Gönderen Konu: Boğaz kelebeği ve oksijen sensörü temizliği tecrübesi  (Okunma sayısı 28048 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Boğaz kelebeği ve oksijen sensörü temizliği tecrübesi
« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2013, 22:08:16 »
yakiti dusuruyorsa bende bi el atayim suna :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2013, 22:08:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 12, 2013, 23:02:32 »
yakiti dusuruyorsa bende bir el atayim suna :)

abi arabanın çalışması düzeliyor ve tepkimeler hızlanıyor.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 12, 2013, 23:06:24 »
abi arabanın çalışması düzeliyor ve tepkimeler hızlanıyor.
Suan icin tepkiler cok iyi ama biraz yakit yukseldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 12, 2013, 23:26:42 »
Kerem abi çalışmadaki kolaylığı bugün hissettim tek fark bu bir önceki konuda dediğim gibi sanırsam psikolojik olarak hızlanmasında biraz fark gibi geldi ama o kadar etki etmez sanki bizimkinde varla yok arası birşeydi..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 26, 2013, 09:40:18 »
arkadaşlar yağsız kontak sprey aldım boğaz kelebeğini temizlemek istiyorum oraya sıktığımda ıslaklık bir sorun çıkarırmı acaba yoksa her sıktığımda bir bez ile silmelimiyim
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 26, 2013, 10:47:36 »
arkadaşlar yağsız kontak sprey aldım boğaz kelebeğini temizlemek istiyorum oraya sıktığımda ıslaklık bir sorun çıkarırmı acaba yoksa her sıktığımda bir bez ile silmelimiyim

Bogaz kelebegini sökmedenmi temizleyeceksiniz?

Sökeceksemiz en mantıklısı balata temizleme spreyi. Oda kuruyacagı için sorun çıkartmaz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 26, 2013, 10:54:24 »
SÖKMEDEN SADECE ÜZEİRNDEKİ BOĞAZI ÇIKARARAK TEMİZLEMEK İSTİYORUM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 26, 2013, 14:57:34 »
Kelebegin arkasını nasıl temizleyrceksiniz.

Hatta daha önemlisi kelebegin kapandıgında bogazlarda temas ettigi noktalar çünki rolantide hava akışını bu noktalar bozar.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 26, 2013, 19:38:37 »
Kerem abi çalışmadaki kolaylığı bugün hissettim tek fark bu bir önceki konuda dediğim gibi sanırsam psikolojik olarak hızlanmasında biraz fark gibi geldi ama o kadar etki etmez sanki bizimkinde varla yok arası birşeydi..

Ercü genelde rölanti düzensizliği ve araç çalışmasının normalleşmesini sağlıyor. Sadece bi kelebek temizliği ile 3-5 hp fark atacağını sanmasın arkadaşlar :)

Mustafa bey forum kuralları gereği küçük harf lütfen..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 02, 2013, 15:04:37 »
Arkadaşlar merhaba,

Dün 160.000km bakımı için Bosch car servisine gittim. Kendisi arkadaşımdır. Tüm bakımlar yapıldıktan sonra boğaz kelebeği temizliği yapıldı. Temizlik kelebeğin tamamen sökülmesi ile yapıldı. hakikaten arka taraf ön taraftan nerdeyse 3 kat daha kirliydi. Würth özel balata spreyi ile temizlendi. İçi dışı tertemiz oldu. Tekrar yerine takıldı. Ancak devir 1000-1100 d/dak 'nın altına inmedi. Sisteme bağlayıp kontrol ettik. Herhangi bir arıza belirtisi yok . Bir kaç gün binelim belki araç yeni kendine ayar yapar diye düşünüyorum. Çekişte hatrı sayılır bir artış olduğunu hissettim. Kırmızı ışıkta durduğumda devir saati  biraz dengesiz çalışıyor ardından yine 1000 seviyelerinde duruyor.
Temizlik yaptıktan sonra bu tarz bir duruma düşen arkadaş var mı ? Ve nasıl düzelttiniz ?

Ayrıca bilgi amaçlı
Yağ (ELF),yağ filtresi,hava ve polen filtresi, 4 adet iridyum buji ve fren, alt takım kontrolü ve boğaz kelebeği temizliği toplam 260 TL tuttu. Tüm malzemeler BOSCH.

Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 02, 2013, 15:39:49 »
küçük harf olayında haklısınız işim gereği büyük harf kullandığım için açık kalmış ve o şekilde yazmışım pardon yani.oksijen ve maf sensörlerini yerlerinden söküp temizledim benzincimi değiştirdim ve sonuç harika daha az benzinle daha çok km yaptığımı azda olsa anladım ibre sayesinde.Arabanın seri olması hızlanması gerçekten etkilendi diyebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 02, 2013, 21:01:54 »
küçük harf olayında haklısınız işim gereği büyük harf kullandığım için açık kalmış ve o şekilde yazmışım pardon yani.oksijen ve maf sensörlerini yerlerinden söküp temizledim benzincimi değiştirdim ve sonuç harika daha az benzinle daha çok km yaptığımı azda olsa anladım ibre sayesinde.Arabanın seri olması hızlanması gerçekten etkilendi diyebilirim

