğindir.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla&Yaris
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 17, 2013, 18:07:07 »
Bence araban varken değiştirmek için geçerli nedenler şunlar:
1) Gerçekten ihtiyacın olan bir özellik (geniş bagaj, yakıt vs..)
2) Aracın sürekli arıza veren durumda olması (sürekli yağ yakma, elektronik aksam sorunları vs.)
3) Oldukça yaşlanmış ya da yüksek km'de olması
4) Maddi durumu iyi iken kötüye gitmesi nedeni ile daha ekonomik bir araç ihtiyacı.

Bunlar yokken arabayı değiştirmek biraz keyfe keder oluyor. Bu konuda da karar tabii ki alanındır. Ancak şahsen sizin yerinize olsam değiştirmem, takasa girmem. En azından 1-2 yıl beklerim ki yeni çıkan modelin iyiliği kötülüğü iyice belli olsun, firma hatalar vs varsa düzeltsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 17, 2013, 18:16:05 »
eski kasayla yeni kasa arasındaki fiyat farkı gittikçe artacaktır diye düşünüyorum...
yani eğer çok beğendinse, bence satıp yenisini almak için doğru zamandasın...
yeni kasa yaygınlaştıkça fiyatı az da olsa artar, aynı şekilde elindeki kasanın da ikinci el değeri düşer...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 17, 2013, 19:38:19 »
eski kasayla yeni kasa arasındaki fiyat farkı gittikçe artacaktır diye düşünüyorum...
yeni kasa yaygınlaştıkça fiyatı az da olsa artar, aynı şekilde elindeki kasanın da ikinci el değeri düşer..
.

Bravo Oğuz.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 17, 2013, 20:25:18 »
yeni kasa yaygınlaştıkça fiyatı az da olsa artar, aynı şekilde elindeki kasanın da ikinci el değeri düşer...

Ben yaptım benim 2012 yi verip 2013 Aurisi aldım. Açıkcası benim için çok iyi bir alış veriş oldu. Üzerinde ki hasarlar ile uğraşıp birde üzerine değer kaybettirmek yerine yeni araç alıdım. Hazır fiyatları 2000-3000 tl düşükken ve 2012 lerin fiyatı düşmeden "BENCE" en akkılıcası bu idi. Tabii bunu aracı beğenmek ve ekonomik şartlarlada alakası var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 17, 2013, 23:14:36 »
Üzerinde ki hasarlar ile uğraşıp birde üzerine değer kaybettirmek yerine yeni araç alıdım.

2012 model aracınızın hasarları neydi acaba Cenk bey?
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 17, 2013, 23:35:51 »
2012 model aracınızın hasarları neydi acaba Cenk bey?

-Sağ ön farı tırnakları kırıldı ( kedi girdi ) sis farı sağlam.
-Sol kapıya kamyonet carptı ( kaldırımda park halındeyken)  fakat sadece sol arka kapı zarar gördü
-Tampon celik bir boruya takıldı otoparkta ! Hasar hafif
-Kaput üzerine boya sıçradı ( yol çalışması esnasında ) pütür pütür oldu. Ön camdan cıktı fakat boyadan cıkmadı.
- Sağ çamurlukta ezik
- Sağ marşipiyer de ezik

Araç 32000 km de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 18, 2013, 00:16:38 »
-Sağ ön farı tırnakları kırıldı ( kedi girdi ) sis farı sağlam.
-Sol kapıya kamyonet carptı ( kaldırımda park halındeyken)  fakat sadece sol arka kapı zarar gördü
-Tampon celik bir boruya takıldı otoparkta ! Hasar hafif
-Kaput üzerine boya sıçradı ( yol çalışması esnasında ) pütür pütür oldu. Ön camdan cıktı fakat boyadan cıkmadı.
- Sağ çamurlukta ezik
- Sağ marşipiyer de ezik

