Gönderen Konu: 2004 Avensis 2.0 LPG takilabilirmi yada takdıran varmı Teşekkürler  (Okunma sayısı 63662 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
LPG kaça mal oldu ve benzinle LPG arasında bir perfomans farkı hissediyor musunuz?
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
Forumun başlığını ben açmıştım kapanışınıda bana yapmak nasip oldu.
Avensis D4 2.0 Triptonik vites aracıma forumdanda cesaret alarak ve tabiki araştırarak ve ilk taktıran Manisa ilçe belediye başkanı ilede görüşerek 15/07/2010 tarihinde aracıma İZMİR de Hüseyin ustaya LPG yi taktırdım. 1 haftadır kullanıyorum bu lpg vesilesi ilede kuşadasında 1 hafta tatil yaptık bu akşam döndüm izmit.e gayet memnunum aşağı yukarı 1 haftada 750 km yaptım lpg ile takribi yakışı 220 km.yi 50 tl yakıyor oda km.de 220 kuruş gibi bir rakam sürat ise normal sınırlarda yaptım klima açık vaziyette çok yüksek hızda 5 kişi ve bagaj full dolu vaziyette bir ara çok yüksek km.çıktım bakalım gidecekmi diye şu an için bir problem görmedim . Bana bu mutluluğu yaşatan hüseyin ustanın Telefonunu verdim ancak forum kuralları gereği reklam yasak olduğundan yönetim tarafından silindi .Bide LPG Dolum esnasında fotoğrafınıda çektim becerebilirsem onuda ekleyeceğim bir ara resim eklemiştim ama akılda kalmadıki..
Yönetim Edit :  Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.

Tekrardan LPG sisteminin fiyatına bakayım diye eski mesajlara baktığımda @ALİ ÜÇLER beyin

... takribi yakışı 220 km.yi 50 tl yakıyor oda km.de 220 kuruş  ... dediğini gördüm. (22 kuruş olacaktı. 100 kuruş 1 TL. malum ;) )

Önceki mesajlarımda dediğim gibi kendim artı 3 yolcu ile benzer bir sürüş güzergahında Avensis D4 2.0 Otomatikle 620 KM.de 165 TL.lik benzin harcamışım. Yani 0.266 TL./1 KM. yani aradaki 0.05 TL. (5 kuruş) fark için kesinlikle ne riske etmeye, ne aracın orjinalliğini bozmaya ne de kapalı otopark/garajlara girememeye değmez diyorum. Zaten bu verilen 22 kuruş yaklaşık doğruysa ve km de 5 kuruş tasarruf edilecekse; sistemin yuvarlak hesap 1000 TL. ye mal olduğu düşünülürse 22000 KM.de ancak maliyeti kurtarır. Yok 2000 TL. ise 44000 KM.den sonra kâra geçersiniz... Buradaki tek veri ile hesaplamak pek doğru olmasa da Ali beyin LPG sistemi %1.88 hadi %2 diyelim daha ekonomik görünüyor. Halbuki LPG sisteminin %30-40 gibi bir ekonomik tasarruf sağlaması beklenir.

