0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hasan bey böyle bir işe girişecekseniz tavsiyem aracınızı kendiniz dışarıda satmanız olur . Aracınız temiz ise ve biraz sabrederseniz bayinin alacağı fiyatın en az 3000-4000 tl daha yüksek bir rakama satabilirsiniz .
32-33 elden satmak daha mantıklı.
neden takas etmek istiyorsun 2012 ler gayet güzel bence sıfır aldınız madem bir kaç sene daha binin bence 2013 kasalar 2 sene sonra makyajlanır hataları giderilir o zaman almak daha mantıklı değilmi...
Hasan bey öncelikle hakkınızda en hayırlısı olur İnşallah. ancak bence bu durumdan bayağı zarar edersiniz ve bu zarar çok gereksiz olur. Birkaç yıl daha aracınızı kullanmanız yararınıza olacaktır diye düşünüyorum. İlle de böyle yapacağım derseniz arkadaşlarında dediği gibi kendiniz elden satarsanız biraz daha yüksek rakamlara satabilirsiniz. hem de sizin ki gibi temiz araçları bayiilerde çalışanlar tabiri caizse ucuza kapatıp kendileri alıyor hatta bundan bireysel kar bile elde ediyorlar. takdir tabi ki sizindir. hayırlı bir sonuç alırsınız umarım.
camdan ziyade 1.6'ların arka süspansiyonları çok daha başarılı, ben olsam sırf bu yüzden 1.6 düşünürüm
katılıyorum bir de böyle bir durum var. 1.6 lt'lik versiyonlarda çift salıncak, 1.33 lt'likte burulma kirişi var sanırım. ayrıca yakıt tüketimleri birbirine çok yakın ve vergi sınıfları da aynı.
fiyatları ?ben ilk çıktıgından beri 38 lira sıfır 1,33 auuris yerıen 2, el düşük kmli daha iyi arabalar var o fiyata.aam tercih meselesi elbette..
biraz uzun oldu yazdıklarım ama hakan, tuncay ve alper beylere genel bir cevap vermiş olacağım sanırım..valla benim durumumda 1.33 auris en iyi seçenek gibi duruyor.. aracımı alırken önem sırasına göre ihtiyaçlarımı aşağıdaki gibi sıralayınca ilk sıraya auris çıkmıştı ve şüphe etmeden almıştım.sıralama şu şekildi: --> zorlanmış üst limitim 40.000 tl --> bagaj derdim yok, tercihim kesinlikle hatchback --> usb ve aux (toyotanın müzik sistemi kaliteli değil gerçi ama şöyle böyle idare ediyor) --> yılda 10.000-12.000 km yapıyorum yani benim için doğru seçim benzin motoru .. bu yolun çoğunluğunu şehir içinde gittiğimden küçük hacimli benzin motoru en ideal seçenek.. (atmosferik 1.33' dual vvt-i 'ı, turbolu 1.2 tsi'ya ya da 1.0 ecoboost'a tercih etmemin sebebi hem uzun ömürlü olması hem ucuz olması ve tüketiminin düşük olması [zaten yüksek tork peşinde olan birisi değilim] [ki bu motorun 15 yıllık geçmişini ve gelişimini 1.3 vvt-i'dan 1.33 dual vvt-i'a yakından biliyorum ) --> fren kalitesi (C sınıfında toyotanın fren dozlaması kadar iyisine rastlamadım) --> ses yalıtımı (şuanki aurisimde motor sesi adeta yok, yan rüzgar sesi yalıtımı gayet iyi, bir tek lastikten yol ve alt rüzgar sesi biraz var.. yeni kasa daha alçak ve ön tanponun altındaki yönlendiriciler alttan gelen hava sesinin biteceğini ve yol sesinin azalacağını düşünüyorum )(herkesin bahsettiği o plastik gıcırtıları bende hiç yok) --> yol tutuştan daha ziyade konforlu süspansiyon (hiç agresif kullanmayan biri olarak yol tutuşu benim içim gereksiz fazla iyi, darbe emilimi ise yeterli gibi) --> gerektiğinde arkada üç kişi rahat oturabilmeli ve uzun yolda rahat gidebilmeli --> şöför camı otomatiğinin tek dokunuşla açılması (olmasa da olur)alacağım aracı seçerkenki öncelik sıralamam bu şekildeydi.. o yüzden aurise yöneldim.. şahsen far sensörü, yağmur sensörü, yokuş kalkış desteği, follow me home vs vs gibi zırvalıklara verecek param yok... ayrıca abs ve vsc gibi özelliklerin kurallar çerçevesinde araç kullanan sürücülere gerek olmadığını düşünüyorum benim için ekstra para vermeye değmez (bir tek abs istisna olabilir, o da standart zaten) navigasyon, dokunmatik ekran, otomatik klima, sunroof gibi özelliklerde ekstra para vermeyi düşünmüyorum sonuçta karavan değil otomobil alıyoruz..yani kısacası benim mantığıma göre daha üst modelin en baz versiyonunu almak en doğrusu (ki bu çoğu zaman herkesin o motor o kasayı kaldırmaz dediği araç olur ve tam da bana uygun olur).. ileri de de olur da bagaj ihtiyacım ve uzun yol seyahatim artması durumunda 1.6 avensis elegant düşünüyorum..
dostum durumunu çok güzel özetlemişsin benim de 1.33 aurisim var aşağı yukarı aynı şeyleri düşünüyorum lakin uzun ömürlü motor isteğine takıldım 2012 model aracını 2013 te elden çıkarmayı düşünüyorsun bu yeni alacağın arabayı 2 sene sonra satma ihtimalin de olur gibime geliyor bence at gözlüklülere inanma uluslararası arenada defalarca ödül alan tsi (vw) ve 1.0 lt ford motorunu bir dene belki memnun kalırsın