0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
4-5yıl silecek kullanan ilk defa duyuyorum, aracınız garaj arabasıydı, yılda 700-800km yi sadece yazın kuru ve nemsiz havada yapıyordu heralde, tabi bide sahil kenarı bir bölgede oturmadığınız kesin. Silecek lastiği bildiğiniz uyduruk, ince kauçuk lastik. 1 yıl üzerinde kullanınca, ağzı yüzü dağılıyor. Arabanın üzerine yapışan toz, ağaçlardan gelen reçine kalıntıları, siz farketmeden cama yapışıyor, sizde çalıştırdığınızda, camınızı temiz sanıp, camı süpürdükçe bu lastiği yavaş yavaş yiyor, Fiyat serviste ve dışarda pahalı gelirse, sanayiye gidip sadece lastik alıp, kendiniz sadece lastiğini değiştirin. Çok basit bir işlem 15dk uğraşıp halledebilirsiniz, kullanacağınız lastiği gerekirse ucunu kesersiniz, yani bu silecek bana olur olmaz endişesi yok, maaliyetide 10tl
Ben 4 yaşımda rakamları otomobillerin dashboardlarından, 6 yaşımda okumayı otomobil dergilerinden öğrendim. 18 yaşımda, istediğim otomobili alabilmek idealiyle, kendi mesleğimi seçtim, 4yıldır çalışıyorum, aylık olarak, normal bir mühendisin kazanacağının 4 katı maaşla, yaklaşık olarak 120bin dolarlık bir gelir elde ettim. Keşke babamın parası olsaydı da, denizde bu kadar zamandır yıpranmak zorunda kalmasaydım bir otomobil alabilmek için. Sen yaş olarak benden çok büyük değilsin, herneyse, sen 10 lirayı tasarruf edip, sileceklerini 5 yıl da bir değiştir. Bu sayede, olağanüstü bir kar marjı sağlarsın, o biriktirdiğin paraylada 10.78lt benzin alırsın, güzel güzel gezersin.
Sileceğimi 6 ayda bir değiştiririm. Hatta forumdaki çoğu üyenin de en fazla yılda bir değiştirdiğine eminim. Siz daha önce nasıl araba kullandınız bilmiyorum ama 4-5 yıl sağlıklı silebilen silecek markası biliyorsanız yazın da biz de yararlanalım.
Gereksiz bir tartışmaya dönüşüyor, uzatmamanızı rica ediyorum arkadaşlar.
Ben o fiyata ancak autokit diye uyduruk bir şey aldım ve bit nameye taramıyor. Siz boschu nereden aldınız?
Astra varken 4.5 sene silecek değiştirmedim öylede sattık. Canavar gibide siliyordu
boch un silecek lastikleri bizim orjinal sileceklere uyuyormu??
1 cm uzun olsada sıkıntı olmaz aynı ölçülerde bulamıyorsanız bile.
silecek ömür boyu gitmiyorsa almam arkadaş.
Arkadaşlar gecen aracımı 40bin bakımına soktum,silgeçler değişmesi gerek dediler gerek yok dedim 2 yıllık aracın silgeçlerimi bitermiş diye...Lakin evet gecen yağmurda anladımki silmiyor bırakıyor,ben böyle bişey görmedim,yıllarca araba kullandım silgeçleri 4-5 yılda değiştirirdim gelgörki 2 yıllık arabanın silgeçi bitti.Ve servise fiyatını sorduğumda sıkıdurun sadece silgeç lastiklerine 65 tl. dediler yuhhhhhhhhhhhhhh dedim..Soyuyo bizi toyota...(japonca gibi oldu )İzmirde benim arabaya uygun silgeç bulabileceğim yer varmı yada yan sanaii bulabilirmiyim teşekkkürler şimdiden.
Ben de Vectrada kullanıyorum zaten de, niye şimdi markalar tartışılıyor anlamadım. Opel de Toyota da diğer birçok marka da orjinal olarak Bosch silecek kullanıyor zaten.
Honda.....5.yılım doldu , hala canavar gibi sileceklerim, honda farkı işte
Honda'yı aldıktan 4 hafta sonra garanti kapsamında sileceklerimi değiştirdiler, yenilerini 4 haftadır kullanıyorum çok uzun gidecekmiş gibi görünmüyorlar