Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179129 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Cumartesi günü Sönmez ustamı dükkanında ziyaret ettim lpg sistemleri ve daha bir çok konuda sohbet ettik.Misafirperverliğinizi zaten önceden görmüştüm.Teşekkürler. Yakında abantta genel toplantımız olacak fırsat bulursanız bu sefer ben sizi misafir edeyim.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Cumartesi günü Sönmez ustamı dükkanında ziyaret ettim lpg sistemleri ve daha bir çok konuda sohbet ettik.Misafirperverliğinizi zaten önceden görmüştüm.Teşekkürler. Yakında abantta genel toplantımız olacak fırsat bulursanız bu sefer ben sizi misafir edeyim.

ziyaretiniz beni tüm samimiyetimle söylüyorum çok mutlu etti ama bir sonraki ziyaretiniz çok uzamasın her zaman bekliyorum efendim.bizimde iki adet toyotamız var ,efsanemizi zaten gördünüz :)

eğer işlerimiz ve zamanlama uygun olursa bende çok mutlu olurum sizinle orda olmaktan .

ziyeretiniz ve hoş sohbetiniz için tekrar teşekkür ederim .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
mustafa bey sorunuza pm den cevap yazdım  :)
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
mustafa bey sorunuza pm den cevap yazdım  :)
ilginiz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
rica ederim  :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti

merhaba toyota camry v6 3.0 lpg için gayet uyumlu ve sorunsuz bir araçtır bundan şüphenüz olmasın .önemli olan işinin ehli bir serviste doğru ürün montajı .tabi dürüst olalım ki bu araç için en uydun ve sorunsuz sistem prins olur .

bu araçta minumum %40 tasarrufunuz olur .tabi ş.dışı kullanım ile orantılı olrak tasarruf oranı da yükselecektir . montajı tecrübe ve ciddi bir işçilik isteyen  bir araç bu unutulmamalı .

prins vsı 2 montaj bedeli 3.400 nakit ,3.600 10 taksittir efendim .

aracın sürüş keyfinden ergonomisinden ve performansından taviz vermeden kullanabilirisniz  :)
teşekkür ederim,
bir aracım için daha size sorum olacak. 2000 model Saab 9.3 LPT( Düşük Basınç Turbo). bu araç için lpg montajı uygunluğu, fiyatı ve sağlayacağı tasarrufu merak ediyorum. tekrar teşekkür ederim.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
teşekkür ederim,
bir aracım için daha size sorum olacak. 2000 model Saab 9.3 LPT( Düşük Basınç Turbo). bu araç için lpg montajı uygunluğu, fiyatı ve sağlayacağı tasarrufu merak ediyorum. tekrar teşekkür ederim.

tekrar merhaba ben eteşekkür ederim :)

saab 9.3 lpt için çok şey söylememe gerek yok yine işinin ehli bir serviste  doğru bir ürün takılırsa sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz .bir çok kullanıcı bulmanız mümkün efendim .
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
tüm dostlara iyi akşamlar :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • 3 kere teşekkür etti
merhabalar. daha önce 2011 otomatik vites corolla aracımın yakıt değerlerini yazmıştım. aynı yakıt sıkıntısı devam ediyor gibi.
1 lt lpg ile ş.içi 7 km gidiyorum. ayar için sanayiye gitmeme rağmen bu değer değişmedi. tekrar tekrar ayara rağmen değişmeyince benzinde deneme gereği duydum.
benzin de ş.içi 1 lt ile yine 7 lt gidiyorum. sizce bu değerler normal mi?
kalabalık bir şehirde değilim. arabayı agresif kullanmam.
benzinde ş.dışı ortalama yakıt 6.6lt/100 km gözüküyor. bu değerlere göre ş.içi benzin kullanılmaz. ş.dışı lpg 10lt/100km gibi bir değerde. o zaman lpg ye gerek yok.
arabam 18 000 km de. ben 14000 de aldım ilk bakımı 20 000 de. sizce ne yapayım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
merhabalar. daha önce 2011 otomatik vites corolla aracımın yakıt değerlerini yazmıştım. aynı yakıt sıkıntısı devam ediyor gibi.
1 lt lpg ile ş.içi 7 km gidiyorum. ayar için sanayiye gitmeme rağmen bu değer değişmedi. tekrar tekrar ayara rağmen değişmeyince benzinde deneme gereği duydum.
benzin de ş.içi 1 lt ile yine 7 lt gidiyorum. sizce bu değerler normal mi?
kalabalık bir şehirde değilim. arabayı agresif kullanmam.
benzinde ş.dışı ortalama yakıt 6.6lt/100 km gözüküyor. bu değerlere göre ş.içi benzin kullanılmaz. ş.dışı lpg 10lt/100km gibi bir değerde. o zaman lpg ye gerek yok.
arabam 18 000 km de. ben 14000 de aldım ilk bakımı 20 000 de. sizce ne yapayım?

