0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benimde bazı devirlerde gaz pedalı ayagımın altında titriyor bogaz kelebeginin kirlenmesinden yapabilirmi???
Arkadaşlar merhaba,Avensis 2.0 aracımı 68000'de geçen sene Kerem kardeşimizi arayıp telefondan referans alıp İzmir'den ağustosta satınaldım.Meşhur Hüseyin Ustaya brc kit taktırdım.O zamandan bu yana yaklaşık 22000 km yaptım.Son bir haftadır aynı rölanti ve titreme sorunu bende olmaya başladı.Çok beğenerek aldığım aracımdan soğumaya başladım.Tekirdağ'dayım servislerin maliyetide ortada...Tekirdağ'da veya İstanbul avrupa yakasında bildiğiniz iyi bir usta var mı acaba?Bazı yazılarınızda sorunun subablarda olabileceği ve baya bir maliyet getirdiğini ifade etmişsiniz.Eğer öyle ise yandı gülüm keten helva oldu...
Boğaz kelebeğinden olduğunu düşünmüyorum. Aynı sorunu Yaris te yaşıyorum öncelikle motor kulaklarına baktırdım ama takozların sağlam olduğunu söylediler. Motorda plastik bir parçanın yaptığı bir titreşimin yansıması olabilir demişlerdi.
Boğaz kelebeği temizliğini LPG ustaları mı yapıyor, servisler mi ? Hangisine gitmeli ?
Karbüratörcüler dahi yaparlar.Genel bakım yapan bir yere gitmeniz yeterli
ben 50 tl ye serviste yaptırmıştım am geçen gün yine söktüm elimle biraz temizldim servise gitmeye hiç gerek yokmuş yani tam olarak sökmeden kelepçeyi sökerek bile temizlenebilir ama
o kadarını yapıyorsanız eğer bir balata temizleme spreyi sizi bir kaç yıl idare eder.
Balata spreyi ile olur mu peki içine giren su vs bir sıkıntı yaratmaz mı
MAF sensörünün kirlenmesinden kaynaklıdır balata spreyi ile onunda temizlenmesi gerekiyor.
Maf sensörünü balata spreyi ile değilde yağsız kontakt spreyler var onunla yapmak lazım.Bozabilir iletkenliğini parçanın balata spreyi.