0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu kadar tartışacağınıza BiM kampanyalarını takip etseniz geçen hafta bimde silecek 2,5tl idi haftada bir değişsen 65tl eder
4-5yıl silecek kullanan ilk defa duyuyorum, aracınız garaj arabasıydı, yılda 700-800km yi sadece yazın kuru ve nemsiz havada yapıyordu heralde, tabi bide sahil kenarı bir bölgede oturmadığınız kesin. Silecek lastiği bildiğiniz uyduruk, ince kauçuk lastik. 1 yıl üzerinde kullanınca, ağzı yüzü dağılıyor. Arabanın üzerine yapışan toz, ağaçlardan gelen reçine kalıntıları, siz farketmeden cama yapışıyor, sizde çalıştırdığınızda, camınızı temiz sanıp, camı süpürdükçe bu lastiği yavaş yavaş yiyor, Fiyat serviste ve dışarda pahalı gelirse, sanayiye gidip sadece lastik alıp, kendiniz sadece lastiğini değiştirin. Çok basit bir işlem 15dk uğraşıp halledebilirsiniz, kullanacağınız lastiği gerekirse ucunu kesersiniz, yani bu silecek bana olur olmaz endişesi yok, maaliyetide 10tlDostum yaşın itibariyle eski tip sarf malzemelerini tanımıyor olabilirsin bu doğal,büyüklerine sorarsan "abi siz eskiden heryılmı değiştirirdiniz diye" bakalım bu soruna nasıl cevap verirler,yukarıdada belirttim eskiden daha dayanıklıydı hepsi bu...Bu olay tamamen pazarlama stratejisi ince narin yapılıp sık sık değiştirmek.İzmirde yaşıyorum yağmur 3 ay aralıksız elbette yağmaz toplasan 1 ay yağar yani tam anlamıyla yılda 1 ay kullandığın bir ürün heryıl değiştirmek zoruna gider,bu oyunu hala anlamamanız ilginç 10binde bir bakıma mı girilir,servisin her dediği doğrumu olmalı bunlar bizi soymak için uydurulmuş şeyler,ha sizin arabanızın parasını babanız verdiyse elbette bunu hissetmemeniz normal.
orjinal sileceklerini değiştirmeden önce silecekleri ters cevirin yaklaşık 3 4 ay daha kullanırsınız.silecekleri kaldırın klipslerden sökün sonra lasriklerini çıkarın ve tam tersine takın sonra tekrar klipsleri takıp devam edin ben böyle yaparım genelde.o tarafta tırtlayınca alırım bosch marka silecek lastiklerini sökerim orjinal silecek kollarına takarım tavsiye ederim arkadaşlar.
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ocak 21, 2013, 13:06:404-5yıl silecek kullanan ilk defa duyuyorum, aracınız garaj arabasıydı, yılda 700-800km yi sadece yazın kuru ve nemsiz havada yapıyordu heralde, tabi bide sahil kenarı bir bölgede oturmadığınız kesin. Silecek lastiği bildiğiniz uyduruk, ince kauçuk lastik. 1 yıl üzerinde kullanınca, ağzı yüzü dağılıyor. Arabanın üzerine yapışan toz, ağaçlardan gelen reçine kalıntıları, siz farketmeden cama yapışıyor, sizde çalıştırdığınızda, camınızı temiz sanıp, camı süpürdükçe bu lastiği yavaş yavaş yiyor, Fiyat serviste ve dışarda pahalı gelirse, sanayiye gidip sadece lastik alıp, kendiniz sadece lastiğini değiştirin. Çok basit bir işlem 15dk uğraşıp halledebilirsiniz, kullanacağınız lastiği gerekirse ucunu kesersiniz, yani bu silecek bana olur olmaz endişesi yok, maaliyetide 10tlDostum yaşın itibariyle eski tip sarf malzemelerini tanımıyor olabilirsin bu doğal,büyüklerine sorarsan "abi siz eskiden heryılmı değiştirirdiniz diye" bakalım bu soruna nasıl cevap verirler,yukarıdada belirttim eskiden daha dayanıklıydı hepsi bu...Bu olay tamamen pazarlama stratejisi ince narin yapılıp sık sık değiştirmek.İzmirde yaşıyorum yağmur 3 ay aralıksız elbette yağmaz toplasan 1 ay yağar yani tam anlamıyla yılda 1 ay kullandığın bir ürün heryıl değiştirmek zoruna gider,bu oyunu hala anlamamanız ilginç 10binde bir bakıma mı girilir,servisin her dediği doğrumu olmalı bunlar bizi soymak için uydurulmuş şeyler,ha sizin arabanızın parasını babanız verdiyse elbette bunu hissetmemeniz normal.Ben 4 yaşımda rakamları otomobillerin dashboardlarından, 6 yaşımda okumayı otomobil dergilerinden öğrendim. 18 yaşımda, istediğim otomobili alabilmek idealiyle, kendi mesleğimi seçtim, 4yıldır çalışıyorum, aylık olarak, normal bir mühendisin kazanacağının 4 katı maaşla, yaklaşık olarak 120bin dolarlık bir gelir elde ettim. Keşke babamın parası olsaydı da, denizde bu kadar zamandır yıpranmak zorunda kalmasaydım bir otomobil alabilmek için. Sen yaş olarak benden çok büyük değilsin, herneyse, sen 10 lirayı tasarruf edip, sileceklerini 5 yıl da bir değiştir. Bu sayede, olağanüstü bir kar marjı sağlarsın, o biriktirdiğin paraylada 10.78lt benzin alırsın, güzel güzel gezersin.