Gönderen Konu: Avensisi Tavsiye Edermisiniz ?  (Okunma sayısı 18643 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensisi Tavsiye Edermisiniz ?
« Yanıtla #20 : Ocak 18, 2013, 14:34:36 »
İlandaki araç iyi araç.
Fakat neden herkes ilanlarında full ibaresini kullanır anlamıyorum.

Avensis oldukça başarılı bir modeldir, uzun yolda yormaz, ş.içinde cüssesine ve segmentine göre ekonomiktir, duruşuyla prestijinizi artırır.
İlandaki araç fena değil.Expertiz raporu alınarak değerlendirilebilir.Onun dışında şayet kısa sürede satma düşünceniz olacaksa corolla ikinc elde daha güçlü.Tabi evensisin gerisinde kaldığını söylemeye gerek yok.Mesela avensisin dönüş çapı baya küçük.İki kaldırım arası tam dönüyor mesela.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 18, 2013, 14:34:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 18, 2013, 14:43:19 »
İlandaki araç fena değil.Expertiz raporu alınarak değerlendirilebilir.Onun dışında şayet kısa sürede satma düşünceniz olacaksa corolla ikinc elde daha güçlü.Tabi evensisin gerisinde kaldığını söylemeye gerek yok.Mesela avensisin dönüş çapı baya küçük.İki kaldırım arası tam dönüyor mesela.

Kısa sürede satmak gibi niyetim yok. Dediğim gibi şuanki aracım 4,5 yıldır bende. Telefonda görüştüğüm ilan sahibi " expertiz raporuyla aldım, ikinci sahibiyim" dedi. 

Bu arada dönüş çapı küçük demişsiniz. Bu handikap değilmidir ?
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 18, 2013, 18:07:02 »
Kısa sürede satmak gibi niyetim yok. Dediğim gibi şuanki aracım 4,5 yıldır bende. Telefonda görüştüğüm ilan sahibi " expertiz raporuyla aldım, ikinci sahibiyim" dedi. 

Bu arada dönüş çapı küçük demişsiniz. Bu handikap değilmidir ?
şehir içi için büyük bir avantajdır bu tip arabalarda ... ben bu ilandaki aracın aynısını kullanıyorum ...http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-memurdan-10,000km-de-2012-model-avensis-bakmadan-gecmeyin-111927481/detay/ makyajsız kasa yani... ekonominiz el verir ise makyajlı kasa almanızı tavsiye ederim iç mekanı açık renk kullanılarak çok güzel bir hale gelmiş .... gerçi ben corollamdada açık renk almadım malum çabuk batıyor...

yakıt tüketimi karma 7.6 çok rahat yakalanıyor .... uzun yolda daha çok kullandığım için benim için yakıt tüketimi sorun olmuyor... mart ayı gibi prins taktırmayı düşünüyorum brc de olabilir lpg uyumlu bir motor kullanan arkadaşlar var... şehir içi yakıt tüketimim 8.5 9 litre civarında bu dahada düşebilirde yükselebilirde  aslında kişiye ve kullanıma bağlı olarak genel olarak memnunun aracım gözüm kapalı tavsiye ederim ... 1 2 ucuza alcam diye de riske atmayın kendinizi ... performans konusunda alt devirler cansız bir araba ama devir yükseldikçe 132 bg in hakkınıda veriyor o konudada içiniz rahat olsun .... bu başlıktaki videoyuda kendim çektim ... http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42465.msg573067#msg573067 ben tavsiye ederim ama imkanınız varsa makyajlı kasası daha şık ...
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 21, 2013, 10:59:48 »
şehir içi için büyük bir avantajdır bu tip arabalarda ... ben bu ilandaki aracın aynısını kullanıyorum ...http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-memurdan-10,000km-de-2012-model-avensis-bakmadan-gecmeyin-111927481/detay/ makyajsız kasa yani... ekonominiz el verir ise makyajlı kasa almanızı tavsiye ederim iç mekanı açık renk kullanılarak çok güzel bir hale gelmiş .... gerçi ben corollamdada açık renk almadım malum çabuk batıyor...

