Gönderen Konu: kıyaslama yardım  (Okunma sayısı 7155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: kıyaslama yardım
« Yanıtla #40 : Ocak 11, 2013, 21:35:33 »
    Ah şu avensis 1.6 da otomotik vites olsa biliyorum ne yapacagımı coktan tutmuştum bayinin yolunuda manuel olması elimi zayıflatıyo eşim otomotik önceliğimiz olsun diyor. 1.8 avensiste vergi ve fiyat bakımından bizi aşıyor gerci 2011 model 1.8 avensisler 52-55binli rakamlarda alınabiliyor ama vergi dezavantajı var. Sanırım bende biraz ince eleyip sık dokuyorum ama sonradanda pişman olmak istemiyorum ayrıca eşimdende keşke bu araç olmasaydı gibi bi serzeniş duymak hiç işime gelmiyo umarım gönlümüze göre olur tekrar teşekkürler arkadaşlar tavsiyelerinizi sürekli takip ediyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 11, 2013, 21:35:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 12, 2013, 16:03:26 »
avensisler yenı auris ingilterede üretiliyor.Fransada yaris üretiliyor.bence önce dizelmi benzınlimi ona karar vermek lazım..İngiltere montajları SB1kz diye başlıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 12, 2013, 21:42:56 »
hocam malesef 2 sene dir avensis kullanan biri olarak yorumlarını hayretle okuyorum ve kesinlikle katılmıyorum... birde benim avensisi test etmenizi öneririm şu an üzerinde kar lastikleride var 100 km hızla hatta 120 olsun düz yolda içeri herhangi bir yol sesi ve tekerlek sesi alırsa o arabayı satarım ben...Evet tekerlek sesi alıyor fakat çatlak diye tabir ettiğimiz asfaltta o sorunuda çok basit bir operasyanla çözdüm zaten... ama 100 km hızla ekonomik sürüşte ciddi ses alıp can sıkması tabirine kesinlikle katılmıyorum ...
Bende sizin yorumlarınıza şok olmuş durumdayım. Ben çok iyi ve tecrübeli bir sürücü değilim, şimdiye kadar 3 aracım oldu. Toplasanız 150bin km anca yapmışımdır. Fakat son 1 ayda yaklaşık 15 araç test ettim, b segmenti bazı araçlar dışında, en çok dışardan ses alan araç avensisti, passat sürmüş olup, passattanda sessiz olduğunu ifade etmeniz bende ikinci bir şok yarattı. Tartışmamızın bir anlamı yok. Araca niyetlenen kişi sürsün baksın. Demekki bir sürücüye gürültülü gelen araç, bir diğerine sessiz gelebiliyor. Test ettiğim araç avensis 1.6 (test tarihi: 6 aralık 2012)

Test sürüşü sırasında, toyota görevlisi arkadaşa aynı şikayeti yönelttiğimde, yolun kalitesiz olduğunu söyledi. Ama benim için o kadar yersiz bir söylemdiki, inanmadım. Malum o yolda hergün araç kullanıyorum. Belkide 20 farklı otomobille aynı yolda seyir yapmışımdır. Benim bulunduğum sitenin çıkışındaki E5. Onun dışında, bozuk yolda, çukurda , kasiste , ağır yağışta, mıcırda. Otomobiller tabiki ses alacaktır. Yalıtımları ne kadar iyi olsada. Çokta abartılı bir yalıtımda, aracınınızı bir yere sürttüğünüzü anlayamazsınız bu sefer.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ocak 12, 2013, 23:36:34 »
     Alper bey o zaman avensis uzun yol için tercih edilmemeli bu durumda ben avensisi d sınıfındaki en sorunsuz araç olarak düşünüyordum ama ses alma durumu bu kadar coksa soru işareti oluştu kafamda. Ayrıca test sürüşleri cok fazla bilgi vermiyo arkadaşlar 3-5 km lik bi parkurda aracın tepkilerini göreceli olarak alabiliyosunuz ancak bi aracı en azından 50-60 km kullanacaksınızki daha iyi tanıyabilirsiniz diye düşünüyorum onun için aracı bizzat kullanan kişilerin yorumları son derece önemli teşşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 12, 2013, 23:40:39 »
     Alper bey o zaman avensis uzun yol için tercih edilmemeli bu durumda ben avensisi d sınıfındaki en sorunsuz araç olarak düşünüyordum ama ses alma durumu bu kadar coksa soru işareti oluştu kafamda. Ayrıca test sürüşleri cok fazla bilgi vermiyo arkadaşlar 3-5 km lik bir parkurda aracın tepkilerini göreceli olarak alabiliyosunuz ancak bir aracı en azından 50-60 km kullanacaksınızki daha iyi tanıyabilirsiniz diye düşünüyorum onun için aracı bizzat kullanan kişilerin yorumları son derece önemli teşşekkürler.

