Gönderen Konu: 2 yıllık aracımın sileceği nasıl biter?  (Okunma sayısı 13869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: 2 yıllık aracımın sileceği nasıl biter?
« Yanıtla #20 : Ocak 21, 2013, 08:04:29 »
Bu kadar tartışacağınıza BiM kampanyalarını takip etseniz geçen hafta bimde silecek 2,5tl idi :D haftada bir değişsen 65tl eder :lol:
:D müsrüf :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 21, 2013, 08:04:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 21, 2013, 12:05:49 »
orjinal sileceklerini değiştirmeden önce silecekleri ters cevirin yaklaşık 3 4 ay daha kullanırsınız.
silecekleri kaldırın klipslerden sökün sonra lasriklerini çıkarın ve tam tersine takın sonra tekrar klipsleri takıp devam edin :) ben böyle yaparım genelde.
o tarafta tırtlayınca alırım bosch marka silecek lastiklerini sökerim orjinal silecek kollarına takarım  ;) tavsiye ederim arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ocak 21, 2013, 12:41:58 »
3 yıl önce serviseten almıştım silecekleri.Sanırsam 45 lira kadardı çifti,bu zamana kadar yaz,kış sorunsuz kullandım.Fakat artık sağ taraf hafiften iz yapmaya başladı.Azıcık kassam bir sene daha gideri var  ;)Geçen hafta Bosch aldım iki tane 15 liraya geldi :) henüz takmadım.Bakalım servisten aldıklarım kadar uzun ömürlü olabileceklermi merak ediyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 21, 2013, 13:06:40 »
4-5yıl silecek kullanan ilk defa duyuyorum, aracınız garaj arabasıydı, yılda 700-800km yi sadece yazın kuru ve nemsiz havada yapıyordu heralde, tabi bide sahil kenarı bir bölgede oturmadığınız kesin. Silecek lastiği bildiğiniz uyduruk, ince kauçuk lastik. 1 yıl üzerinde kullanınca, ağzı yüzü dağılıyor. Arabanın üzerine yapışan toz, ağaçlardan gelen reçine kalıntıları, siz farketmeden cama yapışıyor, sizde çalıştırdığınızda, camınızı temiz sanıp, camı süpürdükçe bu lastiği yavaş yavaş yiyor, Fiyat serviste ve dışarda pahalı gelirse, sanayiye gidip sadece lastik alıp, kendiniz sadece lastiğini değiştirin. Çok basit bi işlem 15dk uğraşıp halledebilirsiniz, kullanacağınız lastiği gerekirse ucunu kesersiniz, yani bu silecek bana olur olmaz endişesi yok, maaliyetide 10tl
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 21, 2013, 13:27:06 »
2 sene zor gitti 1.5 sene olduğunda lastikler yırtılmaya başladı 1. senenin sonunda iz bırakıyordu. En sonunda değiştirmeden 1 hafta önce yağmur yağdı kurudu camda çamur falan olmuş araba kirliydi sileceği kaldırayım dedim lastik  koptu camda kaldı 4-5 sene imkansız  kullanmanız. Bu kopan lastikte bosch'undu klasik tip yine  aynısından alıp geçtik.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 21, 2013, 16:15:28 »
4-5yıl silecek kullanan ilk defa duyuyorum, aracınız garaj arabasıydı, yılda 700-800km yi sadece yazın kuru ve nemsiz havada yapıyordu heralde, tabi bide sahil kenarı bir bölgede oturmadığınız kesin. Silecek lastiği bildiğiniz uyduruk, ince kauçuk lastik. 1 yıl üzerinde kullanınca, ağzı yüzü dağılıyor. Arabanın üzerine yapışan toz, ağaçlardan gelen reçine kalıntıları, siz farketmeden cama yapışıyor, sizde çalıştırdığınızda, camınızı temiz sanıp, camı süpürdükçe bu lastiği yavaş yavaş yiyor, Fiyat serviste ve dışarda pahalı gelirse, sanayiye gidip sadece lastik alıp, kendiniz sadece lastiğini değiştirin. Çok basit bir işlem 15dk uğraşıp halledebilirsiniz, kullanacağınız lastiği gerekirse ucunu kesersiniz, yani bu silecek bana olur olmaz endişesi yok, maaliyetide 10tl

