Gönderen Konu: Avensisi Tavsiye Edermisiniz ?  (Okunma sayısı 18641 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Avensisi Tavsiye Edermisiniz ?
« : Ocak 17, 2013, 16:06:56 »
Merhaba değerli toyota kullanıcıları.

Naçizane 2005 model honda civic sahibiyim. Yaklaşık 5 yıldır aracımı kullanıyorum ve memnunum. Önümüzdeki dönemde araç değiştirmek fikri hasıl oldu. İnsan değişiklik istiyor.

Yakında 4 kişilik aile olacağız Allah izin verirse.

Eşimin memleketi sebebiyle uzun yola dönemsel olarak çıkmaktayız. Dolayısıyla konfor ve bagaj hacmi önemli detaylar bizim için. Son zamanlarda avensisi inceliyorum. 1,6 dizeli olsa gözü kapalı alınacak araba olarak görüyorum.

İnternetten gezindiğime göre yeni kasa makul fiyatlı araçlarda var.

Velhasıl özellikle yeni kasa ve makyajlı yeni kasa avensis kullanıcılarının yorumlarını çok merak ediyorum. Ek olarak LPG uygulaması ve garanti koşullarından da söz ederseniz memnun kalırım.  Teşekkür ederim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Avensisi Tavsiye Edermisiniz ?
« : Ocak 17, 2013, 16:06:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensisi Tavsiye Edermisiniz ?
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2013, 19:05:05 »
Yasin Bey öncelikle foruma hoş geldiniz.
4 ay boyunca yaptığım araç araştırması sonucunda (passat,jetta,insignia,corolla,avensis araştırması ve test sürüşleri), 15 gün önce makyajlı kasa Avensisimi teslim aldım. Araç hakkındaki yorumları okuduğumda performans açısından kafamda soru işaretleri vardı. Önceki aracım 2005 Focus HB. de atmosferik motora sahip olduğu için aracın performansı beni hayal kırıklığına uğratmadı. Sanırım daha önce turbo dizel araç kullananlar performanstan şikayetçi. Sonuç olarak donanım, konfor ve performans olarak her bindiğimde iyiki almışım dediğim bir aracım var. Araç çok sessiz, yol sesi neredeyse hiç almıyor (Sanırım bunda daha önce ford kullanmış olmam da etkili). Daha önce toyota kullanmadığım için kafamda oluşan soru işaretleri araca her oturduğumda kafamdan teker teker siliniyor. Elegant Extra donanımında bulunan Deri-Nubuk kombinli bej döşeme aracın iç mekanına çok ferah bir görünüm kazandırmış. Yakıt olarak araç henüz 150km de, full şehiriçi kullanım yakıt değeri 9.2lt/100km. 2500-3000 km sonrası şehir içi 8-8.5 lt görebilirsem benim için yeterli olacaktır. Kısacası Avensis gerçekten kaliteli ve f/p nedeniyle kesinlikle tavsiye edilecek bir otomobil.
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2013, 23:12:04 »
dizel seçin derim harika bi araç 3 yıl dan bu yana kullanıyorum 2,0 motor olup bu kadar az yakıt yakan bi araç görmedim.performansa diyecek hiç bi lafım yok uçuyoruz.virajlara cok sert dalıyorum en ufak bi yatırma bile olmuyor araçta.çok güven veren araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2013, 23:59:33 »
Yasin bey, benim gemim, pardon arabam diyecektim ( gemi gibi araba ya, ondan dilim sürçtü!) makyajlı olanı değil yani 2011 kasa elegant extra ancak araç gerçekten çok güzel ve bunu diğer marka araçları gördükçe/tecrübe ettikçe iyi ki de almışım diyorum. Lpg konusuna gelince, bildiğim kadarı ile lpg ile uyumlu bir araç ve eğer bayiilerin anlaşmalı lpg firmalarına işlem yaptırırsanız garanti extra devam etmekte hatta bu işlemi anahtar teslimi yapan bayiilerde var. Benim aracımda lpg yok ve de düşünmüyorum ( en azından şimdilik) ama memnuniyet yüzdem %98.
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2013, 01:17:52 »
merhaba  Yasin bey avensis denince akla ilk gelen şey biz toyotacilar arasında güven kalite sağlamlıktir. Bu örnekleri çoğaltadabiliriz sizin bu aracdan pişman olma olasılığınız gerçekden çok düşük. Bu arac rakiplerini örnek degil rakipleri tarafindan örnek alinan bir aractir  ;)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2013, 10:18:18 »
Yasin Bey öncelikle foruma hoş geldiniz.
4 ay boyunca yaptığım araç araştırması sonucunda (passat,jetta,insignia,corolla,avensis araştırması ve test sürüşleri), 15 gün önce makyajlı kasa Avensisimi teslim aldım. Araç hakkındaki yorumları okuduğumda performans açısından kafamda soru işaretleri vardı. Önceki aracım 2005 Focus HB. de atmosferik motora sahip olduğu için aracın performansı beni hayal kırıklığına uğratmadı. Sanırım daha önce turbo dizel araç kullananlar performanstan şikayetçi. Sonuç olarak donanım, konfor ve performans olarak her bindiğimde iyiki almışım dediğim bir aracım var. Araç çok sessiz, yol sesi neredeyse hiç almıyor (Sanırım bunda daha önce ford kullanmış olmam da etkili). Daha önce toyota kullanmadığım için kafamda oluşan soru işaretleri araca her oturduğumda kafamdan teker teker siliniyor. Elegant Extra donanımında bulunan Deri-Nubuk kombinli bej döşeme aracın iç mekanına çok ferah bir görünüm kazandırmış. Yakıt olarak araç henüz 150km de, full şehiriçi kullanım yakıt değeri 9.2lt/100km. 2500-3000 km sonrası şehir içi 8-8.5 lt görebilirsem benim için yeterli olacaktır. Kısacası Avensis gerçekten kaliteli ve f/p nedeniyle kesinlikle tavsiye edilecek bir otomobil.

