0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benzin fiyatlarının hükümet ile çok alakasını olduğunu düşünmüyorum. Benzin fiyatı her dönem, her hükümette sürekli tavan seviyesinde olmuştur. Yok denilen! kendi doğal kaynaklarımızı çıkarmadıkça bu böyle devam edecek. Biz göremesek bile inşallah çocuklarımız görür. Zaman gelecek kontrol bizde olacak. Uzun vadeli bir durum. Ülke kurulduğundan buyana, hatta Osmanlı İmparatorluğunun duraklama döneminden itibaren üzerimize çöreklenen dış mihrakların etkisini 2000' lerden bu yana daha yeni yeni üzerimizden atmaya çalışıyoruz. Bunca yılların siyasi, ekonomik, kültürel etkisi bir çırpıda değiştirilemiyor, atılamıyor maalesef. Ama süreç başladı, bununda gayet farkındalar. Allah' ın izniyle önlerinde daha dik daha güçlü bir Türkiye var artık.
Cevabı bu yazıda arkadaşım......http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23208155.asp
ek olarak daha geçen gün gazetede çıkan amerika çin karş. snda çin'in boşta 3 trilyon dolar ı varvarmış. bizim mb de ise 80-100 milyar dolar gelin görün neden pahalı işte. yani klasik ekonomik sorun çok olan şey ucuz olur az olan pahalı bizde de nalet herşey az
bir bankacı olarak ve ayrıca benzinli araç kullanıcısı olarak şunu belirtmek isterim. arkadaslar birbirimizi yormaya gerek yok ve suçlu aramayada matematiğiniz olmasa bile hesap makinesinden hesaplayın. mesela gooogle amcaya 2007 dolar kuru ve 2007 benzin fiyatı sonra bunları oranlayın ve günümüzdekileri oranlayın. şuna benzer çıkacak 2007 2.2 gibi 2013 2.45 gibi yani aslında benzinde artış yok. dolarda artış var. benzin in varili isterse 200 dolar olsun ülkenizde dolar .50 kr ise kaç para eder 1.97 ise kaç para. yani asıl olan vergi,siyaset,bla bla degil. yani düz dümdüz bakarsak türkiyenin sorunu dolar, ayrıca norveç , yunanistan, almanya , italya ve bir kaç avrupa ülkesi daha da bizimle neredeyse aynı fiyatlardalar, çoğu kişi bilmez. ama google a sorsunlar o gösterir. ama orada da neden bu fiyat sorun cıkarmaz çünkü aldıgımız araba orada yarı yarıya ucuz, gelir 2 katı fazla ve adam 5 tl benzine çok demez. yani ben yeni aldıgım yarisi 9 bine alsaydım valla 5 tl benzin umrumda olmazdı. aslında bizim ülkenin asıl sorunu benzinde ki vergiden çok lüks tüketim varsayılan arabadır.yani forumdaki arkadaslar bizim benzinden önce araba vergilerine isyan etmemiz gerek.
Hayırlısı olsun..
? hayırlısımı kaldı.
Bu arada Dolar ABD dışında diğer tüm ülkelerde dövizdir.