Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 461165 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #240 : Temmuz 27, 2013, 19:38:44 »
Dışarıya sattıkları parayı yurtiçine verseler emin olun burda konuşacak birşeyimiz kalmaz. Baştaki aç gözlüler dışarıya kendilerini özellikle devleti satmak yerine halkına dönük olsa (ki bu imkansız birşey) mükemmel ülkelerden biri olabilirdik.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Temmuz 27, 2013, 19:38:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Temmuz 27, 2013, 19:46:09 »
Konu siyaset meydanina donusmus. :)
Bence haftada bir gun akaryakit fiyatlarini protesto etmek icin benzin almayip kontak kapatilabilinir yada buna benzer bir eylem yapilabilir. Turkiyede bu bilince sahip kac vatandas var acaba?
Bir diger meselede bu rejimden kurtulmak icin Mart2014'te yerel secimler ve Haziran2015'te genel secimler var o zamana kadar milleti bilinclendirip begenmediginiz rejimi sandiga gomebilirsiniz. Baska sekilde begenmediginiz bu rejimden kurtulamassiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #242 : Temmuz 27, 2013, 20:08:50 »
2023 yili insallah donum noktasi olacak. Yapilan 100 yillik anlasmalar sonlanacak. Iste ondan sonra Turkiyemizin performansini sergileme vakti gelecek. Hayirlisi olsun.

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #243 : Temmuz 29, 2013, 00:08:00 »
Konu siyaset meydanina donusmus. :)
Bence haftada bir gun akaryakit fiyatlarini protesto etmek icin benzin almayip kontak kapatilabilinir yada buna benzer bir eylem yapilabilir. Turkiyede bu bilince sahip kac vatandas var acaba?
Bir diger meselede bu rejimden kurtulmak icin Mart2014'te yerel secimler ve Haziran2015'te genel secimler var o zamana kadar milleti bilinclendirip begenmediginiz rejimi sandiga gomebilirsiniz. Baska sekilde begenmediginiz bu rejimden kurtulamassiniz.

:alkis:
petrol zamlarını beğenmeyen arkadaşlar bu mesajı iyi okusunlar. Hep beraber tarihin tozlu sayfalarına gömmeliyiz bu zamları yapanları ( tabi ki sandıkta)

not:Kadir bey, rejim ne zaman değişti de bizim haberimiz yok :)  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #244 : Temmuz 29, 2013, 00:16:59 »
:alkis:
petrol zamlarını beğenmeyen arkadaşlar bu mesajı iyi okusunlar. Hep beraber tarihin tozlu sayfalarına gömmeliyiz bu zamları yapanları ( tabi ki sandıkta)

not:Kadir bey, rejim ne zaman değişti de bizim haberimiz yok :)  :)
Bence eylem yapmak lazim. Once sessiz eylem akaryakit almayarak protesto edelim ha baktin akillanmiyorlar sandiga ne kaldi surada. :)

Notun notu: Ben degistirmedim valla, masumum:) bir kac mesaj geriden okursaniz rejimin ne sekilde degistigini gorebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #245 : Temmuz 29, 2013, 00:19:10 »
Bence eylem yapmak lazim. Once sessiz eylem akaryakit almayarak protesto edelim ha baktin akillanmiyorlar sandiga ne kaldi surada. :)

Notun notu: Ben degistirmedim valla, masumum:) bir kac mesaj geriden okursaniz rejimin ne sekilde degistigini gorebilirsiniz.

2 gün foruma girmedik devrim yaptdınız demek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #246 : Temmuz 29, 2013, 00:29:53 »
2 gün foruma girmedik devrim yaptdınız demek :)
Ecdadimiz oglen namazindan sonra taaruza gectiginde ikindi namazini kalenin icinde kilardi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #247 : Temmuz 29, 2013, 00:43:21 »
ben ankaranın en ucra ve en siyasi yerlerinden birinde mamak abidinpaşa akdere TUZLUÇAYIR ege mahallesi bölgesinde oturuyorum.
bölgem insanı yani komşularım en ufak siyasi bir olayda ( kendisine bir getirisi oldugunu zannetmediğim her olayda ) sokağa çıkıp bağırır çağırır ve en demokratik hakkı olan gösteri yürüyüş hakkını kullanır. AMA ankaranın en çok otobusunun bu bölgeye verilmesine karşın hala ve hala otobuse binmenın imkanı yoktur. tek bir cadde üzerinden trafik işler ve o da tek sıra parklardan sonra tek şerit olarak işler
( natayolu cd ve tıp fakultesi cd  devamında cemal gürsel cd ve talatpaşa blv. )
birgün için bile HER GÜN YAŞADIĞI BU REZİLLİK İÇİN sokağa çıkmışlığı yoktur.
emekliye çalışana 3 kuruş para verilirken sesleri çıkmaz ama emekçiyiz diye bağırır komşularım
benzine yapılan zam için gösterdiği bir tepki yoktur. VAR SA YOK SA SİYASET.
kızılay eski gima önünden geçerseniz bir otobus kuyrugu görürsünüz o kuyruk abidinpaşa - ege mahallesi kuyruğudur.
ne bir alternatif yol talebi vardır komşularımın ne de bu iş için bir çözüm önerisi ne de bir çözüm istekleri.