Hoşbulduk İlker Bey.

Merakıma bağışlayın aracınızı ne kadara aldınız ?
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 18, 2013, 10:19:34 »
dizel seçin derim harika bir araç 3 yıl dan bu yana kullanıyorum 2,0 motor olup bu kadar az yakıt yakan bir araç görmedim.performansa diyecek hiç bir lafım yok uçuyoruz.virajlara cok sert dalıyorum en ufak bir yatırma bile olmuyor araçta.çok güven veren araç.

Serhan Bey, olursa makyajlı kasa düşünüyorum ki onların 2. 0 fiyatları malum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2013, 10:24:55 »
Yasin bey, benim gemim, pardon arabam diyecektim ( gemi gibi araba ya, ondan dilim sürçtü!) makyajlı olanı değil yani 2011 kasa elegant extra ancak araç gerçekten çok güzel ve bunu diğer marka araçları gördükçe/tecrübe ettikçe iyi ki de almışım diyorum. Lpg konusuna gelince, bildiğim kadarı ile lpg ile uyumlu bir araç ve eğer bayiilerin anlaşmalı lpg firmalarına işlem yaptırırsanız garanti extra devam etmekte hatta bu işlemi anahtar teslimi yapan bayiilerde var. Benim aracımda lpg yok ve de düşünmüyorum ( en azından şimdilik) ama memnuniyet yüzdem %98.

Ufuk Bey, bizde eşimle tamda "gemi gibi" araba diyorduk. Aileme bagajıyla birlikte fazlasıyla yetecek büyüklüğe sahip olduğunu düşünüyorum. Tek kafamı karıştıran durum yakıtı. Tamam yakıt değerleri makul ama benzin fiyatları da ortada. Şuanki aracımla 4,5 senede 70.000 km yol yapmışım. Ortalamam yıllık 15.000 km'ye denk geliyor.  Sırf dizel olsun diyede C sınıfı araç almak istemiyorum açıkçası.

İlker Bey'e de sordum gerçi merakıma bağışlayın siz kaç aldınız aracı ?

Nette şuan bir ilan var ve yeni kasayı 42500 TL diyor. Arka iki çamurluk boyalıymış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2013, 11:25:52 »
Özellikle uzun yolda aracın tüketim değerlerini makul sürüş ile 7 lt/100 km ye düşürmeniz çok kolay.Kocaeli-Adana arası yaptığımız yolculukta ortalama yakıtımız 7 litre oldu.Araç Avensis 1,6 elegante .Aile için bağaj kapasitesi yeterli hatta lpgde simit tank kullanırsanız fazla bile.Toyotalarda en çok tercih edilen lpg sistemleri brc ve prins.Ben corollaya brc mercedese ise prins uygulatmıştım.
Şimdiden aracınız hayırlı olsun.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2013, 12:09:59 »
Özellikle uzun yolda aracın tüketim değerlerini makul sürüş ile 7 lt/100 km ye düşürmeniz çok kolay.Kocaeli-Adana arası yaptığımız yolculukta ortalama yakıtımız 7 litre oldu.Araç Avensis 1,6 elegante .Aile için bağaj kapasitesi yeterli hatta lpgde simit tank kullanırsanız fazla bile.Toyotalarda en çok tercih edilen lpg sistemleri brc ve prins.Ben corollaya brc mercedese ise prins uygulatmıştım.
Şimdiden aracınız hayırlı olsun.

