0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zaten tasnif etmiyorum dedim..
Teşekkür nasıl geri alınıyor? Alıntı yapacaktımda.
ya arkadaşlar inanın amacım huzur bozmak değil ben bu forumu çok seviyorum ama burda şimdiye kadarki tecrübelerimden edindiğim bilgileri yazıyorum kimseye hakaret etmiyorum sonuçta ortada gerçekler var yağ yakan corollalar her tarafından ses gelen , yokuş yukarı çekmeyen aurisler vs. daha saymiyim forumdan atılırım )) sadece bunları belirtmek istedim ki zaten yakınanların sayısı hayli fazla ben yazmasan bile millet yazıyor...
arkadaşım araç o kadar çok satıyorki elimde nakit parayla gittim almak için adamlar araba yok diye kovdular beni paranın yüzü sıcaktır diye açtım çantayı içindeki parayı gösterdim yine iplemediler bende çaresiz toyotaya yöneldim girdim plazaya corolla tipsiz, yaris küÇük, avensis pahalı elde kaldı auris şöyle dıştan bakınca bişeye benziyor diye aldık ne yapalım...
"tasvip" desek.... "tastik" bile desek te "tasnif" demesek....
Diğer marka sahiplerini kucaklayan bir forumuz. Mesela Ağva buluşmasında konvoyun başı farklı markaydı.Kemal Abi kaç zamandır aramızda. Alper Binbir kardeşimiz var. Onu da aldık aramıza Hoş hondacılar çoğalıyor artık Ali Abi'nin dediği gibi, kıyaslama normal ama mümkün olan her konuda çifte standart uygulayarak karşılaştırma yapınca samimiyet gidiyor. Savunma, saldırı altında yapılır.
Arkadaşlar tartışmayı devam ettirecek türden ve konu dışı mesajlardan sakınılmasını, özellikle diğer markalar hakkında yorum yapılmamasını rica ediyorum.
Hande hanım,''Tastik''değilde''Tasdik''desek.. ..Bir ara facebook ta buna benzer bir komedi vardı..
Öyle demeyın opel vw kullanmanında birsürü faydalı yonleri var. Mesela motor mekanık ve elektırık bılgın artar. Sosyalleşirsin sanayşde bir sürü tanıdık ustan olur. Çevren genişler. Servıslerle kavga ettıgın ıcın zorluklara karsı mucadele gucun artar. Bol yedek parca tukettıgın ıcın uretım sanayıne katkın olur. Sayende ülke gelişir..
bende dizel yaris var. bende az yakıyor diye aldım ama 8 lt civarında gösteriyor yol bilgisayarı. istanbulda yaşıyorum ve bazen 20 dk bir kavşakta beklediğim oluyor. forumda yarisi olanlar 5-6 lt'den bahsediyorlar moralim bozuluyor. son bir bakım yaptıracağım arabaya. eğer düşüremezsem yakıtı, olayı istanbul trafiğine bağlayacağım artık. 5 km'lik yolu 3. vitese atamadan geldiğim oluyor. 5-6 lt yakan toyotalar hangi şartlarda kullanıyorlar arabayı açıklayabilirler mi bize?
O şartlar için bence iyi bir değer. Bir kavşakta 20 dk. beklesem sinir krizine girerim muhtemelen. Sabırlı insanlarsınız vesselam.
istanbulda yaşayanlar bilir. trafik tamamen çileden ibaret. rekorum bahçelievler-okmeydanı güzergahı. 16 km'lik yol 1,5 saat sürdü. yanlış anlama yürüyerek gitmedim bu yolu. arabayla gittim yani yaklaşık saatte 10 km hızla gittim. ortalama bir insanın yürüme hızı saatte 10 km'dir. yol bilgisayarı bunları da hesaba katınca 6 lt civarı hayal oluyor.
Arkadaşlar merhaba,1 ay kadar önce 2009 model corolla elegant dizel aldım,forumlarda teknik verilerde araştırdım genel olarak yakıtından memnuniyet vardı,aracı sürekli şehir içi kullandım(sürekli E modunda) uzun yola çıkmadım yol bilgisayarından elde ettiğim verilere göre 8.3 Lt/100km yakıt sarfiyatı var,bu yakıt sarfiyatı bana oldukca fazla geliyor.araçta bir sorun olabilirmi.
Arkadaşlar merhaba,Gidilen yol hakkında bilgi vermek istedim,Sabah 7.30 civarında güzelyalıdan cıkıp,Bostancıya geliyorum 20-22 km arası yol ve yaklasık olarak 30-35 dk arası değişiyor gelişim.yine aynı şekilde akşamları bu yolun dönüşü oluyor.yolun bazı noktalarında bekleme oluyor, hiç uzun yola yapmadım,bu arada yine yol bilgisayarında ortalama hız olarak 38 KM gösteriyor,Aracı agresif kullanmam dikkatli ve özenli bir kullanıcıyımdır.İlginiz için teşekkür ederim.
bende Gebze Göztepe arasında gidip geliyorum hergün git gel toplam tam 88km ve 4.4 litrenin üstüne hiç çıkmadım , yer yer trafik yer yer akıcı bir güzergah, 44km lik mesafeyi bende 50 60dk da kat edebiliyorum, pendiği geçince genelde hızımda 100 110km dir . oraya kadar 3 4 5 ve 6 viteslerde sıklıkla geçiş yapıyorum, kartal köprüsündede her akşam 15 dk kadar yol çalışması nedeni ile sıkışık trafikte bekliyorum.
merhaba,sizce sorun ne olabilir,aracta neleri kontrol ettirmeliyim.servise gidip genel kontrol yaptırsam bir sürü secenekle karşıma çıkacaklar.
Madalyamı alayım o zaman 3000 km'lik 1.6 Avensis ile 10 litrenin altına düşmedim daha.Ne yaptıysam düşüremedim.Son çare arabayı Bolu dağına kadar çektirip oradan aşağıya salacağım 10 litre'nin altına düşürürüz herhalde.
Ümit Bey,Fark ettiğiniz üzere tavrınız diğer üyeler tarafından da rahatsız edici bulunmaktadır. Eleştiri ile karalama arasındaki ince çizgiyi korumanızı rica ediyoruz. Tavırlarınızın bu şekilde devam etmesi durumunda yönetim tarafından moderasyona alınacağınızı belirtmek isterim.Bilgilerinize.
Sizinle genel olarak aynı kanıdayım, ve ciddi bir vw düşmanıyım. Şimdiye kadar hiçbir yorumumda da bu izden çıkmamışımdır. Ama tüm markaların güncel araçlarını incelemiş biri olarak, rahatça söylüyorumki, paranın karşılığının en iyi alındığı marka. Zaten 4 yıl garanti var, 4 yıldan sonrada araç elden çıkarılır. Garanti içinde, bayiler tabiki eşeklik yapacaktır ama, yasal olarak hak arandığında bir şekilde işler hallolur. Alman araçlarının japonlara alternatif olmasının tek nedeni fiyat politikası, hatta bu günlerde bu durumu güney koreliler iyice abarttı.
8.3 lt çok bence fakat "şehir içi" öyle bir terim ki şekilden şekile girebiliyor. dur kalk yapılırsa başka olur, 50-60 km hızla gidilirse başka olur. hasan bey biraz daha ayrıntılı bilgi verirse dizel corolla sahipleri durumu daha iyi değerlendirebilir.