Gönderen Konu: Az yakıyor diye aldım umdugum gibi olmadı(d4d otomatik)  (Okunma sayısı 9385 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Az yakıyor diye aldım umdugum gibi olmadı(d4d otomatik)
« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2013, 18:39:47 »
Yarisin ağırlıkları çok iyi ya,onun motoru t-sportun motora swaplasak hakkaten çok eğlenceli bir araç olur. Jettayla yarisi karşılaştırmak yakıt konusunda pek doğru olmaz, farklı segmentte ler, bunun yerine polo tdi bluemotion la, yaris d-4d yakıt miktarları karşılaştırmak daha doğru olacaktır. Jettanın daha az yaktığını iddaa etmek fazla fanatik bir yorum olmuş.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2013, 18:39:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 28, 2013, 20:16:22 »
Vw fanboylar burayı da basmışlar bunların toyotayla alıp vermediği ne var anlamış değilim

zırt pırt bozuluyorlarya :D uyuz oluyorlar bozulmayan toyotalara :D ne olacak :D :D

işyerinde arkadaşımda opel 1.3 cdti var :D aracın beyni bozulmuş bana baktırdı beyni sökeyim dedim bagajın içinde çamurluk sacında çıktı :D laptop büyüklüğünde bir elektronik devre :D aynı devre toyotada galaxy s3 kadar :D :D  neyse söktük taktık servis yenisine 1400 tl demiş aramaya koyulduk yurtdışından getirttik :) eski beyni ile aracın kliması kendine kendine açılıp kapanıyormuş , abi donuyoruz yolda giderken diyor :D 4 lüler yanıyor stoplar gidip gelior :D sağ tarafın lampaları hiç yanmıyor vs vs :D ben daha toyotada böyle beyin ağrızası duymadım ama almanlarda çok gördüm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 28, 2013, 20:28:13 »
Öyle demeyın opel vw kullanmanında birsürü faydalı yonleri var. Mesela motor mekanık ve elektırık bılgın artar. Sosyalleşirsin sanayşde bir sürü tanıdık ustan olur. Çevren genişler. Servıslerle kavga ettıgın ıcın zorluklara karsı mucadele gucun artar. Bol yedek parca tukettıgın ıcın uretım sanayıne katkın olur. Sayende ülke gelişir..
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 28, 2013, 20:54:43 »
Sizinle genel olarak aynı kanıdayım, ve ciddi bir vw düşmanıyım. Şimdiye kadar hiçbir yorumumda da bu izden çıkmamışımdır. Ama tüm markaların güncel araçlarını incelemiş biri olarak, rahatça söylüyorumki, paranın karşılığının en iyi alındığı marka. Zaten 4 yıl garanti var, 4 yıldan sonrada araç elden çıkarılır. Garanti içinde, bayiler tabiki eşeklik yapacaktır ama, yasal olarak hak arandığında bir şekilde işler hallolur. Alman araçlarının japonlara alternatif olmasının tek nedeni fiyat politikası, hatta bu günlerde bu durumu güney koreliler iyice abarttı.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 28, 2013, 21:05:46 »
Babamda 2009 1.4 122hp dsg jette var. Hiç bir sıkıntımız yok. Senede 5bin km yapıyoruz :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 28, 2013, 21:16:06 »
Babamda 2009 1.4 122hp dsg jette var. Hiç bir sıkıntımız yok. Senede 5bin km yapıyoruz :)

:rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:   :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 29, 2013, 01:25:43 »
şu 10 lt den aşağı yakmama muhabbetı güzelmiş. sorun yoksa araçta 10 lt  üstü yakanlara madalya şart   ;) Necati abinin auris 17 mı 18 mi  jantlarla 9 falan yaktığını söylüyordu
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 29, 2013, 01:39:48 »
şu 10 lt den aşağı yakmama muhabbetı güzelmiş. sorun yoksa araçta 10 lt  üstü yakanlara madalya şart   ;) Necati abinin auris 17 mı 18 mi  jantlarla 9 falan yaktığını söylüyordu

Madalyamı alayım o zaman :D 3000 km'lik 1.6 Avensis ile 10 litrenin altına düşmedim daha.Ne yaptıysam düşüremedim.Son çare arabayı Bolu dağına kadar çektirip oradan aşağıya salacağım :D 10 litre'nin altına düşürürüz herhalde. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 29, 2013, 01:40:54 »
can kardeşim gel auris alalım sana:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 29, 2013, 01:43:02 »
can kardeşim gel auris alalım sana:)))