siyasi fikrin ne olursa olsun. bir haksızlık varsa tepkini göstermelisin. AMA YAKIP YIKMADAN PROVAKE OLMADAN.

evet sadece bizim ülkemizde benzinden alınan vergi yüksek değil bir çok ülkede yüksek ama EN YÜKSEK bizde.
 :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:      :olu:
bilmem yanılıyormuyum?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #248 : Temmuz 29, 2013, 10:56:43 »
Petrol fiyatlarına vurulacak en büyük darbe özel araçları mümkün oldukça az kullanmaktır. Bunun yanında otobüs firmaları ile lojistik firmalarının yanlarına çiftçileri alarak yapacakları 1 haftalık boykot vergileri % 20 indirir. Fiyat normal, ona dokunmasalarda olur.

Demokrasi kendini  yok etme amacı ile işletilemez. Sandıkla gelen sandıkla gitmelidir. Yakın tarihte Türk seçmeni meclisteki 3 partiyi birden meclisten atmış; ikisini tarihe gömmüştür.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #249 : Temmuz 29, 2013, 12:10:02 »
Bizim maliye politikamız çok iyi işliyor sadece bütün mesele bu. Bütçede biraz açık varsa hesap-kitapla, tasarrufla, güncel ve çözüme yönelik uygulamalarla, rekabetle kim uğraşacak değil mi ? "Daya" vatandaşın sırtına nasıl olsa sesi çıkmaz, ayrıca kolayı varken zorla neden uğraşsınlar..

Bir de hangi "milli politikamız" var ya da kaldı ? orası da meçhul tabi.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '08
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #250 : Temmuz 29, 2013, 12:52:38 »
Turkiye/Istanbul'da yasiyorum. Sizin ulkede ayni merak etmeyin.

evet benim ülkmede aynı ama benim ülkemde gemiciği olan 1 tl ye mazot alırken üretim yapan çiftçim 4,5 tl ya alıyor.benzin 5 tl yi gecmiş.yani ben hiç güzel birşey göremiyorum...2023 müş pehhh benim külahıma anlatsınlar onu 2023 ün asıl hedefinin ne oldugu ortada ve gün yüzüne cıkıyor ama millet uyumakla meşgul oldugu için görmüyor...

ne demiş yazar:
"Bir gün bu memleketin yanağına öpücük,
başucuna da bir not bırakıp gideceğim ;
Not'ta şunlar yazılı olacak:
Öyle güzel uyuyordun ki, uyandırmaya kıyamadım !

Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #251 : Temmuz 29, 2013, 13:30:28 »
Bu nedir ya? Herkes salak, aptal ve yillardir derin uykuda bir tek siz uyaniksiniz. Masallah.

Bir kac sayfadir bazi kelime oyunlari yapiliyor onlarla ilgili bir kac sey soylemek istiyorum.
1- Arkadasin biri yazmis bizde benzin 4.90TL  falanca avrupa ulkesinde 1.76eur ya arkadas niye birini TL yaziyon digerini EURO yaziyon? 1.76eur kac TL yapar bi hesaplarmiisin?
2- Bazi arkadaslar yazmis. Uretim fazlasi benzin avrupaya cok ucuza ihtrac ediliyor. Vergiyi dusursun devlet bizde rahat rahat benzin alalim. Bu nasil bir mantik?
  Oncelikle Yurtdisina sattiginiz urunden vergi alamassiniz bu uluslararasi ticaret kuralidir onun icin avrupaya ihrac edilen benzin tabiki bizden daha ucuz olacaktir. OTV yok KDV yok ha burada akla su soru gelir devlet bu isten ne kazanir diye? sunu kazanir rafineride islendigi icin rafineri karini koyar.
   Ayrica sen disari satma bana ucuza sat ben daha cok tuketeyim peki bunun mantigi nedir?
3- Arakdasin biri demis gemicigi olan 1 LT ye mazot aliyor. Denizler serbest bolge statusunde oldugu icin oradaki mazota vergi koyamaz hicbir devlet. Bundan dolayi mazotun fiyati dusuk. Gemicige gonderme yap birde bizim 4.5liraya aldigimiz mazotu gemicik 1TLye aliyor de ver coskuyu alttan alttan.