Vedat abi açıkçası bu kişiden kişiye değişir 10 km kadar kullanmak istediğinizi söyleseniz ne gibi bir tepki verirler bilmiyorum ama sizin kullanmanız gerçekten önemli bu durumda..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 13, 2013, 00:34:38 »
Bugün 10.gün...
Türkiye satılan Adana'da bulunan aklınıza gelebilecek tüm ciddi markaların en seçkin modellerinin testini yapıyorum.
Hatta p.tesinden itibaren ciddi saymadığım markaların da testini yapacağım.
Henüz bir araca kar vermedim ama sizin de fikirleriniz almak için boş bir zamanımda aldığım notları derleyip paylaşırım. Hep beraber tartışılsın bir araca karar verelim.
Ayrıca her markanın serviste bekleyen kullanıcıları ile küçük söyleşiler yaptım. Onların fikirlerini de aktaracağım.
Adana'da mahkeme dosyalarında bilirkişilik yapan tecrübeli bir makine mühendisinin araç sorunları ile ilgili görüşlerini almıştım.
Hepsini bir araya getirip aktarmayı düşünüyorum.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ocak 13, 2013, 01:28:54 »
     Alper bey o zaman avensis uzun yol için tercih edilmemeli bu durumda ben avensisi d sınıfındaki en sorunsuz araç olarak düşünüyordum ama ses alma durumu bu kadar coksa soru işareti oluştu kafamda. Ayrıca test sürüşleri cok fazla bilgi vermiyo arkadaşlar 3-5 km lik bir parkurda aracın tepkilerini göreceli olarak alabiliyosunuz ancak bir aracı en azından 50-60 km kullanacaksınızki daha iyi tanıyabilirsiniz diye düşünüyorum onun için aracı bizzat kullanan kişilerin yorumları son derece önemli teşşekkürler.
Kullanım süresi konusunda size kesinlikle , katılıyorum, test sürüşünde görülecekler araç hakkında ilk izlenimlerdir, fakat şunu da göz ardı etmemek gerekir. Bir aracın yalıtımı zamanla kendiliğinden düzelemez. Benim nacizane tavsiyem aracı sizin kullanmanız, ben yaklaşık 1 aydır, bütün firmaları gezdim nerdeyse ve 15 civarı deneme sürüşü yaptım (vw scirocco(1.4tsi dsg 160) , vw passat tdi(dsg)105, kia ceed, cerato , hyundai elantra, bmw 316, mercedes a 180(122) , ford focus, skoda octavia, toyota yaris, toyota avensis, mitsubishi colt, ve aklıma gelmeyen bir kaç araç daha)
bu deneyimlerim sonrasında gördümki, araçların bir çoğu genel kanı ve sahiplerinin anlattıklarından çok farklı, bunun yegane sebebide her sürücünün algılarının farklı olması. Daha önceki yorumda da bahsettiğim gibi, bana göre çok gürültülü bir araç , size göre sessiz olabilir.

Sizin boş vaktinizde varsa, hiç zaman kaybetmeden, yarından başlayın bayileri gezmeye, para kolay kazanılmıyor ve otomobil her zaman alınamıyor(kendim ve bana yakın ekonomik durumdaki insanlar için konuşuyorum), size en uygun aracı bulana kadar, bütün araçları test edin, teste çıkmadan öncede unutun herşeyi, alper şunu demiş, mehmet bunu demiş, ahmet hiç beğenmemiş vs. Araçtan indiğiniz günün akşamı, herşey kafanızda şekilleniyor. Belli bir süre sakin kafayla insan karşılaştırınca kendisi için en ideal tercihte bulunuyor.

Bence kötü otomobil yoktur, her otomobil kendi sahibini seçer. Her ne kadar biz seçiyormuşuz gibi gözüksede, otomobil yol üzerinde bize gösterdikleriyle bizi kendisine çeker.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 19, 2013, 23:31:46 »
Ben RAV4 derim. Vergisinin yüksek olması dışında bence bu aracın zayıf denilebilecek hiç bir yanı yok. Ses alma, uzun yol konforu, yakıt sarfiyatı vs. gerçekten çok güzel bir araçtır. Örneğin linkteki araç;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-2007-rav4-extra-wti-152-hp-keylessgo-77000-km-siyah-ici-bej-deri-111501000/detay
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 20, 2013, 01:29:41 »
Ben RAV4 derim. Vergisinin yüksek olması dışında bence bu aracın zayıf denilebilecek hiç bir yanı yok. Ses alma, uzun yol konforu, yakıt sarfiyatı vs. gerçekten çok güzel bir araçtır. Örneğin linkteki araç;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-2007-rav4-extra-wti-152-hp-keylessgo-77000-km-siyah-ici-bej-deri-111501000/detay