yakıt tüketimi karma 7.6 çok rahat yakalanıyor .... uzun yolda daha çok kullandığım için benim için yakıt tüketimi sorun olmuyor... mart ayı gibi prins taktırmayı düşünüyorum brc de olabilir lpg uyumlu bir motor kullanan arkadaşlar var... şehir içi yakıt tüketimim 8.5 9 litre civarında bu dahada düşebilirde yükselebilirde  aslında kişiye ve kullanıma bağlı olarak genel olarak memnunun aracım gözüm kapalı tavsiye ederim ... 1 2 ucuza alcam diye de riske atmayın kendinizi ... performans konusunda alt devirler cansız bir araba ama devir yükseldikçe 132 bg in hakkınıda veriyor o konudada içiniz rahat olsun .... bu başlıktaki videoyuda kendim çektim ... http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42465.msg573067#msg573067 ben tavsiye ederim ama imkanınız varsa makyajlı kasası daha şık ...

Merhaba Mehmet Can Bey.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bende makyajlı kasanın daha güzel olduğunu düşünüyorum ama fiyatlar malum. Kendime bir hedef belirledim. Maksimum 44-45 'e kadar beyaz renkli avensisi ciddi ciddi düşünüyorum. Dahası eşim benden daha çok istiyor. Bu süreç belki hızlı olurdu ancak eşimin doğumuda yaklaştığı için araba satıp almak biraz handikap. O yüzden önümüzdeki bir yıllık süreçte Allah izin verirse bu iş olur.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.benyunus.com
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 21, 2013, 15:18:58 »
makyajlı ile makyajsız arasındaki farklar neler?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 21, 2013, 15:47:00 »
Elegant Extra için farklar şöyle: Alcantara-Deri Koltuk döşemesi (siyah ve bej renk seçimi), Toyota Touch (şu anda navigasyon yok), Geri Görüş Kamerası, Led gündüz aydınlatma, içerde yeni maun görünümlü kaplamalar, koyulaştırılmış jantlar, daha sert bakışlar >:(...
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 21, 2013, 15:54:44 »
Avensisi çok severim, hatta hayranım; ama tavsiye etmem
Hondayı tavsiye ederim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 21, 2013, 16:05:20 »
Avensisi çok severim, hatta hayranım; ama tavsiye etmem
Hondayı tavsiye ederim :D

Kemal Bey mizansen mi yapıyorsunuz yoksa ciddi ciddi tavsiye etmezmisiniz, öyleyse sebebi nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 21, 2013, 16:10:18 »
corona-carina dizayn harikaları ve sorunsuzluk abideleriydi
avensisle birlikte dizayn ayvayı yedi, iç dış dizayn özürlü oldu
özelliklede kokpitin şakli pek çok avensis tiryakisini küstürdü
sorunsuzluk abidesi, olan marka sorunlar yumağı oldu
her ne kadar fiyatı uygun olsada donanım eksiklikleri ve 1.6 modelin yetersiz oluşu
ayrıca otm. vites seçeneğinin olmayışı vs vs...

Honda ise tam tersine gittikçe yükseliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 22, 2013, 11:36:26 »
corona-carina dizayn harikaları ve sorunsuzluk abideleriydi
avensisle birlikte dizayn ayvayı yedi, iç dış dizayn özürlü oldu
özelliklede kokpitin şakli pek çok avensis tiryakisini küstürdü
sorunsuzluk abidesi, olan marka sorunlar yumağı oldu
her ne kadar fiyatı uygun olsada donanım eksiklikleri ve 1.6 modelin yetersiz oluşu
ayrıca otm. vites seçeneğinin olmayışı vs vs...

Honda ise tam tersine gittikçe yükseliyor

Kemal Bey size kısmen katılmıyorum. 2007-2012 arasında çıkan fd6 honda civic'in üzerine yeni kasa hondalar özellikle arka tasarımıyla hayal kırıklığı yarattı. Yakın zamanda son kasa civic makyajlanacakmış. Daha corolla gibi dizel seçeneğini bile sunamadılar. Tamam kokpit sınıfına göre mükemmel ama yakıt ve görsellikde önemli.

Accord'un fiyatlarını yazmaya bile gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 22, 2013, 20:47:21 »
Yasin bey yanlışsınız iki kaza sonucu 4000 ya da 4500 tl lik hasar kaydı aşırı bir hasar kaydı değildir.

Darbe sonucu oluşmuş göçüklerin bedeli olabilir mesela, kaportacıdan geçmiştir boyanmıştır bu bedeller çıkabilir neticede sanayi ortamında bir fiyat çıkarılmıyor araca. Servisin fiyatları oldukça kabarıktır.

