Gönderen Konu: kıyaslama yardım  (Okunma sayısı 7153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
kıyaslama yardım
« : Ocak 10, 2013, 00:58:15 »
     Arkadaşlar 7 yıldır corolla kullanıyorum. daha önceki araçlarım cok çesitli idi ama hiçbiri toyota degildi artık emektarı degiştirme zamanı geliyo ama benim kafam çok karışık siz saygıdeger arkadaşlardan fikir almaya ihtiyacım var biliyorumki bu forumda herşey diger forumlara göre cok daha adil bir şekilde yorumlanıyo
    1- Otoyu eşimle beraber kullanıyoruz ikimizde ögretmeniz ve 50 lili yaşlara geldik bunun için otomotik vites arac önceliğimiz olsun diyoruz ama bizim için vazgecilmezde degil manuelide yıllardır kullanıyoruz.
    2-Yılda yaklaşık 10bin km cıvarında yol yapıyoruz bunun 8-9 bini uzun yolda geçiyo. emeklilik geldi 2-3 yıl sonra emekli olursak dahada cok gezebiliriz diye düşünüyorum ama buda cogunlukla uzun yol olur.
   3-Öncelikle alacagımız otoyu 9-10 yıl değiştirmeden kullanmak istiyorum bu açıklamalardan sonra gelelim sadete.
   4-konforu, yalıtımı iyi motor, rüzgar ve yol sesi en az alan ayrıca ekonomik sorunsuz bi araç istiyorum yaptıgım araştırmalara gore belirlediğim alternatiflerim şunlar
   A)  Vw tipi araçları pek düşünmüyorum cünki dsg ve tsi sorunları cok fazla forumlar bu konuda şikayet dolu ayrıca doguş holdingte müşterisini pek mutlu etmiyor. ama bi golfun sessizliğinede hayran olmamak elde degil.
   B)Acelem yok yeni model alternatifleride bekjleyebilirim ayırdıgım butce 50 binli seviyeler biraz daha zorlayabilirimde. 1.6 avensis ve  civic eco otomotik  lpg li olmak sartıyla her iki aracı ilk tercihlerimde dününüyorum ayrıca inceledinizmi bilmem ama hundai  i30 dizel otomotik bana oldukca alınabilkir bi araç gibi geliyo
   C)Bunların haricinde 1-2 ay sonunda cıkacak yeni auris hatta bu yılın 2 ci yarısında cıkacak yeni corrola larıda gormek ilerde keşke dememek için iyi olabilir diyorum.
   Gördügünüz gibi kafam cok karışık bana önerilerinizi iletirseniz sevinirim şimdiden herkese teşekkürler sağlıcakla kalın.

Toyota Club Türkiye

kıyaslama yardım
« : Ocak 10, 2013, 00:58:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
Ynt: kıyaslama yardım
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2013, 01:35:30 »
     Arkadaşlar 7 yıldır corolla kullanıyorum. daha önceki araçlarım cok çesitli idi ama hiçbiri toyota degildi artık emektarı degiştirme zamanı geliyo ama benim kafam çok karışık siz saygıdeger arkadaşlardan fikir almaya ihtiyacım var biliyorumki bu forumda herşey diger forumlara göre cok daha adil bir şekilde yorumlanıyo
    1- Otoyu eşimle beraber kullanıyoruz ikimizde ögretmeniz ve 50 lili yaşlara geldik bunun için otomotik vites arac önceliğimiz olsun diyoruz ama bizim için vazgecilmezde degil manuelide yıllardır kullanıyoruz.
    2-Yılda yaklaşık 10bin km cıvarında yol yapıyoruz bunun 8-9 bini uzun yolda geçiyo. emeklilik geldi 2-3 yıl sonra emekli olursak dahada cok gezebiliriz diye düşünüyorum ama buda cogunlukla uzun yol olur.
   3-Öncelikle alacagımız otoyu 9-10 yıl değiştirmeden kullanmak istiyorum bu açıklamalardan sonra gelelim sadete.
   4-konforu, yalıtımı iyi motor, rüzgar ve yol sesi en az alan ayrıca ekonomik sorunsuz bir araç istiyorum yaptıgım araştırmalara gore belirlediğim alternatiflerim şunlar
   A)  Vw tipi araçları pek düşünmüyorum cünki dsg ve tsi sorunları cok fazla forumlar bu konuda şikayet dolu ayrıca doguş holdingte müşterisini pek mutlu etmiyor. ama bir golfun sessizliğinede hayran olmamak elde degil.
   B)Acelem yok yeni model alternatifleride bekjleyebilirim ayırdıgım butce 50 binli seviyeler biraz daha zorlayabilirimde. 1.6 avensis ve  civic eco otomotik  lpg li olmak sartıyla her iki aracı ilk tercihlerimde dününüyorum ayrıca inceledinizmi bilmem ama hundai  i30 dizel otomotik bana oldukca alınabilkir bir araç gibi geliyo
   C)Bunların haricinde 1-2 ay sonunda cıkacak yeni auris hatta bu yılın 2 ci yarısında cıkacak yeni corrola larıda gormek ilerde keşke dememek için iyi olabilir diyorum.
   Gördügünüz gibi kafam cok karışık bana önerilerinizi iletirseniz sevinirim şimdiden herkese teşekkürler sağlıcakla kalın.