Araç 32000 km de

abi konu dışı olacak biraz ama sizde de bahtsızlık var sanırım. kedi, park halinde çarpma, boya sıçraması tamamen bahtsızlıkla ifade edilebilir sanırım. gerçekten geçmiş olsun. Umarım yeni aracınızı değil kaza çiziksiz uzun yıllar boyunca kullanmak nasip olur.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 18, 2013, 11:40:26 »
Hasan bey,yazdıklarınızın çoğuna katılmakla beraber,turbolu motorun ömrü konusuna malesef katılmıyorum..Uzman görüşüşü ;http://www.uzmantv.com/dizel-araclarin-omru-ne-kadardir
Aracı değiştirme konusunda ise;ben herzaman kalbime göre hareket ederim..Mantık hep ikinci planda oldu..Kalbinize kulak verin..Aradaki farkı keyfiniz karşılıyor :)
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 18, 2013, 11:49:40 »
Hasan Bey aracınıza güzelce binmeye devam edin. 3 yıl sonra makyajlandığında 2016 makyajlı Auris alırsınız.  :D
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 18, 2013, 14:21:14 »
Aracınızı 35000e satabilmeniz çok zor, takasta 33e falan sayıyorlarsa bence değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Önce bir fiyat alın toyotadan derim. Üste ne kadar vereceğiniz, sizi maddi açıdan zorlayıp zorlamayacağını ve buna değip değmeyeceğini biraz düşünün.
2012 Auris 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 18, 2013, 15:23:38 »
Hasan bey,yazdıklarınızın çoğuna katılmakla beraber,turbolu motorun ömrü konusuna malesef katılmıyorum..Uzman görüşüşü ;http://www.uzmantv.com/dizel-araclarin-omru-ne-kadardir
Aracı değiştirme konusunda ise;ben herzaman kalbime göre hareket ederim..Mantık hep ikinci planda oldu..Kalbinize kulak verin..Aradaki farkı keyfiniz karşılıyor :)

cemil bey sizin gönderdiğiniz video dizel motorların ömürleri hakkında.. alptekin ışıkalp beyin söyledikleri tamamen doğru fakat turbo ile hiçbir alakası yok onun.. ben benzin motorları ile dizel motorlarını kıyaslamadım zaten.. turbolu benzin motorları ile atmosferik benzin motorlarını kıyasladım..

"dizel" motorların ömürleri teorik olarak benzin motorlarından tabiki daha uzundur çünkü sıkıştırma oranları, dolayısıyla patlama basınçları  ve üretilen tork benzin motorlarına göre büyük olduğu için kullanılan malzeme benzin motorlarına göre çok daha kalitelidir yani dayanım sınırları çok daha yüksektir ki bu da dizel motorlarını zaten daha ağır yapar.. bunun turboyla en ufak bir alakası yok.. siz beni yanlış anlamışsınız zaten.. ben turbolu motorların ömrü derken "verimli kullanma ömrü" gibi bir ifade kullandım.. ülkemiz hava ve yakıt şartlarında bunun örneklerini çokça görmekteyiz.. yeni aldığınız bir turbolu araç ilk birkaç aydaki verimi 1-2 yıl sonra vermez, veremez.. siz özenli kullansanız bile veremez.. dizellerde bu verim eksoz basıncı ve sıcaklığı vs.'nin daha yüksek olmasından dolayı turbo kanatçıklarının sürünme deformasyonuna uğramasından ötürü daha bariz bir hızla düşer.. teori değilde pratikte bakarsak bir turbonun toplam kullanım ömrü motorun toplam kullanım ömründen çok kısadır, bir turbonun "verimli" kullanım ömrü ise bir motorun "verimli" kullanım ömründen çok daha kısadır.. tüm bu yazdıklarım yakın dönem ve günümüzde ülkemiz şartları için geçerli..