Mehmet Ali Bey, bilgi için teşekkür ederim. Rahat binmek adına LPG şart sanırım.

Bu arada yeni kasa avensislerin piyasası nedir ? Nette çeşitli fiyatlar var.  43'ten başlıyor.

Mesela şu ilan nasıl?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2011-beyaz-toyota-elegant-extra-yeni-kasa-full-6-ileri-manuel-111632926/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 18, 2013, 12:15:18 »
Mehmet Ali Bey, bilgi için teşekkür ederim. Rahat binmek adına LPG şart sanırım.

Bu arada yeni kasa avensislerin piyasası nedir ? Nette çeşitli fiyatlar var.  43'ten başlıyor.

Mesela şu ilan nasıl?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2011-beyaz-toyota-elegant-extra-yeni-kasa-full-6-ileri-manuel-111632926/detay

İlandaki araç iyi araç.
Fakat neden herkes ilanlarında full ibaresini kullanır anlamıyorum.

Avensis oldukça başarılı bir modeldir, uzun yolda yormaz, ş.içinde cüssesine ve segmentine göre ekonomiktir, duruşuyla prestijinizi artırır.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 18, 2013, 12:22:38 »
İlandaki araç iyi araç.
Fakat neden herkes ilanlarında full ibaresini kullanır anlamıyorum.

Avensis oldukça başarılı bir modeldir, uzun yolda yormaz, ş.içinde cüssesine ve segmentine göre ekonomiktir, duruşuyla prestijinizi artırır.

Sercan Bey, az evvel ilan sahibini aradım. Aracın iki adet hasar kaydı varmış. Ve toplam 4000 TL tutmuş. İlan sahibi " biz alırken öyle aldık, o yüzden piyasa fiyatının altına veriyoruz" dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 18, 2013, 12:35:51 »
Sercan Bey, az evvel ilan sahibini aradım. Aracın iki adet hasar kaydı varmış. Ve toplam 4000 TL tutmuş. İlan sahibi " biz alırken öyle aldık, o yüzden piyasa fiyatının altına veriyoruz" dedi.

Buraya aslında bizlerden çok sizlerin yorumu daha önemli sebebi ise aracı siz kullanacaksınız bir de sizin boya takıntınız var mıdır? Yani fabrikadan çıktığı gibi mi kullanmak isterseniz yoksa çok da mühim değil boya sorun değil mi dersiniz?

Şahsi fikrim aracı alıp kullanacaksanız uzun süre ve uzun kmlerde bence alınır pazarlık yapılarak.

Mehmet Ali abininde boya takıntısı yoktur mesela o da aynı şekilde tavsiye edecektir, ama aracı görmeden de net bir yorum yapmamız yanlış. Servislerinin yapılıp yapılmadığına bakınız, km si hakkında bilgi alınız (orjinal olduğunu onaylamanız gerek), bir de içinize sinmeli.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 18, 2013, 13:04:49 »

Hoşbulduk İlker Bey.

Merakıma bağışlayın aracınızı ne kadara aldınız ?

Yasin Bey aracı Aralık ayındaki fiyatlarla, Ocak 2013  teslim herşey dahil ve birkaç hediye ile 56000 TL ye aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 18, 2013, 14:14:20 »
Yasin Bey aracı Aralık ayındaki fiyatlarla, Ocak 2013  teslim herşey dahil ve birkaç hediye ile 56000 TL ye aldım.

Allah güle güle kullanmayı nasip etsin. Şuan 60.000 TL'nin üzerinde. Zannedersem yıl sonundaki kampanyadan almışsınız. LGP dünüyormusunuz yada LPG ile ilgili garanti koşulları hakkında görüşmüşlüğünüz varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 18, 2013, 14:17:34 »
Buraya aslında bizlerden çok sizlerin yorumu daha önemli sebebi ise aracı siz kullanacaksınız bir de sizin boya takıntınız var mıdır? Yani fabrikadan çıktığı gibi mi kullanmak isterseniz yoksa çok da mühim değil boya sorun değil mi dersiniz?

Şahsi fikrim aracı alıp kullanacaksanız uzun süre ve uzun kmlerde bence alınır pazarlık yapılarak.