Psikolojik olarak 2000 motor fazla yakıyor önyargısı var. Fakat D4 teknolojisi dolaysıyla zaten fazla yakmadığı ortada.. ;)
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Recep bey burda bir saptama yapalım bu test verilerim Tank 47 LT.yeni takıldığı için içindeki havadan tam doldurulmuyor yanılma payım olabilir.kaç dolumdan sonra artık full doldurulur onu LPG kullananlar daha iyi bilir benide bilgilendirirlerse sevinirim.Bunlar benim ilk testlerim ve sürat sınırları biraz fazla haliyle zaten yeni takıldı bizde biraz gazladık meraktan bakalım gidişi nasıl diye hiçte  fena değil hani  bu test rakamlarım 5 kişi ve bagajı zor kapattım tıka basa dolu vaziyette ve klima son devirde neyse bunlarda muhakkak sonuca tesir eden faktörlerdir.Benzinli iken benim yapabildiğim en makul km.litre fiyatım 29- 30 kuruştan aşağı olmamakla birlikte ortalama 35 kuruşa falan geliyordu.Şehir içi ise 45-50 kuruş 2000-3000 klimetre arası tekrar bir gaz ayarı yaptıracağım bu şekilde bile olsa veriler benim açımdan olumlu,hep uzun yol kullanılsa belki sizin verileriniz arasındaki farka göre fazla fark olmasada şehir içindeki kullanım oranına göre fark artacaktır.Uygun kullanım modunda uzun yolda bi ara tekrar test edeceğim bakalım ne çıkacak,Fiyat konusunu daha önce bahsettiğim gibi 1400 TL.taktırdım. selam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
benzinle LPG arasında bir perfomans farkı hissediyor musunuz?
Recep bey Performans olarak düz yolda benzin ve LPG arasında fark göremedim yalnız çok dik rampalarda özellikle İzmit Carrefaur-Cedit Erenler Rampasında biraz farkediliyor.Ama düz yolda kesinlikle hiç bir fark yok.Şehir içi trafiğinde sizin aracınız km.ne yakıyor selam .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
Merhaba Ali bey tabi dediğiniz gibi tek bir veri ile yorumlamak isabetli olmaz. Fakat bu D4 teknolojisi ile ve yıllık yapılan KM açısından da hesaplamak lazım avantajlı mı değil mi diye. Benim de şehir içi demek tam doğru olmaz İstanbul içi doğrusu. Yani bilenler bir çok yerinde kaplumbağa hızında gidildiğini bilir. O haliyle 10-11 LT/100 Km. ye kadar çıkıyor göstergeden. Teyit için her seferinde gittiğim yolu ve sıfırladığım deponun aldığı Lt.yi yazarım. Oradan çıkan sonuç da yaklaşık aynı. Ayrıca sızın 2004 de göre 3 yaş daha yaşlı bendeki efsane:) LPG yi bir de şehir içi için karşılaştırmak lazım tabi.

Ali bey yıllardır bir çok motora karburatörlü/enjektörlü LPG uygulanabilirken D4 lere uygulanamama belki bir tabu olarak, ya da zorluğundan veya cesaret edememeden kaynaklanan bir durum olabilir. FSI larda da araştırırsanız durum böyle idi. O yüzden her ne kadar kısa vadede memnun görünseniz de araca orta ve uzun vadede ne gibi etkileri olacak sık sık takip ettirirseniz isabetli olur. Umarıp hep memnun kalırsınız.

Ayrıca karburatörlü eski kasa 1.3 ve 1.6 Corolla 'larda LPG nin çok verimli olduğu söylenir. Çünkü zaten karburatörden dolayı fazla olan sarfiyat, LPG ile bariz fark oluşmasını sağlıyor.

Recep bey Performans olarak düz yolda benzin ve LPG arasında fark göremedim yalnız çok dik rampalarda özellikle İzmit Carrefaur-Cedit Erenler Rampasında biraz farkediliyor.Ama düz yolda kesinlikle hiç bir fark yok.Şehir içi trafiğinde sizin aracınız km.ne yakıyor selam.
Çekiş düşüyorsa tabi biraz devirli kullanmak motorun ürettiği gücü artırıp farkı kapatacaktır.

100 Bg veya 150 Bg. derken en iyi şartlarda ve en yüksek devirde motorun ürettiği maksimum güçtür söz konusu olan.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
Umarım hep memnun kalırsınız.

