Gönderen Konu: Arabanızın sevmediğiniz yönleri..  (Okunma sayısı 48488 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabanızın sevmediğiniz yönleri..
« Yanıtla #220 : Ekim 19, 2008, 23:37:04 »
otomatik vitesliler daha pahalı olduğu için olabilirmi

Yok yok, ben yanlış bakmışım broşüre.  Fark düz/otomatik vites arasında değil, 1.4 Terra ile 1.6 Terra arasındaymış, kusura bakmayın... Görebildiğim kadarıyla gecikmeli sönen iç aydınlatma, ön sis farları gibi farklar da var. Tabi ki bu broşür 2005 yılı için geçerli, 2006 yı bilemiyorum.

Bu arada başlığa da uygun birşeyler ekleyeyim. Arabama yeni alışıyorum, 2 ay oldu henüz. Fikrimce artıları çok daha fazla, ama daha iyi olabilirdi dediğim birkaç yer var ki bunlar da genelde önemsiz şeyler.

- Klima çok etkili değil ( Belki de polen filtresindendir, arabanın 50.000 bakımında değişince öğreneceğim),
- Bagaj kapağının anahtarsız açılmaması...,
- Kısa farlar gerçekten de sorun, yolu pek aydınlatmıyorlar...
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Ekim 19, 2008, 23:37:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Ekim 20, 2008, 00:59:42 »
arkadaşlar o dediğiniz eksiklikler aşağı yukarı diğer markalarda da var. bunların 4 4 lük olduğu arabalar audi, mercedes, bmv falandır. bence özellikle corolla o segmentte yeterli bi araçtır. diğer arabaları da gördük astrası vectrası meganı falan filan... toyotanın sağlamlığı, motor sorunsuzluğu, az arıza yapması yeter de artar bile. bunlar daha önemli şeyler değğilmi.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Ekim 20, 2008, 09:36:26 »
valla ben mercedeste manuel camı görünce :o  bizim araçlarda hiç dert etmemeye beşladım   ::)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #223 : Ekim 20, 2008, 19:05:46 »
Benim camlar da elle acilip kapaniyor.Hic de sikinti olsuturmuyor.Otomatik olsa daha guzel olur tabii ama onemli degil.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #224 : Ekim 20, 2008, 20:14:28 »
Savaş Murat arkadaşım,kısa farlarla ilgili olarak,far tasında yada ampulünde bir problem olabilir diye düşünüyorum.Benim Corolla 2003 model,far camları kararmasına ve ampulününde eski olmasına rağmen gayet iyi aydınlatıyor.Hani derler ya bu farlarla tavşan avına git diye.Abartısız o durumda..Hangi şehirde oldugunu belirtmemişsin ama Ankaradaysan sana yardımcı olabilirim.Değilsende ampullerini değiş,sonrada far ayarı yaptır.yanlız normal ayardan %1 derece yukarı ayarlat.Sürücülerin gözünü almaz.Ben öyle yaparım hep......
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Evolution...
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #225 : Ekim 20, 2008, 21:30:44 »
Yüksek hızlarda savrulmasıydı onuda halletim...Tek sorun toyota kasa yani model çizimlerini daha iyi yapabilir yeni avensis i autoshowda gördüm ve 96 corrolla kasasından sonra en çok satacağı model olacağına inanıyorum seneler sonra ilk defa güzel bi kasa yaptı..
K@m@®oS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #226 : Ekim 26, 2008, 09:18:30 »
YILDIRAY abi nasıl halletin paylaşırsan faydalı olur fiye düşünüyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #227 : Ekim 26, 2008, 14:11:33 »
Niçin mazotu yakmıyor en büyük problemim :( basıorum basıorum kasıorum kasıorum  1 depo niye bi hafta gitmek zorunda psikolojimi bozuyor :D:D
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #228 : Ekim 26, 2008, 14:23:06 »
virajlarda savuruyor bazen...bide ön sinyalleri sevmiyorum turuncu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #229 : Ekim 26, 2008, 18:29:23 »
şu farın aydınlatma azlığı olmasaydı çok iyi olurdu, dün yağmurlu havada zor gördüm yolu geceleyin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #230 : Ekim 29, 2008, 19:33:40 »
Yüksek hızlarda savrulmasıydı onuda halletim...Tek sorun toyota kasa yani model çizimlerini daha iyi yapabilir yeni avensis i autoshowda gördüm ve 96 corrolla kasasından sonra en çok satacağı model olacağına inanıyorum seneler sonra ilk defa güzel bi kasa yaptı..

