0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ya benim dikkatimi çeken 2003 model vvt corolla teraya biniyorum.58 binde iken 1000km de 1 lt yakın yağ eksiltiyordu.şuan 105000 de 1000 km de 1lt yağ rahat eksiltiyor.yağı dışarıda değiştiği için garanti kabul etmedi.hatta mahkemeye bile vermeyi düşündüm servis mahkemeyi kaybedersin dediler. ne yapacağımı şaşırmışım.lütfen akıl verin veya bu durumdakiler varsa lütfen onlarda yazsın. bu benim 3 toyota arabam ve gerçekten ilk iki aracımdan çok memnunum
bizim 91 model corollamızı sattığımızda 280 bin kilometredeydi 2007 yılında.. Araba ne 1 gram yağ eksiltirdi ne de başka bir sorun çıkartırdı. Yılda 1 kere bakıma götürürdük sadece. Ondada klasik değişmesi gereken parçalar değişirdi. Onun kadar masrafsız bir aracımız olmadı daha. Toyotaya iyi bakarsanız o da sizin bütçenize iyi bakar
Cengiz bey bence size özellikle yağ yakanlar denk gelmişş ben şugüne kadar bu problem ile ilgili şikayet duymadım, benim aracımda 2005 model VVT-I motorlu ama hiç yağ eksiltmez, o araçları yağ eksilten kişiler aracı orjinal servisinemi götürüyor yoksa özel servisemi, bende birkere alel acele servis dışında yağ değişimi yaptırttım uzun yola çıkıcağım için, yağı değiştiren arkadaş carter contasını düzgün takamamış yalama yaptırmış ve yağı damla damla akıtmaya başladı altından ve yağ eksiltti doğal olarak, bende servisine götürdüm , carter capağı komple değişicek dediler sebebi ise karter tapasını takan diğer kişi dişlerini yalama yapmış oda bana 235 TL ye maal oldu, pahalı olsun ama düzgün olsun sağlam olsun bence herzaman servise götürmek gerekli.
d4d nin motor ömrü hakkında bilgi sahibi olan ya da birebir görmüş olan arkadaşlar var mı?
Mehmet Bey, arabaniz yag eksiltmeye ilk basladigi zamanlar garanti altinda miydi? (53bin km.de iken) Oyle ise o zamana kadar yag degisimlerini servis disinda yaptirdiginiz oldu mu? Ilk eksiltme basladigi zamana kadar olan degisimleri kastediyorum...
ahmet ozkok ve cengiz şahin beyarabam ilçede olduğundan ilk 10000 kmden sonra yağı dışarıda değiştirildi. yani kısacası servis imkanı yoktu. servis garantisine 1 ay kalayağ eksiltiğinin farkına vardım. servise gittim. en son servise gittiğimde yağı dışarıda değiştirmişsiniz dediler.hatta öğretmen olduğumu söyledim bana motor tamiri konusunda yardımcı olmaları için çok ısrarcı davrandım ancak kabul etmediler bende her yağ eksiltiğinde tamamlamak zorunda kaldım not :benim hatalı davradığım noktalardan biride motor yağ eksiltiyor diye onların kayıtlarına yazdırmam gerekiyordu. ancak sadece sözlü konuşmuştum onlarda sözlü cevap verdiler