Dostum yaşın itibariyle eski tip sarf malzemelerini tanımıyor olabilirsin bu doğal,büyüklerine sorarsan "abi siz eskiden heryılmı değiştirirdiniz diye" bakalım bu soruna nasıl cevap verirler,yukarıdada belirttim eskiden daha dayanıklıydı hepsi bu...Bu olay tamamen pazarlama stratejisi ince narin yapılıp sık sık değiştirmek.İzmirde yaşıyorum yağmur 3 ay aralıksız elbette yağmaz toplasan 1 ay yağar yani tam anlamıyla yılda 1 ay kullandığın bir ürün heryıl değiştirmek zoruna gider,bu oyunu hala anlamamanız ilginç 10binde bir bakıma mı girilir,servisin her dediği doğrumu olmalı bunlar bizi soymak için uydurulmuş şeyler,ha sizin arabanızın parasını babanız verdiyse elbette bunu hissetmemeniz normal.
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 21, 2013, 16:53:21 »
Bir sileceğin ömrü 1 kış ve 1 yazdır ondan sonrası zorlamadır. Ben hafta sonu gittiğim bir avm den uygun ebatlarda aldım muz tip 15 tl verdim gayet te güzel siliyor .Arka silecekte satılmıyor malum servis itelesin pardon satsın diye onu da oto aksesuarı satan bir yere sadece lastiğini değiştirtirdim ona da 5 lira verdim.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 21, 2013, 17:04:49 »
Bence bu biraz göreceli..Yani 4-5 yıl kullanılmış olabilir ama ne derece görevini yapıyordu..Mesela ben yıla bakmadan silerken iz kalıyorsa önce lastik kısmını güzelce silerim öyle denerim yine aynı ise değiştiririm..Zamana göre değiştirmem yani..Ha 1 yıl oldu ben bunu değiştiyim demem açıkçası..Belki arkadaşta bizim idare etmez diye gördüğümüz zamanlardada kullanmıştır..Kimisi tekerlek lastiklerini biraz dişleri gidince değiştirir,kimiside kabaklaşıncaya kadar biner..Onun gibi birşey..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 21, 2013, 17:09:36 »
Bu kadar tartışacağınıza BiM kampanyalarını takip etseniz geçen hafta bimde silecek 2,5tl idi :D haftada bir değişsen 65tl eder :lol:

hadi ya :)
bilseydim alırdım bi 5-10 tane :)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 21, 2013, 17:14:44 »
Metro markette bosch marka 4 lira ile 10 lira arasındaydı..(Abatlarına göre fiyat farkı)..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 21, 2013, 19:56:25 »
Silecek yahu bu 5 ila 15 lira arasında temini her yerde mümkün
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 21, 2013, 20:22:34 »

Bende o kampaya olduğu gün ordaydım. Millet kapış kapış alıyo . Baktım hiç birinde metre yok ölçülere bakan yok.
-Dedim abi aracının ölçüsünü biliyormusun ?
 -Yo bilmiyorum , bir de ölçüsü mü var dedi .(o sırada incelemekte olan diğerleri de bi duraksadılar.)
-Abi ölçüsü uymazsa ya camı silme z yada arabayı çizer.Yine bi duraksama felam yaşandı.
-Adam dediki yahu  bu kadar ucuz bulmuşum alırım 2-3 tane biri olur dedi.
-sonra izdiam şeklinde kapışmaya devam ettiler.

Aynı gün birde araç içi inverter vardı.30 tl ye ona bakmaya giittim bende.. Ama wat gücü çok düşüktü almaktan vaz geçtim.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 21, 2013, 21:10:16 »
   Ben 1 Ocak 2011 de aracı bayiiden çıkarttığımdan beri aynı silecekleri kullanırım . Karadenizde de yaşamama rağmen şu anda da bir sıkıntısı yok....Ama ilk ay itiraf etmeliyim silecekler iz bırakıyordu, onun da çözümünü verdiğim linkte bazı arkadaşlara anlattım, denerler denemezler bilemiyorum.....Silecek en fazla 1 yıl kullanılır görüşüne katılmıyorum...Sarf malzemesi olması nedeniyle, ne zaman görüş sıkıntısı yaratıyorsa, o zaman değişmeli, bu kimi için 2 yıl olur, kimi için 5 yıl olur, kimi 6 ayda değiştirir......