Honda civic bgerçekten güzel tercih bence ama dizeli olsa daha güzel olurdu. ben şahsen skoda nın arabalarını çok beğendim, Rapid özellikle. Golf de hiç fena tercih değil :) size kolay gelsin Öğretmenim :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2013, 01:48:53 »
Vedat Bey tercihen söylediğiniz modeller içerisinde adı geçen avensis D segment bir araç olduğu için diğerlerinden konfor yönünden daha üstün bir araçtır diye düşünüyorum. Diğer modeller arasında ise Honda markası gerçekten kendini kanıtlamış bir model ancak şuanki güncel kasalar pek tutulmadı ve tipi çoğu kimse tarafından beğenilmiyor. Bende dahil. :) Son olarak söz ettiğiniz İ30 modeli gerçekten sınıfında alınası en güzel bir seçenek olarak düşünüyorum. Yakın bir arkadaşım İ30un kardeşi olan dizel yeni Kia Ceed aldı ve inanın malzeme kalitesi, yol tutuş sessizlik ve konfor açısından sınıfdaki araçları geride bırakır. Eğer hatchback dizel bir araç düşünüyorsanız tereddütsüz alabilirsiniz. Hyundai ve Kianın 5 yıl(150binkm) garantiside cabası. Arkadaşım dizel modeli indirimlerle geçtiğimiz ay 48bin TLye almıştı. Ne alacaksanız herşey gönlünüzce olsun.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2013, 01:52:29 »
  Selman bey ve Önder beye degerli tavisyeleri için teşekküe ederim açıkladıgım durum üzerine başka araç tavisiyelerinizide lütfen belirtin arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2013, 02:01:19 »
   4-konforu, yalıtımı iyi motor, rüzgar ve yol sesi en az alan ayrıca ekonomik sorunsuz bir araç istiyorum yaptıgım araştırmalara gore belirlediğim alternatiflerim şunlar
   A)  Vw tipi araçları pek düşünmüyorum cünki dsg ve tsi sorunları cok fazla forumlar bu konuda şikayet dolu ayrıca doguş holdingte müşterisini pek mutlu etmiyor. ama bir golfun sessizliğinede hayran olmamak elde degil.

Bunlar benim için DE geçerli. Ama sonrasında farklı seçeneklerim var:

Bugün Bravo 1.6 otomatikleştirilmiş şanzıman aracı denedim. Bahçede bir tur attım hemen otoparka bıraktım. Çok kötü vites geçişi var.

Sonrasında Renault Megane 1.5 EDC otomatik şanzumanla teste çıktım. Diyebilirim ki VW DSG şanzumandan hiç farkı yok. Zaten aynı teknolojiymiş. (Kuru çift kavrama) Aracın donanımı da oldukça iyi ve fiyatı çok cazip.

Oradan çıktık eve geldik. Sokakta bir Megane duruyor ve beğendiğimiz aracın aynısı. Sahibine merhaba deyip görüşlerini sordum. Adam hiç aracını övmedi. Doğrudan almayın dedi. Ama buna gerekçe olarak iç malzemeyi gösterdi. Döşeme ve konsol ve göğüs malzemesinin kalitesizliğini anlattı. Gidin Citroen'e aynı Fransız teknolojisiyle üretilmiş araçlar var onlara bakın dedi.

Otomatik araç olarak yarın bir de Peugeot deneyeceğim. 308 ve 508
Citroen'e de bakacağım.