Kesinlikle katılıyorum .. En son başıma gelen olayda ;
Tampon klipsleri koptu diye tampon , sis farının elektrik jakı kırıldı diye sis farının teki,fara su fışkırtan fıskiyenin hortumu koptu die fıskıye değişti. Toplam maliyet 3000 tl yi geçti..

Tampon 2000 tl civarı, far yıkama robotu 610 tl, sis farı da 320 tl civarıydı yanılmıyorsam bide en önemli kalem İŞÇİLİK var ona paha biçememişler heraldeki... anlatılmaz yaşanır.

Kemal Bey mizansen mi yapıyorsunuz yoksa ciddi ciddi tavsiye etmezmisiniz, öyleyse sebebi nedir ?

kemal abiye alışırsınız. Kendisi hasta bir toyotacı olmakla beraber honda cıvıc sahibidir.

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.benyunus.com
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 30, 2013, 00:47:45 »
honda civic alırsanız aracınızın 1 sene sonra eski kasa olma ihtimali var malum her sene makyaj  :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 30, 2013, 00:54:40 »
avensise 4 kişilik aile az gelir kardeşim sen aileyi büyüt öyle al bence...içi muazzam geniş ferah bir araç...tam bir aile arabası diyecem yalan olacak sülale arabası sanki :) bagaj genişliği gayet tatminkar...ama düşük devirlerde ağır hareket ediyor diye düşünüyorum...sanki 3000 devir üstünde şaha kalkıyor gibi araba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis 2.0 Premium Multidrive S
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '10
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 31, 2013, 02:01:11 »
Yasin Bey selamlar;
Uzun süredir Avensis kullanıyorum. İlk Avensisim 2005 modeldi ve 1.800 cc'lik bir motoru vardı. Ayrıca düz vitesti. Araçtan çok memnundum ancak 2012 Temmuz ayında aracım pert oldu. Bir süre araştırdıktan sonra yine ikinci el bir Avensis almaya karar verdim. Şu anki aracım Avensis 2.0 Premium Multidrive S. Tek kelimeyle harika diyebilirim. Aracın yol bilgisayarına çok itibar etmem, sürekli depoyu fullerim ve her fulleyişimde  de kilometre B'yi sıfırlarım, sonraki fullememde de ölçerim ne yakmış diye. Genellikle yol bilgisayarıyla paralel oluyor benim sonuçlar da. 2013 Ocak ayı sonu itibarıyla aracım şehiriçinde kilometre başına 40-45 kuruş arasında yakıyor. Havaların soğumasıyla yakıt tüketimi bir miktar arttı. Uzun yolda ilk Avensis'im inanılmaz az yakardı ve bazı arkadaşlar abarttığımı falan düşünürdü. Yeni Avensis'im uzun yolda eskisine göre biraz fazla yakıyor. Dikkat ettim, ortalama hızım yeni Avensis'te yükselmiş, çünkü hiç hissettirmiyor. Eskiden şehirlerarası ortalama seyir hızım 120 civarı iken bu yeni araçla 140-150 civarına çıktı. Sanırım eskisi gibi 110-120 ile seyretsem daha da düşer yakıt tüketimim. Neden 1.6 almadığıma gelince; çok araştırdım 1.6'yı. Zaten oldum olası Avensis'e 1.6 motorun uygun olmadığını düşünürüm. Sonuçta sözünü ettiğimiz araç 1600 kg civarında ve oldukça ağır. Bu kasanın hakkı bana göre 2000. Bir arkadaşın 1.6'sını kullanmıştım, kırmızı ışıktan kalkışta resmen devri yükseltmek gerekiyor ki araç sorunsuz kalksın. Anında vazgeçtim 1.6 almaktan. Aslında ben de vergi avantajından dolayı 1.6 tercih edecektim ama denedikten sonra caydım. Bu son olarak, 1.6 Avensis benim 2000'den daha az yakmıyor kesinlikle sizi temin ederim. Üstelik benimki otomatik...
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 31, 2013, 02:25:11 »
Yasin Bey selamlar;
Uzun süredir Avensis kullanıyorum. İlk Avensisim 2005 modeldi ve 1.800 cc'lik bir motoru vardı. Ayrıca düz vitesti. Araçtan çok memnundum ancak 2012 Temmuz ayında aracım pert oldu. Bir süre araştırdıktan sonra yine ikinci el bir Avensis almaya karar verdim. Şu anki aracım Avensis 2.0 Premium Multidrive S. Tek kelimeyle harika diyebilirim. Aracın yol bilgisayarına çok itibar etmem, sürekli depoyu fullerim ve her fulleyişimde  de kilometre B'yi sıfırlarım, sonraki fullememde de ölçerim ne yakmış diye. Genellikle yol bilgisayarıyla paralel oluyor benim sonuçlar da. 2013 Ocak ayı sonu itibarıyla aracım şehiriçinde kilometre başına 40-45 kuruş arasında yakıyor. Havaların soğumasıyla yakıt tüketimi bir miktar arttı. Uzun yolda ilk Avensis'im inanılmaz az yakardı ve bazı arkadaşlar abarttığımı falan düşünürdü. Yeni Avensis'im uzun yolda eskisine göre biraz fazla yakıyor. Dikkat ettim, ortalama hızım yeni Avensis'te yükselmiş, çünkü hiç hissettirmiyor. Eskiden şehirlerarası ortalama seyir hızım 120 civarı iken bu yeni araçla 140-150 civarına çıktı. Sanırım eskisi gibi 110-120 ile seyretsem daha da düşer yakıt tüketimim. Neden 1.6 almadığıma gelince; çok araştırdım 1.6'yı. Zaten oldum olası Avensis'e 1.6 motorun uygun olmadığını düşünürüm. Sonuçta sözünü ettiğimiz araç 1600 kg civarında ve oldukça ağır. Bu kasanın hakkı bana göre 2000. Bir arkadaşın 1.6'sını kullanmıştım, kırmızı ışıktan kalkışta resmen devri yükseltmek gerekiyor ki araç sorunsuz kalksın. Anında vazgeçtim 1.6 almaktan. Aslında ben de vergi avantajından dolayı 1.6 tercih edecektim ama denedikten sonra caydım. Bu son olarak, 1.6 Avensis benim 2000'den daha az yakmıyor kesinlikle sizi temin ederim. Üstelik benimki otomatik...
Saygılar...

