Gönderen Konu: Az yakıyor diye aldım umdugum gibi olmadı(d4d otomatik)  (Okunma sayısı 9278 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Az yakıyor diye aldım umdugum gibi olmadı(d4d otomatik)
« Yanıtla #40 : Ocak 29, 2013, 10:26:59 »
Zaten tasnif etmiyorum dedim..

"tasvip" desek.... "tastik" bile desek te "tasnif" demesek....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 29, 2013, 10:26:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 29, 2013, 10:45:41 »
Arkadaşlar tartışmayı devam ettirecek türden ve konu dışı mesajlardan sakınılmasını,  özellikle diğer markalar hakkında yorum yapılmamasını rica ediyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 29, 2013, 11:37:04 »
Teşekkür nasıl geri alınıyor? :D Alıntı yapacaktımda.
Almasaydın yaa,
kalsaydı, başının gözünün sadakasına

ya arkadaşlar inanın amacım huzur bozmak değil ben bu forumu çok seviyorum ama burda şimdiye kadarki tecrübelerimden edindiğim bilgileri yazıyorum kimseye hakaret etmiyorum sonuçta ortada gerçekler var yağ yakan corollalar her tarafından ses gelen , yokuş yukarı çekmeyen aurisler vs. daha saymiyim forumdan atılırım :))) sadece bunları belirtmek istedim ki zaten yakınanların sayısı hayli fazla ben yazmasan bile millet yazıyor... :lol:

He yavw ha bire yazıyorlar çiziyolar, şikayet üstüne şikayet, yakınmalar, mahkemeye verip araç iade etmeler, sonrada biz yazınca kızıyolar

arkadaşım araç o kadar çok satıyorki elimde nakit parayla gittim almak için adamlar araba yok diye kovdular beni paranın yüzü sıcaktır diye açtım çantayı içindeki parayı gösterdim yine iplemediler bende çaresiz toyotaya yöneldim girdim plazaya corolla tipsiz, yaris küÇük, avensis pahalı elde kaldı auris şöyle dıştan bakınca bişeye benziyor diye aldık ne yapalım... :lol:

Müstehaktır sana;
insan bir kere de hondaya bakar yani...

"tasvip" desek.... "tastik" bile desek te "tasnif" demesek....
hiç affetmiyorsun :D :D :D :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Diğer marka sahiplerini kucaklayan bir forumuz. Mesela Ağva buluşmasında konvoyun başı farklı markaydı.
Kemal Abi kaç zamandır aramızda. Alper Binbir kardeşimiz var. Onu da aldık aramıza :D Hoş hondacılar çoğalıyor artık :D

Ali Abi'nin dediği gibi, kıyaslama normal ama mümkün olan her konuda çifte standart uygulayarak karşılaştırma yapınca samimiyet gidiyor. Savunma, saldırı altında yapılır.

gelin siteyi  toyota & honda forumu olarak değiştirelim :argh: :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ocak 29, 2013, 12:12:05 »
Arkadaşlar tartışmayı devam ettirecek türden ve konu dışı mesajlardan sakınılmasını,  özellikle diğer markalar hakkında yorum yapılmamasını rica ediyorum.

Kemal Bey bir ricada bulunmuştum ama?????

Bir de tek mesaj içinde bütün mesajları alıntılayıp gönderirseniz mesaj kalabalı olmamış olur. Mesajlarınızı tek mesaj içinde topladım.

Bilgilerinize.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 29, 2013, 13:04:14 »
Hande hanım,''Tastik''değilde''Tasdik''desek.. :)..Bir ara facebook ta buna benzer bir komedi vardı..:)

"tasrif" hiç demesek...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 29, 2013, 14:27:33 »
Öyle demeyın opel vw kullanmanında birsürü faydalı yonleri var. Mesela motor mekanık ve elektırık bılgın artar. Sosyalleşirsin sanayşde bir sürü tanıdık ustan olur. Çevren genişler. Servıslerle kavga ettıgın ıcın zorluklara karsı mucadele gucun artar. Bol yedek parca tukettıgın ıcın uretım sanayıne katkın olur. Sayende ülke gelişir..

