0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lpgye zammı
Kurdan elini ayağını çekersen böyle olur . Meydanı boş buldular . Şaka bir yana kardeşim eni sonu güncelleme yapacaklardı . Benzin ve mazota da yakın zamanda gelir .
Abi saka maka bugun hesabimdaki son dolarida bozdurdum haftaya maasi alacagim benzin deposunu doldurayim o zaman
Sorunuzun cevabı mesajın içinde. [emoji4] Benzin ucuzlarken LPG'nin zamlanmasının nedeni saçma sapan bir ülkede yaşiyor oluşumuz.
Neden sadece Lpg odaklı düşünüyorsunuz ki? Lpg zammı(güncellemesi) muhtemelen kur odaklı, yani kısa süre önce 2.200Tl maaş alan birisi 1.000$ alabiliyorken, bugün aynı para ile çok daha az dolar alabiliyor. Yani maaşını dolar olarak alan dünya insanları karşısında geliri eriyor. Tabi bu durum bir çok diğer farklı para birimi karşısında da böyle. Diğer taraftan vatandaşların ihtiyacı olmadığı durumlarda sırf yatırım için elinde döviz bulundurması ülke adına düşündürücü bir durum, bence ülkesini seven insanlar, ihtiyacı olan dışında elinde döviz bulundurmamalı. Çünkü her birim döviz, o ülke zenginleştirirken, senin para biriminin değerini düşürüyor. Bugün dünyada kaç kişinin cebinden Türk Parası çıkar bir sorun kendinize. Yanlışsam da bunu ortaya koyun.
....Diğer taraftan vatandaşların ihtiyacı olmadığı durumlarda sırf yatırım için elinde döviz bulundurması ülke adına düşündürücü bir durum, bence ülkesini seven insanlar, ihtiyacı olan dışında elinde döviz bulundurmamalı. Çünkü her birim döviz, o ülke zenginleştirirken, senin para biriminin değerini düşürüyor. Bugün dünyada kaç kişinin cebinden Türk Parası çıkar bir sorun kendinize. Yanlışsam da bunu ortaya koyun.
Oldukça esnek yapıdalar ve bu sırada büyüyorlar.Bu arada büyük bir ekonomi %7 büyüyünce, nispeten daha küçük bir ekonomi %4 büyüdüğünde aslında o nispeten küçük ekonomi büyümemiş, küçülmüştür diğer ekonomik oluşum karşısında.
bu zam nedir böyle ya. benzin ucuzlarken..
Yalnız, şöyle bir durum var, ülkesini sevenlerin ellerindeki döviz miktarı, sevmeyenlerin % 1 oranı kadar bir tutara sahip olduğundan kurun yükselmesinde pek etkisi olduğunu söyleyemeyiz. Buna örnek olarak, herkes gece 22'de evinde çayını içerken dövizin delice fırlamasını gösterebiliriz.Ülkesini sevmeyenleri ise büyük iş adamları olarak değil sistemden faydalanan, zaten dededen mal ve nakit zengini olan, böyle bir ülkede yatırıma girmeyen, batıdan bir ülkeden çifte vatandaşlığı olan, her an kaçmaya hazır uyanıklar olarak tarif edebiliriz. Asıl problem, ithalatçı olan bir ülkenin döviz girdisinin, çıktısından herzaman çok daha az olmasıdır.Çin'de petrolü ithal ediyor ama her yıl 300 milyar dolar cari fazla veriyor, abd'ye verdiği 800 milyar dolar borcunu da hala geri almadı.Türkiyemizin tek çıkar yolu; devletçe AR-GE çalışmaları yapmak, icat edilen patentli teknolojiyi %100 yerli özel sektöre kiralamak/satmak yolundan geçmektedir.Özel sektörde bu kalemleri üretmek için fabrikalar kurar, istihtam sağlar ve ihracat yaparak çok miktarda döviz girdisi sağlar.Çok olan bir şeyin değeri düşer, kur düşerken işçinin aldığı maaş artar. Şirketlerin değeri arttıkça büyümek ve kendi AR-GE'leri için nakit ihtiyaçlarını bankalardan faizli kredi yerine, ortaklık kurma sistemi olarak Borsaları kullanırlar ve Borsa gerçekten yatırım aracına dönüşür.Sonuç olarak, ekonomi devletin sorumluluğundadır, devlet kendi ülkesi için mi birşeyler yapıyordur yoksa bir kol saatine başka ülkelerin empozelerinimi uyguluyordur? Bu forumda otomobil ana konusu altında sohbetler ettiğimizden, devletin AR-GE yapması gereken konulardan biride Pil teknolojisi olmalı, aynı süreçtede yerli otomobil üretilmelidir.
Tekin abi hep savunuyorum tüketiciden üreticeye geçmeliyiz diye senin görüşünle birlikte doğru tezi savunduğumu iyice kanıtsamış oldum.Devlet bu süreçte birşeyler yaptı ama sivri zekalı bazı mahlukatlar bunu da kılıfına uydurup har vurup harman savurdular yine kaybeden ekonomi ve bizler olduk.Geçenlerde bir yerde okudum DMA diye bir grup toyota corolla araca hybrit motor uygulaması yapmış. Tabiki ne kadar yerli üretim kullandı soru işareti. Bu tarz ar-ge çalışması yapan kişiler ve kuruluşlar desteklenmeli bence.Bizim sanayilerimizde kaportadan adam yapan ustalarımız var isteseler kralını yapabilecek kapasitedeler çünki ağaç yaşken eğilmiş ama hep aynı cevap "bize yedirmezler bukadar büyük varken biz mi yapacağız" bence bir araya toplayıp desteklenir ise üretim saffasında çok şeyler elde edilebilir.Yine doğu illerimizden birinde bir belediye şöförü kendi imkanlarıyla mini bir tır yapmıştı haberlere bile konu olmuştu. Bu kadar kısıtlı imkanlar ile bunları yapabilen azimli insanlarımıza bence imkan ve destek sağlanmalı...
...Bu arada bence yeni bir konu açıp oradan devam etsek daha iyi olacak
İyi bir başlık bulmak lazım.
Ekonomiyi düzeltmek için neler yapmak gerekir?