mustafa bey size pm yoluyla sorunun çözümünü söylediğimi hatrlıyorum :)  fakat kısa olarak burda yine özetliyeyim

aranızın lpg haritasındaki düzeltmeleri ve değerleri kesinlikle yolda obd cihazı ile yaptırın ki lpg ayarlarınızda sorun var mı yok mu bundan emin olalım .eğer obd cihazı ile yolda kusursuz karışım ayarı yapabilen bir ustanız veya servsiniz varsa onlardan şiddetle titizlikle ayarlarınızın bahsettiğim şartlatda  yapılmasını rica ediniz .

obd cihazını layıkıyla kullanabilen ve teknlojinin nimetlerinden yararlanan bir servis tüm sorunlarınız çözüm olacaktır .tüm bu ayarlarla doğru yapıldıktan sonra hala yakıt şikayetinişz varsa o zaman  mekanik aksamda sorun olma ihtimali var diyebiliriz .

ayrıca lpg yi aracın yol bilgisayarına göre lt usulü hesap yaparsınız sizi yanıltır .iki yakıttada aynı verileri verir :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
tüm müslüman aleminin ve TOYOTACLUPTR üyelerinin  mubarek mevlid kandili hayıralara vesile olsun . herkese huzur, sağlık , barış , mutluluk getirmesini cenabı ALLAH' tan niaz ederim ....
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Amin. Herkesin bu hayırlı gecesi mübarek olsun.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • hayat onda :)
  • Araç: Corolla
Merhaba bende toyota corolla 1.6 vvti  hb  2002 model arabam var.Kullanmış olduğum lpg atiker sirali sistem fakat dengesizliklerinden ve çıkardığı ıslık gibi sesten bıktım kımı zaman 350 kımı zaman 450 km yol gidiyor kullanım olarak aynı kullanıyorum günde 50 km yol yapıyorum almış olduğum gaz aygaz aynı yerden alıyorum fakat bir türlü ayar tutturamadım hatta ve hatta 300km kadar inmiş oluyor 40 lt tankım var tank 105tl ye doluyor  ben simdi bu sistemi sizin tavsiye edeceğiniz bir marka ile değiştirmek istiyorum fakat sorum şu hatlar zaten döşenmiş  değiştirmem gereken parçalar tank enjektörler mi yoksa komple yeni hatmı bilgilendirirseniz sevinirim ve bu kaç paraya çıkar
saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Merhaba bende toyota corolla 1.6 vvti  hb  2002 model arabam var.Kullanmış olduğum lpg atiker sirali sistem fakat dengesizliklerinden ve çıkardığı ıslık gibi sesten bıktım kımı zaman 350 kımı zaman 450 km yol gidiyor kullanım olarak aynı kullanıyorum günde 50 km yol yapıyorum almış olduğum gaz aygaz aynı yerden alıyorum fakat bir türlü ayar tutturamadım hatta ve hatta 300km kadar inmiş oluyor 40 lt tankım var tank 105tl ye doluyor  ben simdi bu sistemi sizin tavsiye edeceğiniz bir marka ile değiştirmek istiyorum fakat sorum şu hatlar zaten döşenmiş  değiştirmem gereken parçalar tank enjektörler mi yoksa komple yeni hatmı bilgilendirirseniz sevinirim ve bu kaç paraya çıkar
saygılar