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39766.msg656889#msg656889

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 21, 2013, 22:36:02 »
Sileceğe dünya para vermeye gerek yok diye düşünüyorum. Yıllık değilsede 2 yılda bir eğer uzun kmler yapıyorsanız 10-15 liralık silecekler 65 liralık işin aynısını yapıyor.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 21, 2013, 23:36:01 »
Servisten ekim ayında aldım, sadece sürücü tarafındakinin lastiğine 39 TL aldılar. Aldığımdan beri de iz bırakıyor ve beni hasta ediyor. Çok berbat, berbat ötesi
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 23, 2013, 22:20:47 »
orjinal sileceklerini değiştirmeden önce silecekleri ters cevirin yaklaşık 3 4 ay daha kullanırsınız.
silecekleri kaldırın klipslerden sökün sonra lasriklerini çıkarın ve tam tersine takın sonra tekrar klipsleri takıp devam edin :) ben böyle yaparım genelde.
o tarafta tırtlayınca alırım bosch marka silecek lastiklerini sökerim orjinal silecek kollarına takarım  ;) tavsiye ederim arkadaşlar.

Çok sağol kardeşim ters taktım hiçbir sorun yok sanırıım seneye kışa değiştiririz.:)
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 23, 2013, 22:29:48 »
:))) yasin bey ben 20000km bakımına girdiğimde silecekler bitti dediler:))   :((( fiyatını 110 tl demişlerdi bende orjinali 1,5 yılda bitiyorsa bırak çin malı olsun oda okadar gider dedim 15tl ye bosch marka bir çift silecek aldım orjinalıinden dahaiyi siliyor:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 23, 2013, 22:32:41 »

boch un silecek lastikleri bizim orjinal sileceklere uyuyormu??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 23, 2013, 22:37:02 »
4-5yıl silecek kullanan ilk defa duyuyorum, aracınız garaj arabasıydı, yılda 700-800km yi sadece yazın kuru ve nemsiz havada yapıyordu heralde, tabi bide sahil kenarı bir bölgede oturmadığınız kesin. Silecek lastiği bildiğiniz uyduruk, ince kauçuk lastik. 1 yıl üzerinde kullanınca, ağzı yüzü dağılıyor. Arabanın üzerine yapışan toz, ağaçlardan gelen reçine kalıntıları, siz farketmeden cama yapışıyor, sizde çalıştırdığınızda, camınızı temiz sanıp, camı süpürdükçe bu lastiği yavaş yavaş yiyor, Fiyat serviste ve dışarda pahalı gelirse, sanayiye gidip sadece lastik alıp, kendiniz sadece lastiğini değiştirin. Çok basit bir işlem 15dk uğraşıp halledebilirsiniz, kullanacağınız lastiği gerekirse ucunu kesersiniz, yani bu silecek bana olur olmaz endişesi yok, maaliyetide 10tl

Dostum yaşın itibariyle eski tip sarf malzemelerini tanımıyor olabilirsin bu doğal,büyüklerine sorarsan "abi siz eskiden heryılmı değiştirirdiniz diye" bakalım bu soruna nasıl cevap verirler,yukarıdada belirttim eskiden daha dayanıklıydı hepsi bu...Bu olay tamamen pazarlama stratejisi ince narin yapılıp sık sık değiştirmek.İzmirde yaşıyorum yağmur 3 ay aralıksız elbette yağmaz toplasan 1 ay yağar yani tam anlamıyla yılda 1 ay kullandığın bir ürün heryıl değiştirmek zoruna gider,bu oyunu hala anlamamanız ilginç 10binde bir bakıma mı girilir,servisin her dediği doğrumu olmalı bunlar bizi soymak için uydurulmuş şeyler,ha sizin arabanızın parasını babanız verdiyse elbette bunu hissetmemeniz normal.
Ben 4 yaşımda rakamları otomobillerin dashboardlarından, 6 yaşımda okumayı otomobil dergilerinden öğrendim. 18 yaşımda, istediğim otomobili alabilmek idealiyle, kendi mesleğimi seçtim, 4yıldır çalışıyorum, aylık olarak, normal bir mühendisin kazanacağının 4 katı maaşla, yaklaşık olarak 120bin dolarlık bir gelir elde ettim. Keşke babamın parası olsaydı da, denizde bu kadar zamandır yıpranmak zorunda kalmasaydım bir otomobil alabilmek için. Sen yaş olarak benden çok büyük değilsin, herneyse, sen 10 lirayı tasarruf edip, sileceklerini 5 yıl da bir değiştir. Bu sayede, olağanüstü bir kar marjı sağlarsın, o biriktirdiğin paraylada 10.78lt benzin alırsın, güzel güzel gezersin.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio