Gönderen Konu: Avensisi Tavsiye Edermisiniz ?  (Okunma sayısı 18642 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensisi Tavsiye Edermisiniz ?
« Yanıtla #40 : Ocak 31, 2013, 16:15:29 »
Malum hikaye vardır... Küçükken topun inşaata mı kaçtıda inşaattan korkarsın diye... Belki küçükken topu toyotaya kaçmıştır...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 31, 2013, 16:15:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 31, 2013, 17:03:05 »
Toyota'dan uzak durmanızı tavsiye ederim .

Bu neyin kafası arkadaşım, uzak durmak istiyorsan ne işin var burada?
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : Ocak 31, 2013, 17:10:53 »
Ali Yıldırım arkadaşım , şu arızalı toyotadan kurtulayım sizi burda kendinizle bırakacağım çok fazla merak etme. Siz buna layıksınız zaten devamm devammm.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #43 : Ocak 31, 2013, 17:14:36 »
Herkes benim yazdığım yoruma atıfta bulunmuş. Sıfır aldığım toyota yağ yaktığı ve toyota bunu gidermediği için bence kalitesini ispatlamıştır. Şimdi bazı arkadaşlar çıkıcak elektro-mekanik bir cihaz arıza çıkabilir diyecek. Buna itirazımız yok zaten garantili araç olduğu için alırsın aracı değiştirirsin yenisi ve sıkıntısı olmayanla 30 binde arabaya motor yapmak neyin memnuniyetidir. Fakat şunu farkettim bazı kullanıcılara bunu yapmak marka değerini daha da yükseltiyor. Şu araçtan zararsız gün kurtulayım zaten sizi size bırakacağım. Arkadaşı da uyardım o kadar para verip bu zihniyette ki bir firmadan araç almasın diye. Meraklı arkadaşlara duyurulur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 31, 2013, 17:21:31 »
2010-2011 avensisler güzel araçlardır, ancak malzeme kalitesi eski kasalara göre daha düşük. Ancak 1.6 motorlusu bile (132bg) rahatlıkla kaldırır avensisi. Ancak dik yokuşta 1. viteste bayıldığı da oldu (kocaelide çok dik bir yokuş var bilenler bilir orada)

Yıllarca sorunsuz binilecek, problemsiz bir araçtır. Özellikle 1.6 lar çok az değer kaybeder 2.elde (3 sene önce 30.000tl olan 2005 1.6 avensisler bugün de 30.000tl) Sonuç olarak kesinlikle öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ocak 31, 2013, 17:29:11 »
Herkes benim yazdığım yoruma atıfta bulunmuş. Sıfır aldığım toyota yağ yaktığı ve toyota bunu gidermediği için bence kalitesini ispatlamıştır. Şimdi bazı arkadaşlar çıkıcak elektro-mekanik bir cihaz arıza çıkabilir diyecek. Buna itirazımız yok zaten garantili araç olduğu için alırsın aracı değiştirirsin yenisi ve sıkıntısı olmayanla 30 binde arabaya motor yapmak neyin memnuniyetidir. Fakat şunu farkettim bazı kullanıcılara bunu yapmak marka değerini daha da yükseltiyor. Şu araçtan zararsız gün kurtulayım zaten sizi size bırakacağım. Arkadaşı da uyardım o kadar para verip bu zihniyette ki bir firmadan araç almasın diye. Meraklı arkadaşlara duyurulur...

Yüce yaradan da onca insan yaratırken arada arızalılar sunmuş yeryüzüne nasip yani bu işler... O bile arızalıları es geçmemişken yaratılanların tasarladıklarının hatasız olmasını bekleyemeyiz sizinde kabul ettiğiniz üzere, ancak gel gelelim ki karşımıza biri arızalı çıktı diye bütün insanoğlunu arızalı deyip insanlar deli diye bağırıp gezmeli mi?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #46 : Ocak 31, 2013, 17:32:27 »
Maşallah maşallah forum deha kaynıyor , yaradana şükür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ocak 31, 2013, 17:38:32 »
Maşallah maşallah forum deha kaynıyor , yaradana şükür.

Yavuz Bey,

Sizin yaşamış olduğunuz problem ile ilgili tepkiniz haklı olabilir fakat burası bir Toyota forumu ve burada sadece sorunu olan araç sahipleri yok. Biz yıllardır Toyota kullanıp hiç sorun yaşamamış üyeleri de olan fakat sizin gibi araçlarında sorunları olan üyeleri de barındıran bir forumuz. Doğal olarak eleştiri ile karalama arasındaki ince ayrıntıya dikkat ederek eleştiri boyutunda kalmanız forum kurallarına ve diğer Toyota sahiplerine karşı biraz daha saygılı olmanızı rica ediyoruz.

Eleştirmek ile karalamak arasındaki ince çizgi ayırıp ayıramamak ise size kalmış, ayıramayacaksanız lütfen forum huzurunu kaçıracak mesajlarınızı kendinize saklayın.

Teşekkürler.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ocak 31, 2013, 17:43:03 »
::)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #49 : Ocak 31, 2013, 17:45:30 »
Herkese iyi sohbetler istediğiniz aracı seçin benim görüşüme göre Toyota son 3-4 senedir kalitesini çok kaybetti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ocak 31, 2013, 17:54:12 »
Herkese iyi sohbetler istediğiniz aracı seçin benim görüşüme göre Toyota son 3-4 senedir kalitesini çok kaybetti.

