Gönderen Konu: Corolla Motor Ömrü  (Okunma sayısı 113764 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Motor Ömrü
« Yanıtla #100 : Eylül 01, 2009, 03:19:02 »
ya benim dikkatimi çeken 2003 model vvt corolla teraya biniyorum.58 binde iken 1000km de 1 lt yakın yağ eksiltiyordu.şuan 105000 de 1000 km de 1lt yağ rahat eksiltiyor.yağı dışarıda değiştiği için garanti kabul etmedi.hatta mahkemeye bile vermeyi düşündüm servis mahkemeyi kaybedersin dediler.
      ne yapacağımı şaşırmışım.lütfen akıl verin veya bu durumdakiler varsa lütfen onlarda  yazsın.

bu benim 3 toyota arabam ve gerçekten ilk iki aracımdan çok memnunum

Mehmet Bey, arabaniz yag eksiltmeye ilk basladigi zamanlar garanti altinda miydi? (53bin km.de iken) Oyle ise o zamana kadar yag degisimlerini servis disinda yaptirdiginiz oldu mu? Ilk eksiltme basladigi zamana kadar olan degisimleri kastediyorum...
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Eylül 01, 2009, 03:19:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Eylül 01, 2009, 10:11:35 »
bizim 91 model corollamızı sattığımızda 280 bin kilometredeydi 2007 yılında.. Araba ne 1 gram yağ eksiltirdi ne de başka bir sorun çıkartırdı. Yılda 1 kere bakıma götürürdük sadece. Ondada klasik değişmesi gereken parçalar değişirdi. Onun kadar masrafsız bir aracımız olmadı daha. Toyotaya iyi bakarsanız o da sizin bütçenize iyi bakar :D

bu lafı tuttum bak :) yağını suyunu koy fazlada zorlama etme arkana yaslan arabanın keyfini çıkar :) Toyota'daki felsefe bu bence ^^
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #102 : Eylül 01, 2009, 16:04:17 »
@mehmet az,
Konuyla alakalı teknik bilgiye sahip değilim ancak uzun süre Toyota almak için araştırma yaptığım için VVT-İ motorların genelinde -özellikle 2000-2001 model- yağ yakma sorunu olduğuna, bu sorundan dolayı daha 60.000 e varmadan motoru indirilen ve  işlem gören araçlara, yine aynı sorundan dolayı serviste 5,500 TL'ye motoru değiştirilen araçlara rastladım.
2000 model üstünde yağ yakma problemi var ama hangi modele kadar devam ediyor bu sorun bilemiyorum. Birçok kullanıcı "yağı tamamlayıp yoluma devam ediyorum ve bir sorunla karşılaşmadım" dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Eylül 01, 2009, 16:40:35 »
Cengiz bey bence size özellikle yağ yakanlar denk gelmişş :) ben şugüne kadar bu problem ile ilgili şikayet duymadım, benim aracımda 2005 model VVT-I motorlu ama hiç yağ eksiltmez, o araçları yağ eksilten kişiler aracı orjinal servisinemi götürüyor yoksa özel servisemi, bende birkere alel acele servis dışında yağ değişimi yaptırttım uzun yola çıkıcağım için, yağı değiştiren arkadaş carter contasını düzgün takamamış yalama yaptırmış ve yağı damla damla akıtmaya başladı altından ve yağ eksiltti doğal olarak, bende servisine götürdüm , carter capağı komple değişicek dediler sebebi ise karter tapasını takan diğer kişi dişlerini yalama yapmış oda bana 235 TL ye maal oldu, pahalı olsun ama düzgün olsun sağlam olsun bence herzaman servise götürmek gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Eylül 01, 2009, 16:45:32 »
Cengiz bey bence size özellikle yağ yakanlar denk gelmişş :) ben şugüne kadar bu problem ile ilgili şikayet duymadım, benim aracımda 2005 model VVT-I motorlu ama hiç yağ eksiltmez, o araçları yağ eksilten kişiler aracı orjinal servisinemi götürüyor yoksa özel servisemi, bende birkere alel acele servis dışında yağ değişimi yaptırttım uzun yola çıkıcağım için, yağı değiştiren arkadaş carter contasını düzgün takamamış yalama yaptırmış ve yağı damla damla akıtmaya başladı altından ve yağ eksiltti doğal olarak, bende servisine götürdüm , carter capağı komple değişicek dediler sebebi ise karter tapasını takan diğer kişi dişlerini yalama yapmış oda bana 235 TL ye maal oldu, pahalı olsun ama düzgün olsun sağlam olsun bence herzaman servise götürmek gerekli.
mesut abi zaten senin aracında senin kasanda sorun yok, sorun olan kasa 2001 yılında çıkan ilk vvt-i motorlu corolla..senin kasada düzeltildi o sorun
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #105 : Eylül 01, 2009, 19:40:43 »
d4d nin motor ömrü hakkında bilgi sahibi olan ya da birebir görmüş olan arkadaşlar var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Eylül 01, 2009, 20:04:08 »
d4d nin motor ömrü hakkında bilgi sahibi olan ya da birebir görmüş olan arkadaşlar var mı?
+1
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Eylül 01, 2009, 20:09:37 »
http://www.sahibinden.com/2_0_d4-d_turbo_corolla-52WQQaXQQ12927363WQQpXQQdisplayitem

en fazla bunu gordum sahibinden de :=) 240bin

oha 2.0 d4d miş hem de  2002 olmasından anlamalıydım
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #108 : Eylül 01, 2009, 22:12:07 »