Mehmet Ali abininde boya takıntısı yoktur mesela o da aynı şekilde tavsiye edecektir, ama aracı görmeden de net bir yorum yapmamız yanlış. Servislerinin yapılıp yapılmadığına bakınız, km si hakkında bilgi alınız (orjinal olduğunu onaylamanız gerek), bir de içinize sinmeli.

Sercan bey tamam doğru söylüyorsunuz ama toplam 4500 TL hasar kaydı varsa iyi darbe yemiş anlamına gelmez mi ? İki çamurluğa sadece boya yapılsa taş çatlasın 1000 TL olur. Yanlışsam düzeltin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 18, 2013, 14:22:04 »
Allah güle güle kullanmayı nasip etsin. Şuan 60.000 TL'nin üzerinde. Zannedersem yıl sonundaki kampanyadan almışsınız. LGP dünüyormusunuz yada LPG ile ilgili garanti koşulları hakkında görüşmüşlüğünüz varmı ?
Teşekkür ederim. LPG konusunu şu anda düşünmüyorum, senede 10 bin km ancak yapıyorum.  Ancak aracı alırken bu konuyu görüşmüştüm. Yetkili, LPG montajı sonrası motor ve yakıt besleme kısımlarının garanti dışı kaldığını ancak bazı LPG dönüşümü yapan markalarının (Prince, BRC gibi) problemin kendilerinden kaynaklandığına ait belge isteyip bu masrafları karşıladıklarını söylemişti. Ancak forumda LPG uygulaması yaptıran arkadaşlar var. Valvematic motorların LPG ye uyumlu olduğu ve bir problem çıkarmadığı söyleniyor. Kendileri size LPG konusunda daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 18, 2013, 14:26:49 »

Sercan bey tamam doğru söylüyorsunuz ama toplam 4500 TL hasar kaydı varsa iyi darbe yemiş anlamına gelmez mi ? İki çamurluğa sadece boya yapılsa taş çatlasın 1000 TL olur. Yanlışsam düzeltin.

Yasin bey yanlışsınız iki kaza sonucu 4000 ya da 4500 tl lik hasar kaydı aşırı bir hasar kaydı değildir.

Darbe sonucu oluşmuş göçüklerin bedeli olabilir mesela, kaportacıdan geçmiştir boyanmıştır bu bedeller çıkabilir neticede sanayi ortamında bir fiyat çıkarılmıyor araca. Servisin fiyatları oldukça kabarıktır.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 18, 2013, 14:27:35 »
Teşekkür ederim. LPG konusunu şu anda düşünmüyorum, senede 10 bin km ancak yapıyorum.  Ancak aracı alırken bu konuyu görüşmüştüm. Yetkili, LPG montajı sonrası motor ve yakıt besleme kısımlarının garanti dışı kaldığını ancak bazı LPG dönüşümü yapan markalarının (Prince, BRC gibi) problemin kendilerinden kaynaklandığına ait belge isteyip bu masrafları karşıladıklarını söylemişti. Ancak forumda LPG uygulaması yaptıran arkadaşlar var. Valvematic motorların LPG ye uyumlu olduğu ve bir problem çıkarmadığı söyleniyor. Kendileri size LPG konusunda daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir.

Teşekkür ederim. Önce bir satın almak lazım. Doğrusunu söylemek gerekirse şuan ikinci el bir avensis almaya imkanım var ancak halilazırdaki aracımdan da memnunum. 4,5 sene oldu ve eşim değiştirelim diyor. Ailemize iki ay içinde yeni bir fert daha katılacak kısmet olursa ve avensis olursa bagaj yönünden daha bir işimi görecek.

Bakalım hayırlısı diyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 18, 2013, 14:30:59 »
Yasin bey yanlışsınız iki kaza sonucu 4000 ya da 4500 tl lik hasar kaydı aşırı bir hasar kaydı değildir.

Darbe sonucu oluşmuş göçüklerin bedeli olabilir mesela, kaportacıdan geçmiştir boyanmıştır bu bedeller çıkabilir neticede sanayi ortamında bir fiyat çıkarılmıyor araca. Servisin fiyatları oldukça kabarıktır.

Evet bir anlamda doğru söylüyorsunuz, araç sahibide serviste yapıldığını söyledi. Ama bir düşünün öyle bile olmuş olsa aracın piyasasını ciddi manada düşürmüş. Arabanın fiyat durumu görecelidir ama benim gibi kamu görevlisine göre yüksek rakamlar sayılır.