Gönderen Konu: Corolla Motor Ömrü  (Okunma sayısı 113736 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Motor Ömrü
« Yanıtla #80 : Haziran 27, 2009, 00:01:55 »
Ön taraflar çarpmayı yumuşatmak için kolayca katlanacak şekilde imal edilmiştir. Bu tür çarpma bişey ifade etmez. Toyota'ların çarpma dayanıklılığı değil uzun ömrü ve sorunsuzluğu meşhurdur.. Yine de simetrik bir çarpışmada çoğu Toyota modelinin Ford eşdeğerinden daha az hasar göreceğini düşünüyorum. (Karşı tarafta opel veya peugeot gibi bişey varsa iş değişebilir) efsanevi olan şey burada parçaların uzun süre dayanması "sağlam" dendiğinde kastedilen genellikle bu..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 27, 2009, 00:01:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Haziran 29, 2009, 03:14:27 »
1.000.000 km
 :lol: :lol: :lol: :lol:
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Haziran 30, 2009, 11:36:50 »
Türkiye şartlarında 1 Milyon KM yapacak araba tanımıyorum ben. Özellikle büyük şehirlerde. 350.000-400.000'i anlarım da.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Haziran 30, 2009, 11:57:24 »
Zamanında eksiksiz bakım, orjinal yedek parça kullanımı ve yol şartlarına uygun kullanım ile, toyota çok rahat  1.000.000 yapar.Tofaş - Kartal bile 812000 km yaptıktan sonra 1.000.000 'da az gelir :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Haziran 30, 2009, 22:21:52 »
Nasıl yani motoru elletmeden 812.000 KM mi :wacko:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Temmuz 01, 2009, 08:18:54 »
evet, hiç revizyon olmadı araç. her bakımı gününde hiç aksatılmadan halen yapılıyor. Araç tepe mobilyaya ait...Uzun zamandır Birmotta yapılmıyor bakımları birde onu biliyorum. Sanayide :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Temmuz 01, 2009, 13:53:33 »
 :o
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Temmuz 01, 2009, 14:20:43 »
evet arkadaşlar kendinizi fazla yormayın toyotaların motor ömrü kullanan kişiye direkt bağlıdır bana göre ben taksi olarak kullanıyorum toyotaları su an 2. toyotamı kullanıyorum takside ilk toyotam 2003 model 1.6 sol dü ben bu aracı taksiden çıkarttığım zaman 947.000 km deydi vede ortalama 10000 km den sonra araca lpg takılmıştı sadece 450000 km. de araç sibop kesti üst kapak söküldü bu araç taksiden sonra gene orj. rengine boyandı ve satıldı artık alan arkadaş kaç km de aldı orasını bilemem çünkü ben aracı galeriye sattım boşuna kendinizi yormayın yağ ını antifriz ini zamanında deiştirirseniz kolay kolay bişe olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #88 : Temmuz 04, 2009, 14:03:55 »
ankarada 2003 kasa corollası olan taksiciler var.. 450.000 lerde km leri  ve öyle elle tutulur bir motor arızası yaşamadıklarını söylüyolar.. bence bakımlarını düzenli olarak yapılan bir toyota 750.000 lere gelir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #89 : Temmuz 21, 2009, 11:07:12 »
2001 corollolarda  klasik yağ yakma sorunu var.İnşaallah bu dediğiniz rakamlara benim aracımda ulaşır. yağı ekleyip ekleyip biniyoruz ama hayırlısı bakalım kaç bin km yapacağız. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • mona rıza :))
« Yanıtla #90 : Temmuz 26, 2009, 13:53:19 »
tek elden sakın ve temız suren bırıne 1.000.000 km bıle gıder bence
bende böyle düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Temmuz 26, 2009, 14:09:47 »
1998 model corolla special.. 440 binde bizdeydi:S yeni sattık lpgli tık demiyodu vala direk alıyor  marsta ne gidişinde sıkıntı var ne performansında... diğer düşük kmler le aynı performans... toyota arabasından korkulmaz motoru biter diye!!! :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #92 : Ağustos 30, 2009, 14:22:43 »
Şehir içi yoğun trafikte 1.000 km yapmaktan uzun yolda 10.000 km yapmak motor ömrü için daha hayırlıdır herhalde. O yüzden aracın nerede, nasıl, kim tarafından hangi amaçla kullanıldığı da sayısal veri kadar önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #93 : Ağustos 30, 2009, 21:24:06 »
valla ben serviste 97 model corolla gördüm inanmadım :) 980.000 km yapmış ordakı adamlar motorda hala hiç bişi yok diyolardı :) 980.000 kmlik nereye gitmiş bu adam :) inanamadım gerçekten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #94 : Ağustos 30, 2009, 21:28:33 »
Benim de aldığımda aracım 70.000 deydi şimdi 150.000 i geçti aldığımda değiştirmiştim şanzıman yağını değişim zamanı geçmiş sanırım aracın neresinden değiştiriliyordu  :blink: birde bu şanzıman için duble up türü şeyler işe yarıyor mu? kullanan var mı ?
aracı kaldırmak lazım bıldıgım kadarıyla duz sanzımanda.otomatık sanzımanda ise yag çubugu gıbı bı çubuk var olcum kolay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ağustos 30, 2009, 21:49:35 »
aracı kaldırmak lazım bıldıgım kadarıyla duz sanzımanda.otomatık sanzımanda ise yag çubugu gıbı bı çubuk var olcum kolay