Mustafa abi genel olarak opetten benzin almalısın en azından benim görüşüm bu yönde. opetten 30 lira aldım 103 civarında ışık yaktı 110da benzin aldım shellden benzin aldım 30 lira yine 70te ışık yaktı 80de mecbre benzinliğe girdim ki opetten aldığım benzinle çok fazla gazlama yaptım shelldekinde 2-3 kez yapıp bıraktım ama opet dahada uzun götürüyor.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 03, 2013, 00:16:51 »
Mustafa abi genel olarak opetten benzin almalısın en azından benim görüşüm bu yönde. opetten 30 lira aldım 103 civarında ışık yaktı 110da benzin aldım shellden benzin aldım 30 lira yine 70te ışık yaktı 80de mecbre benzinliğe girdim ki opetten aldığım benzinle çok fazla gazlama yaptım shelldekinde 2-3 kez yapıp bıraktım ama opet dahada uzun götürüyor.
Shellden alıyordum ibre bir çizgi indiğinde 80 km yapıyordum sonra bp den aldım fulledim şimdi bir tık aşağıda ve 130 civarı km yaptım benzin bitince tekrar fulleyince hesap çıkacak ortaya bakalım opetten alamıyorum çünkü en yakın mesafe bana 15 16 km en iyisi bp yine işyerimin yanı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '98
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 03, 2013, 00:33:57 »
1. sayfada sormuştum ama cevap alamadım, oksijen sensörünü neyle nasıl temizliyorsunuz, temizleniyormu, ayrıntı yazabilirmisiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 03, 2013, 00:46:59 »
1. sayfada sormuştum ama cevap alamadım, oksijen sensörünü neyle nasıl temizliyorsunuz, temizleniyormu, ayrıntı yazabilirmisiniz..

Oksijen sensörüne dokunmamanızı tavsiye ederim egzosta bulunuyor 2 tane biri katalitik konvektörün önünde diğeri ise kataletik konvektörün bitiminde bunlar birbirleriyle bağlantılı çalışan parçalar ve oldukça önemli parçalar yakıt çekiş motorun bilgi toplamasına dair herşeyi yapıyorlar yani demek istediğim o ki maf sensörü gibi kolay yerde değiller o yüzden bence hiç bulaşmayın derim.

Shellden alıyordum ibre bir çizgi indiğinde 80 km yapıyordum sonra bp den aldım fulledim şimdi bir tık aşağıda ve 130 civarı km yaptım benzin bitince tekrar fulleyince hesap çıkacak ortaya bakalım opetten alamıyorum çünkü en yakın mesafe bana 15 16 km en iyisi bp yine işyerimin yanı

Valla bende BPyi denemek istiyorum fakat her zaman yolum oradan geçmiyor nedir ne değildir hiç bilmiyorum denemek lazım aslında memnunsan sıkıntı yok abicim. Shellin benzininde bir sıkıntı olduğu belli burda da öyle sizin orada da öyle arada 30-40 km oynuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 03, 2013, 01:53:55 »
arkadaşlar videodaki gibi motor çalışırken kelebeğe dökülüp yapılmaz mı bu işlem ?? toyotalara gelmez mi bu iş

Fiat Emme Manifoldu Temizleme Hizmeti - Benzinli
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Haziran 09, 2013, 20:36:40 »
Arkadaşlar oksijen sensörünü bilmiyorum ama diyarbakır kardelen de temizlettim hatta ustanın yanındaydım işi bitene kadar serviste, boğaz kelebeğini temizledi kelepçeden çıkarttı eline pamuklu bez aldı neredeyse 1 kutu temizleme spreyini kullandı 74 binde araç ama mahvolmuş simsiyah sıkıyor siliyor sıkıyor siliyor içeri girmesini önlemek için ama girse de hemen yakıyor atıyor motor gaz verdikçe koyu renkli duman attı biraz, Mesut bey rolanti de benimde aklıma takıldı orada 1500 den aşağı düşmüyordu, usta dedi sıkdığı sprey buz gibi soğuk olduğu için sensörleri etkiliyor kısa süreliğine 5-10 dk sonra normale düşüyor dedi öyle de oldu aynen, 10 binde bir periyodik bakımlarda temizlenmesini söyle dedi gerçekten de izlemesi bile zevkli o pisliğin ordan temizlenmesi araba çalışmadan çıkarıyor kelepçeyi diğer çalışan biri gaz a basıyor devamlı içerisinde ki hava akımını düzenleyen sarı renkli 1 lira bozuk paradan daha büyük bir kısım dönüyor bastıkça, Bu arada balata spreyi motor üzerinde ki yağları temizlemede kullanılır mı sakıncası olur mu. Würth balata spreyi tavsiye eder misiniz.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #37 : Haziran 10, 2013, 01:33:22 »
Bu işlem için Diyarbakır Kardelen'e ne kadar ödediğinizi öğrenebilir miyiz?
2008 Avensis 2.0 Elegant A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Haziran 14, 2013, 15:37:54 »
Ücret almadılar. Şikayet etmiştim kendi sayfalarına bundan dolayı
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 08, 2016, 19:30:33 »
peki bizim corollalarda kelebek boğazını sökünce adaptasyon sorunu yok değilmi daha önce polom vardı adaptasyon yapılmıstı ?