yakıt konusunu biraz açar mısınız? 2.0 lt benzinli 4X4 bir araç yakıt sarfiyatını nasıl övdüğünüzü anlayamadım da
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 20, 2013, 04:17:32 »
     Değerli meslaktaşım Vedat bey,
     Pek çok markayı, (son 6 arabam toyotaydı) denedikten sonra
bu sefer ilk defa honda aldım, çok memnun kaldım
2008 model otomatik vites, 5 yılı aşkın süredir kullanıyorum, olumsuz hiç bir şeyle karşılaşmadım
sorunusuzlukta toyotadan eksik kalır yanı yok, periyodik bakımlar dışında servise tamirciye falan gitmedim
dolayısıyla extra bir masrafı çıkmıyor

Aracın dizaynı çok etkileyici, içi , özellikle kokpit tasarımı müthiş, 2012 ve sonrası modellerde  çok
zenginleştirmişler, gelişmiş bir yol bilgisayarı var, istediğin resimleri amblemleri falan yükleyebiliyorsun
6 lı CD+MP3 çaları mükemmel bir ses sistemi var, tabi USB den falanda çalabiliyorsun, donanımı gayet tatminkar
direksiyona oturunca sanki otomobil değilde farklı bir araç kullanıyormuşsunuz hissi veriyor, sürüş keyfi gerçekten harika

Motoru seri, canlı, dinamik ve son derece sessiz,  VTEC denilen ilginç bir sistemle çalışıyor, sakin kullanbımda 12 süpap aktif, 4 süpap devre dışı kalıyor  ama seri kullanınca 16 süpabın tamamı devreye giriyor ve arabayı ok gibi fırlatıyor VTEC dedikleri olay bu
tabiki bunun bedelide benzin sarfiyatı oluyor ama sakin kullanımda uzun yolda falan gayet ekonomik bir foto ekliyorum bu benim arabanın  5 litre yaktığını gösteriyor

Vitese gelince; ben oldum olası otomatik vitesi severdim, büyük rahatlık ve kolaylık sağlıyor
ülkemizde yaygın değilkende, insanlar otomatikten korkup kaçarlarken de  otomatik kullanıyordum,
hele artık bu zamanda düz vitesi aklıma bile getirmiyorum artık,  avensisin 1.6 larında otm. olmaması büyük eksiklik bence
1.8 lerde de corolladaki gibi 4 ileri vites kullanmış
Honda bu konuda gerçekten 1 numara
otomatik viteste sorunsuzluğuyla haklı bir ün yapmış,  5 ileri otomatik Triptronik vitesi çok başarılı
vites geçişlerini falan hiç hissettirmiyor, bütün sisten elektronik kontrollü, hata yapmıyor, sürücünün yapmasına  da izin vermiyor
vitesi hiç bir merasime gerek duymadan istediğn an manuel olarak kullanabiliyorsun, direksiyon altındaki kulakçıklara dokunman yetiyor
bunun için vites koluna dokunmuyorsun bile..
Aslında denizli izmire yakın, yolunuz düştüğünde beni arayın hem görüşür tanışırız, hem benim arabayı test edersiniz, hemde bütün detayları anlatırım
Sonuçta hangigisine karar verirseniz verin hayırlısı olsun diyelim, işte bu da bahsettiğim foto

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 20, 2013, 13:00:54 »
Vedat Amca, test edeceğiniz araçları yol sesi hakkında kıyaslarken aynı yolda test etmeye çalışın.
Asfalt türü, yaşı, yol sesine ciddi etki yapıyor.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 20, 2013, 13:13:23 »
yakıt konusunu biraz açar mısınız? 2.0 lt benzinli 4X4 bir araç yakıt sarfiyatını nasıl övdüğünüzü anlayamadım da