Ulimunati 25. kare teknigini gecti konu. Herkes 25. karede yapistiyor bisiler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #252 : Temmuz 29, 2013, 14:33:45 »
Ayşe tatile çıksın artık :D muahahhah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #253 : Temmuz 29, 2013, 14:37:11 »
  Teknik bir açıklama olabilir belki...

Penguin Fail - Best Bloopers from Penguins Spy in the Huddle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #254 : Temmuz 29, 2013, 14:38:40 »
cuk oturdu. :)   :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #255 : Temmuz 29, 2013, 14:40:50 »
Bu nedir ya? Herkes salak, aptal ve yillardir derin uykuda bir tek siz uyaniksiniz. Masallah.

Bir kac sayfadir bazi kelime oyunlari yapiliyor onlarla ilgili bir kac sey soylemek istiyorum.
1- Arkadasin biri yazmis bizde benzin 4.90TL  falanca avrupa ulkesinde 1.76eur ya arkadas niye birini TL yaziyon digerini EURO yaziyon? 1.76eur kac TL yapar bir hesaplarmiisin?
2- Bazi arkadaslar yazmis. Uretim fazlasi benzin avrupaya cok ucuza ihtrac ediliyor. Vergiyi dusursun devlet bizde rahat rahat benzin alalim. Bu nasil bir mantik?
  Oncelikle Yurtdisina sattiginiz urunden vergi alamassiniz bu uluslararasi ticaret kuralidir onun icin avrupaya ihrac edilen benzin tabiki bizden daha ucuz olacaktir. OTV yok KDV yok ha burada akla su soru gelir devlet bu isten ne kazanir diye? sunu kazanir rafineride islendigi icin rafineri karini koyar.
   Ayrica sen disari satma bana ucuza sat ben daha cok tuketeyim peki bunun mantigi nedir?
3- Arakdasin biri demis gemicigi olan 1 LT ye mazot aliyor. Denizler serbest bolge statusunde oldugu icin oradaki mazota vergi koyamaz hicbir devlet. Bundan dolayi mazotun fiyati dusuk. Gemicige gonderme yap birde bizim 4.5liraya aldigimiz mazotu gemicik 1TLye aliyor de ver coskuyu alttan alttan.

Ulimunati 25. kare teknigini gecti konu. Herkes 25. karede yapistiyor bisiler :)

Ben Kadir, deli Kadirrrr !!!1111 Kadir beyin hoşgörüsüne sığınarak :)

ben kadir deli kadir ulen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #256 : Temmuz 29, 2013, 15:02:17 »
cuk oturdu. :)   :alkis:

herhangi biri bu başlıkta yurt dışına neden bu kadar ucuza satılıyor diye isyan etmiyor kadir bey. neden bu benzin yurt dışına veriliyor da fiyatı ucuzlatılıp sürümden kazanılmıyor ? olmaz ama değil mi yanlışlıkla vatandaşın lehine bir icraat yapılmış olur. o akaryakıt neticede tüketiliyor. madem tüketiliyor, o zaman bizim insanımızın cebinden daha az para çıkarak değerlendirilsin diye istemek suç mudur ? bu da mı gol değil ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #257 : Temmuz 29, 2013, 19:50:11 »

1- Arkadasin biri yazmis bizde benzin 4.90TL  falanca avrupa ulkesinde 1.76eur ya arkadas niye birini TL yaziyon digerini EURO yaziyon? 1.76eur kac TL yapar bir hesaplarmiisin?

valla ben sizin gibi kelime oyundan falan anlamam en son yunana çıktığımda benzin 1.76 eurodu çevirmek zor geldi aşağı yukarı 4.4 tl arada 50 krş fark var ki bu ekonomisi alt üst olmuş bir ülke de bile bizden daha ucuz olduğunu belirtmek içindi ama anlayana ;)
2. soruna cevap vereyim sayın abicim üretim fazlaası diye bir şey yok türkiyede türkiyedeki rezervler ihtiyacın sadece yüzde 15 ini karşılıyor zaten ihityacın olan bir şeyi yurt dışına 1 tl ye satman apayrı bir çelişki gerçi sen türkiyede yaşamadığın için senin için sorun değil benzine 5 tl verip binmek
3. oalarak maşallah abicim sende pek bir uyanıkmışsın ki türkiyeden kaçmışsın ;)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #258 : Temmuz 29, 2013, 20:38:26 »
CHP'li vekilden mecliste eylem!

Ben de Suleyman Celebi gibi sessiz eylem yapacam en sonunda. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #259 : Temmuz 30, 2013, 20:58:57 »
Benzine ne kadar, akaryakıta ne kadar zam yapacağımızı TCT 'den öğrenecek değiliz.... RTE  ;)