Süper yorum ;)

Asıl soruna gelecek olursak kullanan arkadaşlar zaten çok fazla olduğunu belirtmişler, herkesten iyi onlar bilir diye düşünüyorum ama bana da baya bi fazla geldi..Şİmdiye kadar çoktan sanayinin ya da servisin yolunu tutmuştum ben...
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 29, 2013, 14:59:40 »
Diğer marka sahiplerini kucaklayan bir forumuz. Mesela Ağva buluşmasında konvoyun başı farklı markaydı.
Kemal Abi kaç zamandır aramızda. Alper Binbir kardeşimiz var. Onu da aldık aramıza :D Hoş hondacılar çoğalıyor artık :D

Ali Abi'nin dediği gibi, kıyaslama normal ama mümkün olan her konuda çifte standart uygulayarak karşılaştırma yapınca samimiyet gidiyor. Savunma, saldırı altında yapılır.
Hmmm, çıkartamadım ama... :)

Aynı ricada ben de bulunuyorum arkadaşlar. Lütfen bu tarz konularda bilgi ve fikirlerimizi yapıcı şekilde paylaşalım.

Konu yakıt tüketimi ise şu noktalara bakmak gerekir. Benzer motor hacimlerine sahip(1.4-1.6) benzer araçlardan da Corolla dizelden(1.4) daha az yakanları ve daha ok yakanları olabilir.Bu araçtan nasıl bir yakıt tüketimi bekleniyordu ve oluşan değerler ne kadar farklı ve bu değerler öçülürken ne kadar doğru hesaplama teknikleri kullanıldı. Aynı aracın Antalya'da, deniz seviyesinde ve uygun hava sıcaklığında tükettiği yakıt ile Erzurum'da farklı bir sıcaklıkta tüketeceği değerler farklıdır. Yine aynı araçla bir depo ile 1000 küsur km. yol yapmış olmak çok net bir bilgi olmayabilir. Bu km.'nin tek seferde yapılması ile 10 seferin toplamında yapılması arasında önemli tüketim değeri farklılıkları mevcuttur.
 Keza, verilen şehir içi tüketim değerlerinin de gerçek bir hesaplama, daha doğrusu karşılaştırma için temel oluşturması düşünülemez. Çünkü araç çalışır halde iken, 15km. lik şehir içi yolu 10 dakikada da almak mümkündür, 2,5 saatte de.
 Aslında yol bilgisayarı verilerinde araçlarda önemli sapmalar olmaz. Sadece bu verilerin hangi parametreler ile, neler dikkate alınarak hesaplandığı(yol bilgisayarı programı komutları) bu hesap sonuçlarını ortaya koyar. Yani en başta verilen 8.3lt./100km. lik değer o aracın ortalama tüketimi değil, yol bilgisayarı değerleri sıfırlandıktan sonraki 100 km. de tükettiği yakıtın ortalama değeridir.
 Günümüz araçlarında genelde gaz pedalı ile motora gönderilen yakıt arasında doğrudan bir bağlantı yoktur. Bunda arada elektromekanik bir ara sistem mevcuttur ve amaç, düşük emisyon ve yakıt tüketimidir. Ancak yinede yakıt tüketiminin ayak hareketlerine duyarlılığı hala önemli düzeyde bulunmaktadır. Aynı yolu(yaklaşık 500km. şehirler arası), aynı araç ile 3.6 lt. ortalama ile gitmek mümkün iken, 6.5Lt. ortalama ve üstü değerlere ulaşmak ta olasıdır. Bu değerler de hava şartları, araç, yakıt türü vs. hepsi aynı iken tek fark kullanım şeklidir ve fark iki katı değerlere ulaşabilmektedir.
 Bu sebeplerden bir şeyi yererken lütfen somut bilgiler ortaya koyalım ki yazılanların içleri dolu olsun ve anlam ifade etsin. Yine bir şeyi överken de bazı yanlarının olumsuz olabileceğini gözden kaçırmayalım.
 Bugün mükemmel dediğimiz ya da diğerlerinin üzerinde gördüğümüz hangi araç olursa olsun eğer gerçekten mükemmel olsalardı yeni modelleri çıkmaz, gelişme olmazdı. Yine insanların araçtan beklentileri vs. de farklı olabilir ve bunları rasyonel şekilde değerlendirmek gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 29, 2013, 17:47:10 »
Uslu çocuğu takınarak herhangi bir saldırı vb şeyler yazmıyorum ama içimde ukte olarak kaldı sayın Ali Yıldırım ve Hakan Öztürk abilerim :(