Manuelde ise Opel Astra sedan ve sw araçlar değerlendirmede. İkisi de 1.3 cdti. Sedan 6+1 ama sw 5+1. Ama sw donanımı çok fazla. Navi bile var. Fiyat çok cazip. O motor bu kasayı taşır mı onda tereddütüm var.

Ford ve Honda tamamen bana uzak. Toyota... bu neydi ya... nerden aklıma geldi şimdi, neydi bu...
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2013, 02:05:08 »
3 gündür gezmelerimiz sonucu aldığım notlar. Biraz karışık ama.... bana da fikirlerinizle yardımcı olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2013, 02:07:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2013, 02:41:31 »
Vedat Hocam 2012 1.6 Avensis kullanıcısıyım.Yalıtım benim için önemli diyorsanız Avensis'i kesinlikle tavsiye etmem.Tamam; araç D segmenti,fiyat/performans olarak tatmin edici vs. ama motor sesi,yoldaki toz, toprağın tıkırtısı derken araç içi segmentine yakışmayacak şekilde gürültülü oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2013, 03:18:55 »
    Avensisin ses alma olayı beni cok şasırttı cünki diger forumlarda okuduğum kadarı ile avensisin ses almadıgını düşünüyodum demekki yanılmışım arkadaşlar yeni civic kullanan oldumu onun ses ve konfor durumu nasıl acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2013, 10:20:00 »
Hocam çift kavramalı şanzımanlar vw sitelerinden öğrendigim kadarıyla cok sorunlu şanzımanlar. Uzun arastirmalarim sonucunda en sorunsuz otomatik şanzımanın japon araclarındaki cvt oldugunu gördüm. Bu sebeple tercihimi Toyota ve yaristen yana kullandim. Yeni Auriste de bu cvt şanzıman kullanılıyor. Tabi benzinli vers. sadece. Yine arastirmalarimda turbo kullanan araclardan da uzak durulması gerektigini öğrendim. Diger konuda dizel araçlar. 80 bin km ve sonrasında cıkan agır dizel masrafları ve aracı ilk alırken ödenen fazla rakam aracın kullanılacak toplam süresi ve yapılacak km ile kıyaslandiginda senede 20 bin km ve fazlası yapılmak zorunda ki kara gecilebilsin. Senede 10-15 bin yapacaksanız dizelden de uzak durulmalı. 10 sene kullanacağım diyorsunuz. 15 bin yapsanız senede 10 senede 150 bin km. Mazot pompası ve turbo yüksek ihtimalle sorun cıkartacak ve bütcenize yuksek bir maliyet ekleyecek.

LPG olayınada ben sıcak bakamıyorum tehlikesinden dolayı.

Tabi bu fikirler benim acizane düşüncelerim ve araştırmalarım.

Saygilar..
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2013, 10:26:39 »
Focus nasıl olur acaba?
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 10, 2013, 10:36:13 »
Öğretmenim öncelikle emekliliğiniz hayırlı olur inşallah bol bol hanımınız ile mutlu günlerde gezer tozarsınız  :)

Açıkçası bende aynı sizin gibi kararsız bir dönemde idim. En az 2-3 ay kadar araştırdım hemen hemen bütün markaların bütçem doğrultusunda ki modellerini yakından takip ettim.
Benimde aynı sizin gibi 50bin bütçem vardı. En sonunda 1.4 D-4D Comfort Plus Auris de karar kıldım. Hatta Ocak 3,2013 de abime de benim aracımın aynısından aldık o aracıda bugün yarın teslim alacağız.
Elbette bunlar kişisel tercihlerdir, bende sizinle kendi tercihimi paylaşmak istedim kriterlerimizin aynı olduğunu görünce. 200-300km civarında şu anda kendi Auris im. Ve inanın şu an o kadar araştırıp kendime eziyet ettiğime acıyorum. Keşke direk alsa idim, çok memnunum. Şu ana kadar araç için tek eksik gördüğüm full modelde hız sabitleyicinin olmaması.

