Gönderen Konu: Avensisi Tavsiye Edermisiniz ?  (Okunma sayısı 18645 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensisi Tavsiye Edermisiniz ?
« Yanıtla #60 : Şubat 02, 2013, 15:30:44 »
Öncelikle avensis gerçekten alınması gereken bir araç 2.0 Avensis ex elegant benzinli otomatik çok memnunum ne ses var ne bişey tam uzun yol arabası şehir içinde ağır kalmıyor yani
Toyota Avensis 2.0 Executive Elegant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 02, 2013, 15:30:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 02, 2013, 18:10:18 »
1.6 dizel insignia geliyor. 1.6 dizel d segmenti araç almak daha mantıklı.yüksek tork max performans.
ayrıca avensis güncel kasadan bir önceki kasada tam olarak d segmenti gibi duruken şimdi c segmenti sedan araçları anımsatmaktadır.
ve d segmentinde en yüksek paraya en az donanım alınan araçların başında gelir.
mondeo insignia superb gibi araçlar varken açıkcası avensisi almazdım. ki satış rakamlarıda ortada olan bir araçtır...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 02, 2013, 18:57:55 »
1.6 dizel insignia geliyor. 1.6 dizel d segmenti araç almak daha mantıklı.yüksek tork max performans.
ayrıca avensis güncel kasadan bir önceki kasada tam olarak d segmenti gibi duruken şimdi c segmenti sedan araçları anımsatmaktadır.
ve d segmentinde en yüksek paraya en az donanım alınan araçların başında gelir.
mondeo insignia superb gibi araçlar varken açıkcası avensisi almazdım. ki satış rakamlarıda ortada olan bir araçtır...

Bu yorumu Avensis kullanıcısı olduğum için yapmıyorum.Öncelikle onu belirteyim ki kendi aracımı yerden yere vurduğum başlıklar da var.Ama arabanın elle tutulan tek yanı fiyat/performans iken hatta neredeyse çoğu alıcının tek alma nedeni bu iken, kalkıp D segmentinde en yüksek paraya en az donanım Avensis'te diyen birinin araç bilgisini sorgulamam dahi.Paket içeriklerini dahil etmeden sadece orta donanım seviyesi fiyatlarını veriyorum ki Avensis'in elegant extra paketi diğer markaların orta seviye donanımlarından 5-10 kalem artı özelliği vardır.2012 model Opel İnsignia 1.6  Edition  Elegance Paketi 62.734 TL,VW Passat Comfortline 1.4 TSI 62.700 TL, Ford Mondeo Titanium 1.6i EcoBoost 64,900 TL ,Toyota Avensis 1.6 Elegant Ekstra 60.650 TL.Birde segment öyle göz kararı anımsatma ile belirlenmez.Kriterler vardır ve sağlıyorsa o segmente dahil olur ya da giriş seviyesi lüks araç'tır d segmentinden başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Şubat 06, 2013, 12:44:14 »
Tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür edeyiyorum. Çok sağolunuz.

Yarın kısmetse  beyaz avensis elegant extra avensis aracı alacağım pazarlığını yaptım. 
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Şubat 06, 2013, 14:00:09 »

Yarın kısmetse  beyaz avensis elegant extra avensis aracı alacağım pazarlığını yaptım.

Yasin Bey hayırlı uğurlu olsun. İnanın pişman olmayacaksınız. :alkis:
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Şubat 06, 2013, 15:25:27 »
Teşekkür ederim İlker bey.  Allah kısmet ederse yarın bu iş bitecek. Otobüs biletini falan aldım.

Araç 5000 km ve garaj arabası. Orjinal.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Şubat 06, 2013, 16:49:55 »

Hayırlı olsun şimdiden, kazasız belasız güzel günlerde kullanırsınız inşallah.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Şubat 06, 2013, 16:52:48 »
Ali bey teşekkür ederim, sağolun.

Sattığım aracım LPG'liydi ve çok memnundum.  Fiyatı yüksek olan bu arabaya gidip direk LPG taktırmalımıyım? Garanti konusunda bilginiz varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Şubat 06, 2013, 17:49:39 »
Ali bey teşekkür ederim, sağolun.

Sattığım aracım LPG'liydi ve çok memnundum.  Fiyatı yüksek olan bu arabaya gidip direk LPG taktırmalımıyım? Garanti konusunda bilginiz varmı ?

LPG'li araçten memnunsanız ve çok kilometre yapıyorsanız Benzinli araba sizi mutsuz edebilir. Garanti konusunu bilmiyorum ama yılda 15.000 kilometrenin altında yol yapıyorsanız LPG taktırmak mantıklı olmayabilir.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Şubat 06, 2013, 18:01:15 »
Haklısınız ali bey bende de aynı sorun var yılda yapacağım km 4000 i geçmez sanırım ama aldığım carinada brc tüp vardı kullanıyorum ama malum benzinin 5 tl ye yaklaştığı ülkemizde başka çaremde yok gibi görünüyor kim istemez 3.0 camry binmeyi yoksa :)
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Şubat 07, 2013, 23:23:50 »
Hayırlı olsun,foto yayınlayın beyaz meleği görelim:)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Şubat 25, 2013, 10:44:07 »
Kendi açtığım konuya cevap vereyim :)

Aracımı 7 şubatta satın aldım. Bu süre zarfında yaklaşık 1000 km yol yaptım. Aracı tavsiye ederim.

Neden tavsiye ederim:

1- Yol tutuşu, verdiği güven.
2- Geniş iç mekan ve bagaj hacmi.
3- Şehir içi-uzun yol direksiyon keyfi.
4- Diğer aracıma göre daha sessiz olması
5- Yüksek hızlarda yine diğer aracıma göre hızı hissettirmemesi, motor sesini içine almaması.
6- Gösterişli bir araç olması
7- Fiyatına göre akla gelebilecek bütün donanımlara sahip olması.
8- LPG ile sorunsuz çalışması.