Daracık araba la o.Rahat edemem onda benim gemiden sonra.Hem araba dediğin kemikli olacak,sedan olacak,güven verecek adama. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 29, 2013, 01:46:00 »
:D büyük araba bana ters artık kardeşim hele gölcükte wuuu kalsın almıyım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 29, 2013, 01:57:55 »
92 model torosda 12 litrenin altına düşmüyor kış mevsiminde, pedere dedim çok yakıyor bu galiba cevap gecikmedi zaten :) gaz pedali ve vitesi çok kurcalarsan olacağı o dedi :):)
"gaz pedali ve vitesi çok kurcalarsan araba yakar" bunun atasözü olarak yerini alması gerekiyor galiba :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 29, 2013, 02:21:51 »
Belirtilen yakıt fazla bir sorun olduğu belli..Konu yine amacının dışında ayrıca vw ciler opelciler şucular bucuların bu forumda ne işi var diyerekten kimse konuşamaz ? Yeri gelince herkese bu forum açık deniliyor..Birilerinin marka fanatikliği varmış yokmuş kimseyi ilgilendirmez tek bir kişinin bazı olumsuz (tabiki bende tasnif etmiyorum)yorumları yüzündende forumca cepe alınıp yüklenmeyin abilerim ablalarım..Vw forumundan farksızsınız şu durumda..Ayrıca bu araç işi şans işi kusura bakmayın forumda beni tanıyan çoğu kişi aracımızla ilgili yaşadığımız sorunları az çok bilir..2007 MMT 1,6 corollamızın şanzumanın inmesi düzelmeyen ön takım sorunları vs. hemen hemen konusu her açıldıgında şikayetimi dile getirdim bunuda tanıyan herkes bilir, dönüp benide mi araya alırmışcasına konuşcaksınız..Bırakın kim neyi beğeniryorsa ona yönelsin..Beş elin beş parmağının bir olmadığı gibi aynı model kullandığımız corollalarda sorunsuz olacak değil..Her marka modelin kendince kronik sorunları vardır..Almanla japonun kıyaslanmayacağıda her konuda bir gerçektir.Çünkü iki tarafında kendine göre +/- yönleri illaki vardır buda beklentilerle ortaya çıkmaktadır zaten..Biraz sert görünebilirim ama kimse yanlış anlamasın..Teşekkürler..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 29, 2013, 02:52:06 »
Muhabbet amacından bayağı bir sapmış. Şunu belirtmek istiyorum. Aracın yaktığı yakıtı değerlendirmek için yol hakkında, şehir hakkında ve sürücü hakkında bayağı bir şey bilmek lazım. Şimdi benim bulunduğum şehirde trafik çok yok ama ışık çok, kavşak çok, hendek çok. Bu şartlar altında benim aracım da 7.1 - 7.2 leri görüyor. Arada bir uzun yol yapmasam, sürekli şehir içi kullansam 9 a da, 10 a da çıkar. Şehir dışı kullandığımda da 6.3 ile 6.5 arasında geziyor ortalamam. Ama arabamı da arkadaşların kullandığı gibi sakin ve 90-100 km hızla sürmüyorum.  Ama dikkatli sürmeye kalktığımda 4.9 ortalama da yakaladım, 5.3 de, 5.5 da. Yani yakıtı etkileyen etmenler var. 45,46 lt mazot ile 750 km yi de pek geçemiyorum. Sürekli şehir içinde 8 ortalama bence çok değil. Yani yakıtı etkileyen şeyler şunlar: 1- Sürücü 2- Trafik durumu 3- Yol koşulları ( Örneğin sürekli yokuşlu bir şehir) 4- Aracın bakımı..
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Ocak 29, 2013, 03:05:08 »
Yakıt konusunda beni hayretlerden hayretlere düşüren Audi A6 olmuştur. Bu yaz Fatih köprüsünde çalışmalardan dolayı trafik işkence yaşatırken Anadolu yakasından Avrupa yakasına 60 km yolu 2.5 saatte aldık, dönüşte ise aynı yolu 1.5 saatte kat ettik. İbre yüz kilometrede 6.9 gösteriyordu. Bu yoğun trafikteki bu değer bence çok çılgın ber değer. Bu konuda önlerinde saygıyla eğilmekten başka söylenecek söz yoktur kanaatimce.
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 29, 2013, 03:09:44 »
Belirtilen yakıt fazla bir sorun olduğu belli..Konu yine amacının dışında ayrıca vw ciler opelciler şucular bucuların bu forumda ne işi var diyerekten kimse konuşamaz ? Yeri gelince herkese bu forum açık deniliyor..Birilerinin marka fanatikliği varmış yokmuş kimseyi ilgilendirmez tek bir kişinin bazı olumsuz (tabiki bende tasnif etmiyorum)yorumları yüzündende forumca cepe alınıp yüklenmeyin abilerim ablalarım..Vw forumundan farksızsınız şu durumda..Ayrıca bu araç işi şans işi kusura bakmayın forumda beni tanıyan çoğu kişi aracımızla ilgili yaşadığımız sorunları az çok bilir..2007 MMT 1,6 corollamızın şanzumanın inmesi düzelmeyen ön takım sorunları vs. hemen hemen konusu her açıldıgında şikayetimi dile getirdim bunuda tanıyan herkes bilir, dönüp benide mi araya alırmışcasına konuşcaksınız..Bırakın kim neyi beğeniryorsa ona yönelsin..Beş elin beş parmağının bir olmadığı gibi aynı model kullandığımız corollalarda sorunsuz olacak değil..Her marka modelin kendince kronik sorunları vardır..Almanla japonun kıyaslanmayacağıda her konuda bir gerçektir.Çünkü iki tarafında kendine göre +/- yönleri illaki vardır buda beklentilerle ortaya çıkmaktadır zaten..Biraz sert görünebilirim ama kimse yanlış anlamasın..Teşekkürler..

Alper olayın öncesinde ne olduğunu bilmediğini düşünüyorum. Bugün Ümit Bey eleştiri dozunu epey kaçırdığı için bu şekilde tepkiler aldı, aksi taktirde biz sorunların konuşulmasından ve mümkünse çözümlerinin bulunmasından yana olduğumuzu üstüne basa basa söylemezdik. Burası Toyota'nın resmi web sitesi değil, şikayet edeceksen git Toyota'ya şikayet et demiyoruz ama burada yüzlerce insanın Toyota'sı olduğunu ve binlerce TL verip aldıkları araba hakkında eleştiri sınırlarını da zorlarken düşünmek lazım.

Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 29, 2013, 03:15:57 »
Önce ki konularda ki yorumlarını okudum Ali abi..Zaten tasnif etmiyorum dedim..Benim kızdığım çok çabuk araya alınarak topa tutulması ve farklı markada takılmak isteyenlerin burada ne işi var gibisinden bir konuşma geçmesi,hatta facede bile atıp tutuyor bunun dalgası yapılmış bana yanlış geldi ondan tepki gösterdim..Tekrardan kusura bakmayın kendi değerlerim bu yönde..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 29, 2013, 03:23:46 »
Önce ki konularda ki yorumlarını okudum Ali abi..Zaten tasnif etmiyorum dedim..Benim kızdığım çok çabuk araya alınarak topa tutulması ve farklı markada takılmak isteyenlerin burada ne işi var gibisinden bir konuşma geçmesi,hatta facede bile atıp tutuyor bunun dalgası yapılmış bana yanlış geldi ondan tepki gösterdim..Tekrardan kusura bakmayın kendi değerlerim bu yönde..

Alper sana şahsi görüşümü söyleyim:
sonuçta burada herkes kendi görüşünü belirtmekte özgür, ama bazen amaç görüş bildirmek değil de, huzur kaçırmak, ortalık karıştırmak da olabiliyor (en azından dışarıdan o şekilde gözlemleniyor) işte o zaman insanlar ister istemez tepki gösteriyorlar, şu an olan da bu durumlardan biri bence...

buarada hasan bey aracınız gerçekten de çok yakıyor, bence bir problem var...
zira dayımın 2011 corolla'sı şehiriçi seyrek trafikte 5-5 civarlarında geziniyor...

Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 29, 2013, 03:30:29 »

Kıssadan hisse abicim, bu kadar zorlarsa tepki alır, işi tadında bıraksa kimsenin biley diyeceği yok. Kaldıki ben müdahil olup uyarıda da bulundum. Bu arada ben de insanları yaftalamayı tasvip etmiyorum ama maalesef bazen fevri davrana biliyoruz.

Bir gün Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış.
Birisi :
-Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki? Bir başkası:
-Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor? diye konuşmuş. Bir diğeri de :
-Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor.
Hoca kızmış:
-Yahu demiş, iyi güzel de kabahatin hepsi benim mi? Hırsızın hiç mi suçu yok?
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 29, 2013, 07:48:04 »
Diğer marka sahiplerini kucaklayan bir forumuz. Mesela Ağva buluşmasında konvoyun başı farklı markaydı.
Kemal Abi kaç zamandır aramızda. Alper Binbir kardeşimiz var. Onu da aldık aramıza :D Hoş hondacılar çoğalıyor artık :D

Ali Abi'nin dediği gibi, kıyaslama normal ama mümkün olan her konuda çifte standart uygulayarak karşılaştırma yapınca samimiyet gidiyor. Savunma, saldırı altında yapılır.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.