Bakın bu şekilde söylemek ile ilk söylediğiniz şekil arasında bile dağlar kadar fark var. Buradaki en büyük sorun Toyota'dan beklentilerin çok yüksek olması ve bu beklentinin son 3-4 yıl içinde tam olarak karşılanmaması gibi duruyor. Sorunlu araçlar sahipleri kadar bizleri de üzmektedir fakat bu kötüleme ile çözülemiyor maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 31, 2013, 18:01:06 »

beğenmiyorsanız almazsınız tabi ki. kimsenin sizi toyota almaya zorladığını düşünmüyorum. ama diğer marka araçları da inceleyin sizin gibi markadan bıkan bir çok araç sahibi vardır. herkesin etrafında örnekler de mevcuttur. form da sadece toyota kullanan da yok, diğer marka kullanıcıları da vardır.

diğer konu ise arkadaşlarımın da bahsettiği gibi karalama farklı bir olaydır ve siz bunu yapıyorsunuz. hoş bir davranış değil.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #52 : Ocak 31, 2013, 18:24:59 »
Canınızın yanmasını istemem yaşayan biri olarak ama bu şekilde sıkıntılarla karşılaşmak insanı gerçekten çok değişik bakış açılarına yönlendiriyor. Siz beni şuan anlayamazsanız , dilerim ki o pozisyona düşmezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ocak 31, 2013, 18:38:04 »
Canınızın yanmasını istemem yaşayan biri olarak ama bu şekilde sıkıntılarla karşılaşmak insanı gerçekten çok değişik bakış açılarına yönlendiriyor. Siz beni şuan anlayamazsanız , dilerim ki o pozisyona düşmezsiniz.

Burada sizi anlamayacak arkadaşlar olacaktır elbet ama emin olun yıllardır yaptığım birikimi bir kalemde araba için harcayan biri olarak nasıl bir duygu içinde olduğunuzu tahmin ediyorum. Bu konuda daha önce tecrübeleri olan arkadaşlarımız tecrübelerini özel mesaj yolu ile size aktarabilir ama siz direk gelip tu ka ka derseniz kimse size yardım etmek istemez. Sorununuz için çözüm yardımı talebinizi yazsanız emin olun buradaki en fanatik Toyotacı bile size çözüm önerisi yazacaktır. Eleştiri ile karalama arasındaki ince çizgiyi iki kelime ile değişiyor maalesef :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ocak 31, 2013, 19:06:25 »
2010-2011 avensisler güzel araçlardır, ancak malzeme kalitesi eski kasalara göre daha düşük. Ancak 1.6 motorlusu bile (132bg) rahatlıkla kaldırır avensisi. Ancak dik yokuşta 1. viteste bayıldığı da oldu (kocaelide çok dik bir yokuş var bilenler bilir orada)

Yıllarca sorunsuz binilecek, problemsiz bir araçtır. Özellikle 1.6 lar çok az değer kaybeder 2.elde (3 sene önce 30.000tl olan 2005 1.6 avensisler bugün de 30.000tl) Sonuç olarak kesinlikle öneririm.

o yokuş karayolları yönetmeliğine aykırı, %15 eğimli yokuş mu olur ? :D o yokuşu referans göstermezsek diğer yokuşlarda rahat bir şekilde 2-3. vitesle çıkar. :D hatta devirli girilirse 4 ile bile çıkabilir.5 ile çıkartabilen arkadaşlar aramızda mevcuttur belki  :nija: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis 2.0 Premium Multidrive S
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '10
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Şubat 02, 2013, 01:37:54 »
Candoğan Bey
1.6 Avensis'in 2.0'dan az yaktığına dair elimde teknik bir veri mevcut değil. Yazımda da sözünü etmiştim, arkadaşın 1.6'sı da 40 kuruş civarı yakıyor, benim 2.0 da 40 kuruş civarı yakıyor. Yine 1.6 binen bir başka arkadaşım performansından şikayetçi. Kimi yerde aracın kesildiğini, çekmediğini falan söylüyor. Ben hiç 1.6 Avensis kullanmadım, o yüzden yakıtını bire bir ölçümlemiş değilim. Ancak sohbetlerden anladığım kadarıyla benim aracın yakıtı emsal araçlardan daha düşük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Şubat 02, 2013, 01:46:42 »
Aldığım bir duyuma göre, Toyota artık Avensis üretmeyecekmiş yani şu anki kasa,T27, son...
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis 2.0 Premium Multidrive S
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '10
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Şubat 02, 2013, 01:52:44 »
O zaman her daim son model Avensis biniyor olacağım :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Şubat 02, 2013, 02:00:31 »
Aynen,.. :)
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Şubat 02, 2013, 13:52:25 »
Yavuz bey iletişim konusunda ortak notkada buluşmak güzel.Sizin aracınızda sorunlar yaşamanız üzücü.Aracınızlar ilgili yardımcı olabileceğimiz bir konu olabilir.Önce yaşadığınız sıkıntılar konusunda bir forumda bir arama yapınız.Sonra sorunlarınızı paylaşırsanız eminim yardımcı olacağımız noktalar oalcaktır.Tabi unutulmamması gereken bir husus var.Forumun toyota fabrikası ve şirketi  ile hiç bir organik bağı yoktur.Hayran forumudur ve paylaşılan bilgilerin sorumluluğu uygulayan kişiye aittir.

Daha güzel günlere...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...