0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 7 yıldır corolla kullanıyorum. daha önceki araçlarım cok çesitli idi ama hiçbiri toyota degildi artık emektarı degiştirme zamanı geliyo ama benim kafam çok karışık siz saygıdeger arkadaşlardan fikir almaya ihtiyacım var biliyorumki bu forumda herşey diger forumlara göre cok daha adil bir şekilde yorumlanıyo 1- Otoyu eşimle beraber kullanıyoruz ikimizde ögretmeniz ve 50 lili yaşlara geldik bunun için otomotik vites arac önceliğimiz olsun diyoruz ama bizim için vazgecilmezde degil manuelide yıllardır kullanıyoruz. 2-Yılda yaklaşık 10bin km cıvarında yol yapıyoruz bunun 8-9 bini uzun yolda geçiyo. emeklilik geldi 2-3 yıl sonra emekli olursak dahada cok gezebiliriz diye düşünüyorum ama buda cogunlukla uzun yol olur. 3-Öncelikle alacagımız otoyu 9-10 yıl değiştirmeden kullanmak istiyorum bu açıklamalardan sonra gelelim sadete. 4-konforu, yalıtımı iyi motor, rüzgar ve yol sesi en az alan ayrıca ekonomik sorunsuz bir araç istiyorum yaptıgım araştırmalara gore belirlediğim alternatiflerim şunlar A) Vw tipi araçları pek düşünmüyorum cünki dsg ve tsi sorunları cok fazla forumlar bu konuda şikayet dolu ayrıca doguş holdingte müşterisini pek mutlu etmiyor. ama bir golfun sessizliğinede hayran olmamak elde degil. B)Acelem yok yeni model alternatifleride bekjleyebilirim ayırdıgım butce 50 binli seviyeler biraz daha zorlayabilirimde. 1.6 avensis ve civic eco otomotik lpg li olmak sartıyla her iki aracı ilk tercihlerimde dününüyorum ayrıca inceledinizmi bilmem ama hundai i30 dizel otomotik bana oldukca alınabilkir bir araç gibi geliyo C)Bunların haricinde 1-2 ay sonunda cıkacak yeni auris hatta bu yılın 2 ci yarısında cıkacak yeni corrola larıda gormek ilerde keşke dememek için iyi olabilir diyorum. Gördügünüz gibi kafam cok karışık bana önerilerinizi iletirseniz sevinirim şimdiden herkese teşekkürler sağlıcakla kalın.
Arkadaşlar 7 yıldır corolla kullanıyorum. daha önceki araçlarım cok çesitli idi ama hiçbiri toyota degildi artık emektarı degiştirme zamanı geliyo ama benim kafam çok karışık siz saygıdeger arkadaşlardan fikir almaya ihtiyacım var biliyorumki bu forumda herşey diger forumlara göre cok daha adil bir şekilde yorumlanıyo 1- Otoyu eşimle beraber kullanıyoruz ikimizde ögretmeniz ve 50 lili yaşlara geldik bunun için otomotik vites arac önceliğimiz olsun diyoruz ama bizim için vazgecilmezde degil manuelide yıllardır kullanıyoruz. 2-Yılda yaklaşık 10bin km cıvarında yol yapıyoruz bunun 8-9 bini uzun yolda geçiyo. emeklilik geldi 2-3 yıl sonra emekli olursak dahada cok gezebiliriz diye düşünüyorum ama buda cogunlukla uzun yol olur. 3-Öncelikle alacagımız otoyu 9-10 yıl değiştirmeden kullanmak istiyorum bu açıklamalardan sonra gelelim sadete. 4-konforu, yalıtımı iyi motor, rüzgar ve yol sesi en az alan ayrıca ekonomik sorunsuz bir araç istiyorum yaptıgım araştırmalara gore belirlediğim alternatiflerim şunlar A) Vw tipi araçları pek düşünmüyorum cünki dsg ve tsi sorunları cok fazla forumlar bu konuda şikayet dolu ayrıca doguş holdingte müşterisini pek mutlu etmiyor. ama bir golfun sessizliğinede hayran olmamak elde degil.
Vedat Hocam 2012 1.6 Avensis kullanıcısıyım.Yalıtım benim için önemli diyorsanız Avensis'i kesinlikle tavsiye etmem.Tamam; araç D segmenti,fiyat/performans olarak tatmin edici vs. ama motor sesi,yoldaki toz, toprağın tıkırtısı derken araç içi segmentine yakışmayacak şekilde gürültülü oluyor.
Evet geçen gün forumdan Alper Binbir ile konuştuk avensis yol sesini aşırı derecede alıyor dedi. Benim ilk baş lastiklerden geldi aklıma ama ne kadar etkili olur bilmiyorum üzerindeki lastikler nedir arabanın servisten çıkarken ki ?Ayrıca babamda avensis hastası ama işte 55000 lirayı yatırıp evin önüne koymak istemiyorum diye düşünüyor haksızda sayılmaz. Ve ayrıca bu durumu söyleyince o da baya bir şaşırdı yorumu da hatta fransız aracı sonuçta normaldir beklerim öyle birşey dedi. (Avensisler fransa fabrikasında üretiliyor..)
şunun altını çizelim ki 3000-3500 deviri geçirince ya da 120 km hızı geçince ses rahatsız ediyor. bu seviyelerin altı rahat sorun yok. babanız yada genel olarak kullanıcı hızlı kullanmıyorsa toyota da sessiz araç