Merhaba Mesut Bey,
2000'de başlayan bir sorun 2005'te devam edemez elbette. özellikle ilk iki yıl (2000 - 2001) çıkanlarda yağ yakma sorunu var ve benim karşılaştıklarım da servis bakımlı orijinal araçlar.  Sadece bana denk gelmedi, sözü geçen modelleri incelerseniz size de denk gelmesi kuvvetle muhtemeldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #109 : Eylül 02, 2009, 01:10:07 »
d4d lerde allahtan gram yağ eksiltme sorunu falan olmuyo.bu arabaya 9 sene daha binerim ben senede 10 binden:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Eylül 02, 2009, 01:52:19 »
ya demek benim araba daha sıfır sayılır. 143 bşndeyim. 2003 model arabam. heralde bu modelde km ile oynanmış olma ihtimali biraz zayıftır.
geçen götürdüm servise bakıma. arabada hiçbir sorun yok dediler. benim arabayla ilgili tek gıcık aldığım taraf torpido seslerini ne yapsam bir türlü kesemiyorum. ustaya gitmeden önceki sesler ustaya gidince kesiliyor. hani doktora gidersin de biyerin ağrımaz ya. uyuz oldum bu işe. sadece tırtıklı dökme asfaltlarda gelen sesler başka kaplamalarda gelmiyor. çıldırıyorum. en son götürüp komple söktürüp torpidoyu her mm kareye yalıtımmı yaptırsam acaba.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #111 : Eylül 02, 2009, 04:29:09 »

Mehmet Bey, arabaniz yag eksiltmeye ilk basladigi zamanlar garanti altinda miydi? (53bin km.de iken) Oyle ise o zamana kadar yag degisimlerini servis disinda yaptirdiginiz oldu mu? Ilk eksiltme basladigi zamana kadar olan degisimleri kastediyorum...
ahmet ozkok ve cengiz şahin bey
arabam ilçede olduğundan ilk 10000 kmden sonra  yağı dışarıda değiştirildi. yani kısacası servis imkanı yoktu. servis garantisine 1 ay kalayağ eksiltiğinin farkına vardım. servise gittim. en son servise gittiğimde yağı dışarıda değiştirmişsiniz dediler.hatta öğretmen olduğumu söyledim bana motor tamiri konusunda yardımcı olmaları için çok ısrarcı davrandım ancak kabul etmediler bende her yağ eksiltiğinde tamamlamak zorunda kaldım
 not :benim hatalı davradığım noktalardan biride motor yağ eksiltiyor diye onların kayıtlarına yazdırmam gerekiyordu. ancak sadece sözlü konuşmuştum onlarda sözlü cevap verdiler
ateşlenmeyen sigara bitmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #112 : Eylül 03, 2009, 18:18:57 »
510 bın km de 2004 model corolla taksıde gordum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Eylül 03, 2009, 22:55:11 »
e11 lerle e12 lerin motorları aynı ? 3zz-fe
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Eylül 03, 2009, 23:15:33 »
motorları aynı mı hiç bilmiyorum ama e11 kasadaki makyajlısındaki yani vvt-i motorlardaki yağ eksiltme sorunu e12 kasada giderildi..bunu biliyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Eylül 04, 2009, 11:11:11 »
Ankara Emniyetinde 2004 model Toyota corolla vvti var arkadaşlar ve 1.000.000km olmak üzere demişlerdi 3 ay önce, şu an o 1 milyonu devirmiş yola devam ediyordur. Toyota müzesine kaldırmak için istemiş aracı ama ne oldu bilmiyorum.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Eylül 05, 2009, 16:08:19 »
BEYLER DİKKAT
Benim kıbrıstayken geçici olarak aldığım Toyota Cressida tam 855.000 kilometredeydi (1989 modeldi) ve taş gibiydi. elektrikli camları vs. herşeyi faaldi. motoru 1GE motordu. fotoğraflarını bi ara koyarım. Ancak bazı arkadaşların da dediği gibi özellikle ae-101 (93-97)kasanın sağlamlığı bir anı olarak kalacak yeni kasalar onlar gibi değil.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #117 : Eylül 06, 2009, 14:05:17 »
Benim aracım 220binde ve hala canavar gibi hiçbir sorunu yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #118 : Ekim 12, 2009, 22:34:55 »
2006 terra ve 143 bin tık yok maşallah yağını suyunu değiş
yola devam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Ekim 12, 2009, 22:42:39 »
ahmet ozkok ve cengiz şahin bey
arabam ilçede olduğundan ilk 10000 kmden sonra  yağı dışarıda değiştirildi. yani kısacası servis imkanı yoktu. servis garantisine 1 ay kalayağ eksiltiğinin farkına vardım. servise gittim. en son servise gittiğimde yağı dışarıda değiştirmişsiniz dediler.hatta öğretmen olduğumu söyledim bana motor tamiri konusunda yardımcı olmaları için çok ısrarcı davrandım ancak kabul etmediler bende her yağ eksiltiğinde tamamlamak zorunda kaldım
 not :benim hatalı davradığım noktalardan biride motor yağ eksiltiyor diye onların kayıtlarına yazdırmam gerekiyordu. ancak sadece sözlü konuşmuştum onlarda sözlü cevap verdiler

Aradan cevap icin epeyi zaman gecmis Mehmet Bey.
Forumda birkac baslik altinda islenmisti, Toyota ucretsiz duzeltme yapmadigi durumda bile arabanin motorunu ilk gunku duruma getirmenin maliyeti yeniden kullanilmis bir araba almaktan cok cok daha ucuz. Ozellikle Turkiye'de. Toyota ile temasa gecin, derdinizi yaziya dokun. Saban arkadasimizin yaptigi gibi. Disarida yag degistirtmek motorun garantisini bitirmez, motora kefaleti ortadan kaldirmaz. Yagi, filtreyi zamaninda degistirtmisseniz ve bunu belgeleyebilirseniz yeter. Yetkili serviste olmasi gerekmez.
Fe... :-)