Mustafa, şanzıman yağı, sızıntı olmadıktan sonra eksilme yapan bir yağ değildir. Otomatik vitesli araçlarda genelde şanzıman yağı için ölçüm çubuğu var çünki bunlar yağ basıncına göre çalışmaktadır yani manual viteslerden daha hassas bir yağlama gerektirir. Şanzıman yağı değişimi otomatik vitesli araçlar için yaklaşık 30.000 km civarıdır. Düz vitesli araçlarda ise 40 - 50 bin km'de bir değiştirilmesi önerilmektedir.

Ayrıca Ali arkadaşımız bu soruyu 2008 temmuzunda sormuş, cevaplamak için biraz geç kalmışsın :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Ağustos 30, 2009, 23:00:05 »
gene bu forumda yazılmıştı.toyota motorarı 1.5 milyon kilometre gidecek şekilde dizayn edilmişlerdir.ilk enjeksiyonlu motoruda toyota yapmıştır.16v ilk uygulayan markadır
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #97 : Ağustos 30, 2009, 23:16:12 »
kullanıma  göre degısır bence     nede olsa japon  arbası  ama uzun  ömurlu  kesın
XEİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #98 : Eylül 01, 2009, 02:11:36 »
ya benim dikkatimi çeken 2003 model vvt corolla teraya biniyorum.58 binde iken 1000km de 1 lt yakın yağ eksiltiyordu.şuan 105000 de 1000 km de 1lt yağ rahat eksiltiyor.yağı dışarıda değiştiği için garanti kabul etmedi.hatta mahkemeye bile vermeyi düşündüm servis mahkemeyi kaybedersin dediler.
      ne yapacağımı şaşırmışım.lütfen akıl verin veya bu durumdakiler varsa lütfen onlarda  yazsın.

bu benim 3 toyota arabam ve gerçekten ilk iki aracımdan çok memnunum
ateşlenmeyen sigara bitmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Eylül 01, 2009, 02:47:28 »
bizim 91 model corollamızı sattığımızda 280 bin kilometredeydi 2007 yılında.. Araba ne 1 gram yağ eksiltirdi ne de başka bir sorun çıkartırdı. Yılda 1 kere bakıma götürürdük sadece. Ondada klasik değişmesi gereken parçalar değişirdi. Onun kadar masrafsız bir aracımız olmadı daha. Toyotaya iyi bakarsanız o da sizin bütçenize iyi bakar :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline