0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar e12 kasalarda motor ömrü nedir ..en fazla bildiğiniz km kaç ??
benim toyotan 212 bin km de 12 yıldır bizde . 1 yaşında almıştık. nazar degmesin 1 damla yag eksiltmez . 7-8 binde bir mutlaka yagını degiştiririz. Allaha şükür henüz büyük kaza yapmadık .ufak tefek tıklamalar oldu tabiki.geçen ay bütün bakımlarını yaptırdım.ustaya sordum usta motor nasıl bir sıkıntı var mı dedim usta abi yanlış anlamassan düzgün kullan bakımlarını yaptır bu arabanın motoru seni gömer dedi.şunuda ekledi lpg motorun canını kanını alıyor abi dedi kuru yakıt oladugundan aşırı motoru ısıtıyormuş ve üst kapagın deforme olmasına neden oluyormuş .
kardeş ben ustanın bana dedigini diyorum.ama sanayide hiçbir ustadan daha lpg motora iyi geliyor hiçbir sıkıntı çıkarmaz tarzında birşey duymadım . genel olarak bilinen lpg li aracın motoru hararet yapmaya daha müsayittir .sibopları yakar.bujilere karbon birikmesi yapar .sensörlü araçlarda sürekli sensör hataları verdirdigi yönünde şeyler duyuyorum .dogruluk payını bilmiyorum.
geçenlerde dayım sölemişti. ( dayım kocaelide yaşıyor) dediki belsa pplazanın önüne bir toyota çektiler efasnlerden araba 93 modelmiş adamlar arabanın arka camına 'bu araba 570.000km dedir ' yazmışlar ben dahada sölenecek bişey bulamıyorum toyotaya