kaç model aracınız ? birde neye dayanarak 1.6 2.0'dan daha çok yakıyor diyorsunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ocak 31, 2013, 02:45:18 »
kaç model aracınız ? birde neye dayanarak 1.6 2.0'dan daha çok yakıyor diyorsunuz ?

1,6 o kasatı taşımakta zorlanıyor düşük devirlerde araba zorlanıyor ağır hareket ediyor...yuksek devirlerde gayet seri kulanılıyor...yuksek devirdede araç çok yakar doğal olarak...2000 motorda kasayı rahat taşıdığı için düşük devirlerde daha seridir..düşük devirdede az yakar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 31, 2013, 03:22:58 »
1,6 o kasatı taşımakta zorlanıyor düşük devirlerde araba zorlanıyor ağır hareket ediyor...yuksek devirlerde gayet seri kulanılıyor...yuksek devirdede araç çok yakar doğal olarak...2000 motorda kasayı rahat taşıdığı için düşük devirlerde daha seridir..düşük devirdede az yakar...

Teknik veriler de kullanıcı geri dönüşleri de bunun aksini söylüyor ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ocak 31, 2013, 10:14:57 »
Teknik veriler de kullanıcı geri dönüşleri de bunun aksini söylüyor ama.

ben teknik verilere bakmadım kardeşim...yakıt ile ilgilide tahminimi yazdım...kullanıcıya göre değişir ama bu değerler...ben ağır kalıyor derim babam kullanıyor gayet memnun...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : Ocak 31, 2013, 10:19:43 »
Toyota'dan uzak durmanızı tavsiye ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 31, 2013, 15:33:01 »
Toyota'dan uzak durmanızı tavsiye ederim .
Sebep nedir yavuz bey? Yeni üyesiniz ve toyotadan uzak durmak içinmi üye oldunuz?

Şayet bizimle paylaşmak istediğiniz bilgiler varsa bunları okuruz,bir kenara yazarız.Yok siz bizden birşeyler öğrenmek isterseniz bilgimizi zevkle paylaşırız.Arsiv baya bilgi içeriyor..... Üçüncü seçenek size de bize de yakışmaz ziktetmiyorum.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...