0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
HGS i siyah bölgeye takmamanızı tavsiye ederim. Zaten zor gören bir sistem.
@Özer abi; Almak pek de mantıklı değil o zaman. OGS candır.
HGS etiketlerinin içinde Radyo Frekansı ile çalışan chip bulunmaktadır. Üzerinde enerji kaynağı bulunmadığı için pasif RF olarak tanımlanırlar. HGS gişilerinde bulunan yine Radyo Frekans chiplerini okuyabilen aktif okuyucular bulunmaktadır. Bazı araçların camları radyo frekansının geçişine engel olabilmektedir. Burada radyo frekansının sinyal seviyesi vb. etkenlerde mevcut tabi ki. Bu nedenle araçların ön camlarında sinyal geçirgenliği daha fazla olan bölgeler oluşturulmaktadır. Bu bölgeler genelde siyah olarak işaretlenmiş olan bölgelerdir ve bu araç kitapçığında belirtilmiştir.Özetle siyah bölgeye yapıştırmanızın hiçbir sakıncası yoktur.
neresi hosunuza gidiyosa oraya yapıstırın heryerden okuyor
Serdar'cığım, bazı araçlarda her yerde okumuyor. Bu ön camın özelliği ile ilgili. Bazı araçların ön camları yolcuları zararlı güneş vs ışınlarına karşı koruyor.
Arkadaşlar, yanlış yönlendirme yapmamaya dikkat edelim. Ön camında siyah noktalı bölge olan araçlarda bu bölgenin dışı uv. ve elektromanyetik dalgalara karşı dayanımlı olabilir. Bu yüzden ya camda siyah noktalı bölüm(bu noktalar anten görevi de görür) ya da camın diğer bölgesinden daha açık renkte, kare şeklinde bir bölüm yer alır. Siyah noktalı ön cama sahip araçlarda siyah nokta dışına takılan bu tarz aparatlarda sorun yaşayanlara çokça denk geldim. Benim Hgs etiketi siyah noktalı bölümde ve sağlıklı çalışıyor. Kim, hangi bölgede bu aparatları sağlıklı olarak kullanıyorsa ve bunu belirtirse daha faydalı olur. Elektromanyetizma konusundaki bilgi ve uyarılar için de kendi adıma teşekkür ederim. Araç içi elektromanyetik riskler ile ilgili de Otomobil Dünyadından Haberler bölümümüzde bir çalışmamız vardı diye hatırlıyorum. Geçişlerde sadece Hgs etiketli araçdakiler mi bu manyetizmadan etkileniyor, yoksa tpm çevredeki araçlar mı araştırmak lazım. Hatta etiket bir kalkan görevi de görüyor olabilir. Ama dediğim gibi bunun etkileri üzerine gerçekten bilimsel bir çalışma gerekli.