bence çok çirkin bir kasa yapmış, genede satılacaktır, ama dizayn berbat ötesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Landcruiser - Corolla D4D
« Yanıtla #231 : Ekim 29, 2008, 19:48:22 »
Aracımın arkasında sanki su deposu var. :)   Depodan çalkantı sesi geliyor. Toyota Corolla 2009
Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Da Tozu Dumanı Yutarsın. Seçim Senin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #232 : Ekim 31, 2008, 01:47:08 »
Vites kolunu x2 yapsalar ATAKÖY-BAKIRKÖY minibüs hattında çalışıyorum sanardım :) keşke auris tarzı yapsalardı kol dayamayı kol dayamak içinmi arabada uyurken başımızı koymak içinmi yapmışlar anlamadım yada japonla Türk kolu arasında bi farklılık var birde nereye elimi atsam göz geliyor heryere zula koymuş japonlar bugün aklıma geldi bu olay inşallah 2 3 sene sonra heryerden tanqırtı gelmesine sebep olmaz.. arka camlarım elle açılıyor çinliler uçan araba icat etti bize gelen arabalara 2 otomatik cam motoru tuşu koymak pahalı sanırım neseki arka koltukta işim yok en önemli konuda 60 ı geçmesemde 90 a kitlesemde arabamın yol bilgisayarı 8.5 litreye cıkıyor /100km'rede hesap kitap yapıorum aracımın öyle yemesi imkansız 140 ve üstüne kitliyorum 5.1 yiyor bence toyota yol bilgisayarında sınıfta kalmış ama ama ama kadranları mükemmel :D bayılıyorum sağ taraftaki mazotumu göremiyor :D :D :D hızımı görüyor sadece şekil jon jon bişi olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
« Yanıtla #233 : Ekim 31, 2008, 08:54:09 »
toyota sevilmez mi hiç,,
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Evolution...
« Yanıtla #234 : Kasım 03, 2008, 22:47:05 »
YILDIRAY abi nasıl halletin paylaşırsan faydalı olur fiye düşünüyorum....

kes yayları sertleştir yayları yapıştır arabayı yere al eline cetvel yerden yükseklik 12 cm yi geçmesin max. 5 cm kadar düşür 70 le girdiğin viraja 130 la giremezsen bende bi şey bilmiorum çünkü ben girdim :)
K@m@®oS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Evolution...
« Yanıtla #235 : Kasım 03, 2008, 22:50:41 »
Vites kolunu x2 yapsalar ATAKÖY-BAKIRKÖY minibüs hattında çalışıyorum sanardım :) keşke auris tarzı yapsalardı kol dayamayı kol dayamak içinmi arabada uyurken başımızı koymak içinmi yapmışlar anlamadım yada japonla Türk kolu arasında bi farklılık var birde nereye elimi atsam göz geliyor heryere zula koymuş japonlar bugün aklıma geldi bu olay inşallah 2 3 sene sonra heryerden tanqırtı gelmesine sebep olmaz.. arka camlarım elle açılıyor çinliler uçan araba icat etti bize gelen arabalara 2 otomatik cam motoru tuşu koymak pahalı sanırım neseki arka koltukta işim yok en önemli konuda 60 ı geçmesemde 90 a kitlesemde arabamın yol bilgisayarı 8.5 litreye cıkıyor /100km'rede hesap kitap yapıorum aracımın öyle yemesi imkansız 140 ve üstüne kitliyorum 5.1 yiyor bence toyota yol bilgisayarında sınıfta kalmış ama ama ama kadranları mükemmel :D bayılıyorum sağ taraftaki mazotumu göremiyor :D :D :D hızımı görüyor sadece şekil jon jon bişi olmuş

evet o yol bilgisayarı yokmu gaza basıom 2.7 lt dio bırakıom dur kalk da 33.2 lt bugün gördüm depoyu biri yürütüyor dedim.en uyuz olduğum şey o benzin ışığı yanıp yanıp sönüo benzin bitio benzin bitio 45 km daha yol yapıom hâla aynı şeyi dio yol bilgisayarı 0 der başka bi şey demez modifiye yaptırdıktan sonra jantlardan olsa gerek max.600 km yapıo şehir içi
K@m@®oS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #236 : Kasım 05, 2008, 00:16:04 »
orçun kardeşim ön sinyallere lafım yok ama virajlarda savurmamak zaten toyotanın özelliğidir.acaba sınırları zorlayarak mı denedin de böyle bi sonuca vardın sen..arabanın altını inceleme fırsatın olursa bi bak arka denge çubuğuna ve bağlantılarına bide diğer arabalara bak megane,focus,laguna.accent,polo v,s farklı bi teknoloji olduğunu göreceksin... bana göre eksi tarafı yere yakın oluşu 4 kişi binince çok dikkat etmelisin..zaten bu özelliğide virajlarda avantaj olarak karşımıza çıkıyor....  ama sen yinede yavaş gir:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #237 : Kasım 05, 2008, 00:20:24 »
toyota sevilmez mi hiç,,

aynen katılıyorum..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #238 : Kasım 06, 2008, 16:19:22 »
evet o yol bilgisayarı yokmu gaza basıom 2.7 lt dio bırakıom dur kalk da 33.2 lt bugün gördüm depoyu biri yürütüyor dedim.en uyuz olduğum şey o benzin ışığı yanıp yanıp sönüo benzin bitio benzin bitio 45 km daha yol yapıom hâla aynı şeyi dio yol bilgisayarı 0 der başka bi şey demez modifiye yaptırdıktan sonra jantlardan olsa gerek max.600 km yapıo şehir içi

Yıldıray abi bendeki dizel biliyorsun zaten ışık yanıp sönüyor range'de 1 km gördüm korkuyorum kalıcam die :) :) halbuki en az 30 40 kmre yürümesi gerekir bilmediğim için arabayı rezil olmiim diyorum en az rahatlıkla kaç kmre gidiyor range 0 a düştüğünde ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #239 : Kasım 08, 2008, 17:14:16 »
çook eksik var ama piyasadaki dier araçlarae oranla çok iyi o yüzden iyi