0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cumartesi günü Sönmez ustamı dükkanında ziyaret ettim lpg sistemleri ve daha bir çok konuda sohbet ettik.Misafirperverliğinizi zaten önceden görmüştüm.Teşekkürler. Yakında abantta genel toplantımız olacak fırsat bulursanız bu sefer ben sizi misafir edeyim.
mustafa bey sorunuza pm den cevap yazdım
merhaba toyota camry v6 3.0 lpg için gayet uyumlu ve sorunsuz bir araçtır bundan şüphenüz olmasın .önemli olan işinin ehli bir serviste doğru ürün montajı .tabi dürüst olalım ki bu araç için en uydun ve sorunsuz sistem prins olur .bu araçta minumum %40 tasarrufunuz olur .tabi ş.dışı kullanım ile orantılı olrak tasarruf oranı da yükselecektir . montajı tecrübe ve ciddi bir işçilik isteyen bir araç bu unutulmamalı .prins vsı 2 montaj bedeli 3.400 nakit ,3.600 10 taksittir efendim .aracın sürüş keyfinden ergonomisinden ve performansından taviz vermeden kullanabilirisniz
teşekkür ederim,bir aracım için daha size sorum olacak. 2000 model Saab 9.3 LPT( Düşük Basınç Turbo). bu araç için lpg montajı uygunluğu, fiyatı ve sağlayacağı tasarrufu merak ediyorum. tekrar teşekkür ederim.
merhabalar. daha önce 2011 otomatik vites corolla aracımın yakıt değerlerini yazmıştım. aynı yakıt sıkıntısı devam ediyor gibi.1 lt lpg ile ş.içi 7 km gidiyorum. ayar için sanayiye gitmeme rağmen bu değer değişmedi. tekrar tekrar ayara rağmen değişmeyince benzinde deneme gereği duydum. benzin de ş.içi 1 lt ile yine 7 lt gidiyorum. sizce bu değerler normal mi?kalabalık bir şehirde değilim. arabayı agresif kullanmam. benzinde ş.dışı ortalama yakıt 6.6lt/100 km gözüküyor. bu değerlere göre ş.içi benzin kullanılmaz. ş.dışı lpg 10lt/100km gibi bir değerde. o zaman lpg ye gerek yok. arabam 18 000 km de. ben 14000 de aldım ilk bakımı 20 000 de. sizce ne yapayım?
Merhaba bende toyota corolla 1.6 vvti hb 2002 model arabam var.Kullanmış olduğum lpg atiker sirali sistem fakat dengesizliklerinden ve çıkardığı ıslık gibi sesten bıktım kımı zaman 350 kımı zaman 450 km yol gidiyor kullanım olarak aynı kullanıyorum günde 50 km yol yapıyorum almış olduğum gaz aygaz aynı yerden alıyorum fakat bir türlü ayar tutturamadım hatta ve hatta 300km kadar inmiş oluyor 40 lt tankım var tank 105tl ye doluyor ben simdi bu sistemi sizin tavsiye edeceğiniz bir marka ile değiştirmek istiyorum fakat sorum şu hatlar zaten döşenmiş değiştirmem gereken parçalar tank enjektörler mi yoksa komple yeni hatmı bilgilendirirseniz sevinirim ve bu kaç paraya çıkar saygılar
Özletme fazla ustam
forum müdavimlerinin aklına takılan ve bizi ilgilendiren ne varsa her zaman yardımcı olmak için buralarda olucaz .sizde arada uğrayın sevgi ve selamlar
Sönmez usta meraba ş.içinde giderken aracım lpg ye geçtiği anda özellikle yavaşladığımda veya kırmızıda durduğumda aracın içinde keskin bir lpg kokusu alıyorum bakıma gittiğimde kaçak kontrolünede baktılar kaçak yok dendi sebebi ne olabilir teşekkürler
merhaba ahmet bey kaçak kontrolünün hassas detektörlerce yapılmasına özen gösterin .köpük yasa bazı sıvılarlar yapılan sızdırmazlık kontrolleri çok düşük ppm değerine sahip sızıntıları göstermekte yetersiz kalabiliyor .aracın içinde oluşan koku motor bölümünde olan bir sızıntıya işarettir .diğere bir ihtimal ise regülatörünüz lpg ile suyu birbirine karıştıyor ise de bu durumu yapabilir . ş.içi kullanıyorken camınız açık ise öndeki araçların egzosundan gelen çiğ kokuda olabilir mi?en kısa sürede tekrar detaylı olarak kontrol ettrmenizde fayda var .ayrıca şunuda bilmenizi isterim ki lpg kaçakları ya hep vardır ya hiç yoktur .bir süre kaçırıp kesmez yada kendilinden kesilmez .ya vardır ya yoktur .sorun bulkununca benimle paylaşmayı unutmayın ,selamlar.