ayrıca şunu da ekleyim eski turbosuz dizel motorları "aynı şartlar altında" turbolu dizel motorlarından kesinlikle daha uzun ömürlüdür.. (1.9 turbosuz dizel motoru Golf Mk.bilmem kaç kasasında bir de kangoo, partner gibi küçük ticarilerde vardı sanırım, eski mercedeslerde de olmalı ama hangisinde çıkaramadım vs. vs. eskilerde var da var.. eskiler daha iyi bilir o araçların kaç km'leri gördüğünü.. istatistiksel olarak çoğunluktan bahsediyorum yalnız.. turbo dizellerinde çok km yapanları var tabi bikaç turbo değiştirdikten sonra, yada turbosu bitik şekilde kullanarak.. ama turbosuzlara göre sayıca çok az)

dipnot: uzman dediğiniz adam (kesinlikle küçümsemiyorum) boğaziçinde turizm yüksek okulu okumuş.. avusturya da da uluslararası turizm okumuş.. rally'ye olan ilgisinden dolayı otomotive yönelmiş.. bunca yıllık tecrübesini yabana atmıyorum tabi ama yani öğrendiklerinin herhangi bir teorik tabanı yok demek istiyorum.. umarım kendimi bu sefer doğru ifade edebilmişimdir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 18, 2013, 17:51:46 »

hocam o işin sonu yokki yani firmalar her 2-3 senedir makyajlama veya kasa değişimi yapıyorlar yani bahsettiğiniz olay çok doğru ama buna yapılabilecek birşey yok
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 19, 2013, 13:13:32 »
abi konu dışı olacak biraz ama sizde de bahtsızlık var sanırım. kedi, park halinde çarpma, boya sıçraması tamamen bahtsızlıkla ifade edilebilir sanırım. gerçekten geçmiş olsun. Umarım yeni aracınızı değil kaza çiziksiz uzun yıllar boyunca kullanmak nasip olur.

Bahsızlık bende kesinlikle ama ne canıma nede diğer canlara birşey olmadı. Sonuçta parasını verip aldığımız ve sigortalatıp dolaştığımız bir metal yığını. En sonunda yeni araç aldık ve aynı şeyler olursa yine değiştirecez.... Bizlere birşey olmadıkdan sonra gerisi hikaye.

Temenniniz içinde teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 19, 2013, 13:36:29 »
Bahsızlık bende kesinlikle ama ne canıma nede diğer canlara birşey olmadı. Sonuçta parasını verip aldığımız ve sigortalatıp dolaştığımız bir metal yığını. En sonunda yeni araç aldık ve aynı şeyler olursa yine değiştirecez.... Bizlere birşey olmadıkdan sonra gerisi hikaye.

Temenniniz içinde teşekkür ederim.

tabi ki sonuçta cana birşey gelmemiş gelmesinde zaten Allah hepimizi korusun. dediğiniz gibi para olunca yenisi alınır ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 24, 2013, 11:26:46 »
400. km ye geliyorum 2013 Aurisim ile ve kesinlikle 2012 yi aratmadı hatta gönül rahatlığı ile "İyiki takas etmişim" diye onlarca kez söyledim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Şubat 24, 2013, 17:58:30 »
400. km ye geliyorum 2013 Aurisim ile ve kesinlikle 2012 yi aratmadı hatta gönül rahatlığı ile "İyiki takas etmişim" diye onlarca kez söyledim.

güncelleme için teşekkürler... ben de hala karar aşamasından uzak olsamda düşünme aşamasındayım.. peki şimdiye kadar, aklınıza yatmayan ya da içinize sinmeyen birşey çarptı mı gözünüze ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 24, 2013, 18:22:36 »
güncelleme için teşekkürler... ben de hala karar aşamasından uzak olsamda düşünme aşamasındayım.. peki şimdiye kadar, aklınıza yatmayan ya da içinize sinmeyen birşey çarptı mı gözünüze ?

Yılda 10.000 yada 12.000km yaptığınızı belirtmişsiniz. Madem zararına bir değişikliğe gideceksiniz, daha küçük hacimli olsa dahi neden yine benzinli?

12.000km deki benzin ve diesel yakıt farkını hesapladınız mı?  Yada neden aynı paraya Yaris Hybrid olmasın?

Lütfen şimdi diesellerin bakım masrafları daha fazla gibi yorumlarda yapılmasın çünkü bu doğru değil.
Benim aracım 112.000km'yi geçti, 5ad. mazot filtresinden başka masrafım olmadı ve yılda ortalama 15.000km yapıyorum.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)