0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Affedersiniz, siz hangi ülkede yaşıyorsunuz ya da bizim ülke farklıda biz mi farkında değiliz...Düzeltme: Büyük harfli yazı küçültülmüştür. Lütfen mesajlarımızı küçük harf ile yazalım.
hangi kanal bu ? televizyonda aradım fakat bulamadım. en az penguen belgeseli kadar ilgi çekici. bahsettiğiniz madenlerimiz ya da yer altı kaynaklarımız sanırım imparatorluktan 2000'li yıllara kadar bizim olan, daha sonra da yabancı mihraklara teker teker satılan ya da peşkeş çekilenler oluyor.
benzinin litresinin 5.03 lira olduğu bir ülkede petrol istasyonu çalışanlarına neden ''pompacı'' dediklerini anlamamak mümkün değil
yorumunuz çok hoşuma gitti. başka diyecek bişey yok.+1
Bu arada biz araç sahipleri de "pampiş" oluyoruz galiba
2023 yili insallah donum noktasi olacak. Yapilan 100 yillik anlasmalar sonlanacak. Iste ondan sonra Turkiyemizin performansini sergileme vakti gelecek. Hayirlisi olsun.
Kusura bakmayın şu anlaşmaları çok merak ettim.
Bu çok doğru değil bence, bizim gibi petrol konusunda dışa bağımlı bazı ülkeler bizden daha ucuza akaryakıt satabiliyorlar. Üstelik onlara rafineri hizmeti veriyoruz ve rafineri çıkış fiyatlarımız ortada(yurt dışı için). Ayrıca bazı kuruluşlar da çok uygun fiyatlara akaryakıt kullanabiliyor bildiğim kadarı ile. Bu arada Dolar ABD dışında diğer tüm ülkelerde dövizdir. Cevabım size görünse de yanlış anlamanızı istemem, bunlar kendi tespit ve görüşlerim...
döviz kurlarına zam geliyor ondan böyle fiyatların olması olağan diyen arkadaşa sorularım var:1) madem döviz kuruna bağlı, o zaman neden döviz kuru türk lirası karşısında değer kaybettiği zaman ya da petrolün varil fiyatı düştüğü zaman (geçtiğimiz 1-2 yıl) akaryakıt fiyatları ucuzlamıyor ?2) akaryakıtın litresine bu kadar çok vergi ödememiz normal bir durum mudur ?3) ihityaç fazlası akaryakıtın diğer ülkelere litre bazında içme suyu fiyatına satılması sizi rahatsız etmiyor mu ?cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
aslında sıkıntı dolar dedim ya gerçekten de öyle. Çünkü dünya zaten bizden ucuza satıyor bu benzini ancak Norveç dahil Avrupanın yaklaşık 8 ülkesi bize çok ama çok yakın fiyatta satış yapıyorlar. Hani bizde vergi fazla peki diğerleri? sorunun aslı olan dolar a gelirsek dolar i devlet düşünebilir ancak bu sefer sanayi ihracat yapamaz zarar diye bağırır. Çok yükselme mal ithal edemeyiz . Yani zıt iki kutup. MB düzeltme yapsa da dolar hep artıyor işte. Yani dövizin çözülmesi için cin gibi ihracat yapan sonra aşırı dolar stoklanacak ve iktisatçı klasiği olan çok olan ucuzlar. Birde devlet aslında ucuz benzin istemiyor bence. Nedeni ucuzlamasi halinde araç alımı artacak ve yine dolar yada euro yabancı şirketlere kaçacak. Bu da cari açığı tetikler. Bu böyle uzar gider. Sonuç ya kendi arabalarimizi yapıcaz para burada kalacak. Yada vergi kaçakçıların olan koca şirketler adam gibi vergi verecekler vergilerini ve devlet geliri artacağı için yakıtta vergi azalır ama bence hükümetler bu tatlı paradan vazgecmezler
Norveç dahil avrupanın 8 ülkesindeki kişi başına düşen milli gelir ile bizim ülkemizdeki milli gelir aynı mı ? Benzin bazı ülkelerde daha pahalıya da satılabilir ama bazı ülkelerde zaten daha pahalı demek züğürt tesellisinden başka bir şey değildir . Norveç te bir arkadaşımın tanıdıkları kalıyor ve hallerinden hiç şikayetçi değiller orada her şey çok pahalı doğru ama aynı oranda aldıkları maaş veya kazandıkları parada yüksek . Burada bir asgari ücret şu an 2000 tl olsa kimse benzinin şu anki fiyatından şikayet etmez . Diğer ülkelerle fiyat karşılaştırması yaparken bunu da göz önünde bulundurun .
zaten fiyatta bir sıkıntı yok bizim gelirlerde sıkıntı var, adamlar çin gibi kullanıyor, 400 dolara çalıştırıyor adamın ürettiğinden 10000 lerce dolar kazanıyor, yani bende diyorum ki düzgün ücret alsak ötvler kdvler koymaz adam , ama işte 3.dünya ülkesi maaşıyla 1.dünya ülkesi vergisi olunca böyle