0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2023 yili insallah donum noktasi olacak. Yapilan 100 yillik anlasmalar sonlanacak. Iste ondan sonra Turkiyemizin performansini sergileme vakti gelecek. Hayirlisi olsun.
Konu siyaset meydanina donusmus. Bence haftada bir gun akaryakit fiyatlarini protesto etmek icin benzin almayip kontak kapatilabilinir yada buna benzer bir eylem yapilabilir. Turkiyede bu bilince sahip kac vatandas var acaba? Bir diger meselede bu rejimden kurtulmak icin Mart2014'te yerel secimler ve Haziran2015'te genel secimler var o zamana kadar milleti bilinclendirip begenmediginiz rejimi sandiga gomebilirsiniz. Baska sekilde begenmediginiz bu rejimden kurtulamassiniz.
petrol zamlarını beğenmeyen arkadaşlar bu mesajı iyi okusunlar. Hep beraber tarihin tozlu sayfalarına gömmeliyiz bu zamları yapanları ( tabi ki sandıkta) not:Kadir bey, rejim ne zaman değişti de bizim haberimiz yok
Bence eylem yapmak lazim. Once sessiz eylem akaryakit almayarak protesto edelim ha baktin akillanmiyorlar sandiga ne kaldi surada. Notun notu: Ben degistirmedim valla, masumum:) bir kac mesaj geriden okursaniz rejimin ne sekilde degistigini gorebilirsiniz.
2 gün foruma girmedik devrim yaptdınız demek
ben ankaranın en ucra ve en siyasi yerlerinden birinde mamak abidinpaşa akdere TUZLUÇAYIR ege mahallesi bölgesinde oturuyorum.bölgem insanı yani komşularım en ufak siyasi bir olayda ( kendisine bir getirisi oldugunu zannetmediğim her olayda ) sokağa çıkıp bağırır çağırır ve en demokratik hakkı olan gösteri yürüyüş hakkını kullanır. AMA ankaranın en çok otobusunun bu bölgeye verilmesine karşın hala ve hala otobuse binmenın imkanı yoktur. tek bir cadde üzerinden trafik işler ve o da tek sıra parklardan sonra tek şerit olarak işler ( natayolu cd ve tıp fakultesi cd devamında cemal gürsel cd ve talatpaşa blv. ) birgün için bile HER GÜN YAŞADIĞI BU REZİLLİK İÇİN sokağa çıkmışlığı yoktur. emekliye çalışana 3 kuruş para verilirken sesleri çıkmaz ama emekçiyiz diye bağırır komşularımbenzine yapılan zam için gösterdiği bir tepki yoktur. VAR SA YOK SA SİYASET.kızılay eski gima önünden geçerseniz bir otobus kuyrugu görürsünüz o kuyruk abidinpaşa - ege mahallesi kuyruğudur.ne bir alternatif yol talebi vardır komşularımın ne de bu iş için bir çözüm önerisi ne de bir çözüm istekleri.siyasi fikrin ne olursa olsun. bir haksızlık varsa tepkini göstermelisin. AMA YAKIP YIKMADAN PROVAKE OLMADAN.evet sadece bizim ülkemizde benzinden alınan vergi yüksek değil bir çok ülkede yüksek ama EN YÜKSEK bizde.
Turkiye/Istanbul'da yasiyorum. Sizin ulkede ayni merak etmeyin.
Bu nedir ya? Herkes salak, aptal ve yillardir derin uykuda bir tek siz uyaniksiniz. Masallah. Bir kac sayfadir bazi kelime oyunlari yapiliyor onlarla ilgili bir kac sey soylemek istiyorum. 1- Arkadasin biri yazmis bizde benzin 4.90TL falanca avrupa ulkesinde 1.76eur ya arkadas niye birini TL yaziyon digerini EURO yaziyon? 1.76eur kac TL yapar bir hesaplarmiisin? 2- Bazi arkadaslar yazmis. Uretim fazlasi benzin avrupaya cok ucuza ihtrac ediliyor. Vergiyi dusursun devlet bizde rahat rahat benzin alalim. Bu nasil bir mantik? Oncelikle Yurtdisina sattiginiz urunden vergi alamassiniz bu uluslararasi ticaret kuralidir onun icin avrupaya ihrac edilen benzin tabiki bizden daha ucuz olacaktir. OTV yok KDV yok ha burada akla su soru gelir devlet bu isten ne kazanir diye? sunu kazanir rafineride islendigi icin rafineri karini koyar. Ayrica sen disari satma bana ucuza sat ben daha cok tuketeyim peki bunun mantigi nedir? 3- Arakdasin biri demis gemicigi olan 1 LT ye mazot aliyor. Denizler serbest bolge statusunde oldugu icin oradaki mazota vergi koyamaz hicbir devlet. Bundan dolayi mazotun fiyati dusuk. Gemicige gonderme yap birde bizim 4.5liraya aldigimiz mazotu gemicik 1TLye aliyor de ver coskuyu alttan alttan. Ulimunati 25. kare teknigini gecti konu. Herkes 25. karede yapistiyor bisiler
cuk oturdu.
2- Bazi arkadaslar yazmis. Uretim fazlasi benzin avrupaya cok ucuza ihtrac ediliyor. Vergiyi dusursun devlet bizde rahat rahat benzin alalim. Bu nasil bir mantik? Oncelikle Yurtdisina sattiginiz urunden vergi alamassiniz bu uluslararasi ticaret kuralidir onun icin avrupaya ihrac edilen benzin tabiki bizden daha ucuz olacaktir. OTV yok KDV yok ha burada akla su soru gelir devlet bu isten ne kazanir diye? sunu kazanir rafineride islendigi icin rafineri karini koyar. Ayrica sen disari satma bana ucuza sat ben daha cok tuketeyim peki bunun mantigi nedir?