Gönderen Konu: Az yakıyor diye aldım umdugum gibi olmadı(d4d otomatik)  (Okunma sayısı 9381 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Arkadaşlar merhaba,

1 ay kadar önce 2009 model corolla elegant dizel aldım,

forumlarda teknik verilerde araştırdım genel olarak yakıtından memnuniyet vardı,
aracı sürekli şehir içi kullandım(sürekli E modunda) uzun yola çıkmadım yol bilgisayarından elde ettiğim verilere göre 8.3 Lt/100km yakıt sarfiyatı var,
bu yakıt sarfiyatı bana oldukca fazla geliyor.
araçta bir sorun olabilirmi.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Az yakıyor diye aldım umdugum gibi olmadı(d4d otomatik)
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2013, 14:54:07 »
bence sırf ş.içi olduğundan gayet normal değerler...
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2013, 14:58:13 »
bence o değerlere bakarak hesaplama en sağlıklısı depoyu fulleyerek kendin hesapla öle daha net rakamlar ortaya çıkar..ben bir türlü o sayısal rakamlara itibar edemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2013, 15:18:11 »
8.3 lt çok bence fakat "şehir içi" öyle bir terim ki şekilden şekile girebiliyor. dur kalk yapılırsa başka olur, 50-60 km hızla gidilirse başka olur. hasan bey biraz daha ayrıntılı bilgi verirse dizel corolla sahipleri durumu daha iyi değerlendirebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2013, 15:22:21 »
bende yaris var MMT D4D  ve şehir içi  4.8 litrenin üstüne hiç çıkmadım daha,  230TL lik PO dan mazot aldım 1280KM yol yaptım şehir içi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2013, 15:34:51 »
yanlış anlamayın ama jetta ile yaris'in depoları kaç litre yakıt alıyor bir bakın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2013, 15:35:49 »
hocam bir volksvagen yada opelden bahsetmiyoruzki 8 litrenin altını görelim, toyotadan bahsediyoruz 8 normal

Pardon ama sizi VW forum ortalığı karıştırmak için mi gönderdi? 10lt den aşağı yakmayan toyota yok lafı biraz abartı olmamış mı? 1.4 corolla dizel manuel şehir içi 6-6.5 lt yakıyor, 3lt V6 Camry bile şehir içi 12lt yakıyor. Her konuya arabanızı satın toyotadan iş olmaz diye mesajlar atıyorsunuz.

Her toyota kalitesiz (Auris bagaj) her toyota sorunlu (avensis ses sorunu konusu) her toyotanın tasarımı berbat diyorsunuz (2013 Verso konusu). Corollaya nerede 12lt yaktırıyorsunuz(Yeni Golf benzin konusu), şehir içinde çok sert kullanın yine o kadar yakmaz.

Sizce bu kadar "dandik" olan Toyota ve Toyota Motors grubu araçlar, bugün dünyanın en çok satan araçları. Ancak yine de beğenmiyorsanız aracınızı, satın!
Araçlarına laf ettiğiniz, kötülediğiniz araçları insanlar her gün sabahtan akşama kadar çalışıp da alıyorlar (siz de dahilsiniz).

Bence biraz mesajlarınıza ve üslubunuza dikkat edin,

Saygılarımla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 28, 2013, 15:50:10 »
Arkadaşlar merhaba,

forumlarda teknik verilerde araştırdım genel olarak yakıtından memnuniyet vardı,
aracı sürekli şehir içi kullandım(sürekli E modunda) uzun yola çıkmadım yol bilgisayarından elde ettiğim verilere göre 8.3 Lt/100km yakıt sarfiyatı var,

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49104.0

Konuyu incelemenizi tavsiye ederim, yağ eksiltmeyle beraber fazla yakıt tüketimi de olacağı belirtilmiş. Sizde böyle bir durum var mı? Sürüş, güzergah, ağırlık vs de farkettirir gerçi ama sizin değerler biraz fazla bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2013, 16:17:24 »
çok yakın bir tanıdıkta jetta var 1333 km gidiyor o ağır kasayla sen tüy gibi yarisle o kadar yapmışsın marifet değil... ;)

:D :D şakamısın sen :D  yarise ışık yanınca yakıt alıyorum tam depo 36 37 litre alıyor   165TL lik ve 1050km yapıyor :D jetta bunun iki katı yakıt alıyor :D iş değilmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2013, 16:25:40 »
Jetta 55 litre dpoya sahip yaris ise 42 litre , yani jetta 13 litre daha fazla yakıt alıyor ;)  o fazla 13 litreyi benim yarisime koy sana 350km daha yol yapsın buda 1280km üzerine 300 daha eklesen 1600km yapar ;) biraz araştırda konuş ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 28, 2013, 16:43:57 »
ya arkadaşlar inanın amacım huzur bozmak değil ben bu forumu çok seviyorum ama burda şimdiye kadarki tecrübelerimden edindiğim bilgileri yazıyorum kimseye hakaret etmiyorum sonuçta ortada gerçekler var yağ yakan corollalar her tarafından ses gelen , yokuş yukarı çekmeyen aurisler vs. daha saymiyim forumdan atılırım :))) sadece bunları belirtmek istedim ki zaten yakınanların sayısı hayli fazla ben yazmasan bile millet yazıyor... :lol:

Ümit Bey,

Fark ettiğiniz üzere tavrınız diğer üyeler tarafından da rahatsız edici bulunmaktadır. Eleştiri ile karalama arasındaki ince çizgiyi korumanızı rica ediyoruz. Tavırlarınızın bu şekilde devam etmesi durumunda yönetim tarafından moderasyona alınacağınızı belirtmek isterim.

Bilgilerinize.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2013, 17:08:39 »
hocam bir volksvagen yada opelden bahsetmiyoruzki 8 litrenin altını görelim, toyotadan bahsediyoruz 8 normal

sen 20binde motoru eline alda 8 litre olur 16 litre çok gördük tsi arızalarını. sen hiç 150bin km sorunsuz gelen tsi gördün mü? wv hakkında hikaye masal roman anlatıcaksanız yanlış yerdesiniz
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2013, 17:24:17 »
Arkadaşlar merhaba,

Bence kesin araçta bir sorun var. 2009 model dizel Corolla aracımın şehir içi 6,5 litreyi geçtiğini hiç görmedim. Şehirler arası ortalamam trafik kurallarına uygun olarak kullanıldığında 5 litre civarında olmuştur. Ankara'da yokuşu bol olan bir semtte oturmama rağmen bu değerleri görmedim hiç.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 28, 2013, 17:27:26 »

2010 1.4 D4D aracım sürekli kısa mesafe dur kalklı kullanılıyor ortalama tüketimim 6.3 . Aşırı agrasif kullandığım zamanlarda bile yine bu ortalama 7.5'i geçtiğini hatırlamıyorum.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 28, 2013, 17:46:13 »
vw çok sattığı için çok arıza çıkarıyormuş havası var misal golf 40 bin satıyor o kadar araç içinde 500 tane arızalı çıkması normal, ama misal corolla 20 binde o rakamları yakalıyor...
ya siz neden bahsediyosunuz 2012 ceyrekde dünya genelinde 200.000 tane corolla satıldı prius 2. sırada gelirken 3. sırada ilk çeyrekde focus vardı. türkiyede 2012 yılında ise c segmentinde corolla 12.485 adet satarken golf 11.595 sattı. toyota boşuna 2012de GM tekrar geçip dünya genelinde liderliğe oturmadı. Çok sattığı için arıza çıkarıyormuş havası var hiç uymadı yani.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 28, 2013, 17:57:32 »
vw çok sattığı için çok arıza çıkarıyormuş havası var misal golf 40 bin satıyor o kadar araç içinde 500 tane arızalı çıkması normal, ama misal corolla 20 binde o rakamları yakalıyor...

Ümit bey neden Auris yerine VW Polo'yu tercih etmediniz peki bu kadar VW konuşuyorsunuz. Acaba aynı nedenlerden dolayımı Toyota'yı tercih ettik diye merak ettim.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 28, 2013, 18:10:31 »
Yazık etmişsiniz paranıza.

hocam sende benimle aynı fikirdesin sanırım...
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 28, 2013, 18:12:41 »
arkadaşım araç o kadar çok satıyorki elimde nakit parayla gittim almak için adamlar araba yok diye kovdular beni paranın yüzü sıcaktır diye açtım çantayı içindeki parayı gösterdim yine iplemediler bende çaresiz toyotaya yöneldim girdim plazaya corolla tipsiz, yaris küÇük, avensis pahalı elde kaldı auris şöyle dıştan bakınca bişeye benziyor diye aldık ne yapalım... :lol:

Bende yıllardır Toyota'ya binmemize rağmen VW Polo almak istedim. Ama her türlü özellik, güvenlik vs. karşılaştırınca fiyat olarak Auris hep öne çıktı. Toyota'dan devam ettik anlayacağın. Denizde yüzdürecek kadar hava yastığım, her yerde tutacak VSC'm, geniş iç mekanım, güzel ses sistemim ile her gün iyi ki Toyota almışım diyorum. Ha VW de yokmu bunlar var ama POLOcuk bile 70 bin TLye gelecek utanmasa. Son olarakta 700-1100 Km beni gezdiriyor ya bir depoyla artık Toyota'ya söylenecek laf kalmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 28, 2013, 18:17:25 »
Bende yıllardır Toyota'ya binmemize rağmen VW Polo almak istedim. Ama her türlü özellik, güvenlik vs. karşılaştırınca fiyat olarak Auris hep öne çıktı. Toyota'dan devam ettik anlayacağın. Denizde yüzdürecek kadar hava yastığım, her yerde tutacak VSC'm, geniş iç mekanım, güzel ses sistemim ile her gün iyi ki Toyota almışım diyorum. Ha VW de yokmu bunlar var ama POLOcuk bile 70 bin TLye gelecek utanmasa. Son olarakta 700-1100 Km beni gezdiriyor ya bir depoyla artık Toyota'ya söylenecek laf kalmıyor.

Katılıyorum size kesinlikele!
2000 şahin 1.4 i.e > 2011 honda civic i-Vtec > 2012 toyota corolla D-4D Comfort > ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 28, 2013, 18:37:15 »
Merhabalar Hasan bey,
Aracınızda bencede sorun var.
Aynı aracın 2011 modeliyle babam hergün sabah Avrupa- Anadolu 40 km !! Akşam trafiğin en yoğun saati Asya'dan Avrupa'ya geçiş 40 km yol yapıyor, ortalama 6 yı geçtiğini hiç görmedim. 
Bence aracınızı kontrol ettirmelisiniz.