merhaba

yakıt tankı ve yakıt boruları hariç tüm sistem aksam olarak biribirinden farklıdır .ayırdığınız bütçe ile orantılı olarak tavsiyede bulunursam daha doğru ve yerinde olacaktır .
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
tüm dostlara  iyi akşamlar :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Özletme fazla ustam
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Özletme fazla ustam

forum müdavimlerinin aklına takılan ve bizi ilgilendiren ne varsa her zaman yardımcı olmak için buralarda olucaz .
sizde arada uğrayın :)

sevgi ve selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
forum müdavimlerinin aklına takılan ve bizi ilgilendiren ne varsa her zaman yardımcı olmak için buralarda olucaz .
sizde arada uğrayın :)

sevgi ve selamlar
Sönmez usta meraba ş.içinde giderken aracım lpg ye geçtiği anda özellikle yavaşladığımda veya kırmızıda durduğumda aracın içinde keskin bir lpg kokusu alıyorum bakıma gittiğimde kaçak kontrolünede baktılar kaçak yok dendi sebebi ne olabilir teşekkürler
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez usta meraba ş.içinde giderken aracım lpg ye geçtiği anda özellikle yavaşladığımda veya kırmızıda durduğumda aracın içinde keskin bir lpg kokusu alıyorum bakıma gittiğimde kaçak kontrolünede baktılar kaçak yok dendi sebebi ne olabilir teşekkürler

merhaba ahmet bey

kaçak kontrolünün hassas detektörlerce yapılmasına özen gösterin .köpük yasa bazı sıvılarlar yapılan sızdırmazlık kontrolleri çok düşük ppm değerine sahip sızıntıları göstermekte yetersiz kalabiliyor .

aracın içinde oluşan koku motor bölümünde olan bir sızıntıya işarettir .diğere bir ihtimal ise regülatörünüz lpg ile suyu birbirine karıştıyor ise de bu durumu yapabilir . ş.içi kullanıyorken camınız açık ise öndeki araçların egzosundan gelen çiğ kokuda olabilir mi?

en kısa sürede tekrar detaylı olarak kontrol ettrmenizde fayda var .ayrıca şunuda bilmenizi isterim ki lpg kaçakları ya hep vardır ya hiç yoktur .bir süre kaçırıp kesmez yada kendilinden kesilmez .ya vardır ya yoktur .

sorun bulkununca benimle paylaşmayı unutmayın ,selamlar.
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
merhaba ahmet bey

kaçak kontrolünün hassas detektörlerce yapılmasına özen gösterin .köpük yasa bazı sıvılarlar yapılan sızdırmazlık kontrolleri çok düşük ppm değerine sahip sızıntıları göstermekte yetersiz kalabiliyor .

aracın içinde oluşan koku motor bölümünde olan bir sızıntıya işarettir .diğere bir ihtimal ise regülatörünüz lpg ile suyu birbirine karıştıyor ise de bu durumu yapabilir . ş.içi kullanıyorken camınız açık ise öndeki araçların egzosundan gelen çiğ kokuda olabilir mi?

en kısa sürede tekrar detaylı olarak kontrol ettrmenizde fayda var .ayrıca şunuda bilmenizi isterim ki lpg kaçakları ya hep vardır ya hiç yoktur .bir süre kaçırıp kesmez yada kendilinden kesilmez .ya vardır ya yoktur .

sorun bulkununca benimle paylaşmayı unutmayın ,selamlar.
Sönmez bey teşekkürler yok camlarım açık değil kokunun araçtan geldiğine eminim yani sıralı sistemlerde koku gelmemesi lazım diye biliyorum.kontrolüde bi makine vardı elinde dedektör diyosunuz heralde onunla yaptı gidince aracın nerelerine baktırayım yazarsanız sevinirim teşekkürler
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.