0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yasin Bey öncelikle foruma hoş geldiniz. 4 ay boyunca yaptığım araç araştırması sonucunda (passat,jetta,insignia,corolla,avensis araştırması ve test sürüşleri), 15 gün önce makyajlı kasa Avensisimi teslim aldım. Araç hakkındaki yorumları okuduğumda performans açısından kafamda soru işaretleri vardı. Önceki aracım 2005 Focus HB. de atmosferik motora sahip olduğu için aracın performansı beni hayal kırıklığına uğratmadı. Sanırım daha önce turbo dizel araç kullananlar performanstan şikayetçi. Sonuç olarak donanım, konfor ve performans olarak her bindiğimde iyiki almışım dediğim bir aracım var. Araç çok sessiz, yol sesi neredeyse hiç almıyor (Sanırım bunda daha önce ford kullanmış olmam da etkili). Daha önce toyota kullanmadığım için kafamda oluşan soru işaretleri araca her oturduğumda kafamdan teker teker siliniyor. Elegant Extra donanımında bulunan Deri-Nubuk kombinli bej döşeme aracın iç mekanına çok ferah bir görünüm kazandırmış. Yakıt olarak araç henüz 150km de, full şehiriçi kullanım yakıt değeri 9.2lt/100km. 2500-3000 km sonrası şehir içi 8-8.5 lt görebilirsem benim için yeterli olacaktır. Kısacası Avensis gerçekten kaliteli ve f/p nedeniyle kesinlikle tavsiye edilecek bir otomobil.
dizel seçin derim harika bir araç 3 yıl dan bu yana kullanıyorum 2,0 motor olup bu kadar az yakıt yakan bir araç görmedim.performansa diyecek hiç bir lafım yok uçuyoruz.virajlara cok sert dalıyorum en ufak bir yatırma bile olmuyor araçta.çok güven veren araç.
Yasin bey, benim gemim, pardon arabam diyecektim ( gemi gibi araba ya, ondan dilim sürçtü!) makyajlı olanı değil yani 2011 kasa elegant extra ancak araç gerçekten çok güzel ve bunu diğer marka araçları gördükçe/tecrübe ettikçe iyi ki de almışım diyorum. Lpg konusuna gelince, bildiğim kadarı ile lpg ile uyumlu bir araç ve eğer bayiilerin anlaşmalı lpg firmalarına işlem yaptırırsanız garanti extra devam etmekte hatta bu işlemi anahtar teslimi yapan bayiilerde var. Benim aracımda lpg yok ve de düşünmüyorum ( en azından şimdilik) ama memnuniyet yüzdem %98.
Özellikle uzun yolda aracın tüketim değerlerini makul sürüş ile 7 lt/100 km ye düşürmeniz çok kolay.Kocaeli-Adana arası yaptığımız yolculukta ortalama yakıtımız 7 litre oldu.Araç Avensis 1,6 elegante .Aile için bağaj kapasitesi yeterli hatta lpgde simit tank kullanırsanız fazla bile.Toyotalarda en çok tercih edilen lpg sistemleri brc ve prins.Ben corollaya brc mercedese ise prins uygulatmıştım.Şimdiden aracınız hayırlı olsun.
Mehmet Ali Bey, bilgi için teşekkür ederim. Rahat binmek adına LPG şart sanırım.Bu arada yeni kasa avensislerin piyasası nedir ? Nette çeşitli fiyatlar var. 43'ten başlıyor.Mesela şu ilan nasıl?http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2011-beyaz-toyota-elegant-extra-yeni-kasa-full-6-ileri-manuel-111632926/detay
İlandaki araç iyi araç.Fakat neden herkes ilanlarında full ibaresini kullanır anlamıyorum.Avensis oldukça başarılı bir modeldir, uzun yolda yormaz, ş.içinde cüssesine ve segmentine göre ekonomiktir, duruşuyla prestijinizi artırır.
Sercan Bey, az evvel ilan sahibini aradım. Aracın iki adet hasar kaydı varmış. Ve toplam 4000 TL tutmuş. İlan sahibi " biz alırken öyle aldık, o yüzden piyasa fiyatının altına veriyoruz" dedi.
Hoşbulduk İlker Bey.Merakıma bağışlayın aracınızı ne kadara aldınız ?
Yasin Bey aracı Aralık ayındaki fiyatlarla, Ocak 2013 teslim herşey dahil ve birkaç hediye ile 56000 TL ye aldım.
Buraya aslında bizlerden çok sizlerin yorumu daha önemli sebebi ise aracı siz kullanacaksınız bir de sizin boya takıntınız var mıdır? Yani fabrikadan çıktığı gibi mi kullanmak isterseniz yoksa çok da mühim değil boya sorun değil mi dersiniz? Şahsi fikrim aracı alıp kullanacaksanız uzun süre ve uzun kmlerde bence alınır pazarlık yapılarak.Mehmet Ali abininde boya takıntısı yoktur mesela o da aynı şekilde tavsiye edecektir, ama aracı görmeden de net bir yorum yapmamız yanlış. Servislerinin yapılıp yapılmadığına bakınız, km si hakkında bilgi alınız (orjinal olduğunu onaylamanız gerek), bir de içinize sinmeli.
Allah güle güle kullanmayı nasip etsin. Şuan 60.000 TL'nin üzerinde. Zannedersem yıl sonundaki kampanyadan almışsınız. LGP dünüyormusunuz yada LPG ile ilgili garanti koşulları hakkında görüşmüşlüğünüz varmı ?
Sercan bey tamam doğru söylüyorsunuz ama toplam 4500 TL hasar kaydı varsa iyi darbe yemiş anlamına gelmez mi ? İki çamurluğa sadece boya yapılsa taş çatlasın 1000 TL olur. Yanlışsam düzeltin.
Teşekkür ederim. LPG konusunu şu anda düşünmüyorum, senede 10 bin km ancak yapıyorum. Ancak aracı alırken bu konuyu görüşmüştüm. Yetkili, LPG montajı sonrası motor ve yakıt besleme kısımlarının garanti dışı kaldığını ancak bazı LPG dönüşümü yapan markalarının (Prince, BRC gibi) problemin kendilerinden kaynaklandığına ait belge isteyip bu masrafları karşıladıklarını söylemişti. Ancak forumda LPG uygulaması yaptıran arkadaşlar var. Valvematic motorların LPG ye uyumlu olduğu ve bir problem çıkarmadığı söyleniyor. Kendileri size LPG konusunda daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir.
Yasin bey yanlışsınız iki kaza sonucu 4000 ya da 4500 tl lik hasar kaydı aşırı bir hasar kaydı değildir.Darbe sonucu oluşmuş göçüklerin bedeli olabilir mesela, kaportacıdan geçmiştir boyanmıştır bu bedeller çıkabilir neticede sanayi ortamında bir fiyat çıkarılmıyor araca. Servisin fiyatları oldukça kabarıktır.