Ayrıca her bezin mazot vs aldığınızda yol bilgisayarını ortalama hız ve 100 km/ L bölümünü sıfırlıyor musunuz eğer sıfırlamıyorsanız yakıt aldıktan sonra bunları yapmazsanız gerçek değeri göremezsiniz birde öyle deneyin derim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 30, 2013, 01:07:51 »
bende dizel yaris var. bende az yakıyor diye aldım ama 8 lt civarında gösteriyor yol bilgisayarı. istanbulda yaşıyorum ve bazen 20 dk bir kavşakta beklediğim oluyor. forumda yarisi olanlar 5-6 lt'den bahsediyorlar moralim bozuluyor. son bir bakım yaptıracağım arabaya. eğer düşüremezsem yakıtı, olayı istanbul trafiğine bağlayacağım artık. 5 km'lik yolu 3. vitese atamadan geldiğim oluyor. 5-6 lt yakan toyotalar hangi şartlarda kullanıyorlar arabayı açıklayabilirler mi bize?
Toyota Yaris 1.4D-4 2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ocak 30, 2013, 01:17:15 »
bende dizel yaris var. bende az yakıyor diye aldım ama 8 lt civarında gösteriyor yol bilgisayarı. istanbulda yaşıyorum ve bazen 20 dk bir kavşakta beklediğim oluyor. forumda yarisi olanlar 5-6 lt'den bahsediyorlar moralim bozuluyor. son bir bakım yaptıracağım arabaya. eğer düşüremezsem yakıtı, olayı istanbul trafiğine bağlayacağım artık. 5 km'lik yolu 3. vitese atamadan geldiğim oluyor. 5-6 lt yakan toyotalar hangi şartlarda kullanıyorlar arabayı açıklayabilirler mi bize?

O şartlar için bence iyi bir değer. Bir kavşakta 20 dk. beklesem sinir krizine girerim muhtemelen. Sabırlı insanlarsınız vesselam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 30, 2013, 01:23:25 »

