0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bende belirttiğim seviyenin üstünde kullanıyorum 120-170 ama bunun iyi olmadığını da biliyorum. ankara da yaşıyorum kayseriliyim 110 km ile gitmemle 150 km hızla gitmem arasında 30-40 dk fark edecek. güvenliğimiz için artı yakıt sarfiyatı, ceza ihtimali, aracın ve parçaların yıpranması fln en güzeli 110 civarı ile gitmek. kendime hakim olamam diye de hız sabitleyici taktırıyorum parçasını sipariş ettiler araç güçlü olsun yokuşlarda ya da sollamalarda zorda bırakmasın bizleri ama gücü de limitlerde kullanmaya gerek yok bence.
şunun altını çizelim ki 3000-3500 deviri geçirince ya da 120 km hızı geçince ses rahatsız ediyor. bu seviyelerin altı rahat sorun yok. babanız yada genel olarak kullanıcı hızlı kullanmıyorsa toyota da sessiz araç
yusuf bey, bilmiyorum, siz ne şartlarda hangi hızlarda kullandınız , fakat, inanın avensis 100kmh da seyrederken bile , ciddi ses alıyor, yani ekonomik sürüşte bile can sıkıcı, Hava şartları, aracın km si, ses almaması için optimum şartlardaydı, sonuç olarak, eylül ayında toyotanın avensisine kış lastiği koyma durumu yok, en gürültülü lastik olsa, o kadar gürültünün bir zamanı var. Motor sesini duymadım hiç ekonomik sürüşte, zaten tüm sorun yol sesi. Motor sesini 3000devir bandının üzerine çıkan herkez , az da olsa duymak ister zaten.
Evet geçen gün forumdan Alper Binbir ile konuştuk avensis yol sesini aşırı derecede alıyor dedi. Benim ilk baş lastiklerden geldi aklıma ama ne kadar etkili olur bilmiyorum üzerindeki lastikler nedir arabanın servisten çıkarken ki ?Ayrıca babamda avensis hastası ama işte 55000 lirayı yatırıp evin önüne koymak istemiyorum diye düşünüyor haksızda sayılmaz. Ve ayrıca bu durumu söyleyince o da baya bir şaşırdı yorumu da hatta fransız aracı sonuçta normaldir beklerim öyle birşey dedi. (Avensisler fransa fabrikasında üretiliyor..)
Ercüment Bey aracın üzerinde 215/55 R17 michelin primacy 3 lastik var.Birde Toyota Avensis'i Fransa'da değil,İngiltere'de üretiyor diye biliyordum.Emin misiniz Fransa olduğuna ?
Alper bey ankara kayseri arası kullanıyorum genel olarak aracı. 350 km kadar yol var ve kısmen yapılı düzgün kısmen çok iyi değil yol. asfalt kalitesi düşük kısma geçince hemen kendini belli ediyor bu konuda haklısınız. ama 120 km yi geçince motor sesi bütün sesleri bastırıyor iyice müzik bile keyif vermiyor. 1 saat böyle gittiğimde başım acayip ağrıyor ve yavaşlayıp camı açıp hava alıyorum yoksa acayip geriliyorum. hanımla sohbet mi ediyorum kavga mı anlamıyorum
Değerli arkadaşlar okuldan geldim biraz dinlendim ve pc yi açtım foruma girdim bir cok yorum gelmiş bir solukta hepsini dikkatlice okudum bitirdim döndüm başa tekrar okudum içtenlikle hepinize teşekkür ediyorum toyota foruma bu konuyu açmakla ne kadar doğru bişey yaptıgımı tekrar gördüm sizlerde görüyosunuzdur yorumlar öylesine realistik ölesine bilgiye tecrubeye ve sağduyuya sahipki gercekten şahane bir ortam bu başlıgı başka bir forum sitesinde acsaydım kesinlikle bu olmazdı tekrar tesekkür ediyorum hepinize. Bacanagımın golf dsg tsi otosu var onunla Ankara Didim arası seyahat ettik başka yerlerede gittik zaman zaman otoyu bende kullandım araç gercekten sessiz ve sürüş keyfi veriyo ama giriş yazımdada bahsetmiştim sorun cıkartır diye cesaret edemiyorum ben evet desem hanım hemen alalım diyecek biliyorum. diğer taraftanda acaba biraz abartılIyomu bu iş yoksa vw lerde aslında bu kadar sorun yokta bizemi böyle yansıtıyo diyorum. Diger taraftan giriştede belirttiğim gibi acele etmemede gerek yok nasılsa sorunsuz kullandıgım eskide olsa bir corallam var yeni auris ve yeni corollayıda bekliyeyim diğer taraftan siz degerli arkadaşlarımında yorumu ve yardımı ile bir araca karar vereyim diyorum Hepinize tekrar tekrar tesekkür ediyorum emeginize sağlık.
.Hocamızın en az 10 sene binecek olması göz önüne alınırsa,bu zaman sonunda da bir şekilde ikinci eli biraz daha kuvvetli bir araç olması lazım(D segmenti olsada Avensis her zaman müşteri bulur).Bir kere eğer uzun yol ağırlıklı bir sürüş olacaksa kesinlikle bagajı büyük olmalı.Çok fazla yormamalı.Yolda yığılıp kalmamalı,bu işler şans işi Turbolu araç olmamalı(benimki de Turbolu ama hocamız olası bir sıkıntıda uğraşmasın diye )Ne olursa olsun sıfır olmalı.Biraz büyük olmalı olası bir kasada Max.Koruma sağlamalı.Şuan ki durumda ben olsam makyajlı kasa Avensis e yönelirdim.
avensisler ingiltere üretimi ve alper binbire katılmıyorum araba kesinlikle yol sesi almıyor düz asfalt yolda ... aktif olarak corolla ve 2011 passat kullanıyorum fakat passat ile aralarında belirgin farklar yok yalıtım konusunda hatta belli bir hıza kadar avensis yalıtım olarak çok daha iyi... araba evet tekerlek sesi alıyor alıyor ama takırtı tukurtu kesinlikle almıyor bunu söyleyenlerin araçlarını kontrol ettirmelerini tavsiye ederim... tekerlek seside düz yolda değil çatlamış asfalt olan yollarda o çatlaklara girince rahatsız edebiliyor aşırı bir ses yok arabada çok ses alıyor diyenlerin araçlarını kontrol ettirmelerini tavsiye ederim sadece ... kaç aydır kış lastiği ile kullanıyorum yinede yalıtım olarak corolladan daha iyi corollada kış lastiği olmamasına rahmen... ben saydığınız araçlar arasında avensisisi gözüm kapalı tavsiye ederim...
Mehmet Bey forumda çoğu arkadaş davlumbazlardan gelen çakıl seslerinden şikayetçi.Bu konu hakkında 5-10 tane başlık açıldı.Örneğin;http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=19003.20http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32174.0http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=17392.0 Sürekli Avensis kullanmayan arkadaşların arabayı önermesine bir şey diyemem ki; haklılar, seksi bir araç. Ama değerlendirme kriterini yalıtım olarak alacaksak kafada bir soru işareti oluşur diye sanıyorum.Aslında en iyisi Vedat Hocam'ın bir test sürüşü yapması ve sessizliğinin beklentisini karşılayıp karşılamadığı açıklaması