0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bir çok arabada, hatta eski renolarda bile, kapı açıkken kapıyı tutan bir yay olur. böylece açık kapı siz istemedikçe üstünüze gelmez.97 model araçta toyota bunu akıl edememiş buna üzülüyorum. Yani dik bi yokuşta arabayı yan parkedip araçtan çıkarken kapıyımı tutayım, yoksa kendimimi dışarı atayım... zor yani...buna bir çözüm varmı ki arkadaşlar,hatta günümüzde bu kapı yayları iki üç kademeli, yani istediğin kadar açıyosun ve kapı orda kalıyor. Bir çok arabada bu yaylar kapıyı kapatmayada yardımcı oluyor. Toyota önceki modellerinde konforu hiç düşünmemişbirde radyo için direksiyona iki düğme koysa batacak sanki japonlar, üst modellere koyuyolar...böyle böyle zengin oldular valla..
konuyu hortlatmanın zamanı gelmiş:)bir çok arabada, hatta eski renolarda bile, kapı açıkken kapıyı tutan bir yay olur. böylece açık kapı siz istemedikçe üstünüze gelmez.97 model araçta toyota bunu akıl edememiş buna üzülüyorum. Yani dik bi yokuşta arabayı yan parkedip araçtan çıkarken kapıyımı tutayım, yoksa kendimimi dışarı atayım... zor yani...buna bir çözüm varmı ki arkadaşlar,hatta günümüzde bu kapı yayları iki üç kademeli, yani istediğin kadar açıyosun ve kapı orda kalıyor. Bir çok arabada bu yaylar kapıyı kapatmayada yardımcı oluyor. Toyota önceki modellerinde konforu hiç düşünmemişMotor sesi, lastik sesi ... 120 yi geçince sanki motor kucağımda.. 150 olunca uçak sanki, lastik , rüzgar artık ne varsa birde radyo için direksiyona iki düğme koysa batacak sanki japonlar, üst modellere koyuyolar...böyle böyle zengin oldular valla..
... bana göre eksi tarafı yere yakın oluşu 4 kişi binince çok dikkat etmelisin..zaten bu özelliğide virajlarda avantaj olarak karşımıza çıkıyor.... ama sen yinede yavaş gir:)
Benim bahsettiğim araç corolla değil, carina. Yani bir üst segmentte. Afrika için üretildiği söylenemez. İngilterede AB için üretildi. 97 model aynı segmentteki araçlara bakarsanız 97 opel vectra, 97 honda accord vb. konforun daha üst seviyede olduğunu görürsünüz.Sağlamlık ve performans konusunda bir diyeceğim yok, gayet memnunum ama bunun yanında biraz da konfor düşünmemiş caponlarBir aracın son hızında 240 yazıyorsa, 120 yada 140 da içeri olmadık sesleri alması ayıptır herşeyden önce değil mi? Hem bu araçlar alındığında 10.000 ytl değildi. Baya pahalıydı. 10 yaş iyi bir araba için pek uzun sayılmaz....Gerçi haksızlık etmeyelim, toyota 2000 yılından sonra konforun ne olduğunu keşfetti, şöyle 2006 avensis olsa binilir yani:)
Bir akşam kapıyı çekip çıktım ve arabayı kilitledim.Sabah kalkıp geldiğimde arabanın içine toz dolmuş.Benim rahatsızlığım camlar açık kaldığında sesli bir uyarının olmaması.Kaldığımız yer küçük bir mahalle olduğundan herhangibir zarara uğramadık.Ya bu olay büyükşehirlerden birinde olsaydı?
Yazılanları okudum arkadaşlar genelde motor sesinden şikayet var. Ben 2003 toyota corolla sol (otomatik vites) yeni aldım hiç motor sesi duymuyorum. Daha önce opel astra,ford focus,peugeot kullandım siz bir de onların motor sesine bakın.