Eksi yanları:

1- Araç ağır olması sebebiyle ilk hızlanmalarda eğer gaza fazla basmazsanız hemen toplamıyor. Yakıt önemli değil derseniz 0 dan 100  km hıza 10-11 saniye arası çıkarsınız o ayrı.

2- Rampalara ya devirli gireceksiniz yada rampada küçük vitesle çıkacaksınız. Turbo beslemeli bir araçtan atmosferik avensise geçenler bu konuda hüsrana uğrayabilir. Ancak eski aracım honda civic' te atmosferik olduğu için ben sorun yaşamıyorum. Altını çizerek belirteyim araç rampada da vites küçültmek kaydıyla iyi gidiyor.

3- Debriyajımda ayağımı çekerken hafif bir tık diye ses geliyor. Servise gittim malesef orda ses yapmadı. Debriyaj kontrol edildi. Herhangibir problem yok denildi. Eve yaklaşırken aynı ses geldi. Oda nazar boncuğumuz olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Şubat 25, 2013, 17:30:51 »
Kendi açtığım konuya cevap vereyim :)

Aracımı 7 şubatta satın aldım. Bu süre zarfında yaklaşık 1000 km yol yaptım. Aracı tavsiye ederim.

Neden tavsiye ederim:

1- Yol tutuşu, verdiği güven.
2- Geniş iç mekan ve bagaj hacmi.
3- Şehir içi-uzun yol direksiyon keyfi.
4- Diğer aracıma göre daha sessiz olması
5- Yüksek hızlarda yine diğer aracıma göre hızı hissettirmemesi, motor sesini içine almaması.
6- Gösterişli bir araç olması
7- Fiyatına göre akla gelebilecek bütün donanımlara sahip olması.
8- LPG ile sorunsuz çalışması.

Eksi yanları:

1- Araç ağır olması sebebiyle ilk hızlanmalarda eğer gaza fazla basmazsanız hemen toplamıyor. Yakıt önemli değil derseniz 0 dan 100  km hıza 10-11 saniye arası çıkarsınız o ayrı.

2- Rampalara ya devirli gireceksiniz yada rampada küçük vitesle çıkacaksınız. Turbo beslemeli bir araçtan atmosferik avensise geçenler bu konuda hüsrana uğrayabilir. Ancak eski aracım honda civic' te atmosferik olduğu için ben sorun yaşamıyorum. Altını çizerek belirteyim araç rampada da vites küçültmek kaydıyla iyi gidiyor.

3- Debriyajımda ayağımı çekerken hafif bir tık diye ses geliyor. Servise gittim malesef orda ses yapmadı. Debriyaj kontrol edildi. Herhangibir problem yok denildi. Eve yaklaşırken aynı ses geldi. Oda nazar boncuğumuz olsun.

Yasin bey öncelikle aracınız hayırlı olsun. Gayet güzel özetlemişsiniz. Avensis tercih edecek arkadaşlar için yeterli bir bilgi. Benim de kafamdaki tek soru işareti rampada ağır kalması gibi yorumlardı.Ama aracı kullandıkça performansını daha iyi anlıyorsunuz. Ben iy iki de almışım diyorum. Size de tekrar hayırlı olsun. Hoşçakalın.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 25, 2013, 21:05:26 »
Tekrardan hayırlı olsun. Yeni kasa bize de nasip olur inşallah. Amin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Şubat 25, 2013, 21:31:32 »
Hayırlı olsun allah kazasıs belasız günlerde kullanmayı nasip etsin. :D
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Şubat 26, 2013, 09:19:18 »
Gökhan Bey, Osmlan Bey ve Cavit Bey hayırlı olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • o bir avensis...
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Şubat 26, 2013, 10:51:08 »
ben aracımı alalı 2 ay falan oldu.Markaya çamur atan arkadaşları sakın ola ciddiye almayın ama  size bilgi vererek marka model eleştirisi yapan arkadaşları dinleyin derim.Benim ilk toyota aracım avensis oldu. donanımı zengin comfortline/passat  tan üstün yanları var.f/p oranı yüksek bir araç.1000 km bakımına gittim servis ilgisi yüksek.araç eğer agresif kullanmassanız çok yakmıyor.Şehir içi ufak bir aracım olduğundan evin 2.aracı oldu sadece şehirdışı kullanımlarımda bineceğim.o yüzden LPG taktırmayacağım.toyota kalitesi tartışılmaz hocam sadece yaşanır:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Şubat 28, 2013, 22:40:46 »
Tekrar tekrar tavsiye ediyorum yine. Rice ederiz ne demek.

Bu arada yakıt ölçümü yaptınız mı. Diğer konuya yazdınız mı göremedim fakat ölçüm yaptıysanız bilgilenmek isteriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • caner kandemir
« Yanıtla #78 : Şubat 28, 2013, 23:04:02 »
iyi akşamlar avensisler güzel arabadır ama özellikler 98-01 arası avensisleri sağlamlık bakımından, konfor bakıından, yakıt bakımında tavsiye edererim yalnız yedek parça konuşunda asla tavsiye etmem genelde herkes bu kasaları corona veya carina ile parçaları aynı diye söylüyor ama söylendiği gibi her parçası aynı değil farklılıklar var bu da parçanın blunmasından hayli bi sıkıntı yaşatıyor. Teşekkür ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Mart 01, 2013, 00:50:25 »
Hayırlı olsun Yasin bey.
Camry 3.5