Kararlarınız sizi hep mutlu etsin inşallah. Hayırlısı olsun, iyi günler.
Become who you were born to be...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 VVT-I Corolla C.Extra (Beyaz)
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 10, 2013, 10:43:06 »
Hocam, eğer civic ve avensis arasında kaldıysanız ; bir kere civic i kesinlikle düşünmeyin, ses olayı şimdiki güncel corolla dan bile fazla, sürüş keyfi tamam ama yalıtım zayıf yani.Avensis iki seçenek arasında en cazip olanı hem d segmenti hem konfor ve yalıtım daha iyi, eğer imkanınız varsa makyajlanmış avensis öneririm. Araç almak için de aceleniz yok ise yeni corollayı görmeden araç almayın derim.
1) 2000 Hyundai accent 1.3 lx  2) 1999 Opel vectra 2.0 cd  3) 2006 Honda civic 1.6 vtec  4) 2009 Honda civic 1.6 elegance  5) 2010 Toyota corolla 1.6 c.extra  6) 2012 Toyota corolla 1.6 c.extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 10, 2013, 10:58:50 »
Vedat bey eğer uzun süre bineceğiniz bir araba istiyorsanız kesinlikle yeni nesil motorları inceleyin.

Malum petrol kaynakları her geçen gün hızla eriyor. 2-3 sene sonrasını hiç bilemiyoruz. Küçük hacimli motorları ön planda tutmak en doğru seçim olacak. Örneğin Renault'un elektrikli fluance'ı, Toyota'nın yeni elektrikli Yaris'i gibi araçlar geleceğin otomobilleri. Honda şu an resmen fantazi yapıyor bence. Ben fanatik bir hondacı olarak söylüyorum bunu. Yerinizde olsam dediğim araçları yakından incelerdim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 10, 2013, 11:00:15 »
2005 1.6 avensis kullanıyordum babamın aracı, şimdi kendi aracım 2007 corolla 1.6 kullanıyorum. ses olayı toyota da fazla olduğunu iki araçta gördüm. ama ses olayı 3 bin deviri ya da 120 km hızı geçince oluyor. sakin kullanan biriyseniz size yine sessiz gelebilir. hızlı kullanıyorsanız tavsiye etmem.

eşimle aynı şehirde değiliz maalesef (sizin gibi öğretmen) seneye gelirse onunda kullanacağı rahat bir araç almak istiyorum ilerde ve bu aralar en gözde aracım golf 7 1.2 TSI/1.4 TSI(140 hp) motorlu DSG şanzımanlı araç. 7 vitesli DSG şanzıman düz vitesten daha az yakıyor. yakıtları benzinli olarak şehir içi 5,6 lt civarı şehirler arası ise 4,4-4,1 lt civarı. dizelinin fiyatı çok yüksek ve o fiyat farkı yaklaşık 150.000 km sonra kapanır  :D  LPG ye de gerek kalmayan benzin tüketimine sahip araçlar. yokuş kalkış gibi donanımları yüksek olan bir araç. fiyatı da sizin bütçenize uygun. küçük olmayan hatchback bir araç. sıfır ya da sıfıra yakın araç düşünüyorsanız tavsiye ederim.

konfora çok önem veriyorsanız ikinci el ve km si olan araçları da kabul ederseniz daha lüks araçlara bakabilirsiniz passat (1.6 bluemotion), bmw 3.16, audi a4 1.6 gibi
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 10, 2013, 11:08:19 »
Hem güvenlik hem konfor açısından Alman ya da Japon öneririm.. Şahsıma ait olarak kullandığım arabalar Skoda Felicia, Opel Astra Cosmo Hb ve şimdi Toyota Rav4..

WW'ye ben hiçbir zaman pek ısınamadım. Golf'ün dizaynını hiçbir zaman sevmedim ve bütün ww'lerdeki şansıman sorunu malum.. Ww'den içim rahat alabileceğim tek araba Passat'dır.. O da Doğuş'un hem fiyat hem müşteriye değer vermeme politikası yüzünden imkansız..

Diğer yandan Opel ise % 100 tavsiye edecileceğim bir marka. Hem Astra'sı ( Sizin için Sedan olur sanırım ) , hem İnsignia ( bütçeye bakmak lazım  ) kesinlikle hem iç dış dizayn hem konfor açısından pişman etmez.

Bunun yanında çok memnun olduğum Toyota'da Rav dışında tecrübem, yakın bir arkadaşımda Avensis olmasından öteye geçmemekle birlikte, Avensis ile çok seyahat ettim. Bence Avensis her şekilde kafada soru işareti bırakmadan alınabilecek bir araç.

Honda'yla ilgili düşüncelerim ise genelde pozitif. Çevremde çok Honda Civic kullanıcıları var. Hiçbirinden önemli bir negatif yorum duymadım. Özellikle iç-dış dizayn konusunda Toyota'nın önünde fakat sorunsuzluk konusunda arkasında..

