0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlandaki araç iyi araç.Fakat neden herkes ilanlarında full ibaresini kullanır anlamıyorum.Avensis oldukça başarılı bir modeldir, uzun yolda yormaz, ş.içinde cüssesine ve segmentine göre ekonomiktir, duruşuyla prestijinizi artırır.
İlandaki araç fena değil.Expertiz raporu alınarak değerlendirilebilir.Onun dışında şayet kısa sürede satma düşünceniz olacaksa corolla ikinc elde daha güçlü.Tabi evensisin gerisinde kaldığını söylemeye gerek yok.Mesela avensisin dönüş çapı baya küçük.İki kaldırım arası tam dönüyor mesela.
Kısa sürede satmak gibi niyetim yok. Dediğim gibi şuanki aracım 4,5 yıldır bende. Telefonda görüştüğüm ilan sahibi " expertiz raporuyla aldım, ikinci sahibiyim" dedi. Bu arada dönüş çapı küçük demişsiniz. Bu handikap değilmidir ?
şehir içi için büyük bir avantajdır bu tip arabalarda ... ben bu ilandaki aracın aynısını kullanıyorum ...http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-memurdan-10,000km-de-2012-model-avensis-bakmadan-gecmeyin-111927481/detay/ makyajsız kasa yani... ekonominiz el verir ise makyajlı kasa almanızı tavsiye ederim iç mekanı açık renk kullanılarak çok güzel bir hale gelmiş .... gerçi ben corollamdada açık renk almadım malum çabuk batıyor... yakıt tüketimi karma 7.6 çok rahat yakalanıyor .... uzun yolda daha çok kullandığım için benim için yakıt tüketimi sorun olmuyor... mart ayı gibi prins taktırmayı düşünüyorum brc de olabilir lpg uyumlu bir motor kullanan arkadaşlar var... şehir içi yakıt tüketimim 8.5 9 litre civarında bu dahada düşebilirde yükselebilirde aslında kişiye ve kullanıma bağlı olarak genel olarak memnunun aracım gözüm kapalı tavsiye ederim ... 1 2 ucuza alcam diye de riske atmayın kendinizi ... performans konusunda alt devirler cansız bir araba ama devir yükseldikçe 132 bg in hakkınıda veriyor o konudada içiniz rahat olsun .... bu başlıktaki videoyuda kendim çektim ... http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42465.msg573067#msg573067 ben tavsiye ederim ama imkanınız varsa makyajlı kasası daha şık ...
Avensisi çok severim, hatta hayranım; ama tavsiye etmemHondayı tavsiye ederim
corona-carina dizayn harikaları ve sorunsuzluk abideleriydiavensisle birlikte dizayn ayvayı yedi, iç dış dizayn özürlü olduözelliklede kokpitin şakli pek çok avensis tiryakisini küstürdüsorunsuzluk abidesi, olan marka sorunlar yumağı olduher ne kadar fiyatı uygun olsada donanım eksiklikleri ve 1.6 modelin yetersiz oluşuayrıca otm. vites seçeneğinin olmayışı vs vs...Honda ise tam tersine gittikçe yükseliyor
Yasin bey yanlışsınız iki kaza sonucu 4000 ya da 4500 tl lik hasar kaydı aşırı bir hasar kaydı değildir.Darbe sonucu oluşmuş göçüklerin bedeli olabilir mesela, kaportacıdan geçmiştir boyanmıştır bu bedeller çıkabilir neticede sanayi ortamında bir fiyat çıkarılmıyor araca. Servisin fiyatları oldukça kabarıktır.
Kemal Bey mizansen mi yapıyorsunuz yoksa ciddi ciddi tavsiye etmezmisiniz, öyleyse sebebi nedir ?
Yasin Bey selamlar;Uzun süredir Avensis kullanıyorum. İlk Avensisim 2005 modeldi ve 1.800 cc'lik bir motoru vardı. Ayrıca düz vitesti. Araçtan çok memnundum ancak 2012 Temmuz ayında aracım pert oldu. Bir süre araştırdıktan sonra yine ikinci el bir Avensis almaya karar verdim. Şu anki aracım Avensis 2.0 Premium Multidrive S. Tek kelimeyle harika diyebilirim. Aracın yol bilgisayarına çok itibar etmem, sürekli depoyu fullerim ve her fulleyişimde de kilometre B'yi sıfırlarım, sonraki fullememde de ölçerim ne yakmış diye. Genellikle yol bilgisayarıyla paralel oluyor benim sonuçlar da. 2013 Ocak ayı sonu itibarıyla aracım şehiriçinde kilometre başına 40-45 kuruş arasında yakıyor. Havaların soğumasıyla yakıt tüketimi bir miktar arttı. Uzun yolda ilk Avensis'im inanılmaz az yakardı ve bazı arkadaşlar abarttığımı falan düşünürdü. Yeni Avensis'im uzun yolda eskisine göre biraz fazla yakıyor. Dikkat ettim, ortalama hızım yeni Avensis'te yükselmiş, çünkü hiç hissettirmiyor. Eskiden şehirlerarası ortalama seyir hızım 120 civarı iken bu yeni araçla 140-150 civarına çıktı. Sanırım eskisi gibi 110-120 ile seyretsem daha da düşer yakıt tüketimim. Neden 1.6 almadığıma gelince; çok araştırdım 1.6'yı. Zaten oldum olası Avensis'e 1.6 motorun uygun olmadığını düşünürüm. Sonuçta sözünü ettiğimiz araç 1600 kg civarında ve oldukça ağır. Bu kasanın hakkı bana göre 2000. Bir arkadaşın 1.6'sını kullanmıştım, kırmızı ışıktan kalkışta resmen devri yükseltmek gerekiyor ki araç sorunsuz kalksın. Anında vazgeçtim 1.6 almaktan. Aslında ben de vergi avantajından dolayı 1.6 tercih edecektim ama denedikten sonra caydım. Bu son olarak, 1.6 Avensis benim 2000'den daha az yakmıyor kesinlikle sizi temin ederim. Üstelik benimki otomatik...Saygılar...
kaç model aracınız ? birde neye dayanarak 1.6 2.0'dan daha çok yakıyor diyorsunuz ?
1,6 o kasatı taşımakta zorlanıyor düşük devirlerde araba zorlanıyor ağır hareket ediyor...yuksek devirlerde gayet seri kulanılıyor...yuksek devirdede araç çok yakar doğal olarak...2000 motorda kasayı rahat taşıdığı için düşük devirlerde daha seridir..düşük devirdede az yakar...
Teknik veriler de kullanıcı geri dönüşleri de bunun aksini söylüyor ama.
Toyota'dan uzak durmanızı tavsiye ederim .