Elbetteki 1.4 D4D gibi değil. Ama size şöyle söyleyeyim. Bir iddia sonucu; Focus 1.6 hb. 'den (2006 otm.) LPG kullanımının daha az olduğunu, 30 lt. lpg ile 285-340 km. arası yol yaptığını kendi RAV4'ümden biliyorum. Ayrıca benimki 2003tü, örnek olarak verdiğim ilandaki yeni kasanın daha az tüketimi olduğunu söylüyorlar.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ocak 21, 2013, 22:46:31 »
     Kemal hocam detaylı bilgileriniz için içten teşekkür ederim uzun süre yaptığım araştırmalardada sizinde tavsiye ettiğiniz gibi otomotik viteste civic gercekten cok sorunsuz bir araç eşiminde otomotik baskısı yüzünden benim avensise biraz daha yakın olmama ragmen içişleri bakanının ağır gelmesi etkisiyle civic alacagız gibi duruyo ama verdiğimiz karar geregince acele etmeyip auris ve yeni corolları bekliyecegiz sonradan pişman olmak istemiyoruz.ayrıca bilgi ve tecrubelerini paylaşan tüm arkadaşlarıma kalpten teşekkür ediyorum paylaşımlarınızı takip edip sık sık gelen mesajlara bakmayı ihmal etmiyorum tekrar tesekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ocak 21, 2013, 22:57:39 »
kemal abi 1,8 avensisler cvt şansıman 4 ileri değil.7 ileri .Ayrıca cvt ler  4 ileri veya 5 ileri lerden daha zevkli eglenceli güzel bir şanzıman.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ocak 22, 2013, 02:02:53 »
     Değerli meslaktaşım Vedat bey,
     Pek çok markayı, (son 6 arabam toyotaydı) denedikten sonra
bu sefer ilk defa honda aldım, çok memnun kaldım
2008 model otomatik vites, 5 yılı aşkın süredir kullanıyorum, olumsuz hiç bir şeyle karşılaşmadım
sorunusuzlukta toyotadan eksik kalır yanı yok, periyodik bakımlar dışında servise tamirciye falan gitmedim
dolayısıyla extra bir masrafı çıkmıyor

Aracın dizaynı çok etkileyici, içi , özellikle kokpit tasarımı müthiş, 2012 ve sonrası modellerde  çok
zenginleştirmişler, gelişmiş bir yol bilgisayarı var, istediğin resimleri amblemleri falan yükleyebiliyorsun
6 lı CD+MP3 çaları mükemmel bir ses sistemi var, tabi USB den falanda çalabiliyorsun, donanımı gayet tatminkar
direksiyona oturunca sanki otomobil değilde farklı bir araç kullanıyormuşsunuz hissi veriyor, sürüş keyfi gerçekten harika

Motoru seri, canlı, dinamik ve son derece sessiz,  VTEC denilen ilginç bir sistemle çalışıyor, sakin kullanbımda 12 süpap aktif, 4 süpap devre dışı kalıyor  ama seri kullanınca 16 süpabın tamamı devreye giriyor ve arabayı ok gibi fırlatıyor VTEC dedikleri olay bu
tabiki bunun bedelide benzin sarfiyatı oluyor ama sakin kullanımda uzun yolda falan gayet ekonomik bir foto ekliyorum bu benim arabanın  5 litre yaktığını gösteriyor

Vitese gelince; ben oldum olası otomatik vitesi severdim, büyük rahatlık ve kolaylık sağlıyor
ülkemizde yaygın değilkende, insanlar otomatikten korkup kaçarlarken de  otomatik kullanıyordum,
hele artık bu zamanda düz vitesi aklıma bile getirmiyorum artık,  avensisin 1.6 larında otm. olmaması büyük eksiklik bence
1.8 lerde de corolladaki gibi 4 ileri vites kullanmış
Honda bu konuda gerçekten 1 numara
otomatik viteste sorunsuzluğuyla haklı bir ün yapmış,  5 ileri otomatik Triptronik vitesi çok başarılı
vites geçişlerini falan hiç hissettirmiyor, bütün sisten elektronik kontrollü, hata yapmıyor, sürücünün yapmasına  da izin vermiyor
vitesi hiç bir merasime gerek duymadan istediğn an manuel olarak kullanabiliyorsun, direksiyon altındaki kulakçıklara dokunman yetiyor
bunun için vites koluna dokunmuyorsun bile..
Aslında denizli izmire yakın, yolunuz düştüğünde beni arayın hem görüşür tanışırız, hem benim arabayı test edersiniz, hemde bütün detayları anlatırım
Sonuçta hangigisine karar verirseniz verin hayırlısı olsun diyelim, işte bu da bahsettiğim foto

abi herşey güzelde , bu vtecin sübap zamanlaması tanımı olmamış, arabada çalışmayan sübap olmaz, olursa araba çalışmaz, bir tanesi görevini eksik yapsa, direkt bir tekleme söz konusu olur.
Vtec teknolojisinde diğer birçok markadaki gibi, değişken subap zamanlaması mevcut, yani motor belli bir deviri geçtiğinde, subapların zamanlaması değişiyor, bunuda içeride egzantriğin ittirerek subaplara bastığı kam mili sağlıyor. Ama genelde sübap açıp kapatıyor diye biliyor insanlar, yanlış bilgiyi düzeltmek lazım.
Bana görede vtec dünya üzerindeki en iyi motor teknolojisi.