Şu LPG km.yakıt ölçüm ve hesaplamasına ne kadar güvenilir tam anlayamadım.Bu gün bir hesap daha yapalım dedim depoyu fulledikten sonra 78 km. kullandım ve tekrar fullettim 8 TL.'de tank full doldu bana bu LPG km.ölçümleri benzindeki gibi tam değer vermiyor gibi geldi. 78 km.8 TL olması imkansız gibi birşey bu hesaba göre bakarsan km.0.10 kuruş yakıyor buda imkansız pompacıyada söyledim daha LPG alması gerekir 78 km.8 TL olamaz dedim oda abi şamandıra kapattı başka almıyor dedi,Tam olarak bu hesaplamayı nasıl yapacağım anlayamadım.LPG yi tamamen bitene kadar kullanıp tekrardan mı doldurmak gerekiyor acaba.
Recep bey ayrıca öneri ve temennileriniz için Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
abi ama şu motora arada bi bez at ya :D
Atakan kardeşim dediğin yapılmıştır.selam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 Avensis 2.0 LPG takilabilirmi yada takdıran varmı Teşekkürler
« Yanıtla #67 : Aralık 29, 2010, 16:53:59 »
Selam Arkadaşlar LPG Taktırdığım  15-Temmuz-2010  ayından bu güne kadar yapmış olduğum km. 10,000 devirdim şu ana kadar ciddi olacak herhangi bir problem görmedim gayet memnunum iyiki taktırmışım yoksa benzindeki bu artışlar baya etkileyecekti memnuniyetim ve LPG uygulamasını yapan Hüseyin usta'ya teşekkürüm. Devam ediyor  , selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Aralık 29, 2010, 17:05:14 »
Güncellemeniz için teşekkürler Ali Bey. İnşallah hiç bir sıkıntı olmadan kullanmaya devam edersiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Aralık 29, 2010, 17:10:47 »
Güncellemeniz için teşekkürler Ali Bey. İnşallah hiç bir sıkıntı olmadan kullanmaya devam edersiniz.
Temenniniz için Teşekkürler Hakkı bey  ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
ali bey nasıl gidiyor lpg işi inşallah sorun yoktur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
ali bey nasıl gidiyor lpg işi inşallah sorun yoktur
Hiç bir sorun yok gayet memnunum şu an 12.000 km.oldu LPG takıldığından beri inşaallah böylede devam eder,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
kardeşim LPG kullanımı nasıl gidiyor. gerçi arabayı satıyordun ama satmadıysan bizi bilgilendirisen sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
Suat bey herhangi bir problem yok gayet güzel km.ise 15.000 oldu lpg.li  vaziyette yakıt sarfiyatı ise
bu gün aldığm veriler 200 km.de 50 tl.gaz aldı oda şehir içi kullanımda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A-
Teşekkür ederim, sorunsuz yolculuklar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ali bey merhaba.. Ben İzmit'te Muhasebeciyim ve sizin aracınızın aynısından bendede var, 2004 2.0 d-4 vvti bende lpg tartırmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim...  cep telefonu  falan bırakırsanız, sizi rahatsız etmek isterim.. Şimdiden teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota avensis 2.0 executive elegant LPG'li
herkese iyi günler arakdaşlar bende 2004 executive elegant 2000 motor avensis var aracıma lpg taktırdım yakında detaylı resimlerini eklerim
yanlız şöyle bir durum var takan usta çok ama çok iyi olması lazım zira d4 motorlar bu konuda hassas ve malesef takılan lpg sıralı değil eskiden tofaşlara takılan lpg gibi yine başta çalışırken benzinle çalışıp bir süre sonra lpgye geçiyor yakma konusuna gelince şehirler arasında 110 km süratle toplam 350 kg ağırlık ve klima açık vaziyette 1 litre ile 10-11 kmyi rahat görüyorsunuz ayrıca araç seriliğinden neredeyse hiç bişi kaybetmiyor sürati seven biri olarak bu farkı anlamadım saygılar.
Toyota avensis 2.0 executive elegant LPG'li 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #77 : Ağustos 07, 2011, 03:25:25 »
Sedat bey. Hayırlı olsun... Son durum nasıl, problem varmı... montajı nerede yaptırdınız... fotoları eklemeniz mümkünmü.. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #78 : Ağustos 09, 2011, 12:20:41 »
Araçta son durum gayet iyi lpg ile 200 km sürati rahat görüyor en son denememde şehirdışı 1 litre ile 10 km yaptı yanlız araç biraz yüklüydü birde bakım zamanı gelmiş sanırım şu anda gayet stabilize bir şekilde çalışıyor herhangi bir sorun yok.Montajı adıyamanın şambayat ilçesinde taktırdım özellikle oraya gittim daha önceki araçlarımada lpg'yi orada taktırdım nitekim adamın BMW X5 bile lpg taktığını gördüm gayet başarılı biri zaten bu araca anca öyle bir usta sorunsuz takabilir size tavsiyem taktıracaksanız iyi bir ustada taktırın.Gelelim dezavantajlarına aracı ilk çalıştırdığınızda gaz verip 3000 devri geçirip sonra tekrar bir ara gaz vermeniz lazım çünkü 3000 devri geçmeyince lpg devreye girmiyor girdikten sonra ara gaz yapmayıncada araç stop ediyor ayrıca depoda lpgnin bitmemesi lazım bitmesi durumunda araç yine stop ediyor son olarak araç hareket halindeyken lpgden benzine atamıyorsunuz atarsanız araç yine stop ediyor aracı durdurup ondan sonra lpgye veya benzine geçmeniz gerekiyor ama genel olarak memnunum diyebilirim resimleri eklemeye çalıştım ne kadar başarılı oldum bilmiyorum :) bu arada mesaja geç cevap verdiğim içinde özür dilerim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #79 : Ağustos 09, 2011, 12:25:07 »
Resimler:Motor biraz kirli idare edin artık :)