Şahsi fikrim ya Opel ya Toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 10, 2013, 11:26:32 »
Araç seçimi ciddi bir iştir ama bunu deneme yoluyla ve kullanıcı yorumları ile yapmak en iyisidir.

Hyundai olarak bence tek tercih edebileceğiniz araç ELENTRA OTOMATİK binme imkanım oldu stabilize yolda dahi gayet sessiz ve konforlu idi.
Toyota gurubunda Avensis in sizin istekleriniz karşılacağını düşünüyorum .Bir yorumda arkadaşım yalıtım zayıflığından bahsetmiş fakat kullanan arkadaşlarım var bende kullandım bence harika bir araç.

Honda gerçekten iyi araçtır Hyundai ve Toyota ya göre yere daha fazla yakındır.Gnelde kullanıcıları sürati sevdiği için süspansiyonu Toyota ve Hyundai ye göre serttir.Konforu japon arbaları gibidir ama Toyota daha rahat kesinlikle denedim çünkü.

Honda gurubunda maddi imkanlarını ne yönde bilmiyorum ama Accord u denemenizi tavsiye ederim aradgınız araç olma ihtimali yüksek

VW gurubunu kullandım ama hiç almadım Passat ve Golf şahsi tercihim olur .Rahatlıklarını ve konforuna zaten yoruma gerek yok.

Skoda gurubunu da inceleyin derim ama yorum yapmayım .Ama iddialı araçlar olduğunu duymuştum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 10, 2013, 11:34:19 »
Vedat Hocam 2012 1.6 Avensis kullanıcısıyım.Yalıtım benim için önemli diyorsanız Avensis'i kesinlikle tavsiye etmem.Tamam; araç D segmenti,fiyat/performans olarak tatmin edici vs. ama motor sesi,yoldaki toz, toprağın tıkırtısı derken araç içi segmentine yakışmayacak şekilde gürültülü oluyor.

Evet geçen gün forumdan Alper Binbir ile konuştuk avensis yol sesini aşırı derecede alıyor dedi. Benim ilk baş lastiklerden geldi aklıma ama ne kadar etkili olur bilmiyorum üzerindeki lastikler nedir arabanın servisten çıkarken ki ?

Ayrıca babamda avensis hastası ama işte 55000 lirayı yatırıp evin önüne koymak istemiyorum diye düşünüyor haksızda sayılmaz. Ve ayrıca bu durumu söyleyince o da baya bir şaşırdı yorumu da hatta fransız aracı sonuçta normaldir beklerim öyle birşey dedi. (Avensisler fransa fabrikasında üretiliyor..)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 10, 2013, 11:41:26 »
Evet geçen gün forumdan Alper Binbir ile konuştuk avensis yol sesini aşırı derecede alıyor dedi. Benim ilk baş lastiklerden geldi aklıma ama ne kadar etkili olur bilmiyorum üzerindeki lastikler nedir arabanın servisten çıkarken ki ?

Ayrıca babamda avensis hastası ama işte 55000 lirayı yatırıp evin önüne koymak istemiyorum diye düşünüyor haksızda sayılmaz. Ve ayrıca bu durumu söyleyince o da baya bir şaşırdı yorumu da hatta fransız aracı sonuçta normaldir beklerim öyle birşey dedi. (Avensisler fransa fabrikasında üretiliyor..)

şunun altını çizelim ki 3000-3500 deviri geçirince ya da 120 km hızı geçince ses rahatsız ediyor. bu seviyelerin altı rahat sorun yok. babanız yada genel olarak kullanıcı hızlı kullanmıyorsa toyota da sessiz araç  :D
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 10, 2013, 11:46:14 »
şunun altını çizelim ki 3000-3500 deviri geçirince ya da 120 km hızı geçince ses rahatsız ediyor. bu seviyelerin altı rahat sorun yok. babanız yada genel olarak kullanıcı hızlı kullanmıyorsa toyota da sessiz araç  :D

Uzun yolda genel anlamda 90-120 arası :D Ama İstanbula giderken iş biraz değişiyor tabi son hıza 20-30 km falan kalıyor işte arabada 5 kişi olmasak daha giderde birden aklına geliyoruz sanırsam birden hız düşüveriyor :D Keza daha tek başıma uzun yola çıkmadım ama yol müsait olduğunda 120-130 olabiliyor o yüzden ses önemli hemde 55000tl verince D sınıfı sonuçta geniş araba ama yol sesi soğuttu bizi açıkçası :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)