5kmlik yolda 5. vitese kadar çıkabiliyorlar sorun burda başlıyor. Uzun yola çıktığınızda gerçek değerleri görürsünüz :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 30, 2013, 02:02:28 »
O şartlar için bence iyi bir değer. Bir kavşakta 20 dk. beklesem sinir krizine girerim muhtemelen. Sabırlı insanlarsınız vesselam.
istanbulda yaşayanlar bilir. trafik tamamen çileden ibaret. rekorum bahçelievler-okmeydanı güzergahı. 16 km'lik yol 1,5 saat sürdü. yanlış anlama yürüyerek gitmedim bu yolu. arabayla gittim :) yani yaklaşık saatte 10 km hızla gittim. ortalama bir insanın yürüme hızı saatte 10 km'dir. yol bilgisayarı bunlarıda hesaba katınca 6 lt civarı hayal oluyor.
Toyota Yaris 1.4D-4 2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 30, 2013, 09:25:09 »
istanbulda yaşayanlar bilir. trafik tamamen çileden ibaret. rekorum bahçelievler-okmeydanı güzergahı. 16 km'lik yol 1,5 saat sürdü. yanlış anlama yürüyerek gitmedim bu yolu. arabayla gittim :) yani yaklaşık saatte 10 km hızla gittim. ortalama bir insanın yürüme hızı saatte 10 km'dir. yol bilgisayarı bunları da hesaba katınca 6 lt civarı hayal oluyor.
Ben sürekli mahalle arasından gidiyorum ve 30-35 krş arası yakıyorum. Çok şükür, trafikle pek işim yok.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #53 : Ocak 30, 2013, 15:24:41 »
Arkadaşlar merhaba,
Gidilen yol hakkında bilgi vermek istedim,
Sabah 7.30 civarında güzelyalıdan cıkıp,Bostancıya geliyorum 20-22 km arası yol ve yaklasık olarak 30-35 dk arası değişiyor gelişim.
yine aynı şekilde akşamları bu yolun dönüşü oluyor.
yolun bazı noktalarında bekleme oluyor, hiç uzun yola yapmadım,
bu arada yine yol bilgisayarında ortalama hız olarak 38 KM gösteriyor,
Aracı agresif kullanmam dikkatli ve özenli bir kullanıcıyımdır.
İlginiz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ocak 30, 2013, 16:05:58 »
Arkadaşlar merhaba,

1 ay kadar önce 2009 model corolla elegant dizel aldım,

forumlarda teknik verilerde araştırdım genel olarak yakıtından memnuniyet vardı,
aracı sürekli şehir içi kullandım(sürekli E modunda) uzun yola çıkmadım yol bilgisayarından elde ettiğim verilere göre 8.3 Lt/100km yakıt sarfiyatı var,
bu yakıt sarfiyatı bana oldukca fazla geliyor.
araçta bir sorun olabilirmi.

Arkadaşlar merhaba,
Gidilen yol hakkında bilgi vermek istedim,
Sabah 7.30 civarında güzelyalıdan cıkıp,Bostancıya geliyorum 20-22 km arası yol ve yaklasık olarak 30-35 dk arası değişiyor gelişim.
yine aynı şekilde akşamları bu yolun dönüşü oluyor.
yolun bazı noktalarında bekleme oluyor, hiç uzun yola yapmadım,
bu arada yine yol bilgisayarında ortalama hız olarak 38 KM gösteriyor,
Aracı agresif kullanmam dikkatli ve özenli bir kullanıcıyımdır.
İlginiz için teşekkür ederim.

bende Gebze Göztepe arasında gidip geliyorum hergün  git gel toplam tam 88km ve 4.4 litrenin üstüne hiç çıkmadım , yer yer trafik yer yer akıcı bir güzergah,  44km lik mesafeyi bende 50 60dk da kat edebiliyorum,  pendiği geçince genelde hızımda 100 110km dir . oraya kadar 3 4 5 ve 6 viteslerde sıklıkla geçiş yapıyorum, kartal köprüsündede her akşam  15 dk kadar yol çalışması nedeni ile sıkışık trafikte bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 30, 2013, 16:25:43 »
toyota yakıt cimriliği ile ünlü. benimki 2010 Corolla dizel d4d mmt vites. 56.350 km de. son zamlı mazot ile 521,5 km de 90 tl mazot aldı. buda Uzun yolda ortalama; 100-110 km süratle 17,2 kr yaktığını gösteriyor. diğer markalarda varmı imiş bu değerleri yakalayan. şehirler arası ortalamada 3.9 ile 4.0 lt/100 km, şehir içinde ise 4,5 lt/100 km tabiki bu değerler tartışılır hıza trafik yoğunluğuna ve sürüş tarzına göre ama sonuçlar bunlar. arkadaşım yeni ford focus aldı kesinlikle bu rakamları bulamıyor, ortalaması ben dün gördüm 5,7 idi. selam ve saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #56 : Ocak 30, 2013, 17:29:25 »
bende Gebze Göztepe arasında gidip geliyorum hergün  git gel toplam tam 88km ve 4.4 litrenin üstüne hiç çıkmadım , yer yer trafik yer yer akıcı bir güzergah,  44km lik mesafeyi bende 50 60dk da kat edebiliyorum,  pendiği geçince genelde hızımda 100 110km dir . oraya kadar 3 4 5 ve 6 viteslerde sıklıkla geçiş yapıyorum, kartal köprüsündede her akşam  15 dk kadar yol çalışması nedeni ile sıkışık trafikte bekliyorum.

merhaba,

sizce sorun ne olabilir,
aracta neleri kontrol ettirmeliyim.
servise gidip genel kontrol yaptırsam bir sürü secenekle karşıma çıkacaklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 31, 2013, 09:17:33 »
merhaba,

sizce sorun ne olabilir,
aracta neleri kontrol ettirmeliyim.
servise gidip genel kontrol yaptırsam bir sürü secenekle karşıma çıkacaklar.

En son bakımı nezaman yaptırdınız ? kaç km geçtiniz bakımdan sonra ? servistemi sanayidemi yaptırdınız ?  sanayide ise değişen parçalar nelerdir ve orjinalmidir ?   bu soruların cevabı çok önemli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ocak 31, 2013, 19:03:27 »
Madalyamı alayım o zaman :D 3000 km'lik 1.6 Avensis ile 10 litrenin altına düşmedim daha.Ne yaptıysam düşüremedim.Son çare arabayı Bolu dağına kadar çektirip oradan aşağıya salacağım :D 10 litre'nin altına düşürürüz herhalde. :D
ben dizeller için söyledim benzinliye yapacak bişey yok :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 31, 2013, 20:01:20 »
Ümit Bey,

Fark ettiğiniz üzere tavrınız diğer üyeler tarafından da rahatsız edici bulunmaktadır. Eleştiri ile karalama arasındaki ince çizgiyi korumanızı rica ediyoruz. Tavırlarınızın bu şekilde devam etmesi durumunda yönetim tarafından moderasyona alınacağınızı belirtmek isterim.

Bilgilerinize.

Ali bey bence bu konuda oldukça müsmaha gösteriyorsunuz zaten, zira bölüm yöneticisi sizseniz bu gibi durumlara müdahale etmeniz oldukça normal, yani size tamamiyle katılıyorum.

Sizinle genel olarak aynı kanıdayım, ve ciddi bir vw düşmanıyım. Şimdiye kadar hiçbir yorumumda da bu izden çıkmamışımdır. Ama tüm markaların güncel araçlarını incelemiş biri olarak, rahatça söylüyorumki, paranın karşılığının en iyi alındığı marka. Zaten 4 yıl garanti var, 4 yıldan sonrada araç elden çıkarılır. Garanti içinde, bayiler tabiki eşeklik yapacaktır ama, yasal olarak hak arandığında bir şekilde işler hallolur. Alman araçlarının japonlara alternatif olmasının tek nedeni fiyat politikası, hatta bu günlerde bu durumu güney koreliler iyice abarttı.

Çok yerinde tespitler, buna bir de avrupa kıtasının toyotanın önem verdiği pazarlardan biri olmadığını da eklememiz lazım. Markanın ana hedefi ABD ve asya, enerjisini bu iki pazara yoğunlaştırıyor. Birçok evsahibi markanın içinde avrupada rekabet çok zor.

8.3 lt çok bence fakat "şehir içi" öyle bir terim ki şekilden şekile girebiliyor. dur kalk yapılırsa başka olur, 50-60 km hızla gidilirse başka olur. hasan bey biraz daha ayrıntılı bilgi verirse dizel corolla sahipleri durumu daha iyi değerlendirebilir.

Çok mantıklı ama yinede bu kadar olmaması lazım diye düşünüyorum. Ben 2008 corolla mmt ile ortalama 6,5-7,5 şehiriçi görüyorum. Mutlaka servise gösterilmesi gerekli bence.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona